Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα (10 και 11/11)

 1. ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Οι ΕΛΧΑ+CENER αποτιμώνται υψηλότερα κατά 100 εκατ. ευρώ!!!
 2. ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Και δεν χρειάζονται (επ)εξηγήσεις
 3. ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Υποτιμημένη.
 4. ΕΛΤΟΝ: Ακρως ποιοτική. Και σαφώς υποτιμημένη…
 5. ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Και τι να λέμε τώρα…

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ αλλά και οι βασικοί μετοχικοί δείκτες της Ευρώπης. Από την άλλη, ελεγχόμενες απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες εν αναμονή και των στοιχείων του πληθωρισμού σήμερα. 
 
Εν τω μεταξύ, τα επίπεδα τιμών στην Κίνα αυξήθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις, ενώ και οι τιμές παραγωγού Οκτωβρίου αυξήθηκαν με το υψηλότερο ρυθμό εδώ και 26 χρόνια (13,5% έναντι εκτίμησης για 12,3%). Ήτοι, το βασικό πτωτικό ρίσκο για τις αγορές παραμένει. 
 
Στο εσωτερικό υπάρχουν δεικτοβαρείς τίτλοι πέραν των τραπεζών που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τον ΓΔΧΑ ή και να τον οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα μεσοπρόθεσμα, όπως η Jumbo. Κατά την εκτίμησή μας δεν είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη θα αποχωρήσει από τον δείκτη Standard Index MSCI (ανακοινώσεις αύριο το απόγευμα) , ενώ οι επιπτώσεις από την αύξηση του μεταφορικού κόστους και των περιορισμών της πανδημίας έχουν εν πολλοίς ενσωματωθεί στην τιμή. 
 
Αύριο πριν την συνεδρίαση αναμένουμε τα αποτελέσματα Γ΄ Τριμήνου της Τιτάν, ενώ σήμερα θα έχουμε τα στοιχεία για την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου και τον πληθωρισμού Οκτωβρίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • ΙΚΤΙΝΟΣ: Αναμενόμενη αντίδραση ενόψει των αποτελεσμάτων που θα δημοσιεύσει και τα οποία αναμένονται από την αγρορά να είναι βελτιωμένα συγκριτικά με τα του 2020.
 • REALCONS: Οπωσδήπιοτε δεν την έβαλαν για το… Θεαθήναι. Εχουν projects μπροστά τους να εκτελέσουν, θα κάνουν και τις εξαγορούλες τους.
 • ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Ακολουθούμε την τάση, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι θα συνεχισθεί επ΄άπειρον. Υπάρχουν κι άλλοι κλάδοι για να… τρέξουν. Φύλαγε πάντα τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά… Δεν έχουν άδικο όσοι σχολιάζουν, ότι δεν είναι και οι… ευκαιρίες πλέον στο ταμπλό. Οπότε 50/50 και βλέπουμε.
 • ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Να μην τα ξαναλέμε, όχι πάνω από το 15% μάξιμουμ. Κι αυτό γιατί πολλοί από σας είστε… εξαρτημένοι, αθεράπευτα…

ΑΤΤΙΚΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Μετά από καιρό και από μία σημαντική συσσώρευση στα χαμηλά η μετοχή έδωσε αγοραστικό ημερήσιο σήμα με το στοπ στο 366 και στήριξη το 4 και 386. Μπροστά της έχει μία τεράστια ΑΜΚ για τα μεγέθη της αλλά πλέον διαθέτει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά για να δώσει απόδοση. Στο 480 είναι ουσιαστική πρώτη αντίσταση με το τελευταίο χάσμα να κλείνει.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ: Πλουσιότερο το παρασκήνιο για το ποιος θα διαδεχθεί τον Σωκράτη Λαζαρίδη παρά η προτεραιότητα για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αναβάθμιση της απαξιωμένης αγοράς μας. Μετά από 2,5ετή θητεία “φιλοεπενδυτικής” κυβέρνησης (όπως την περίμεναν οι ψηφοφόροι της) με το Μαξίμου να ισχυρίζεται, πως είναι εκτός των διοικητικών αλλαγών στην ΕΧΑΕ όταν η αγορά “βοά” για το ακριβώς αντίθετο. Τις…στρουθοκαμήλους, παριστάνουμε.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ – ΠΡΟΣ ΕΜΠΕΔΩΣΗ

***

ΑΦΗΣΤΕ τους να ασχολούνται παθιασμένα με τον ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΔΕΙΚΤΗ (ΓΔ), με τον ΔΕΙΚΤΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΥΛΑΣ (ΔΤΡ), τα σαμπουάν και τις κορυφές, τις στροφές και τις ανηφόρες. Εμείς την δουλειά μας κι αυτοί την δική τους. Ούτε αντιπαραθέσεις θέλουμε, ούτε κοντραρίσματα, δεν είμαστε και μικρά παιδάκια άλλωστε.

 • Αλλά δεν θέλουμε και να μας δουλεύουν ή για να ακριβολογούμε να παίζουν με την νοημοσύνη μας βασιζόμενοι σε δύο δείκτες και αφήστε τα καλύτερα να μην αποδώσω (στους δείκτες δηλ.) τους προσδιορισμούς που τους αρμόζουν. Το καντράν το δικό σας να γράφει ΣΥΝ και τίποτα άλλο.
***
Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις kai Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

***

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.