Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (27.9.2020)

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Σαν σήμερα πριν απο 189 χρόνια στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονείται μπροστά στα σκαλιά του Αγ. Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Για μένα προσωπικά ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας. Αν τα ντόπια συμφέροντα της εποχής και οι ξένες δυνάμεις, τον είχαν αφήσει να ολοκληρώσει το νομοθετικό του έργο, ίσως σήμερα ζούσαμε σε μια διαφορετική Ελλάδα. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!
.
 • Σας παρουσιάζω το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια:
Την 7 ώρα και τρία τέταρτα προ μεσημβρίας της 27ης Σεπτεμβρίου 1831, οι Ιατροί Σπυρίδων Καρβελάς, Δ. Τρέϊμπερ, Α. Παπαδόπουλος Βρετός, και Ν.Μαράτος, παρόντων του Προέδρου της Γερουσίας Κ.Δ.Τσαμαδού, του Εισηγητού του Α’ Τμήματος της Γερουσίας Κ.Α,Μεταξά και των επι των Εσωτερικών και Εξωτερικών Γραμματέων, επισκεψάμενοι εις Κυβερνητήριον το πτώμα της Α.Ε του αοιδίμου Κυβερνήτου της Ελλάδος Ι.Α.Καποδίστρια, εύρον τα επόμενα, τα οποία εξέθεσαν ως εξής:
 • Α’. Εις το όπισθεν μέρος της κεφαλής (la region occipitale) μίαν πληγήν σφαιροειδή διαπεραστικήν, της οποίας η περιφέρεια 7-8 γραμμών προξενημένη από πυροβόλον όπλον, η οποία πληγή διευθύνετο από τα δεξιά προς τα αριστερά κάτωθεν προς τα άνω και ετελείωνε προς τον αριστερόν κρόταφον, άνευ βλάψεως του δέρματος.
Β. Εις το άνω μέρος της ιδίας θέσεως μίαν άλλην επιπόλαιον πληγήν τρίγωνον.
 • Γ. Εις τον δεξιόν βουβώνα (region in guinale), μία ετέραν πληγήν κατά κάθετον γενομένην από όπλον κοφτερόν και οξύ, της οποίας το μήκος ήτον οκτώ ή εννέα γραμμών, και δώδεκα το βάθος.
Εκ της εξετάσεως ταύτης πιστοποιούμεν ότι ο θάνατος της Α.Ε προήλθεν από τας διαληφθείσας πληγάς.
 • Καλημέρα καλή Κυριακή σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.
 • Νικολαος Φλεσσας

 • Ειπε για αυτο τον σπουδαιο ανθρωπο κανενα καναλι; Μπα. Lifestyle και τα παπακια μας κουνιουνται. Δεν πειραζει ας πούμε εμεις…
Ο Peter Tabichi είναι από την Κένυα. Είναι 36 ετών και διδάσκει μαθηματικά και φυσική σε ένα γυμνάσιο αγροτικής περιοχής. Για φέτος, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο. Και αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία. Άλλωστε, επιλέχθηκε μέσα από 10.000 υποψηφιότητες που προέρχονταν από 179 χώρες!
Περισσότεροι από το 90% των μαθητών του προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Το 1/3 των παιδιών είναι ορφανά ή έχουν μόνο έναν γονιό. Τα προβλήματά τους είναι πολλά. Ναρκωτικά, εφηβικές εγκυμοσύνες, αυτοκτονίες, ενώ πολλοί μαθητές παρατάνε το σχολείο νωρίς. Η αντιστοιχία μαθητών – καθηγητών είναι 58 προς ένα.
….
Ο Tabichi χαρίζει το 80% του μισθού του σε φτωχούς μαθητές, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε την στολή. Ίδρυσε μια λέσχη ταλέντων και ανέπτυξε το επιστημονικό πρόγραμμα του σχολείου και βοηθά μαθητές σε έρευνες, που πλέον είναι τόσο καλές ώστε οι μαθητές του παίρνουν μέρος σε εθνικούς διαγωνισμούς.
….
Επισκέπτεται τα σπίτια μαθητών για να γνωρίσει από πρώτο χέρι όσα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του και οι οικογένειές τους. Μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να διπλασιάσει τους μαθητές του σχολείου, όπως και τον συνολικό αριθμό των κοριτσιών.
….
Αυτός ο υπέροχος δάσκαλος και άνθρωπος τιμήθηκε λοιπόν με το «Varkey Foundation Global Teacher Prize 2019» και εκτός από το συμβολικό βραβείο, κέρδισε και ένα εκατομμύριο δολάρια. Τώρα, σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια για να βοηθήσει όσο πιο πολύ μπορεί, ακόμα περισσότερα παιδιά από την Κένυα!!!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
***
Ποστ δημοσιογραφικο-προσωπικό, κυρίως το πρώτο:
Στις 30 Ιουνίου κατέληξα στο νοσοκομείο, στο Austin Hospital της Μελβούρνης με σοβαρό πρόβλημα.
Αντιστάθηκα για 12 ώρες προσπαθώντας να αντιμετωπίσω κατ’ οίκον τη κατάσταση για συγκεκριμένο λόγο:
-Ήξερα πως είχε ξεκινήσει εδώ η νέα εισβολή του κορονοϊού, με τρόμαζε η χαλαρότητα που έβλεπα γύρω μου.
Τα μεσάνυχτα με μετέφερε στο νοσοκομείο η σύντροφός μου, μάλλον σε κρίσιμη κατάσταση, αυτό έδειξαν οι εξετάσεις.
Μπήκα στα επείγοντα με μάσκα (P 95).
Μαζί με τα προσωπικά είδη, (ρούχα, κινητο), τα έβαλαν σε σακούλα μαζί με τη μάσκα.
Έκτοτε για πέντε ημέρες νοσηλεύτηκα σε άψογες συνθήκες μεν, αλλά δίχως από κανέναν μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού.
Εξωφρενικό και τρομακτικό:
-Γιατροί, νοσοκόμοι, προσωπικό.
ΚΑΝΕΙΣ δε φόραγε μάσκα!
Εκείνες τις ημέρες, σάρωνε, τις επόμενες εβδομάδες σκότωσε εκατοντάδες συνανθρώπους μας στην πόλη που ζω.
Στο νοσοκομείο ασθένησαν δεκάδες, προσωπικά τη γλύτωσα.
Γιατί;;; τους ρώταγα.
«Δεν έχουμε εντολή», η απάντηση.
Από την Υπουργό Υγείας έπρεπε να έρθει η εντολή.
Δεν ήρθε.
Υπουργός Υγείας ήταν -παραιτήθηκε σήμερα- η ομογενής Τζένη Μικάκου.
Αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη είναι σε εξέλιξη η έρευνα για την απόδοση ευθυνών για τις εγκληματικές αμέλειες πολιτικών που οδήγησαν από δυό – τρεις σεκιουριτάδες σε ξενοδοχεία καραντίνας σε τεράστια έξαρση του κορονοϊού, εκατοντάδες θανάτους και χιλιάδες κρούσματα.
Ο πέλεκυς έπεσε στη Μικάκου.
Δεν έχω λόγο να αξιολογήσω δημοσιογραφικά αν φταίει.
Το έζησα προσωπικά.
Alekos Markellos
YΓ. Συγγνώμη αλλά εδώ έρχεται γάντι το “ηλίθιος κι ο πανηλίθιος” κι ας λειτουργούν by the book εκεί. Ηλίθιοι οι πολιτικοί, αλλά πανηλίθιοι οι επαγγελματίες υγείας που γνωρίζουν καλά την μεταδοτικότητα του ιού. Υπήρξε απίστευτα τυχερός που επιβίωσε κάτω απ αυτές τις συνθήκες. Τελικά υπάρχουν και χειρότερα σε προηγμένα μάλιστα κράτη.

 • Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα που κάθονται, φυτό, δέντρο, λουλούδι, πίνακας, υπαίθριες δραστηριότητες και εσωτερικός χώρος
 • ΥΔΡΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες


Η Σαρλίζ Θερόν, δήλωσε προ ημερών ότι έχει πάνω από πέντε χρόνια να δημιουργήσει κάποια σχέση.

Υπάρχουν κάποιες εξίσου διάσημες & μη, πραγματικά όμορφες αξιόλογες γυναίκες που ακολούθησαν τον ίδιο δύσκολο δρόμο της μοναχικότητας ως επιλογή καθώς ξέρουν να στέκονται μόνες στα πόδια τους.
Είναι οι γυναίκες που αρνούνται να γίνουν τρόπαια μιας πλούσιας τσέπης πλην όμως κενής σχέσης, που διστάζουν να ξεγυμνώσουν αυτό που κρύβεται κάτω από το λαμπερό σελοφάν της επιφάνειας παρά μόνο σε κάποιον που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους…κι ας κάνουν λάθη.
Γυναίκες που αξίζουν τον σεβασμό για την δυνατή τους προσωπικότητα και την εμμονή τους στις αρχές τους, αναζητώντας κάποιον που μπορεί να αποδεχτεί & να αντέξει την ανθρώπινη υπόστασή τους με τις όσες αδυναμίες της σε μια αλληλοεξαρτώμενη σχέση αλήθειας και όχι το image.

Γυναίκες ακριβές που θα είναι τρόπαια μόνο του ίδιου τους του εαυτού.


**
ΟΙ “ΟΜΟΡΦΙΕΣ” ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ…ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ – ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ…
**
Επειδή κάπου διάβασα ότι κάποια μανδάμ ζητά την παραίτηση Τσακαλώτου, να ξέρουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν υπάρχει κάποιο δυνατό χαρτί στο κόμμα που κράτησε γερά το καράβι της οικονομίας και την επανέφερε στα συγκαλά της, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη μετά το συγκρουσιακό περιβάλλον της πρώτης διακυβέρνησης, είναι ο Τσακαλώτος. Κάτω τα χέρια από τον Τσακαλώτο. Δεν είστε άξιοι ούτε να τον συζητάτε. Ήθος, ικανότητα, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια! Από αυτά που λείπουν τόσο πολύ σε μια αριστερά η οποία έχει παραδοθεί στον λαϊκισμό, την πλειοδοσία και την εύκολη κριτική.

**
– Γιάννης Στάνκογλου
Καταργήστε τα όλα λοιπόν. Πανηγύρια, χορωδίες, συναυλίες, αγκαλιές, φιλιά, πάρτυ, εκκλησία, σχολείο, παιχνίδι, ανεμελιά, αγάπη, συντροφικότητα, στοργή.
Αφήστε τον κόσμο όρθιο στα ΜΜΜ, γιατί ως γνωστόν μόνο από τους καθιστούς κολλάει…
Ανοίχτε τα σύνορα όμως, για να έχουμε τουρισμό, αλλά μην επιδοτήσετε τον εσωτερικό τουρισμό, γιατί δεν περισσέψαν λεφτά από τις ζαρντινιέρες.
Μη μιλάτε για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μη μιλάτε για το ρόλο της διατροφής, μη μιλάτε για τίποτα θετικό και ρεαλιστικό και έμπρακτο. Τρομοκρατήστε τους όλους μέχρι θανάτου. Μέχρι οριστικής απεμπόλισης κάθε κατοχυρωμένου συνταγματικού δικαιώματος.
….
Ψωνίστε online, πηδηχτείτε online, εργαστείτε online, ζήστε online, ψοφήστε online, βάλτε μάσκες και στο σεξ.
Αφήστε τους αγαπητοί σοφοί συνάδελφοι και ειδήμονες άρρωστους, ψυχή τε και σώματι.
αλλά αφήστε τους ζωντανούς να ζήσουν στα αλήθεια. Με λογική και προφύλαξη, γιατί κανείς λογικός δεν υποτίμησε το πρόβλημα. Έχουμε ξεχάσει πια την ιατρική που διδαχτήκαμε.
▪️ Παγκόσμια ξεπαστρεύει την υφήλιο ο διαβήτης, αλλά δεν είδα να απαγορευτεί η ζάχαρη.
▪️ Παγκόσμια ξεπαστρεύει ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά, αλλά δεν είδα να απαγορευτούν τα συντηρητικά και οι επικίνδυνες ουσίες στις τροφές.
▪️ Παγκόσμια ξεπαστρεύει η ελονοσία, αλλά δεν είδα να χρηματοδοτηθούν προγράμματα μείωσης των κουνουπιών.
▪️ Παγκόσμια ξεπαστρεύουν τα stress related diseases, αλλά ο κόσμος δουλεύει όλο και περισσότερο και είναι όλο και πιο χρεωμένος.
….
Σας σιχάθηκα γιατί είστε υποκριτές. Γιατί αν θέλατε πραγματικά δημόσια υγεία:
▪️Θα ενισχύατε ουσιαστικά την α’βάθμια περίθαλψη και τότε δε θα χρειαζόσασταν ΜΕΘ.
▪️Θα φροντίζατε ο κόσμος να αμείβεται αξιοπρεπώς και να μην έχει στρες.
▪️Θα διαγράφατε τα χρέη των αναξιοπαθούντων.
▪️Θα αμβλύνατε τις κοινωνικές ανισότητες.
▪️Θα κάνατε πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, όχι για φόβο, αλλά για φρούτα και λαχανικά.
▪️Θα κάνατε προαγωγή υγείας στα σχολεία.
▪️Θα κρατάγατε τα σχολεία ανοικτά περισσότερες ώρες ώστε να μη χρειάζεται να παραλαμβάνουν τα παιδιά οι παππούδες.
▪️Θα επιδοτούσατε μειωμένο ωράριο στις μανάδες ή και εντελώς τη μητρότητα, για να τρώνε σωστά τα παιδιά και να μη φορτώνονται στους ευπαθείς παππούδες.
▪️Θα επιδοτούσατε τη βιολογική διατροφή.
▪️Θα κάνατε ασύμφορη την ανθυγιεινή διατροφή.
▪️Θα επιδοτούσατε τη σωματική άσκηση.

▪️Θα πρασινίζατε τις πόλεις.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες
***
Οι ΗΠΑ ζητούν να θυσιασουμε τα ελληνικά νησιά στο βωμό του Ερντογαν.
 • Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο τότε βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς εχθρικής πράξης από πλευράς των ΗΠΑ, που ξεπερνά κατά πολύ τη φιλική ουδετερότητα, την οποία παραδοσιακά επιδεικνύουν έναντι της Τουρκίας.
 • Και φυσικά, αν υπάρχουν άνθρωποι σε οποιοδήποτε επίπεδο και θέση του ελληνικού μηχανισμού εξουσίας, πολιτικού και γραφειοκρατικού, που συζητάνε για “μερική αποστρατιωτικοποίηση” ελληνικών νησιών, τότε μιλάμε, καθαρά και ξάστερα, για ενέργεια εθνικής προδοσίας.

Ελπίζω η Πολιτεία να γνωρίζει το αδιαχώρητο που συμβαίνει στην πλατεία Μαβίλη.
Δεν τηρείται κανένα μέτρο, κανένας δεν φοράει μάσκα, δεν υπάρχει χώρος να περπατήσουμε ούτε από το πεζοδρόμιο της Σούτσου, ούτε από μέσα από την Πλατεία. Υπάρχει μόνο το αδιαχώρητο. Ουρές για να καθήσουν, βήχουν, φταρνίζονται και φωνάζουν όλοι χωρίς μάσκες. Δεν μπορούμε ούτε να ψωνίσουμε από το μαγαζιά.
Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του ελέγχου τήρησης των μέτρων αποτροπής διασποράς του ιού στην Πλατεία Μαβίλη.
Θα πεθάνουμε αν μας αφήσετε στη μοίρα μας.


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ
200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην ελληνική επικράτεια. Ωστόσο, το σχολείο ΔΕΝ είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μαθητού.
Ποιοι αποφασίζουν το παράνομο κλείσιμο των σχολείων μας και μάλιστα με την υποστήριξη επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων, δημάρχων και ενός μέρους καθηγητών-γονέων;
Πώς στηρίζονται αυτές οι άνομες πράξεις και μάλιστα τόσο αβασάνιστα;
Λησμονούν πως η κατάληψη είναι ποινικά κολάσιμη πράξη και αποτελεί αυτεπάγγελτο αδίκημα.
Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι των μαθητών, αφού ακόμα δεν έχουν γίνει εκλογές , δεκαπενταμελούς, προέδρων κλπ;
Η κατάληψη αναγνωρίζεται ως μορφή δικαίου ΜΟΝΟ όταν τα αιτήματα είναι τεκμηριωμένα και αφού έχει εξαντληθεί ο διάλογος .
Μία μάζα παιδιών που εστιάζει στη βία, απαγορεύοντας αξιωματικά την πρόσβαση στην παιδεία και προξενώντας υλικές ζημιές …ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ !

Εμείς, οι πολλοί, επιμένουμε στην ισχύ της μάθησης με ανοιχτά σχολεία, ανοιχτή επικοινωνία και ανοιχτούς ορίζοντες.


Εμεις αγοράζουμε Ραφάλ από τους Γάλλους ενώ τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, συζητάνε για προμήθεια ευρωπαϊκών συστημάτων αεροπορικής άμυνας με τους Τούρκους & να αποσύρουν την αντίθεση τους στη συμπαραγωγή των συστημάτων πυραυλικής άμυνας SAMP / T της Eurosam. .

Δεν ξέρω πόσο ηλίθιοι μπορούμε να αισθανθούμε..


 • Εν τω μεταξύ κάπου εκεί έξω υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο #Αλεξης είναι αριστερός

Φωνάζουμε χρόνια τώρα. Θωρακίστε τα νησιά και τον Έβρο με αντι-drones συστήματα Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Καστελλόριζο: Πέταξαν κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία και… ήχησαν σειρήνες πολέμου – Infognomon Politics

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση στο Καστελλόριζο: Πέταξαν κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία και……
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και χρήστες των social media, το drone είχε απογειωθεί από το Κας. Δείτε βίντεο. . Σε μία πρωτοφανή πρόκληση στο Καστελλόριζο, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου (26.09.2020)…

infognomonpolitics.gr


Μπράβο!! Σας ευχαριστούμε!!! Ελληνικά Υποβρύχια: Αναδύθηκαν μετά από 65 ήμερες στον βυθό
Ελληνικά Υποβρύχια: Αναδύθηκαν μετά από 65 ήμερες στον βυθό
■ Το υποβρύχιο κλάσης Type 214 «Παπανικολής» του Πολεμικού Ναυτικού. ■ Όσο διήρκεσε η κρίση με το « Oruc Reis » τα πληρώματα παρέμεναν…
enoploi.blogspot.com