46χρονος στη Κρήτη έκρυβε οπλοστάσιο

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και του οπλοστασίου παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Η βαλλιστική εξέταση που ανέλαβαν τα ειδικά εργαστήρια Βλητικής της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, θα αποδείξει αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες τα όπλα που βρέθηκαν κατά την διάρκεια έρευνας στο σπίτι ενός 46χρονου σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου.

Μετά από πληροφορίες που δέχθηκαν, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έκαναν στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του 46χρονου και βρήκαν κρυμμένα δύο πολεμικά τυφέκια, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 46 φυσίγγια τα οποία κατασχέθηκαν. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και του οπλοστασίου παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνά το ενδεχόμενο να έχει εμπλακεί σε ληστείες.

Με την ίδια κατηγορία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ένας 42χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, όταν έγινε έρευνα στο σπίτι του και βρέθηκε ένα πιστόλι με 12 φυσίγγια στο γεμιστήρα του. Το αστυνομικό τμήμα Κρυονερίδας ερευνά τυχόν εμπλοκή του 42χρονου σε παράνομες πράξεις, ενώ το όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση.