(νο.2) Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό (19 Μαίου 2021)

Συσσώρευση λοιπόν εδώ κι ένα μήνα για τον “αντιπροσωπευτικό” (γνωστό και ως ΓΔ),που βολοδέρνει πότε λίγο πάνω, πότε λίγο κάτω από το τριψήφιο με το 9 μπροστά. Πότε ανεβαίνουν οι τράπεζες και πέφτουν οι άλλες, πότε ανεβαίνουν ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και πέφτουν οι τράπεζες, πότε δίνει χείρα σταθεροποιητικής βοηθείας η 3 Ε. Είδατε τι ωραία που δουλεύει το σύστημα;
….

Και με τη σταθεροποίηση αυτή θα σκέπτεται κάποιος, πόσο βαρετές θα ήταν όλες αυτές οι συνεδριάσεις. Είναι έτσι, όμως; Γιατί, απ΄ τη μια έχουμε την κατάσταση όπως σας την περιγράψαμε πιο πάνω, από την άλλη όμως αντικρίζουμε και μια απόλυτα διαφορετική εικόνα.

Για κατεβείτε λίγο επίπεδο. Κεφαλαιοποίησης εννοούμε, γιατί κατά τα άλλα πολύ ανώτερο είναι. Και αναλογιστείτε το μήνα αυτό της τάχα μου σταθεροποίησης τι πορεία έχουν εμφανίσει μετοχές εταιριών με  καλά θεμελιώδη που επιβεβαιώνονται άλλωστε και από τα προσφάτως δημοσιευθέντα αποτελέσματά τους.

  • Τι να πρωτοθυμηθούμε:… ΒΑΛΤΕ τις ΕΣΕΙΣ, … ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; χαχαχα…

Εδώ βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε και το γεγονός ότι ανοδικά κινήθηκαν και κάποιες μετοχές εταιριών… φαντασμάτων, με τη αρωγή διαφόρων -γνωστών πλέον στο ευρύ κοινό-  κύκλων που για τους δικούς τους …λαμογιογενείς λόγους θέλησαν να προωθήσουν.

Πάντα όμως έτσι δεν συμβαίνει φίλοι μου; Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα. Μα γι αυτό ακριβώς είμαστε εμείς εδώ, να σας βοηθήσουμε να διαχωρίσετε την ήρα από το στάρι, ώστε να επιλέγετε να τοποθετήστε σε μετοχές κοσμήματα και όχι «δήθεν».

Κάτι που από τα μηνύματά σας και τη συνεχή αύξηση της επισκεψιμότητας  στο μ/μ αντιλαμβανόμαστε ότι το αναγνωρίζετε, και σας ευχαριστούμε γι αυτό.

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

  • Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.