20.11.2020 – Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…

ΙΝΛΟΤ + ΦΡΙΓΟ: Θερμή παράκληση, όχι άλλες ερωτήσεις για τις μετοχές τους. Ελληνικά γράφουμε, κατανοητά. Με +150% και +70% σε πολύ μικρό χρόνο, όσοι θέλετε πάτε ταμείο. Πόσα θέλετε άλλωστε;; Οσοι τώρα θέλετε να παραμείνετε, τι περιμένετε να σας πούμε; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ελεος.


ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Επειδή γράψατε περί αναλυτών και ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ. Υπάρχει ενδιαφέρουσα ανάλυση της Edison από τις 9 Νοεμβρίου.

Σας παραθέτω το λινκ όπου υπάρχει και το σχετικό pdf.
Ρίξτε του μια ματιά. Αξίζει τον κόπο και δείχνει πόσο υποτιμημένη είναι η μετοχή!
Με εκτίμηση

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αυτή την στιγμή είναι το ποιοτικότερο και φθηνότερο χαρτί του ελληνικού χρηματιστηρίου… Στα 5,8000 ευρώ θα διαπραγματεύεται με p/e 10 με τα κέρδη του 9μηνου(!!).

 • Απίστευτες οι σχέσεις Εv/Ebitda, Netdebt/Ebitda βγάζουν μάτια.ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι οι Μάσκες έπαιξαν ή θα παίξουν μεγάλο ρόλο.
 • ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ για τον φίλο τον Απόστολο και τα 4,0700 ευρώ που δίνει σαν αντίσταση. Κάντε υπομονή και θα πέσει γέλιο. Οχι με τον φίλο μου, αλλά στο ταμπλό…
 • ΑΦΟΥ πουλάνε οι βιαστικοί, απλά γιατί να βιαστούν οι αγοραστές. Ξαφνικά θα γίνει το μεγάλο μπαμ.
 • Η μετοχή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα χαρτοφυλάκιο. Με p/e στο 8 δικαιολογεί τουλάχιστον διπλάσια κ/φση.

ΠΛΑΘ: Ανίδεοι αντικρυστές απαντούσαν σε πελάτες τους… Τι το θέλετε αυτό το χαρτί; Εχει τρέξει πολύ(!!). Πάρτε κάποια από τις τάδε… Ελα Θεέ και Κύριε…


 
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ@liberal.gr: Με πολλαπλασιαστή μόλις 4 φορές τα φετινά κέρδη και 3 φορές την επιχειρηματική αξία των λειτουργικών ροών μάλλον θα δυσκολευτεί να βρει κανείς άλλη τέτοια εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
 • Τα Πλαστικά Θράκης είναι ένα success story που πέρασε δια πυρός και σιδήρου πριν καταφέρει να  δείξει τα χθεσινά κέρδη ρεκόρ. Η επέκταση και η αύξηση της δυναμικότητας έχει πάντα ρίσκο σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον, πόσο μάλλον αν είσαι μια εταιρεία που οι πωλήσεις σου πραγματοποιούνται κατά 81% εκτός Ελλάδας σε 80 διαφορετικές χώρες.

Η εταιρεία πήρε ένα μεγάλο ρίσκο και στάθηκε τυχερή αφού η πανδημία την βρήκε πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζήτησης. Τύχη είναι όμως το σημείο που συναντιέται η προσπάθεια με την ευκαιρία.

 • Tα Πλαστικά Θράκης όχι μόνο ανακοίνωσαν ένα ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας στο εννεάμηνο αλλά συνόδευσαν αυτή την επίδοση με μείωση του δανεισμού κατά 52% ή 43,5 εκατ. ευρώ.

Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο σε οργανικούς παράγοντες η οποίοι συνοψίζονται στους εξής: α) αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 10% (+56% στο γ’ τρίμηνο) β) στην ενίσχυση των περιθωρίων κερδοφορίας κατά 957 μονάδες βάσης στο εννεάμηνο λόγω των χαμηλότερων τιμών των πρώτων υλών (+1.192 μονάδες βάσης στο γ’ τρίμηνο) και στην πώληση ακινήτου στην Αμερική, συναλλαγή αξίας 12 εκατ. ευρώ από την οποία ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί το κέρδος.

 • Ο όμιλος κατέβασε στην τελική γραμμή 25 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 15,2 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο. Όλες οι αυξήσεις κερδοφορίας σε τρίμηνο και εννεάμηνο συνοδεύονται από αύξηση της λειτουργικής επίδοσης η οποία υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι (52,4 εκατ. ευρώ +105%). Πίσω από την επιτυχία αυτή δεν είναι μόνο οι μάσκες που πολλοί μπορεί να πιστεύουν αλλά η ένταση στην ζήτηση ειδών του κλάδου συσκευασίας ο οποίος έσπασε τα κοντέρ με αύξηση των μικτών κερδών κατά 60% στο εξάμηνο.

Ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 136 εκατ. ευρώ από το 2015 (όσο ήταν η χθεσινή του κεφαλαιοποίηση) και έχει προχωρήσει σε μεγάλα και σημαντικές αναδιαρθρώσεις, πολλές φορές ανατρέποντας με έκτακτα έξοδα την καλή εικόνα του εννεαμήνου.

Οι επενδύσεις είναι αυτές που οδηγούν πλέον την αύξηση της δυναμικότητας και οι αναδιαρθρώσεις την κερδοφορία καθιστώντας επαναλαμβανόμενη την εικόνα αν όχι για το ρεκόρ που βλέπουμε στην φετινή  χρήση σίγουρα για το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της επίδοσης.

 • Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των επενδύσεων ανοίγει δύο πόρτες: Με τον ισολογισμό να έχει υπομοχλευθεί υπάρχει πλέον η δυνατότητα για νέες προσθήκες εταιρειών ή δραστηριοτήτων. Αν όχι, τότε οι μέτοχοι μπορούν να αναμένουν ένα πιο γενναιόδωρο μέρισμα  από τα περσινά 4,5 λεπτά. Βέβαια, είναι τέτοια η δυναμική της χρήσης που θα επέτρεπε να συμβούν και τα δύο.

Τα Πλαστικά Θράκης παραμένουν μακράν η πιο φθηνή μετοχή του ταμπλό, όχι ότι έχουμε και πολλές αξιόλογες περιπτώσεις. Με πολλαπλασιαστή μόλις 4 φορές τα φετινά κέρδη και 3 φορές την επιχειρηματική αξία των λειτουργικών ροών μάλλον θα δυσκολευτεί να βρει κανείς άλλη τέτοια εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.


Cairo Mezz: Ο ιχνηλάτης του ιππικού των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Όλοι θυμόμαστε τις ταινίες γουέστερν, με τις μάχες ανάμεσα στο ιππικό των Ηνωμένων Πολιτειών και στις Ινδιάνικες φυλές των Σιού, των Ναβάχο, των Τσεγιέν, των Μοχώκ, των Τσέροκι, των Χιουρόν, των Αράπαχο και των Μοϊκανών. Και όλοι θυμόμαστε, ότι μπροστά από τις συντεταγμένες μονάδες του ιππικού, κάλπαζαν άτακτα οι ιχνηλάτες, σε αναζήτηση των σημαδιών στο χώμα, στα κλαδιά, στις κοίτες των ποταμών, που άφηναν πίσω τους οι Ινδιάνοι. Οι ιχνηλάτες, ανίχνευαν τα σήματα και έδιναν το σύνθημα.

Ένας τέτοιος σύγχρονος ιχνηλάτης, είναι η μετοχή της Cairo Mezz Plc (ΚΑΙΡΟΜΕΖ) που είναι εισηγμένη στην μικρή Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η ΚΑΙΡΟΜΕΖ είναι «μικρή», είναι ευέλικτη, με μόλις 309.096.827 μετοχές και με μια «φτηνή» τιμή, σε απόλυτους αριθμούς, στα 0,1048 ευρώ. Η «φύση» και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μετοχής αυτής, την καθιστούν ως έναν αξιόπιστο ιχνηλάτη και ανιχνευτή της βούλησης των επενδυτών και του χρηματιστηρίου.

Με δυο λόγια, η μετοχή της Cairo Mezz, έχει το ρόλο του ανιχνευτή των γενικότερων εξελίξεων της Ελληνικής οικονομίας και οι κινήσεις της μέσα στο χρηματιστήριο δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες και μακριά από το μικροσκόπιο των «ψαγμένων» επενδυτών. Άλλωστε η μετοχή βρίσκεται σε δυνατά χέρια, χαρακτηρίζονται ως «έξυπνο χρήμα» (smart money).

Δεν είναι τυχαία η πορεία της μετοχής. Η οποία μετά την αρχική βύθιση της στα 0,0601 ευρώ, βρίσκεται σήμερα στα 0,1049 ευρώ, καταγράφοντας μια ποσοστιαία αύξηση της τάξης του +74,5%. Η μετοχή της KAIPOMEZ, έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση στα 32 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 56% της εύλογης αξίας όπως την είχε προσδιορίσει η Deloitte.


ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΛΑΣ: Η χθεσινή διόρθωση τιμών στο ΧΑ δεν ανατρέπει την μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα και δεδομένου ότι δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα αισθητή βελτίωση στο μέτωπο της πανδημίας, η κλίση της ανόδου αναμένεται να μετριαστεί. Παραμένει το εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ 670 και 730 μονάδων, ενώ η επόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία των κρουσμάτων.

 • Φυσιολογική η αυξημένη μεταβλητότητα σε τίτλους που επηρεάζονται από την επιμήκυνση των περιορισμών.
 • Εντός των εκτιμήσεων ανακοινώθηκε το καθαρό αποτέλεσμα γ΄τριμήνου της Eurobank και με περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα του ενεργητικού.
 • Μικρή πτώση σε τριμηνιαία βάση παρατηρείται στα έσοδα τόκων στα 331εκ ευρώ από 349,4εκ ευρώ, αλλά αν συνεκτιμηθεί η επίπτωση από την απο-ενοποίηση των δανείων της Cairo (28εκ.ευρώ) καταγράφεται αύξηση.

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.