To μεσημεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (31.8.2020)

Μενδώνη στις Μυκήνες: Το πολύ πολύ οι επισκέπτες θα βλέπουν λίγο μαύρο και καμένα χόρτα…
Μενδώνη στις Μυκήνες: Το πολύ πολύ οι επισκέπτες θα βλέπουν λίγο μαύρο και καμένα χόρτα… | Libre
Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής διότι αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο για τη φωτιά και δεν πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο και στη γύρω περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στη άμεση…libre.gr


Ευτυχώς για την Υπουργό Πολιτισμού δεν έχει υπερθετικό η λέξη ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ.


 • Δεν καταλαβαίνουν δημοσιογράφοι και sites (αφήστε τους πολιτικούς) ότι ξεφτιλίζονται όταν αποσιωπούν το γεγονός ή λένε πως δεν συνέβη και τίποτε στις Μυκηνες από τη στιγμή που κυκλοφορούν φωτογραφίες; Αυτογνωσία δεν διαθέτουν; Φωτιά ήταν, δεν τους κατηγόρησε κανένας άλλωστε…

  Εικόνα

  Εικόνα

  Εικόνα

Κεφάλαιο No.563


Η γυναίκα φτιάχτηκε για να χαρίζει ζωή μέχρι την ηλικία που ορίζει γι αυτήν η φύση και όχι η νοσηρή ελληνική κοινωνία. Λυπάμαι για τις “κατίνες”, χαίρομαι για την Τζένη. Με το καλό!


 • Σοβαρές εξελίξεις στη Λιβύη – Η Τουρκία δέχεται “χτυπήματα” από τον Σαράζ Ο Σαράζ ξηλώνει το φιλοτουρκικό επιτελείο – Καθαίρεσε τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης – Infognomon Politics
Ο Σαράζ ξηλώνει το φιλοτουρκικό επιτελείο – Καθαίρεσε τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού…

Τελικά η καθαίρεση του υπουργού Εσωτερικών, Φετχί Μπάσαγα, φαίνεται ότι ήταν η κορυφή του παγόβουνου, στην κρίση που υπάρχει στις σχέσεις του πρωθυπουργού της Λιβύης, Σαράζ, με την Τουρκία. Ως…==   infognomonpolitics.gr


Εν τω μεταξύ στο Μάτι και στη Μάνδρα οι λεβέντες του Ρουβίκωνα δεν αντέδρασαν καθόλου,ούτε έκαναν επίσκεψη στη Δουρου… Τυχαίο μάλλον θα είναι! 

Εικόνα

 

 • Μυκηνες: Mετα τα ανάκτορα της Κνωσου τα πιο αρχαια μνημεία της Ευρώπης και του Ελληνισμού, αλλα εσεις κυβερνάτε οχι το σουργελο ο Τσιπρας! Ειμαι μπλε αλλα οχι κομματόσκυλο, δημόσια δέσμευση αποκαταστασης και πόδι στους υπευθυνους!

Οι σύντροφοι που μεταβίβασαν προς πώληση 10.000 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στο Υπερταμείο, «κλαίνε και οδύρονται» για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, επειδή καπνίστηκαν 3 πέτρες. Λογικό.

Εικόνα

Β.ΣΙΟΥΤΗ: Υπέγραψαν “αιφνιδιαστικά” τη συμφωνία με την Αίγυπτο λέει η Süddeutsche Zeitung, ενώ την πάλευαν 15 χρόνια. Δεν “αιφνιδιάστηκαν” όμως το ίδιο στην SZ, ούτε ενοχλήθηκαν από την παράνομη συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Σάρατζ. Παράξενα πράγματα.

Εικόνα

Τούρκους να είχαμε στην ελληνική υπηρεσία της DW, λίγο παραπάνω θα ντρέπονταν.

Πως μια «παρέα» Ελλήνων της DW πυροβολεί τη χώρα για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας…
Χρησιμοποιώντας ως «πρώτη ύλη» την αποδελτίωση του Γερμανικού Τύπου, η «επισκόπηση» της ελληνικής υπηρεσίας της DW ντύνει με το κύρος του οργανισμού θεωρίες συνωμοσίας και ψεύδη σε βάρος της χώρας….
tomanifesto.gr


Σάββας Καλεντερίδης- Έπρεπε να βρίσκεστε στη φυλακή εδώ και πολύ καιρό, γιατί εξ αντικειμένου παίζατε τα παιχνίδια του Ερντογάν, που απειλεί την πατρίδα μας.
Παράθεση Tweet
.

Εικόνα


Εβδομήντα τέσσερα συνολικά άτομα συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από την 24.8.2020 έως και 30.8.2020 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου. Πρόκειται για 44 άνδρες και 30 γυναίκες, όλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων, οι ανωτέρω αλλοδαποί φέρονται ότι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό χώρες της ΕΕ.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Σκεφτείτε να είχαμε απλή αναλογική και να έπρεπε για κορωνοϊό και ελληνοτουρκικα να συνεννοούνται τρία-τέσσερα κόμματα με διαφορετικές αντιλήψεις, κοινά κλπ. Καλό το 1:1 παιδιά, αλλά οι χώρες πρέπει να κυβερνώνται.


•    Παράδειγμα 1: Οικογένεια με 1 τέκνο και με εισόδημα 3.000 ευρώ μηνιαίως δηλώνει ότι το τέκνο πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο επί σειρά ετών και η απομάκρυνσή του από αυτό θα επιφέρει ψυχολογική βλάβη. Ως εκ τούτου, ο οφειλέτης δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει πάνω από 50 ευρώ μηνιαίως προς την τράπεζα για το στεγαστικό του δάνειο.

•    Παράδειγμα 2: Οικογένεια με 2 τέκνα και με εισόδημα 4.000 ευρώ μηνιαίως δηλώνει ότι φιλοξενεί στο σπίτι άνεργο συγγενή, του οποίου καλύπτει τις δαπάνες διαβίωσης. Ως εκ τούτου, ο οφειλέτης δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει πάνω από 100 ευρώ μηνιαίως προς την τράπεζα για το στεγαστικό του δάνειο.

•    Παράδειγμα 3: Οφειλέτης που διαθέτει δύο σπίτια, ένα σπίτι 250 τ.μ., αξίας 350.000 ευρώ, στο οποίο υπάρχει υποθήκη και μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, και ένα σπίτι 50 τ.μ., αξίας 80.000 ευρώ, χωρίς υποθήκη, δηλώνει ότι το δεύτερο σπίτι αποτελεί την 1η κατοικία του, και άρα είναι επιλέξιμος για προστασία 1ης κατοικίας. Μετά από 3 αναβολές της δίκης, φτάνει η τελική εκδίκαση, οπότε μερικές ημέρες πριν από τη δίκη, αποσύρει την αίτησή του και προσέρχεται να ρυθμίσει τα χρέη του με την τράπεζα.

•    Παράδειγμα 4: Συνταξιούχος, με οφειλές σε τράπεζες που δημιουργήθηκαν κατά τον χρόνο που ήταν έμπορος. Σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010 και τη σχετική νομολογία, δεν εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και δεν μπορούν να ρυθμιστούν οι οφειλές που προέκυψαν από εμπορική δραστηριότητα, ακόμα και αν κατά τον χρόνο της αίτησης, ο αιτών δεν έχει πλέον εμπορική δραστηριότητα. Ωστόσο, αυτό κρίνεται κατά τον χρόνο έκδοσης της απόφασης.

 • Στο μεταξύ, ο αιτών, αν και γνωρίζει ότι η αίτηση δεν θα γίνει δεκτή, την καταθέτει, καθότι με την κατάθεση πετυχαίνει αναστολή καταδιωκτικών μέτρων. Παίρνει μία δικάσιμο σε απώτερο χρόνο (π.χ. 2030), καταβάλλοντας στο μεταξύ μία χαμηλή δόση για την προστασία της κατοικίας του για πολλά έτη, και μεταθέτει έτσι το πρόβλημα για το μέλλον. Στο μεταξύ, ο πιστωτής δεν μπορεί να προβεί σε καταδιωκτικά μέτρα (πλειστηριασμό) της κατοικίας του.

•    Παράδειγμα 5: Δανειολήπτης που έλαβε δάνεια, των οποίων οι δόσεις είναι υπερπολλαπλάσιες από τα εισοδήματα που είχε κατά τη στιγμή της λήψης των δανείων. Σύμφωνα με πάγια νομολογία βάσει του νόμου 3869/2010, η εν λόγω περίπτωση συνιστά χαρακτηριστική περίπτωση που κρίνεται δόλιος ο δανειολήπτης (κατά τον χρόνο έκδοσης της απόφασης) και το δικαστήριο δεν δίνει ρύθμιση των δανείων του.

Ωστόσο, ο αιτών, αν και γνωρίζει ότι αναμένεται να κριθεί ως δόλιος, και συνακόλουθα η αίτηση δεν θα γίνει δεκτή, εν τούτοις την καταθέτει, λαμβάνει μακρινή δικάσιμο και καταθέτει τη χαμηλή δόση που όρισε η προσωρινή διαταγή, μεταθέτοντας το πρόβλημα για το μέλλον.

 • Περιστατικά όπως τα ανωτέρω ήταν εφικτά από στρατηγικούς κακοπληρωτές, εξαιτίας της απουσίας ελέγχων κι διασταυρώσεων.

Πλέον, η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά από μέτρα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις ανωτέρω αδυναμίες του νόμου 3869/2010 και να επιτύχει την επιτάχυνση της εκδίκασης όλων των εκκρεμών υποθέσεων, εντός του 2021, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας (μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα ελεγχθούν όλες οι αιτήσεις και έτσι θα διαπιστωθεί ποιοι είναι επιλέξιμοι για προστασία και ποιοι δεν είναι).


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από την έκρηξη μιας φιάλης αερίου σε ένα εστιατόριο του Ντουμπάι, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

abu-dabi

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Ντουμπάι, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα National του Αμπού Ντάμπι, από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε το ισόγειο του κτιρίου.

Η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε 33 λεπτά.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες από την έκρηξη, που έπληξε τα εστιατόρια KFC και Hardees στην οδό Ρασίντ μπιν Σαϊντ της πόλης, ενώ ζημιές υπέστησαν και άλλα καταστήματα.

Οι ένοικοι του κτιρίου και γειτονικών χώρων απομακρύνθηκαν.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι επίσης γνωστός ως δρόμος του αεροδρομίου, όπου ανώτεροι σύμβουλοι τον αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται αργότερα σήμερα να προσγειωθούν στο πλαίσιο μιας ιστορικής επίσκεψης ισραηλινής και αμερικανικής αντιπροσωπείας στη χώρα.


Έτσι γίνονται οι δουλίτσες
Παράθεση Tweet
What a relief, a huge Turkish café in the mall near my house, was finally closed and will be replaced with a real European café. Another Turkish spice booth was closed permanently! Soon all businesses representing #Turkey with disappear from #SaudiArabia

WE #BoycottTurkey

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Μιλάει για Καστελόριζο και Συνθήκη της Λωζάνης. Καταλάβατε τώρα τι μπουνταλαδες είναι οι Τούρκοι; Μέχρι και οι μορφωμένοι τους, αμόρφωτοι είναι!
Παράθεση Tweet
________________
Greece continues to escalate tensions in the eastern Mediterranean as troops arrive at Kastellorizo island, located 2 km off Turkish mainland, via a touristic ferry boat. Greece’s militarization of these islands violates both the Treaty of London and Treaty of Lausanne.

Εικόνα


Ιαπωνία: Επανδρωμένο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» πέταξε με επιτυχία – Πότε θα βγει στην παραγωγή [ΒΙΝΤΕΟ]
Ιαπωνία: Επανδρωμένο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» πέταξε με επιτυχία – Πότε θα βγει στην παραγωγή [ΒΙΝΤΕΟ]
Το SD-03 έγινε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Ιαπωνίας που δοκιμάστηκε επιτυχώς