Η προσωπική γωνιά του μικρομέτοχου με τους φίλους αναγνώστες του (8 Απριλίου 2021)

Ολα τα επείγοντα έχουν απαντηθεί με προσωπικά mails…
———- Forwarded message ———
From: <@@@@11@freemail.gr>
Subject: ΚΛΜ
To: <info@mikrometoxos.gr>

Κύριε Μικρομέτοχε , σας διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό . Θα ήθελα να σας ρωτήσω για μετοχή της ΚΛΜ , την οποία και παρακολουθώ και κατέχω. Παρατηρώ ότι έχει έναν περίεργο τρόπο διαπραγμάτευσης που εν ολίγης παραπέμπει σε μια μετοχή στην οποία δεν υπάρχουν αρκετοί αγοραστές, ενώ τους πωλητές , αγανακτισμένους (λόγο μη ανόδου της τιμής της) τους βλέπω πιο πολύ , παρά στρατηγικούς πωλητές. Έχετε κάποια άποψη περί αυτού: Νομίζετε ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν οι λόγοι για τους οποίους θα βρεθούν οι αγοραστές, οι οποίοι θα την οδηγήσουν τουλάχιστον στην λογιστική της αξία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εταιρεία ανακάμπτει, βρίσκει ξανά τους ρυθμούς της και ότι αρνητικό(;) και να δημοσιεύσει για το 2020 αυτό θα έχει προεξοφληθεί. Η μτχ συμπλήρωσε χθες (7) σερί πρόσημα αλλά παραμένει σε πολύ στενά πλαίσια διαπραγμάτευσης όπως βλέπετε.


Στο +2% το 2020, με κίνηση στο εύρος των 0,5400 με 0,6700 ευρώ. Θεσμικά χαρτοφυλάκια διατηρούν θέσεις στην μτχ και ίσως να θέλουν να μαζέψουν κομμάτια τους, αν γνωρίζουν εκ των έσω ότι παραμένουν πωλητές. Με κ/φση μόλις 26,5 εκατ. στο παρόν κλίμα η άνοδος είοναι μονόδρομος. Απέχει και από την Book Value ένα ολόκληρο +100%(!!).


———- Forwarded message ———
From: Κ@@@@Κ@@@@@ <@@@@@71@yahoo.gr>
Subject: ΡΕΒ-ΙΝΤΕΤ
ΡΕΒ
Εδω αρκετα δεν κρατησε το καλαμπουρι? Με τα αναμενομενα κερδη του 2020 πρεπει να φυγει πανω απο 1,70. Εαν μαλιστα κανουμε συγκριση με την ανοδο που εχουν κανει κατι αλλες που δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν, τοτε πρεπει να τη δουμε πανω απο 2,30 -2,40  στην κυριολεξια.
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν έχετε υπομονή θα την δείτε να τα πλησιάζει. Αναφερόμεθα καθημερινά στη περίπτωση της, ενόψει και των αποτελεσμάτων 2020 που θα είναι – εικάζουμε από τα συμφραζόμενα δηλ. 6μηνο+9μηνο – ότι θα είναι πολύ καλά αν μη τι άλλο.
ΙΝΤΕΤ
Εδω αρχισαν να διακινουνται σεναρια παλι για την αποχωρηση τουΚοντομηνα και τη μεταμορφωση της εταιρειας. Ουτως η αλλως τα αποτελεσμα του 2020 αλλα και η μικρη κεφαλαιοποιηση της εταιρειας θεωρω οτι θα της χαραξουν καλη ανοδικη πορεια.
Ακομη η κεφαλαιοποιηση της βρισκεται στα μολις στα 5 εκατομυρια ευρω!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν την παρακολουθώ την εταιρεία λόγω όλης αυτής της σύγχυσης στο μετοχολόγιο. Να δούμε λοιπόν το 2020, να βγάλουμε συμπεράσματα.Λ΄λιγη υπομονή.

———- Forwarded message ———
From: Σ@@@@ Γ@@@@@@ <@@@@@@@@@@gmail.com>
Subject: Αφοί Κορδέλλου
To: <press@mikrometoxos.gr>

Καλησπέρα

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής. Πρόσφατα, μέσω πράξης κληρονομιάς, έγινε η σύζυγός μου, μέτοχος ενός αρκετά σημαντικού αριθμού μετοχών της εταιρείας Κορδέλλου.
Είδα μεταξύ των άλλων, ότι η εταιρεία, μέχρι προπερσυ νομίζω, προχωρούσε και στην διανομή μερισματος. Επειδή ήμουν και τραπεζικός υπάλληλος είχαμε(σαν τράπεζα) στο παρελθόν μεγαλη συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία και ομολογώ ότι ήταν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Εκτός των άλλων όμως διαβάζω και για μια ενδοοικογενειακή διαμάχη των μετόχων και προβληματίζομαι, και από την άλλη δεν με ικανοποιεί καθόλου, το διάγραμμα της μετοχής. Κάθε βοήθεια λοιπόν και γνώμη δεκτή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΝΑ ΔΟΥΜΕ και εδώ το 12μηνο της αλλά κυρίως και το Guidance (οδηγίες) της διοίκησης για το 2021. Η εικόνα της στο ταμπλό δείχνει σημάδια βελτίωσης…———- Forwarded message ———
From: Y:::::X@@@@@@ <@@@@@os89@hotmail.com>
Subject: MLS/ CENER
To: qna@mikrometoxos.gr <qna@mikrometoxos.gr>
Καλησπέρα αγαπητέ μμ
Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια πληροφορία διαφορετική από ότι κυκλοφορεί γενικά για την MLS και αν υπάρχει ακόμη πιθανότητα να ενεργοποιηθεί. Επίσης για τη Cenergy αν και την αναφέρετε έτσι κι αλλιώς συχνά, ηθελα να ρωτήσω αν την προτείνετε για τοποθέτηση στα τρέχοντα υψηλά της με προοπτική διψήφιο αριθμό τα επόμενα χρόνια, καθώς τη θεωρώ αρκετά υποτιμημένη ακόμη. Ευχαριστώ πολύ, κάνετε εξαιρετική δουλειά.

Γ.Ξ.

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ολοι μας θέλουμε να βρεθεί μία λύση στην MLS, να βγάλουν κάτι όλοι οι εγκλωβισμένοι επενδυτές της από τα σπασμένα. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. ΣΧετικά με την CENER εκτιμούμε – και έχουμε εξηγήσει το γιατί – ότι είναι ελκυστικά αποτιμημένη και στα τρέχοντα επίπεδα των δυόμισι ευρώ. Αν σας απαντούσαμε ότι μπορεί μελλοντικά να γράψει διψήφιο νούμερο θα θεωρούσαμε τον εαυτό μας γραφικό, αν μη τι άλλο. Είμαστε που είμαστε, ας μην το παρακάνουμε… Βαδίζουμε μαζί της και βλέπουμε…

———- Forwarded message ———
From: Δ@@@@@ Ν@@@@@@ <@@@@@@@s@gmail.com>
Date: Thu, Apr 1, 2021 at 12:51 PM
Subject: ΙΝΤΕΚ
To: <qna@mikrometoxos.gr>

Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις χρυσές σας συμβουλές.
Θα ήθελα να ρωτήσω για την ΙΝΤΕΚ. Το τελευταίο διάστημα έχασε έδαφος. Είχα μπει περίπου στα 2,5. Είναι σώφρον να περιμένω ή να πάω σε κάποια άλλη εταιρεία, πχ Πετρόπουλος που γράψατε; Ισχύει ακόμα ότι έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και ότι θα κερδίσει από τα voucher των 200€ για τους μαθητές καθώς και από το έργο για τις νέες ταυτότητες; Μήπως το περιθώριο ανόδου στην Πετρόπουλος είναι πολύ μεγαλύτερο;
Σας ευχαριστώ. Με εκτίμηση, ΔΝ
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το 2020 η ΙΝΤΕΚ έκλεισε πολύ καλά, απ’ότι μας έχουν αναφέρει κύκλοι του κλάδου της.  Πιο εύκολα θα την δούμε αυτή στα 3,5000 ευρώ παρά τον ΠΕΤΡ στα 9,5000. Υπό αναθεώρηση πάντα… Τα πάντα όλα όμως.

———- Forwarded message ———
From: D@@@@@@@S@@@@@@ <@@@@@la@gmail.com>
Subject: Πορεία μετοχών – σχόλια
To: <qna@mikrometoxos.gr>

Αγαπητέ μικρομέτοχε, πάνω που έβγαλα να κάνω την άσκηση με πρόλαβες στο viber.
H ανακοίνωση στις 14/1 έλεγε πως ο πωλητής έχει ακόμα 114354 τεμάχια. Έκτοτε, μέχρι και χθες έχουν αλλάξει χέρια 455903 τεμάχια. Ε κάπου μέσα σε αυτά αν δεν έχει τελειώσει ήδη, θα τελειώνει στα κοντά…..σωστά?
Επίσης, πόσα έχει επιτέλους στην ΙΝΛΟΤ? δίνει δίνει δίνει…….τελειωμό δεν έχει.
Α, και κάτι ακόμα. Η…..”χαμηλοβλεπούσα”, όπως την είχες χαρακτηρίσει κάποτε και σου είχα στείλει σχόλιο σχετικό, έκανε μια κίνηση πρόσφατα, ανέβασε όγκους διόρθωσε κάπως και τώρα βρισκόμαστε σε αναμονή. Ποιος ο καταλύτης της κίνησης; Περί ΑΒΕ φυσικά ο λόγος. Ευχαριστώ, ΔΣ
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για την ΙΝΛΟΤ είπαμε, έχεις πάρει ένα χωραφάκι και ευελπιστείς βάσιμα να κτίσεις τουλάχιστον ένα σπιτάκι με όλα τα κομφόρ… Αραξε και μην ασχολείσαι. Αν βγει, βγήκε… Αν δεν βγει, εδώ θα είμαστε Θεού θέλοντος, κάτι θα βρεθεί για να βγάλουμε τα σπασμένα. Περί ΑΒΕ και καταλύτη, είναι οι αλλαγές της στους τομείς δραστηριότητας της. Πολύ πιο προσοδοφόροι και πολλά υποσχόμενοι. Απλά, κάτσε κάτω από την μπάρα. Για τα 114354 τμχ, δεν θυμάμαι περί τινος επρόκειτο. Περνάνε και δεν γυρίζουν πίσω τα άτιμα τα χρόνια, βλέπεις…

———- Forwarded message ———
From: a@@@@@@@ <n@@@@@@@gmail.com>
Subject: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
To: <press@mikrometoxos.gr>

Κύριε Βασίλη, θέλω και δημόσια να σας συγχαρώ για την απάντησή σας σε κάποια (λίγα απ’ ότι αντιλαμβάνομαι) θρασύδειλα ”κουτσαβάκια”. Δεν σέβονται τους χιλιάδες, φανατικούς αναγνώστες οι οποίοι ούτε κουτόχορτο τρώνε ούτε πρόβατα είναι και αναγνωρίζουν την προσφορά του μ/μ και ιδιαίτερα προσωπικά τη δική σας. Συνεχίστε με την ίδια δύναμη και ζήλο. Η προσφορά σας ανεκτίμητη και αναγνωρίσιμη από τους μικρομετόχους  επενδυτές. Να είστε γερός να είστε καλά. Από καρδιάς ευχαριστώ.

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νάσαι πάντα καλά Αντώνη. Δεν τους παίρνουμε ποτέ στα σοβαρά, πλακίτσα τους κάνουμε

———- Forwarded message ———
From: Γ@@@@@@ Τ@@@@@ <@@@@tos@gmail.com>
Subject: ΜΕVAKO
To: <qna@mikrometoxos.gr>

Κύριε  Βασίλη καλημέρα.  Σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για εμάς τους μικρούς που μας έχουν μαδησει τόσα χρόνια με τις τράπεζες. Θα ήθελα αν μπορείτε την άποψη σας για την Μεβακο η ένα σχόλιο. Σας ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εχουμε γράψει κατ’επανάληψη για την αφεντιά της. Από το 2021 ξεκινά η αναγέννηση της. Μαζεμένο και καλά οργανωμένο Μαγαζί.


———- Προωθημένο μήνυμα ———
Από: MA@@@@@@ V@@@@@I <mv@@@@i88@gmail.com>
Θέμα: EYΔΑΠ
Προς: <qna@mikrometoxos.gr>

Αγαπητέ μικρομέτοχε, Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνετε. Αγόρασα ΕΥΔΑΠ, και θέλω να μάθω για ποιό λόγο πιστεύετε ότι θα ανέβει πολύ. Μήπως επειδή λέγεται ότι θα κάνει επιστροφή κεφαλαίου, ότι θα γίνει ψηφιακή μετάβαση, ή κάτι άλλο; Ευχαριστώ,συγχαρητήρια Μ.Β.

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εχουμε αναφερθεί με κάθε λεπτομέρεια αγαπητή φίλη μου. Σήμερα θα δημοσιεύσει απολογισμό χρήσης 2020, θα τον δούμε και θα τον σχολιάσουμε. Ο,τι και να ανακοινώσει, ό,τι και να συμφωνηθεί με το κράτος για τις άδειες εκμετάλλευσης κλπ κλπ η μετοχή θα γράψει διψήφιο νούμερο. Μαζί με τα ΕΛΠΕ και την ΜΟΗ σου έχεις μία ωραία τριάδα, χωρίς άγχη και αγωνίες. Νάσαι πάντα καλά.

—–Προωθημένο μήνυμα—–
Από: “N@@@@@K@@@@@@@@” <n_k@@@@yahoo.com>
Προς: “qna@mikrometoxos.gr” <qna@mikrometoxos.gr>
Κοιν.:
Θέμα: ΚΛΜ Ελλάκτωρ /διάφορα

Καλημέρα φίλε Βασίλη

Νίκος από Πάτρα, 43 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, ασχολούμαι με χαα από πιτσιρικάς (πρώτη επαφή με χαα, λόγω πατέρα στον ΟΤΕ επί μακαρίτη Μητσοτάκη), το 99-2000 ως φοιτητής, τα πρωινά πάντα πέρναγα από σίγμα χρημ.! Να μη σε ζαλίζω , από τότε έχω το χαρτοφυλάκιο μου, (με αρκετά διαλλειματα), τα τελευταία χρόνια είμαι πάλι αρκετά ενεργός (και με αμοιβαία και απευθείας με μετοχές), εκτός τραπεζών ,,(που κάηκα κ εγώ , κ μηδένισα με εθνική, ττ, ή έχω κάτι ελάχιστα άλφα ακόμη), σε αρκετές μτχ είμαι από λίγο έως πολύ + (αδμηε, Πλαθ, ιντκα, ΟΠΑΠ, byte, autohellas, ελχα), σε άβακα, δεη,εχαε από αρκετά μείον, πλησιάζω στο 0. Τη βοήθεια σου θα ήθελα σε ΚΛΜ, Ελλάκτωρ, ΑΝΕΚ(παλιές αμαρτίες, όπως σου είπα ασχολούμαι με χαα, με αρκετά διαλλειματα), αν βλέπεις φως (αν κ διαφορετικές περιπτώσεις). Ειδικά κλμ , πιο υγιής από άλλες 2, δεν ακολουθεί, προς το παρόν κίνηση που έχουν κάνει άλλες μικρές. Στις μτχ που είμαι+ (πχ ιντκα byte), βοήθησαν αγορές που έριξαν μο κτήσης κ γύρισα +. Ελλάκτωρ θα περιμένω με αύξηση λογικά να μπω. Κλμ δε κάνει πολλά κομμάτια, δεν ξέρω.. . αυτά τα λίγα, sorry που το τράβηξα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Συνέχισε δυνατά αυτό που κάνεις και στο viber. δυστυχώς πολύς κόσμος, αν κ έχει ρευστότητα, λόγω αμαρτιών παρελθόντος δεν ακουμπάει, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση που είναι θεωρητικά (και οι άνθρωποι της) πιο κοντά στο χώρο από τους προηγούμενους, να δώσει κάποια στιγμή,  μεγαλύτερη βαρύτητα και να τον ενισχύσει, για καλό και των επιχειρήσεων κ των (μικρο) επενδυτών.
Με εκτίμηση
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πραγματικός χείμαρος φίλε Νίκο… Και πολύ χαίρομαι! Για την ΚΛΜ γράφουμε πάνω πάνω, για την Ελλάκτωρ σωστά θα πράξεις, ενώ για την ΑΝΕΚ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πάρα πολύ. 
———- Forwarded message ———
From: <k@@@@@n@@@@@7@gmail.com>
Subject: Αγορά μετοχων
To: <qna@mikrometoxos.gr>

Φίλε μικρομετοχε

Σε παρακολουθώ τα τελευταία 3 έτη καθημερινά, και χάρις τις επισημάνσεις σου, έχω δει επιτέλους με θετική μάτια το Χ.Α. (Κυρίως επειδή επαψα να ασχολούμαι με τραπεζικες μετοχες,εντελως). Ερωτηση ως προς την τακτική. Λες σωστά ότι αγοράζουμε σε πτωτικά γυρίσματα. Τι γίνεται όμως όταν αυτά δεν υπάρχουν, και η πλειοψηφία των χαρτιών για πολύ καιρό, είτε μένει στάσιμη είτε ανεβαίνει μονάχα? Αγοράζουμε ή περιμένουμε μια δυνατή πτώση που μπορεί και να αργήσει για μήνες? ΝΙΚΟΣ Κ.

 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει μπούσουλας για όλες τις στιγμές και όλα τα χαρτιά. Στην τρέχουσα περίοδο υπάρχει ανοδικό momentum, όποτε δύσκολα θα δεις άξια λόγου γυρίσματα. Οπότε, αν ένα χαρτί είναι καλό το αγοράζεις. Μπορείς να αγοράσεις μόνο το 50% των όσων θες και να κρατήσεις χρήματα για το γύρισμα. Αν πάλι η αγορά στερέψει από άνοδο, περίμενε και θα έρθουν τα γυρίσματα.

———- Προωθημένο μήνυμα ———
Από: Σ@@@@@Κ@@@@@@ <s@@@@s@yahoo.gr>
Θέμα: Την γνωμη σας σχετικα με την μετοχη της ιντκα.
Προς: gna@mikrometoxos.gr <gna@mikrometoxos.gr>
Γεια σας.
Ευχαριστουμε για τις καθημερινες σας αποψεις και αναλυσεις η γνωμη σας να ξερετε ειναι παντα χρησιμη και μας εχει βοηθησει παρα πολυ στις επενδυτικες μας κινησεις.
Εχω χαρτοφυλακιο της ιντκα και και θα ηθελα λιγο τη γνωμη σας σχετικα με τη μετοχη.
Πως τη βλεπετε εχει αλλα περιθωρια ανοδου. Ευχαριστω για το χρονο σας. Με εκτιμηση ΣΩΤΗΡΗΣ
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα διάβασες ασφαλώς, τα όσα αναφέραμε χθες… Και απότι παρατηρώ το μήνυμα σου εστάλη χθες το πρωι πρωί. Ούτε παραγγελία να το είχες κάνει.

****
ΔΕΝ χρειάζεται να μας ζητάτε να μην αναγράφουμε το ονοματεπώνυμο σας. Δεν το βάζουμε.
 • ΧΡΩΣΤΑΜΕ κι άλλες απαντήσεις – ενώ έχουμε απαντήσει στους περισσότερους και με λίγα λόγια σε προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ σε ερωτήματα για το τι μετοχές να αγοράσετε. Δεν είναι δουλειά μας, ούτε επιτρέπεται να δίνουμε οδηγίες και κατευθύνσεις στην διαμόρφωση χαρτοφυλακίων. Υπάρχει πληθώρα ύλης καθημερινά και μπορεί να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα και τις σχετικές αποφάσεις.