5 Ιανουαρίου – Το πρωϊνό μαγκαζίνο του μικρομέτοχου

  • Ίσως είναι η πρώτη φωτογραφία της Ομόνοιας, αν όχι της αδιαμόρφωτης πλατείας τουλάχιστον της περιοχής της. Η λήψη έγινε από τον Λυκαβηττό.

MHNYMA από φίλο αναγνώστη: Βλέπω Βασίλη κάτι τρελά κοινόχρηστα (μου ήρθαν 480€!!!! λόγω κυρίως φυσικού αερίου και ΔΕΗ κοινοχρήστων), φαντάζομαι τι με περιμένει με τη ΔΕΗ του διαμερίσματος και της μητέρας μου, και σκέπτομαι αντιδράσεις από τον κόσμο τώρα που βλέπουν τους λογαριασμούς που τους έρχονται.

  • Αλλά σκέψου και πόσο αρνητικά θα έχουν επηρεαστεί τα αποτελέσματα πολλών εταιρειών το τέταρτο τρίμηνο. Και όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις σχετικά με τις μετοχές. Βέβαια έχουμε ένα καλό όπλο…τη ρευστότητα (κάπου στο 50%)…δεν ξέρω μήπως πρέπει να την αυξήσουμε κι άλλο… Τώρα θα μου πεις, τι κάθομαι και σκέπτομαι νυχτιάτικα… Τέλος πάντων… θα δούμε. ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ψυχής από τον Απόστολο Σκουμπούρη στον τοίχο του στο FB

  • Ευγενέστατη η κυρία από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη.
Κύριε Σκουμπούρη ξέρετε, είστε θετικός, πρέπει να μείνετε σε καραντίνα πέντε ημέρες… Ήπια συμπτώματα, κυρίως ψυχολογική η… πτώση αν και μπαρουτοκαπνισμένος πανταχόθεν. Περίεργη πάντως αίσθηση. Να ξέρεις ότι αυτό έχει στερήσει από 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να βλέπουν τον ήλιο.
  • Και όμως, να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αρνούνται τη συνδρομή της επιστήμης… Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αναμένω να ανοίξει η φωνή να ανέβω ξανά Πεντέλη να… ουρλιάξω και να τραγουδήσω!
* Μόλις στη 2η ημέρα του 2022 βγήκε ήλιος πάνω από την Ελλάδα, κάποια… Αλκυόνη πέταξε πάνω από τον ουρανό μας. Εξαιρετικός οιωνός για το νέο έτος! Όσο κι αν μου αρέσει ο βροχερός καιρός και η ομίχλη όταν είμαι στο βουνό, τόσο δεν μπορώ να λειτουργήσω ως ψυχή στη συννεφιά. Γι’ αυτό δεν σκέφτηκα ΠΟΤΕ να φύγω από εδώ. Γι’ αυτό το φως που δεν υπάρχει σ’ άλλη γη.
  • * Βγήκα στο μπαλκόνι, μια πολύχρωμη πεταλούδα έκανε σκέρτσα πάνω στα δέντρα του κήπου. Θα ζήσει 24 ώρες αλλά είναι χαρούμενη. Είδα και έναν μαυροσκούφη και ένα σουιτάκι. Κοκκινολαίμη δεν έχω δει ακόμη, γι’ αυτό κάθομαι και τον ακούω στις 4:30 τα ξημερώματα.
* Στο fb πέρασε μπροστά μου η φωτογραφία με το «τοίχος» που έφτιαξαν οι Δανοί ποδοσφαιριστές όταν ο συμπαίκτης τους Έρικσεν έπεσε κάτω. Μετά πέρασε η εικόνα με τις νοσοκόμες που στην πλάτη έγραφαν «κουράγιο» με τα ονόματα των ασθενών τους.
  • * Βγαίνω ξανά στο μπαλκόνι και βλέπω εκείνον τον κύριο που περνάει πάντα μόνος (στη Β. Ηπείρου) και με μια σακούλα στο χέρι, μαζεύει τα σκουπίδια από τα πεζοδρόμια. Το κάνει κάθε ημέρα, όλο το χρόνο. Ανέκφραστος, αμίλητος, αλλά συνεπής. Χωρίς να τον ενδιαφέρει αν τον βλέπει κανείς, χωρίς να αναζητά τα μπράβο. Το κάνει για τον εαυτό του και για το δρόμο.
* Εύχομαι μια καλή χρονιά σε όλους, με ψυχική και σωματική υγεία, χαρά στην καρδιά, αγάπη, τραγούδι, έρωτα, δημιουργία, πολλά ταξίδια, γλέντι και χορό γιατί ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δεδομένο.
  • Εύχομαι για το 2022 να μια περίοδος δημιουργίας και χαράς, εύχομαι όλοι μας να έχουμε την αθωότητα και την αισιοδοξία του τραγουδιστή των Locomonto…
Για εμένα, η δέσμευση παραμένει πιο ισχυρή: Στα μονοπάτια της ζωής, γυρίζω και ρωτάω, αν τύχει μπαίνω στο χορό, αν τύχει τραγουδάω…
Υ.Γ. Άλλωστε, δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ…

  • Aπό φίλη αναγνώστρια (Σοφ.Παπ.):
Αυστρία:Rapid/PCR δωρεάν, μισθός €3.104
Αγγλία:Rapid/PCR δωρεάν, μισθός €2.313
Γερμανία:Rapid/PCR δωρεάν, μισθός €2.952
Δανία:Rapid/PCR δωρεάν, μισθός €3.914

Ελλαδα:Rapid/PCR10 /60€ μισθός € 600

**


Οt.gr- 20 χρόνια ευρώ – Το ελληνικό δημόσιο χρέος θα ήταν πάνω από 1.000 δισ. ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη

  • Για τους εδώ δραχμολάγνους και λοιπούς οικονομικούς «προφήτες» επισημαίνουμε ότι αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης, πέρα από την τελεσίδικη κατάρρευση της οικονομίας της, σήμερα θα είχε περί τα 1.000 δισ. ευρώ εξωτερικό χρέος και οι κάτοικοί της είναι ζήτημα αν θα μπορούσαν το χειμώνα να θερμαίνονται περισσότερο από μια με δύο ώρες.

  • Η.. Αράχωβα της Μακεδονίας: Ένας υπέροχος πέτρινος οικισμός σε υψόμετρο 1.200 μέτρων
Από   dinfo
  • Είναι να απορείς πως κατόρθωσαν, όχι μόνο να φθάσουν άνθρωποι εκεί, αλλά και να χτίσουν..
DINFO.GR
Μονή Έλωνας: Το μοναστήρι που βρίσκεται γατζωμένο σε ένα κόκκινο βράχο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Ο θάνατος του αντιεμβολιαστή Μητροπολίτη Αιτωλίας, ας αποτελέσει τη μέγιστη απόδειξη της πλάνης προς την οποία οδηγεί ο θρησκευτικός φανατισμός και η καταστροφική εμμονή πολλών ιεραρχών να ανάγουν ένα, αυστηρά ιατρικό ζήτημα, σε θεολογικό.

  • Η εμμονική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από μερίδα φανατικών ιερωμένων, προκάλεσε -και εξακολουθεί να προκαλεί- τεράστια βλάβη στη κοινωνία, αλλά και στην ίδια την Εκκλησία, αφού, αυτή, είναι ο ηθικός αυτουργός του θανάτου τόσων αθώων ανθρώπων, που “φεύγοντας”, άφησαν πίσω δυσαναπλήρωτα κενά, πόνο και δυστυχία

Μακάρι να καταλαβαίναμε πόσο τυχεροί είμαστε

Είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις αν δεν έχουμε αντίληψη της πραγματικής κατάστασής μας
Μάνος Βουλαρίνος

  • Σχόλιο για την έννοια της «δυστοπίας» την περίοδο της πανδημίας και τις προκλήσεις της νέας χρονιάς. Για άλλη μια χρονιά στα μέσα κοινωνικής εκτόνωσης η αλλαγή του χρόνου ήταν ένα φεστιβάλ από αναρτήσεις οι οποίες εκτός από ευχές ήταν γεμάτες κλάψα στην οποία συχνά-πυκνά πρωταγωνιστούσε το καινούργιο κοσκινάκι των drama queens, η «δυστοπία».

Αν κάποιος επισκεπτόταν τη Γη για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες θα νόμιζε πως οι περιοχές του πλανήτη που ονομάζουμε «Δύση» περνούν τις χειρότερες μέρες της Ιστορίας τους και οι ζωές των δύστυχων κατοίκων τους είναι ένας εφιάλτης συγκρινόμενες με τις πολύ καλύτερες ζωές των προγόνων τους.

Φυσικά, τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει και η όλο και συχνότερη χρήση της λέξης «δυστοπία» περισσότερο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι της Δύσης περιγράφει το πόσο κακομαθημένοι και αποροφημένοι από τον εαυτό τους είναι. Γιατί το να ζεις στη «δυστοπική» Δύση του πρώτου μισού του 21ου αιώνα είναι ένας περίπατος στο πάρκο σε σχέση με το να ζεις στην Δύση του 20ού, του 19ου ή οποιουδήποτε άλλου αιώνα και πολύ προτιμότερο από το να ζεις οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

  • Αναπόφευκτα κάποιος θα ρωτήσει «Και η πανδημία; Δεν είναι μια απόδειξη της δυστοπίας στην οποία ζούμε;» και ειλικρινά νομίζω πως το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει για να του απαντήσει είναι να του κάνει δώρο ένα βιβλίο Ιστορίας.

Γιατί, ναι, η πανδημία που ζούμε είναι μια συμφορά, αλλά αν κανείς τη συγκρίνει με δύο παγκόσμιους πολέμους, τους υπόλοιπους μικρότερους πολέμους, τις δικτατορίες, προηγούμενες πανδημίες και γενικά όλες τις συμφορές που υπέστησαν οι κάτοικοι της Δύσης στα χρόνια και τους αιώνες που προηγήθηκαν, θα καταλάβει πως η λέξη «δυστοπία» δεν είναι απλώς μια ανοησία αλλά ύβρις.

  • Μπορεί οι ζωές μας να είναι χειρότερες απ’ ό,τι πριν από 2 χρόνια, αλλά κανείς δεν βομβαρδίζει τα σπίτια μας, δεν βρισκόμαστε σε κάποιο λασπωμένο χαράκωμα μετρώντας τις τελευταίες ώρες της ζωής μας, δεν κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξολόθρευσης, οι δρόμοι δεν είναι γεμάτοι σκελετωμένα από την πείνα παιδιά, δεν κινδυνεύουμε ούτε να βασανιστούμε επειδή εκφραστήκαμε ανάρμοστα για τους άρχοντες του τόπου ούτε να μπούμε φυλακή επειδή η σεξουαλικότητα μας δεν ταιριάζει με αυτή της πλειονότητας… για να μιλήσω μόνο για μερικά από τα πράγματα που έζησαν οι πρόγονοι μας στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Αν προσθέσετε τα ανύπαρκτα δικαιώματα των γυναικών, τις φρικτές (για εμάς τους τυχερούς) συνθήκες υγιεινής, την ανύπαρκτη κοινωνική κινητικότητα, τη βρεφική θνησιμότητα, το χαμηλό προσδόκιμο ζωής, τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και πολλά άλλα που ξεχνάω, μάλλον θα ντραπείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε τη λέξη «δυστοπία».

  • Ακόμα και η σύγκριση της αντιμετώπισης της πανδημίας του covid με την αντιμετώπιση της πανδημίας της ισπανικής γρίπης, επιβεβαιώνει το πόσο πιο τυχεροί είναι οι άνθρωποι που ζουν στη Δύση στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα.
  • Οι δυστυχείς που βίωσαν πανδημία στις αρχές του 20ού αιώνα δεν είχαν την τύχη να απολαύσουν τους καρπούς της συνεργασίας επιστημόνων από όλο τον πλανήτη, δεν είχαν την τύχη να έχουν εμβόλιο σε μερικούς μήνες, δεν ωφελήθηκαν από την παγκόσμια κινητοποίηση και την έγκαιρη ενημέρωση και γι αυτό είχαν τουλάχιστον 50.000.000 νεκρούς από τη γρίπη σε μόλις δύο χρόνια (με κάποιους υπολογισμούς να τους ανεβάζουν στα 100.000.000).

Ακόμα κι αν η σύγκριση δεν γίνει με το παρελθόν μας αλλά με το παρόν άλλων περιοχών του πλανήτη νομίζω πως η χρήση της λέξης «δυστοπία» από τους μοσχαναθρεμένους δυτικούς είναι εξίσου εξωφρενική. Και σίγουρα πολύ δύσκολο να εξηγηθεί σε ανθρώπους που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να μεταναστεύσουν στις «δυστοπικές» μας χώρες.

  • Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό που βιώνουμε είναι ασήμαντο. Και καταλαβαίνω ότι ο δικός μας πόνος είναι πάντα ο μεγαλύτερος και ο πιο σημαντικός. Αλλά επίσης καταλαβαίνω πως είναι κάπως γελοίο το να κλαίγεσαι σε έναν καρκινοπαθή για το χέρι σου που το έσπασες, το έβαλες στον γύψο και θα πρέπει για κανα μήνα να μην κάνεις ποδήλατο.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, παρά τα όσα λένε οι επαγγελματίες κλαψιάρηδες και οι συμπολίτες που αισθάνονται βολικά στον ρόλο του θύματος, δεν ζούμε σε καμία δυστοπία. Αντιθέτως είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή και σε μια περιοχή του πλανήτη που μας δίνει τη δυνατότητα ακόμα και μια πανδημία να την αντιμετωπίσουμε με τρόπο που στο παρελθόν (ή σε πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη) δεν θα μπορούσαν να τον ονειρευτούν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

  • Είμαστε τόσο τυχεροί ώστε να απολαμβάνουμε αγαθά και υπηρεσίες που οι δισεκατομυριούχοι μόλις εκατό χρόνια πριν δεν θα φαντάζονταν. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε μόνο για τη χώρα μας, στην Ελλάδα έχουμε 47 συνεχόμενα χρόνια δημοκρατίας, πολύ περισσότερα χρόνια ειρήνης, το βιωτικό μας επίπεδο θα γέμιζε ζήλια τους παππούδες μας και τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε (ακόμα κι αν δεν τα απολαμβάνουμε στον βαθμό που θα θέλαμε) ήταν ανήκουστα για τους μπαμπάδες και τις μαμάδες μας.

Φυσικά θέλουμε να ζήσουμε ακόμα καλύτερα, φυσικά θέλουμε ακόμα περισσότερα δικαιώματα για ακόμα περισσότερες κατηγορίες συμπολιτών. Φυσικά υπάρχει και πόνος και δυστυχία και αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Φυσικά και υπάρχει η τεράστια απειλή της κλιματικής αλλαγής. Αλλά είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις αν δεν έχουμε αντίληψη της πραγματικής κατάστασής μας. Είναι αδύνατο να βελτιώσουμε κι άλλο τις ζωές μας αν νομίζουμε ότι ζούμε σε δυστοπία όταν στην πραγματικότητα είμαστε οι πιο προνομιούχοι άνθρωποι της Ιστορίας. Και μπράβο μας.

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politic

****

Το «ποντάρισμα» του Γουόρεν Μπάφετ, μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτα την τακτική του δισεκατομμυριούχου, ωστόσο μπορεί να καταλήξει να είναι μια από τις πιο κερδοφόρα επενδύσεις του. Κι αυτό γιατί έβαλε στο ταμείο του επιπλέον 120 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ και ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισ. δολάρια .

  • Η Berkshire Hathaway άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 και μέχρι τα μέσα του 2018, ο όμιλος συγκέντρωσε το 5%, ένα μερίδιο που κόστισε 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε ένα Flash forward μέχρι το 2022 η επένδυση της Apple αξίζει τώρα 160 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει κάνει η Berkshire την τελευταία δεκαετία», δήλωσε στο CNBC, ο Τζέιμς Σάναχαμ, αναλυτής της Berkshire στην Edward Jones.