(16 Αυγούστου 2021) Χ.Α- Υψηλή Κεφαλαιοποίηση: Σχόλια, εκτιμήσεις και επισημάνσεις

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ –  ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 500 εκατ. ευρώ)

  • 25 τον αριθμόν

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΔΕΗ: Δεν τελειώσαμε, θα κινηθεί εντελώς ξαφνικά μετά την παρατεταμένη συσσώρευση της. Δεν νοείται κ/φση 2 δισ. ευρώ και κάτι ψιλά, για μία επιχείρηση σαν την δική της.

  • Κάποια στιγμή, δεν γνωρίζουμε πότε, θα ξεπεράσει σε αποτίμηση τον ΟΠΑΠ. Νομοτελειακά πράγματα είναι αυτά.
  • Μην μας ρωτάτε όμως το πότε…
  • Εκείνο που ξέρουμε πολύ καλά είναι ότι στα προσεχή τρία έτη στους καταθετικούς λογαριασμούς σας θα λάβετε κάτι ψιχουλάκια. Επομένως, προς τι η ανυπομονησία;

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Απογοητευτική η τερματική πορεία της, με την όλη κίνηση της να έχει εγκλωβίσει μεγάλα κεφάλαια. Εν αναμονή αντίδρασης που όσο αργεί τόσο θα “εκνευρίζει” τους κατέχοντες που έχουν πληρώσει μέχρι και 20% υψηλότερα…



 ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

!ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η αποτίμηση, το ολιγότερον, τσουχτερή. Ο δανεισμός πολύ υψηλός… Ο πόλεμος των… ΑΣΤΡΩΝ όμως μόλις ξεκίνησε ουσιαστικά. Και μέχρι να τελειώσει, θα περάσει από αρκετά στάδια. Με πιθανότερη κατάληξη, να μοιράσει καλά κέρδη σε όσους ασχοληθούν ενεργά με την μετοχή του.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΨΩΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΣΒΕΡΚΟ: Και τα λεφτά που τοποθέτησαν αρκετοί μεσοπρόθεσμοι επενδυτές καν δεν τα πλησιάζουν… Και την άνοδο της αγοράς έχασαν. Αλλά η μετοχή… δεν εγκλωβίζει. Καλά κρασιά, που λένε στα χωριά μας.

  • Συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2019 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 οι επενδυτές τους, πλήρωσαν από 9,6000 ευρώ (2019 Ιούνιος) μέχρι και 7,3000 ευρώ (Φεβρ. 2021). Στα 5,6500 ευρώ τώρα.

Τον Ιούνιο του 2019 πχ η ΔΕΗ διαπραγματευόταν στα 2,0000 με 2,2000 ευρώ… Καλά, δεν γράφουμε για κανένα μικρομεσαίο ή μικρό, γιατί εκεί χάνεται το τόπι. Αλλά αυτά… εγκλωβίζουν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπήκαν οι νέες μετοχές και αντί να πιεστεί η τιμή της μετοχής, αυτή τραβάει την ανηφόρα. Με άνοδο 7,78% με τζίρο 5,5 εκατ. ευρώ και με την κ/φση στα 511 και πλέον εκατ. ευρώ. Για γέλια και για κλάμματα δηλαδή, αρκεί να ρίξει κανείς μία φευγαλέα ματιά στα χρηματοοικονομικά της…

  • Αλλά όταν υπάρχει συναγωνισμός αντικρουόμενων συμφερόντων τότε δεν μπορεί κανείς να κάνει εκτιμήσεις. Απλά, περιμένει το αποτέλεσμα, ποιος θα είναι ο νικητής έστω από περιέργεια. Την προηγούμενη φορά κάποιοι έπαιξαν τα ρέστα τους και τώρα είναι και στην απέξω και τραβάνε τα μαλλιά τους.

ΟΙ 25 ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.