6.5.2021- Χ.Α: Η όποια διόρθωση στο ενδιάμεσο αποτελεί μάλλον ευκαιρία αγορών παρά πωλήσεων

Με θετικό πρόσημο κατάφερε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 911,42 μονάδες με άνοδο 0,12%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 82,35 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 7,44 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 52 έκλεισαν ανοδικά, 66 πτωτικά, και 54 παρέμειναν αμετάβλητες.

  • Με εναλλαγές προσήμου διαπραγματεύθηκε ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, πραγματοποιώντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 914,71 μονάδες και χαμηλό στις 908,44 μονάδες, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,3.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

  • Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2020 των μετοχών που πρωταγωνιστούν τους τελευταίους μήνες στο χρηματιστηριακό ταμπλό, αυξάνουν τις προσδοκίες για τα επόμενα τρίμηνα, όπου μία πρώτη εικόνα αναμένεται να έχουμε σε λίγους μήνες (αποτελέσματα εξαμήνου), με την όποια διόρθωση στο ενδιάμεσο να αποτελεί μάλλον ευκαιρία αγορών παρά πωλήσεων.

Πακέτα συνεδρίασης

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να θεωρηθεί μονόδρομος για την MIG, μιας και τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2020 ήταν απογοητευτικά, καθώς οι πωλήσεις έναντι του 2019 υποχώρησαν κατά 27,72% και διαμορφώθηκαν στα 303,15 εκατ. ευρώ, τα EBITDA κατέγραψαν πτώση 49,79% (36,3 εκατ. ευρώ), ενώ οι ζημιές ανήλθαν στα 154,45 εκατ. ευρώ έναντι 32,25 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους, με την καθαρή θέση να ανέρχεται στα 62,89 εκατ. ευρώ.

Υψηλό 52 εβδομάδων

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα ο δείκτης Dow Jones διατήρησε το σήμα του σε strong buyο δείκτης S&P 500 σε buy, και και ο δείκτης Nasdaq σε neutralΣτην Ευρώπη, ο δείκτης DAX 30 διατήρησε το σήμα του σε neutralκαι οι δείκτες FTSE 100 και CAC 40 σε strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Νέα αδυναμία του γενικού δείκτη να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα σήμερα, με τον δείκτη RSI να παραμένει κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και με τον όγκο να διαμορφώνεται χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 923,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 874,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να διατηρείταιΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 32,13 εκατ. τεμάχια, έναντι 39,46 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Με οριακά κέρδη έκλεισε ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και τον δείκτη RSI να κλείνει κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.323 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.117 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος παρόλα αυτά διατηρεί το σήμα αγοράς, με τον δείκτη RSI να κλείνει για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.356 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η στήριξη στις 1.160 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τρίτη μέρα κερδών για τον τραπεζικό δείκτη, με τον δείκτη RSI να παραμένει κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, και με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 655,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 565,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 25,15 εκατ. τεμάχια, έναντι 29,20 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem