59χρονος στο Βόλο ξεψύχησε την ώρα που έπινε καφέ μπροστά στους φίλους του

Το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα στο σημείο αλλά χωρίς γιατρό – Οργισμένοι οι συγγενείς του άτυχου άντρα, που καθημερινά έκανε ασκήσεις γυμναστικής…

Ξαφνικά κόπηκε χθες το νήμα της ζωής για έναν 59χρονο Αλμυριώτη. Ο άτυχος Γεώργιος Κολώνης, συνταξιούχος αντισμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας έπινε τον καφέ του σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης παρέα με φιλικά του πρόσωπα όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε.
Ο κόσμος προσπαθούσε να τον συνεφέρει και κάλεσε σε βοήθεια το ΕΚΑΒ. Φαρμακοποιός που αντιλήφθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, έσπευσε να μετρήσει την πίεσή του, η οποία ήταν 7. Είχε ακόμη σφυγμό, αναφέρθηκε όταν έφθασε το πλήρωμα του ασθενοφόρου δυστυχώς χωρίς γιατρό και έτσι δεν κατέστη δυνατό να γίνει επί τόπου παροχή πρώτων βοηθειών.

Ωστόσο, χωρίς χάσιμο χρόνου ο οδηγός και ο τραυματιοφορέας διακόμισαν τον 59χρονο στο Κέντρο Υγείας, όπου παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τον άτυχο άνδρα στη ζωή αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παναγιώτης Γεωργιάδης, που απουσίαζε σε άδεια, είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, ο 59χρονος ήταν ήδη νεκρός όταν παραλήφθηκε από το ασθενοφόρο.

Οπως είπε, στο Κέντρο Υγείας έγιναν επαλειμμένες προσπάθειες με απινίδωση, όμως ήταν ήδη αργά. Ο Γεώργιος Κολώνης, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν πρόβλημα με την υγεία του. Πρόσεχε όμως και έκανε βάδην. Ετσι έκανε και χθες το πρωί πριν πάει για τον καφέ. Περπάτησε 5 χιλιόμετρα.

Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη από τον ξαφνικό χαμό και έχει αναπάντητο το ερώτημα τι θα συνέβαινε αν υπήρχε γιατρός στο πλήρωμα του ασθενοφόρου.