Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

 

Εχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να είναι στόχος λάσπης από συγκεκριμένα κέντρα: Eίναι νέος, πλούσιος και Ελληνοεβραίος.

Είναι φίλος του Σταύρου Παπασταύρου και το όνομά του έγινε αντικείμενο εμπορίας αντισημιστισμού από εγχώριους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Το μόνο από την λίστα Λαγκάρντ που έτυχε τόσης “δημοσιότητας”. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει πολύ χρόνο από τη ζωή του να αντιμετωπίσει τον πόλεμο λάσπης που δέχεται.

-Τα βάλανε με τον λάθος εβραίο…,

εξηγεί στους συνομιλητές του.

Ο Σάμπι Μιωνής όμως δεν διστάζει να διαχωρίσει τη θέση του από τον Σαμαρά και λέει ευθαρσώς- στη συνέντευξη που ακολουθεί- ότι είχε συμβουλέψει τον φίλο του Σταύρο Παπασταύρου να μην αναλάβει πόστο δίπλα στον Σαμαρά, επειδή ο τελευταίος είχε μαζέψει δίπλα του ακροδεξιά στοιχεία.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού στρατού και διεθνούς φήμης ακτιβιστής που μάχεται τον αντισημιτισμό, μιλάει για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και προχωρά σε αποκαλύψεις “φωτιά” για κορυφαίους πολιτικούς, εκδότες και δημοσιογράφους.

Είναι βέβαιο πως πρόκειται για μια συνέντευξη που θα συζητηθεί 

Σας πρωτογνωρίσαμε σαν εκπρόσωπο τύπου του Ισραηλινού στρατού.

Δεν είμαι στρατιωτικός καριέρας. Ο στρατός του Ισραήλ είναι στρατός πολιτών. Μετά την κανονική θητεία, καλούνται οι άνδρες, περίπου μέχρι τα 40, να υπηρετήσουν γύρω στον ένα μήνα το χρόνο, ανάλογα με τη μονάδα τους και τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Εγώ μετανάστευσα σε μεγάλη ηλικία στο Ισραήλ, οπότε προσέφερα τις υπηρεσίες μου εθελοντικά, εκεί που με χρειάζονταν. Είμαι περήφανος γι αυτό.

Γιατί μεταναστεύσατε στο Ισραήλ;

Έφυγα από την Ελλάδα ως φοιτητής και έκανα καριέρα στο εξωτερικό. Όταν πούλησα την εταιρεία μου, αποφάσισα ότι ήθελα να ζήσω σε μια χώρα που με καλοδέχεται και όχι απλώς με ανέχεται. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στο Ισραήλ, αλλά δεν ξεχνώ και την Ελλάδα και την αγαπώ παρόλο που όπως λέει και ο ποιητής και πολλοί συμμεριζόμαστε, πολύ συχνά με πληγώνει.

Το όνομά σας έχει συνδεθεί τα τελευταία 3 χρόνια με τη λίστα Λαγκάρντ και διαδρομές χρήματος.

Εννοείτε προφανώς ότι κάποιοι συνέδεσαν το όνομά μου με αυτά για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς.

sabbymionis4A9930EE3AE37

Τι θέλετε να πείτε;

Αυτό που έχω πει επανειλημμένως. Ότι κάποια ακροδεξιά ΜΜΕ με κάποιους δημοσιογράφους delivery, έχουν φτιάξει αυτό το παραμυθάκι και το διατηρούν στη δημοσιότητα για τους δικούς τους σκοπούς και επειδή, αγνοώντας τις απειλές τους, επιμένω να γράφω για τους ακροδεξιούς πολιτικούς με τις νεοναζιστικές σχέσεις που προσπάθησε να ξεπλύνει η ΝΔ.

 Για να είμαι ειλικρινής, δεδομένου της φιλίας σας με τον Σταύρο Παπασταύρου, η στάση σας απέναντι στη ΝΔ προκαλεί εντύπωση.

Άλλο η φιλία μου με τον Σταύρο και άλλο ο Σαμαράς. Από την αρχή του είχα πει να μην συνεργαστεί μαζί του γιατί παρά πολλοί από το περιβάλλον του ήταν ακροδεξιοί και ο Σταύρος δεν ταίριαζε σε αυτό. Ο Σταύρος, που γνώρισε τον Σαμαρά μόλις το 2012, ήθελε να βοηθήσει τη χώρα και παρέβλεψε τη δύναμη της κακίας αλλά και της βλακείας που χαρακτήριζε τους ακροδεξιούς αυτούς που ήταν δίπλα στον Σαμαρά. Τελικά, αποδείχτηκε ότι δυστυχώς είχα δίκιο. Τα ακροδεξιά αυτά στοιχεία φοβήθηκαν το φιλελευθερισμό και την ακεραιότητα του Σταύρου και του πετάξανε τόνους λάσπης. Οι φασίστες είναι πάντα φασίστες.

 Ο Κώστας Βαξεβάνης είχε πει ότι πίσω από την επίθεση εναντίον σας ίσως είναι ο Βορίδης. Τι έχετε να πείτε γι αυτό;

Ίσως για να το λέει ο Βαξεβάνης, να ξέρει κάτι. Ότι υπάρχουν ενδείξεις, είναι βέβαιο, αλλά αποδείξεις δεν έχω. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, αλλά και πριν ξεκινήσει η επίθεση εναντίον μου, με είχαν πλησιάσει γνωστοί δημοσιογράφοι και εκδότες και μου είχαν ζητήσει να σταματήσω να γράφω για τις σχέσεις του Βορίδη.

Είχε κάνει μεγάλη εντύπωση πριν από δυο χρόνια περίπου που ΤΟ ΒΗΜΑ είχε δημοσιεύσει δισέλιδη συγγνώμη για αυτά που είχε δημοσιεύσει για εσάς.

Προς τιμήν του, το ΒΗΜΑ διόρθωσε τα όσα συκοφαντικά είχε γράψει για εμένα η Γιάννα Παπαδάκου. Η ίδια αρνήθηκε να μου ζητήσει συγγνώμη, έτσι της έκανα αγωγή την οποία και κέρδισα, οπότε με τη λήξη της άρσης των πλειστηριασμών, της έκανα ασφαλιστικά μέτρα γιατί σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, καλείται να με πληρώσει γύρω στα 150.000 ευρώ τα οποία βέβαια, έχω δεσμευτεί ότι θα προσφέρω στα παιδιά που πλήττονται από την κρίση. Βέβαια όλο αυτό είναι μεγάλη ιστορία…

Τι εννοείτε;

Όταν της έκανα αγωγή, πήρε μέχρι και τον Σαμαρά, που ήταν τότε Πρωθυπουργός, για να με μεταπείσει. Σιγά μην κάνω εγώ το χατίρι του ανθρώπου που προσπάθησε να ξεπλύνει τους αντισημίτες του ΛΑΟΣ. Μετά την άρνησή μου να αποσύρω την αγωγή μου, διάφοροι άρχισαν να μου μεταφέρουν μηνύματα του στυλ: “Η Παπαδάκου απειλεί ότι θα βάλει κολλητούς της εισαγγελείς να σε κυνηγήσουν”, λέγοντάς μου μάλιστα και ονόματα και αλλά τέτοια φαιδρά. Δεν έχω ιδέα αν η Παπαδάκου είναι πίσω από αυτά τα μηνύματα, αλλά δεν έδωσα σημασία και θα συνεχίσω να μην δίνω σημασία γιατί “καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται”.

Η Παπαδάκου συνεχίζει όμως να ασχολείται με την υπόθεση. Ήταν μάλιστα και στο Παρίσι όταν ο αμφιλεγόμενος Φαλτσιανί συναντήθηκε με τους Έλληνες εισαγγελείς.

 Αυτό όντως προκαλεί ερωτηματικά. Πως σε μια άκρως μυστική αποστολή, που ακόμα και η Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι δεν γνώριζε το αντικείμενό της, βρέθηκε εκεί η Παπαδάκου και μάλιστα μέσα στο χώρο της Πρεσβείας; Είχε σχέση η Παπαδάκου με την οργάνωση αυτής της συνάντησης; Είχε από πριν μιλήσει εκείνη στον προσφάτως καταδικασθέντα και διεθνώς αμφιλεγόμενο Φαλτσιανί; Του είχε εξηγήσει τι πιθανόν να ενδιαφέρει την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και εκείνη την ίδια προσωπικά; Και πως ΤΟ ΒΗΜΑ την εμπιστεύτηκε και πάλι για ένα αντικείμενο για το οποίο είχε ήδη καταδικαστεί;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Παπαδάκου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, έγινε η συνάντηση με τον Φαλτσιανί προκειμένου να ερευνηθεί πιθανή εγκληματική συμμορία που βοηθούσε Έλληνες να φοροδιαφύγουν και στην οποία φωτογραφίζεστε εσείς και συνεργάτες σας.

 

Ότι έχω γίνει στόχος των φασιστών το γνωρίζω καλά. Αυτή είναι η δεύτερη τέτοια καταγγελία. Η πρώτη έχει έρθει στα χέρια μου και φωτογραφίζει τους εμπνευστές της και συντάκτες της πεντακάθαρα. Φαντάζομαι ότι και η δεύτερη τα ίδια λέει, ίσως λίγο διανθισμένη. Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για αυτό, όπου ήδη βρίσκεται η υπόθεση της κατασυκοφάντησής μου από τους συγκεκριμένους εκδότες και δημοσιογράφους με τις νεοναζιστικές σχέσεις. Έχω επίσης ενημερώσει τις δικαστικές αρχές με μακροσκελέστατο και αναλυτικότατο σημείωμά μου, για το ποιοί κρύβονται πίσω από τη δήθεν ανώνυμη καταγγελία και για τα κίνητρά τους, αυτών και της Παπαδάκου. Αλλά έτσι λειτουργούν διαχρονικά οι φασίστες. Όταν τους βάλεις στη γωνία, αρχίζουν αυτά που τους δίδαξε ο Γκαίμπελς. Φαντάζομαι ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα παίξει το παιχνίδι της καταδικασμένης συκοφάντησής μου, της Γιάννας Παπαδάκου και των γνωστών αντισημιτών εκδοτών. Πάντως εγώ δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Οι συκοφάντες μου που βλέπουν τα πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να έρχονται καταπάνω τους και ίσως και ποινές φυλάκισης για τις πράξεις τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν για αντιπερισπασμό, ιστοριούλες με δράκους και κακούς Εβραίους. Ως συν επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency, τις γνωρίζω καλά αυτές τις τακτικές. Όλοι οι ακτιβιστές κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, αργά οι γρήγορα, αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους φασίστες.

Πιστεύετε θα συνεχιστεί πολύ αυτός ο πόλεμος;

Έτσι φαντάζομαι, αλλά και έτσι ακούω. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Εγώ καταθέτω αγωγή κατά του καταδικασμένου και διεθνώς καταζητούμενου Φαλτσιανί, την ερχόμενη εβδομάδα. Στο παρακράτος, εγώ απαντάω με τα όπλα που μου δίνουν οι νόμοι και γι αυτό έρχεται τσουνάμι αγωγών στο Λονδίνο, στο Παρίσι, την Γενεύη και το Τελ Αβίβ. Την τιμή μου και τη φήμη μου θα τις υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Να λουφάξω, όπως θα ήθελαν μερικοί, αποκλείεται.

Ποιο παρακράτος εννοείτε ;

Αυτό στο οποίο δημοσιογράφοι έχουν βίλες, ακριβά αυτοκίνητα και σπουδάζουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Σε ποια άλλη χώρα συμβαίνει αυτό; Το παρακράτος όπου ανώνυμες καταγγελίες που κατασυκοφαντούν αθώους ανθρώπους, οδηγούν σε εκβιασμούς. Για να αναπνεύσει η Ελλάδα και να ανακάμψει η οικονομία, πρέπει αυτό το παρακράτος να πεθάνει και να κυβερνήσει το κράτος δικαίου.

Δεν έχετε φοβηθεί ποτέ που τα βάζετε τόσο ανοιχτά με εκδότες και πολιτικούς;

Είναι αλήθεια ότι έχω δεχτεί “προειδοποιήσεις”, που θα μπορούσα να εκλάβω και ως απειλές. Έχω ενημερώσει για τις απειλές αυτές τις αρμόδιες αρχές. Έχουν όλα τα ονόματα και τις διευθύνσεις. Μην ξεχνάτε ότι είμαι και πολίτης του Ισραήλ, και μάλιστα με θεσμικούς ρόλους κατά του αντισημιτισμού. Αν κάτι μου συμβεί, ξέρουν πολύ καλά οι αρχές ποιες πόρτες πολιτικών, εκδοτών και δημοσιογράφων θα χτυπήσουν. Με έναν περίεργο τρόπο, οι εχθροί μου έχουν μεγαλύτερο συμφέρον από όλους να μην μου συμβεί τίποτα.

Και μια τελευταία ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ;

Με χαροποιεί ιδιαίτερα η συνεχόμενη καλυτέρευση των σχέσεων τα τελευταία χρόνια. Αισθάνομαι σαν παιδί που οι γονείς του είχαν χωρίσει και τώρα τα ξαναφτιάχνουν.

Θεωρώ ότι και οι δυο χώρες έχουν να κερδίσουν πολλά και ότι χάθηκαν πολύτιμα και παραγωγικά χρόνια με τους λαϊκισμούς των Ελλήνων πολιτικών κατά του Ισραήλ με πρώτο και καλύτερο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Πιστεύω ότι αυτή η εποχή είναι πια πίσω μας.

Πηγή: http://kourdistoportocali.com/news-desk/1666/