Πέτρος Στεριώτης – Τεχνική ανάλυση και σχόλια (εβδομαδιαίο) 13.11.2021

Τεχνική ανάλυση και σχόλια (εβδομαδιαίο)

του Πέτρου Στεριώτη


  • ΟΠΑΠ
Δε μπορεί να το πάρει απόφαση και να αφήσει οριστικά πίσω του την αντίσταση ηλικίας 7 ετών της ζώνης 13,65-13,90 ο ΟΠΑΠ. Όντας βέβαια πολύ κοντά στα πολυετή υψηλά της η μετοχή, παραμένει σε bull φάση και παρά τη δυσκολία της να διαφύγει ανοδικά δεν έχει κάνει διορθωτική κίνηση τέτοια που να ανησυχήσει πραγματικά τους longs.
….
Αναμένουμε την ίδια τη μετοχή να επιλέξει ανάμεσα σε ανοδική διάσπαση (σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει “πεδίο δόξης λαμπρό”) είτε σε “ταβάνιασμα” (οπότε στον “κουβά” θα πάνε όσοι ξεχνούν τη χρησιμότητα του stop-loss). Έως τότε ζυγίζουμε αφενός τον υπερδιπλασιασμό του τίτλου από τα πανδημικά χαμηλά (που “στο μάτι” τον κάνει να φαίνεται “ακριβός”) και αφετέρου το ρόλο μπροστάρη που η μετοχή έχει αναλάβει στο ΧΑ αποδεικνύοντας με την υπεραπόδοσή της ότι είναι “φαβορί του ομίλου”.
  • ΟΤΕ
Υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά στο μηνιαίο γράφημα τιμών του ΟΤΕ, σε μία βγαλμένη από εγχειρίδιο τεχνικής ανάλυσης περίπτωση ανοδικής τάσης. Κτυπώντας το άνω άκρο του καναλιού τιμών πριν λίγους μήνες, η μετοχή “πήρε μάθημα” και δυσκολεύεται να συνέλθει πλήρως.
…..
Στα πλαίσια του “φυσιολογικού” η ως τώρα βύθιση, με τους υποτιμητές να αρχίζουν να ξεμένουν από χρόνο, καθώς κάποια στιγμή οι αγοραστές αναμένεται να ξαναξυπνήσουν. Το 14,50 είναι η πρώτη από μία σειρά σημαντικών στηρίξεων. Το πολυετές υψηλό στο 16,83 θα “τηλεφωνήσει” σε περίπτωση επανεκκίνησης της -στα σημαντικότερα timeframes- ανοδικής τάσης.
**
ΥΓ: Οι “στοιχειωμένες”, λόγω της πολλαπλής αποτυχίας του ΓΔ να τις υπερβεί μεταπανδημικά, 930 μονάδες του ΓΔ περνούν στο προσκήνιο.
  • Ο ανοδικός σχηματισμός τύπου ‘W’ στο ημερήσιο διάγραμμα, θα ολοκληρωθεί σε περίπτωση υπέρβασης του εν λόγω επιπέδου, με τις επόμενες αντιστάσεις να βρίσκονται στο επταετές υψηλό των 950 μονάδων και ενώ στη συνέχεια το μακροχρόνιο γράφημα δεν εμφανίζει άλλη ‘αντίσταση’ ως το 1.050 περίπου.
Από πλευράς στήριξης, το 900 πρέπει να κρατηθεί, ενώ κοιτώντας χαμηλότερα ο ημερήσιος ΚΜΟ 200 ημερών στις 872 μονάδες, αποτελεί ‘σηματωρό’ της ‘μεγάλης εικόνας”.
**
Π. Στεριώτης
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.