8.4.2022- ΟΑΚ: Το καλύτερο σφηνάκι, είναι αυτό που σε καίει μια και καλή…

  • Το καλύτερο σφηνάκι είναι αυτό που σε καίει μια και καλή. Αν δε, του βάλεις και φωτιά πριν το πιεις ακόμα καλύτερα. Σε στέλνει μια και έξω και την επόμενη μέρα δεν θυμάσαι ούτε πόσα κέρδη έβγαλε η ΔΕΗ.

ΜΟΤΟ: Εβγαλε φοβερά νούμερα με ΚΠΦ στα 8 εκατομμύρια, με μείωση δανεισμού κατά 10 εκατομμύρια μέσα στο 21 και η τιμή στα 57 εκατομμύρια ευρώ. Να είχα 2 τέτοιες εταιρίες και σε 20 χρόνια θα είχα βγάλει άλλα 400 να φιγουράρω και εγώ στο πάνθεον των πλουσίων. 

ΠΕΤΡΟ: Να γράψω και εδώ τα ίδια ? Αποτελέσματα φωτιά και το χαρτί θα γράψει διψήφιο μέσα στο 22. 

ΑΣΚΟ: Θα τα βγάλει και το σημαντικότερο δεν είναι τι θα βγάλει γιατί αυτά που θα βγάλει θα μας βγάλουν τα μάτια έξω. Το σημαντικότερο είναι ότι μοιράζει και μέρισμα κάτι που οι προηγούμενες δύο πριγκίπισσες δεν κάνουν. Αυτή λοιπόν το 2020 με τα πενιχρά αποτελέσματα μοίρασε και 8 λεπτά. Το 21 δεν θα δώσει κάτι παραπάνω; Πάντως και με τα 8 στα 4% μερισματική απόδοση δεν το λές και άσχημα. 

ΜΟΗΟΠΑΠ: Αυτές μοιράζουν κάθε χρόνο και 2 συντάξεις. Η δεύτερη 1,5 ευρώ ανά μετοχή και η πρώτη αναμένουμε, αλλά θα δούμε καλά πράγματα μαλλον. 

FOLLI FOLLIE: Βράχος το χαρτί. Ακούνητο και τα αφεντικά βολτάρουν έξω με τα δικά μας χρήματα. Αυτό σημαίνει στην Ελλάδα δικαιοσύνη. Μπράβο στα παιδιά. Και μετά περιμένει η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς ο Ελληνας να εμπιστευτεί το σύστημα. 

ΕΤΕ: Υποσχέθηκε μέρισμα 3% αν δεν αλλάξει κάτι. Προσωπικά το πιστεύω και εγώ αλλά μεταξύ μας οι υποσχέσεις και των 4 τραπεζών δεν έχουν καμμία αξία. 10 χρόνια τώρα από υποσχέσεις χορτάσαμε. Φιλική συμβουλή στις διοικήσεις τους. Καλύτερα να μην μιλάτε. Κάντε το έργο σας και εκπλήξτε μας με τα αποτελέσματα όταν ανακοινωθούν.

QUIZ: Ποια μεγάλη εταιρία εχει ζητήσει από εκτιμητές τις τρέχουσες τιμές των ακινήτων της; Ετοιμάζει καμία θυγατρική διαχείρισης ακινήτων; ή μήηπως θα γράψει έκτακτα κέρδη; Όπως και να έχει, είναι καλό νέο αν αποσκοπεί εκεί. 

ΙΝΛΟΤ: Εν αναμονή αποτελεσμάτων. Μήπως μαζί με τα αποτελέσματα μάθουμε και τις εξελίξεις; 

ΙΝΤΚΑ: Πολύ μπανάλ το χαρτί αλλά κάτι τέτοια μας αρέσουν. Εχω ξαναπεί χωρίς μανούλα δεν πάμε πουθενά. 

ΚΤΗΛΑ, το πλεόν “πριξιδόχαρτο” του 21 και ετοιμάζεται και για τον τίτλο του 22. Προφανώς από αποτελέσματα θα πάμε καλά αλλά όταν ο βασικός ξημερωβραδιάζεταιι στα χωράφια πετώντας φελλούς και το τμήμα μετόχων αμφιβάλω αν ξέρουν ότι είναι εισηγμένοι, τι να σου κάνει και η μετοχή. 

ΕΛΣΤΡΤΖΚΑ και οι δύο σε κλάαδο καλό. Αναμένουμε αποτελέσματα, γιατί μέρισμα δεν βλέπω στον ορίζοντα… 

ΣΙΔΜΑ, οκ ρε παιδιά το γράφετε παντού ότι η ΣΙΔΜΑ είναι η φτηνότερη. Είναι δυνατόν να κάνει -7% με ελάχιστα χαρτιά και καθημερινά ούτε καν να ανοίγει; 

Προς ΕΧΑΕ, θα έκανα μια πρόταση αν και αντιλαμβάνομαι ότι η εφαρμογή της θα αφήσει το ταμπλό χωρίς χαρτιά. Βάλτε έναν πήχη και όσα χαρτιά δεν κάνουν ετησίως ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ τζίρο να βγαίνουν εκτός ταμπλό. Αν μη τι άλλο, γιατι να φιγουράρουν και να το παίζουν εισηγμένες, ενώ επι της ουσίας απλά έχουν παρκάρει τα χαρτιά τους; 

ΜΥΤΙΛ, αναμένω με αγωνία τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου του 22.Με τέτοιες τιμές αλουμινίου και με τέτοιες επενδύσεις στο πιο hot κλάδο του πλανήτη ( ΦΒ ) δεν νομίζω να μας αφήσει με παράπονο. 

ΦΟΥΡΛΗΣΙΚΕΑ, εσείς θα μεινετε στο τέλος με τα κεφτεδάκια να κάνετε παιδικά πάρτι. Εκείνη την μετοχή σας δεν την σεβεστε; Μοιράστε από μια μετοχή με κάθε 2 μερίδες κεφτεδάκια μπας και ξεκουνηθεί στο ταμπλό. Βαρέθηκαμε να την βλέπουμε κάτω ή γύρω από το 4. 

ΔΕΗΕΥΔΑΠ, παιδιά μην περιμένετε κερδοσκοπία από κρατικά ελεγχόμενη εταιρία. Και γράφω κερδοσκοπία γιατί ο σκόπός μιας εισηγμένης εταιρίας δεν είναι να παράγει κοινωνικό έργο, ούτε να δημιουργεί τεχνολογία, ουτε καινοτομίες, ουτε να έχει χαρούμενους πελάτες. Σκοπός είναι πάντα να βγάζει κέρδη. Όλα τα προηγούμενα είναι συστατικά για μια μακροπόθεσμη κερδοφορία.  

Παλεύει να σας εχει χαρούμενους πχ η ΑΣΚΟ γιατί αποβλέπει σε βάθος χρόνου το χτίσιμο μιας πιστής πελατείας. Στις κρατικές εταιρίες πάντα θα διορίζουν βάση δικών τους κριτηρίων και πάντα θα κάνουν κοινωνική πολιτική με τα δικά σας χρήματα.

Ξόδεψε η ΔΕΗ 400 εκατομμύρια για να δώσει εκπτώσεις στην εμπορία, στους πελάτες της δηλαδή χωρίς κανένα επιχειρηματικό κριτήριο. Το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε. Οι εκπτώσεις δεν έγιναν για να αυξηθεί η πελατειακή βάση. Εγιναν, γιατί έπρεπε να γίνουν. Φιλικά

ΟΑΚ