2 Μαρτίου 2021- Η νέα δύναμη πυρός του ομίλου Viohalco

ΓΡΑΦΑΜΕ ΧΘΕΣ….

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 

ΕΧΟΥΜΕ και λέμε…
ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ – Αποτίμηση: 702 εκατ. ευρώ
CENERGY – Αποτίμηση: 378 εκατ. ευρώ
ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 1,08 δισ. ευρώ…
Η ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ προσεχώς θα ανήκει στο Club των Billionaires
H CENERGY κοιτάζει με αξιώσεις το μισό δισ. ευρώ

  • ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ σε placements προκειμένου να υπάρξει διασπορά για να ενισχυθεί το free float και οι μετοχές του ομίλου να μπορούν να αποτελούν αντικείμενο ενασχόλησης για τους θεσμικούς διαχειριστές
  • ΠΡΟΕΧΕΙ το placement της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που αυτόματα θα εισέλθει στον FTSE25 (στην 1η επόμενη αναθεώρηση του). Κάτι που ήδη θα είχε γίνει αλλά μας προέκυψε covid19 με τις τιμές να δέχονται μεγάλες πιέσεις και να καθιστούν απαγορευτικό το εγχείρημα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ 
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Αποτίμηση: 1,02 δισ. ευρώ…
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατέχει το 91,44% της ΕΛΧΑ και το 82% της Cenergy και… 650+310= 0,96 δισ. ευρώ
ΤΣΑΜΠΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ… ΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;;
Τι…3,9000 που γράφει τώρα και πράσινα άλογα… Στη παρούσα φάση – τάση και με τις τιμές των… μετάλλων της στα ύψη…
**************
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την εν εξελίξει νέα δύναμη πυρός του ομίλου που μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει περάσει την πόρτα της Λεωφ. Αθηνών110.
  • ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ κι άλλα, μικρότερου μεν βελενηκούς – κάθε άλλο όμως μη υπολογίσιμα…..

Με 42 ακίνητα συνολικής αποτίμησης στις 31.12.2020 364,6 εκατ. ευρώ, η θυγατρική του ομίλου ΝΟVAL PROPERTY είναι η δεύτερη σε αξία χαρτοφυλακίου ΑΕΕΑΠ.

Η Noval Property, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 42 ακίνητων, ως επί το πλείστον στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου.

Η αξία αποτίμησης του χαρτοφυλακίου της στις 31.12.2020 ήταν 364,6 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 22% σε σχέση με την 31.12.2019.

  • Η εταιρεία συστάθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο και ήδη, εκμεταλλευόμενη και την θετική οικονομική συγκυρία, έχει ξεκινήσει τον πρώτο κύκλο επαφών και παρουσιάσεων με θεσμικούς επενδυτές, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει στην δημόσια εγγραφή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (όπως υποχρεωτικά πρέπει να πράξουν όλες οι ΑΕΕΑΠεντός 24 μηνών από την σύστασή τους).

EuroCapital - Noval Property ΑΕΕΑΠ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά το 2020 και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19, στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Noval Property έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Η έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας του συγκροτήματος γραφείων The Orbit επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα (συνολικής δομημένης επιφάνειας 39.650 τ.μ.), το οποίο αποτέλεσε το πρώτο έργο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 στο επίπεδο PLATINUM.

Η επέκταση του εμπορικού κέντρου River West (κατά συνολικά 25.000 τ.μ. περίπου δομημένης επιφάνειας), της οποίας η ολοκλήρωση κατασκευής και η έναρξη εμπορικής λειτουργίας τοποθετούνται εντός του 2ου εξαμήνου 2021.

  • Τα 2+1 κτίρια γραφείων – διαμάντια της Noval Property
bizness.gr

Το κάθε κτίριο με το δικό του ξεχωριστό όνομα εμπνευσμένο από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι το concept που ακολουθεί πιστά η Noval ΑΕΕΑΠ, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του εγχώριου real estate, στα σύγχρονα κτίρια γραφείων που αναπτύσσει.

Μετά το The Orbit και το δικό της σπίτι, το The Butterfly, φαίνεται πως ήρθε η σειρά για το νέο κτιριακό έργο The Grid στο Μαρούσι.

Αυτό αποδεικνύει και τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επενδύσει σε νέα κτίρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

Εξάλλου, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς real estate, η τάση αυτή τη στιγμή είναι η ισχυρή ζήτηση για σύγχρονα κτίρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών, grade A, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία.

  • Τα 2 κτίρια γραφείων – διαμάντια της Noval

Το «The Orbit» επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα, το οποίο πιστοποιήθηκε με Leed for Core & Shell στο επίπεδο Platinum, ολοκληρώθηκε το 2020 και αποτελεί ένα κτήριο ορόσημο με καθαρές φουτουριστικές γραμμές και πράσινο χαρακτήρα.

Το συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 36.567,00m² αποτελείται από ανωδομή (ισόγειο και 8 όροφοι) επιφάνειας 17.132,00m² και από 6 υπόγεια επιφάνειας 19.435,00m².

Το κάθε κτίριο με το δικό του ξεχωριστό όνομα εμπνευσμένο από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι το concept που ακολουθεί πιστά η Noval ΑΕΕΑΠ, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του εγχώριου real estate, στα σύγχρονα κτίρια γραφείων που αναπτύσσει.

Μετά το The Orbit και το δικό της σπίτι, το The Butterfly,

φαίνεται πως ήρθε η σειρά για το νέο κτιριακό έργο The Grid στο Μαρούσι.

Αυτό αποδεικνύει και τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επενδύσει σε νέα κτίρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών.

Εξάλλου, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς real estate, η τάση αυτή τη στιγμή είναι η ισχυρή ζήτηση για σύγχρονα κτίρια γραφείων υψηλών προδιαγραφών, grade A, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία.

Το The Butterfly στο Χαλάνδρι, το οποίο έχει λάβει περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED στο επίπεδο Gold, ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2019 και αποτελεί μια σύνθεση από παλαιά και νέα τμήματα τα οποία αποδίδουν πλέον ένα ενιαίο σύνολο με νέα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό του βιοκλιματικού σχεδιασμού του είναι η κάλυψη όλων των δωμάτων σε κάθε επίπεδο του κτηρίου από φύτευση η οποία παίρνει τη μορφή ενός κελύφους στοιχείων που ανασηκώνονται ανταποκρινόμενα στις συνθήκες του περιβάλλοντος.

noval-property.com/wp-content/uploads/2021/02/Κατάσταση-Επενδύσεων_31-12-2020.pdf

  • Μετοχική Σύνθεση

Βασικός μέτοχος της Noval Property είναι η Viohalco S.A. Η Viohalco, με έδρα στο Βέλγιο, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε διάφορες κορυφαίες εταιρίες μεταποίησης μετάλλων στην Ευρώπη. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών (VIO) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (BIO).

  • Οι θυγατρικές της Viohalco ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα. Με παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρίες της Viohalco έχουν, συγκεντρωτικά, ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 4,4 δισ. ευρώ.

Μετοχική σύνθεση

Viohalco S.A. άμεση συμμετοχή 79,016%
Viohalco S.A. έμμεση συμμετοχή 8,315%
Λοιποί Μέτοχοι 12,669%