5 Απρ.2022 – Χ.Α + Μarkets (62): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)…

 • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 2,60 +2,09
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,38 +0,87
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,47 +0,97
ΙΤΑΛΙΑ 2,07 +1,57

***

ΤΑΜΠΛΟ: Νέα ιστορικά υψηλά για την ΕΠΣΙΛ με την αποτίμηση της στα 374 εκατ. ευρώ να την φέρνει στην 32η θέση της σχετικής κατάταξης, αφήνοντας πίσω της μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις του Χ.Α.

 • Ξεχώρισαν ιδιαίτερα από πλευράς ανόδου οι ΙΝΛΟΤ(+11,3%, λόγω κίνησης … Novibet) και με ιδιαίτερα αυξημένο όγκο ( 440 χιλ.τμχ, όσα είχε κάνει συνολικά στις προηγούμενες 7 συνεδριάσεις) και η ξεχασμένη ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (Στο +14,46% λόγω ΑΓΝΟ και συγκριτικής προσέγγισης , αλλά με ελάχιστο τζίρο ουτε καν 8.300 ευρώ)
 • ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ: Από τις ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
 • ΠΕΜΠΤΗ θετική εμφάνιση για την ΜΟΗ στις τελευταίες έξι (6) συνεδριάσεις και από τα 13,30-13,40 ευρώ στα 14,40-14,5000 ευρώ χθες.
 • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Στις καλύτερες αποδόσεις από την αρχή του χρόνου, προηγείται η ΥΑΛΚΟ (+220%), ακολουθούμενη από ΕΥΠΙΚ (+50,6%), ΚΟΡΔΕ (+38,03%),  ΤΡΑΣΤΟΡ (+36,31%), ΕΠΣΙΛ (+34,75%) και ΑΑΑΠ (+32,26%).


ΣΕ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ MOOD

 1. MYTIΛΗΝΑΙΟΣ
 2. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 3. ΟΠΑΠ
 4. ΟΤΕ
 5. ΕΠΣΙΛ
 6. PRΟFILE

ΣΕ … ΜΟΥΝΤΟ MOOD (εκτός φόρμας δηλαδή)

 1. COCA COLA
 2. EXAE
 3. ΦΟΥΡΛΗΣ
 4. TITC
 5. ELVALXALKOR
 6. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
 7. ΣΑΡΑΝΤΗΣ
 8. PERFORMANCE TECHNOLOGIES

ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ


REAL CONSULTING ΑΕ: Αποτελέσματα χρήσης 2021

CENTRIC: Ο ορισμός της υποτίμησης- Η πλήρης ανάλυση του ομίλου και οι εκτιμήσεις

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ 

 1. ΟΛΠ**: Η επιτομή της φτήνειας, εξαιρετικοί οι χρηματοοικονομικοί του δείκτες

ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ 

 1. ΙΝTERLIFE: Μπορεί να είναι και το πιο υποτιμημένο χαρτί της ποιοτικής χρηματιστηριακής εκπροσώπησης στο ταμπλό του Χ.Α.
 2. MOTOΔYNAMIKH: Σε διορθωτική φάση αφού το δικό της “2021” δεν ήταν αυτό που περίμενε η αγορά και ειδικότερα οι φίλοι της μετοχής. Φαινομενικά μεν…

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ 

 1. CENTRIC – Xθες ρευστοποίησαν όσοι “τζόγαραν” στην είδηση. Η εταιρεία όμως έχει μέλλον και ουσία σαν περιεχόμενον…
 2. UNIBIOS: Σε φάση συσσώρευσης, αρνήθηκε αυτή την φορά να υποχωρήσει έστω κάτω των 0,6000 ευρώ…

** ΟΛΠ – απάντηση: Δεν θα το είχατε προφανώς προσέξει…

15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 – OΛΠ- ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 15,6800 ευρώ

 • ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ: 392 εκατ. ευρώ
 • ΝΕΑ αύξηση του κύκλου εργασιών σε €154,2 εκατ. έναντι €132,9 εκατ. της χρήσης 2020, παρουσιάζοντας αύξηση ποσού €21,3 εκατ. ή ποσοστό 16%.
 • ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ο καθαρός δανεισμός κατά 25,2 εκατ. ευρώ(!)…
 • ΤΑ ΕΒΙΤDΑ ανήλθαν σε 70,3 εκατ. ευρώ.  Ev/EBITDA στο 5,2(!)
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 276,2 εκατ. ευρώ. (P/BV: 1,45)
 • ΤΑ κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €36,8 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 39,4% σε σχέση με τα €26,4 εκατ. της χρήσης του 2020. (P/Ε 10,7)
 • ΤΟ προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανήλθε σε €0,63 αυξημένο κατά 57,5% σε σχέση με το 2020 (€0,40). ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 3,81%.
 • ΟΠΩΣ αναφέρει η εταιρεία, τα παραπάνω ποσά αποτελούν την υψηλότερη κερδοφορία στην ιστορία της.

INTRALOT: Ανακοινώνει την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022 (πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.) την χρήση 2021 και την Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 σκολουθεί η ενημέρωση αναλυτών & θεσμικών επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας.

***

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΕΟΦΕΡΤΟΙ στο Χ.Α δεν εννοούν να το καταλάβουν …

 • Η εκάστοτε συγκεκριμένη εκτίμηση αφορά τη στιγμή κατά την οποία γίνεται με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα. Από εκείνη τη στιγμή και για κάθε επόμενη οποιοσδήποτε παράγοντας διαφοροποίησης των συνθηκών της αρχικής εκτίμησης προφανώς και μπορεί να αλλάξει ακόμα και σε απόλυτο βαθμό την εικόνα μιας εταιρείας και κατ’ επέκταση της μετοχής της.
ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ πιο απλά… Αν σήμερα έχουμε μία εκτίμηση ότι η ΤΑΔΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αξίζει τη διπλάσια τιμή από την τρέχουσα και αύριο το πρωί η εταιρεία βρει πετρέλαιο κάτω από τα γραφεία της, προφανώς αυτή η εκτίμηση δεν έχει πλέον καμία αξία, καθότι η εταιρεία μπορεί να αξίζει δεκαπλάσια μετά τις νέες ανακαλύψεις.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΡΙΓΓΑΣ – ΒΕΤΑ SECURITIES: Σε επίπεδο αποτίμησης, μόλις αντικρίζουμε τα ιστορικά στοιχεία αναρωτιόμαστε γιατί να αγοράσουμε τον ΟΠΑΠ με P/E 17,7 φορές. Όταν όμως δούμε τις εκτιμήσεις για το 2022, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

 • Ειδικότερα, το εκτιμώμενο P/E του ομίλου ΟΠΑΠ για το 2022 δεν ξεπερνά τις 12 φορές, ενώ ο εκτιμώμενος δείκτης EV/EBITDA βρίσκεται κάτω από τις 7 φορές. Σαφώς και οι προβλέψεις παραμένουν προβλέψεις, ειδικά σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον που μειώνει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα του παίκτη. Ωστόσο χωρίς ρίσκο απόδοση δεν υπάρχει!

Η συνολική μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 12%, ξεπερνώντας, έτσι, και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση είχε αναφέρει ότι για τα επόμενα χρόνια θα προχωρεί στη διανομή μερίσματος τουλάχιστον 1 ευρώ ανά έτος.

INΛΟΤ: Ο όμιλος θα προχωρήσει σε ΑΜΚ για αρκετά δεκάδες εκατομμύρια…

 • ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κάπου στο ενδιάμεσο θα την βρουν την άκρη… Για την ώρα απέχουν μισό ολόκληρο ευρώ…

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ η πιθανότητα μερικές εταιρείες να (απο)κρύψουν κέρδη μεταφέροντας τα στην χρήση 2022…  ΑΡΓΟΤΕΡΑ – εντός της σήμερον – θα υπάρξει σχετική αναφορά από τον ΟΑΚ…

@10:05

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Ο ΓΔΧΑ συνεχίζει να φλερτάρει με το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών της περιόδου, ήτοι την περιοχή των 900-830 μονάδων, καθώς τα θετικά πρόσημα επικράτησαν στους διεθνείς μετοχικούς δείκτες και την Παρασκευή. Στο γεωπολιτικό, οι συνομιλίες των δύο πλευρών θα  συνεχιστούν και σήμερα, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναζητά η αγορά στο ενεργειακό μέτωπο. 
 • Στο επίκεντρο θα βρεθούν την Τετάρτη τα πρακτικά της FED όπου πιθανότατα να επισφραγιστεί μια νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50μβ στην επόμενη συνάντηση τον Μάιο.

Στο εσωτερικό, συνεχίζουν οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με την ΔΕΗ να ανακοινώνει αύριο μετά την συνεδρίαση και την Lamda και Quest την Τετάρτη επίσης μετά το τέλος της συνεδρίασης.

 • Ελλείψει σημαντικών εξελίξεων εκτιμούμε ότι το σενάριο της συσσώρευσης με ελεγχόμενες διακυμάνσεις να είναι το επικρατέστερο. Σημειώνουμε ότι κλειστή θα παραμείνει σήμερα και αύριο η αγορά της Κίνας.

@10:25

 • H TΡEΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αποτελέσματα από ΑΣΤΑΚ

ΤΡΙΤΗ: Αποτελέσματα από τις ΔΕΗ, και ΕΥΠΙΚ.

ΤΕΤΑΡΤΗ:  Η σειρά των Lamda Development και Quest Holdings, ενώ είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού πλάνου της Πειραιώς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η εβδομάδα κλείνει με τα αποτελέσματα της Premia Properties.

ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ: Autohellas (5/4 Μέρισμα €0,46), Γενική Εμπορίου (6/4 Μέρισμα €0,055) και Τράπεζα Ελλάδος (7/4 Μέρισμα €0,672).

@10:30

 • TOP5 επιλογών στην παρούσα φάση από τον FTSE25
 1. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
 2. ΓΕΚΤΕΡΝΑ
 3. ΒΙΟΧΑΛΚΟ
 4. ΔΕΗ ( ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που θα ανακοινώσει και το Guidance που θα δώσει) 
 5. ALPHA BANK

@11:15

ΥΠ’ ΟΨΗ: Δεν μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ κ. Γιάννης Κοντόπουλος στην τακτική τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του 2021.
.
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ κίνηση από την ΚΟΥΕΣ εν όψει και της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του ομίλου
.
ΕΣΥΜΒ: Ετσι είναι, όποιος την ψάχνει την ενημέρωση του και δεν επηρεάζεται στο τέλος δικαιώνεται.
.
ΟΤΕ: Κοιτάζει μεσοπρόθεσμα το 20άρι… Ανοίγεται σε νέες αγορές, ενώ η πολύ δυνατή κίνηση δεν έχει βγει προς τα έξω.
.
ΠΡΟΦ: Το timing είναι το παν… Και από τα 6,1000- 6,2000 ευρώ της 24.3.2022 στο +10%, στα 6,8000 ευρώ σήμερα (+3,8%) σε διάστημα 6 συνεδριάσεων.

@14:50

@14:55

Η αγορά δοκιμάζει την ζώνη του 900 όπου είναι και ο πρώτος σοβαρός ημερήσιος στόχος και αντίσταση μετά από το αγοραστικό σήμα από τις 16 Μαρτίου. Το stop σε Intraday έχει ανέβει στις 878 σε κλείσιμο ώρας

@15:30

@16:50

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ και χαμηλός ο τζίρος (και) στη σημερινή συνεδρίαση
.
ΛΙΓΟΣΤΕΣ οι περιπτώσεις που χρήζουν επισήμανσης… Στη πρώτη γραμμή η μετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ από την υψηλή κ/φση, ακολουθούν οι ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ ενώ οι πιέσεις σε ΕΕΕ και ΤΙΤC οδηγούν σε οριακά αρνητικό το πρόσημο του ΓΔ. Αλλιώς, με σταθερές τις τιμές τους ο ΓΔ θα βρισκόταν στο +0,35%.
.
ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ η εξαιρετική συμνπεριφορά των ΠΡΟΦ, ΒΥΤΕ ενώ συνεχίζει να απογοητεύει η ΠΕΡΦ στο τομέα της επικοινωνίας και όχι μόνον πλέον…
.
ΠΡΟΣΟΧΗ στο υποτιμημένο χαρτί της ΙΝΛΙΦ, αλλά δεν υπάρχουν πωλητές εδώ. Σε τρομερό discount η μετοχή

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Θυμίζουμε ότι στις 22 Απριλίου περιμένουμε την αξιολόγηση από την S&P, ενώ ο Απρίλιος, στατιστικά, μοιράζει κέρδη στις Αγορές.Η Πληροφορική συνεχίζει να είναι ο κλάδος αιχμής σε αποδόσεις, μιας και έχει και την μερίδα του λέοντος από τα νέα έργα τόσο του 2022, όσο και των επόμενων ετών. Κατασκευές, Βιομηχανία και Ενέργεια συνεχίζουν να έχουν πιθανότητες να υπεραποδώσουν.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Όλα δείχνουν ότι έχουμε μπει σε μία νέα περίοδο, σχετικά άγνωστη για τα αποτελέσματά της, γεγονός που θα αυξήσει την ανασφάλεια και το volatility. Από την άλλη όσο η Οικονομία καταφέρνει να συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα τραβήξει ανοδικά και το Χρηματιστήριο. Οι προβλέψεις, ακόμα και για το δύσκολο 2022, κάνουν λόγο για 3,5% ανάπτυξη.
 • Όσο πιο σωστά και μελετημένα βήματα κάνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουμε να καλύψουμε το χαμένο ΑΕΠ της τελευταίας 10ετιας, ενώ με αφορμή την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη θα αναγκαστεί να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα σαν Ένωση, σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό σε κάθε περίπτωση ωφελεί σημαντικά και την Χώρα μας.
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΩΝ: Η Goldman εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α θα αγγίξει τις 1.175 μονάδες σε ορίζοντα 12μηνου  έναντι 1.188 μονάδων που προβλέπει το consensus, το οποίο και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ράλι στις αγορές της περιοχής μετά την Ουγγαρία (+38%) ενώ τα κέρδη ανά μετοχή μετοχή των ελληνικών εισηγμένων θα αυξηθούν κατά 20% που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης στην περιοχή.
 • Οι Traders διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες ανάλογα με την στρατηγική τους αλλά και το χρονικό ορίζοντα που πραγματοποιούν αγοραπωλησίες:
Είδος Trader: Χρονικός Ορίζοντας:
Scalpers Από μερικά λεπτά έως ώρες
Day Traders Μία ημέρα
Swing Traders Από μερικές ημέρες έως και εβδομάδες
Position Traders Από μερικές ημέρες έως και χρόνια


ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΕΣ
ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΔΙΚΕΣ
ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΤΩΤΙΚΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (Ι) – 

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε
 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.