Το πρωϊνό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (31 Αυγούστου 2020)

Να ειναι πυρκαγια σε εξέλιξη στις Μυκήνες — ένα απο τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας — και η αρμόδια Υπουργός να μη σπευδει επι τόπου, εστω για ενημέρωση, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. Μηπως δεν της το επέτρεψε ο Χαρδαλιας;


Και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος

Εικόνα

 • Με 10 δις παίρνουμε 18 αεροσκάφη, φρεγάτες, οπλικά συστήματα και της Παναγιάς τα μάτια και αλλάζουν πλήρως οι ισορροπίες Ελλάδας – Τουρκίας! Να σημειώσω απλά, ότι τα 10 δις αντιστοιχούν σε καταβολή συντάξεων 6 μηνών! Αντιλαμβάνεστε πόσο κοστίζει στη χώρα το συνταξιοδοτικό!
Η ΕΡΤ έπαιξε τις #Μυκήνες στο δελτίο ειδήσεων μετά από τα μπάνια των Αθηναίων στις κοντινές παραλίες (21:40) λέγοντας πως κάηκαν, κατά λέξη, λίγα χόρτα!


Γιατί να πληρώνεις για συστήματα πυρόσβεσης σε αρχαιολογικούς χώρους, άμα σου κάνουν γενικευμένη “πυρόσβεση” διαρκείας τα αρδάκια με μερικά μύρια?

 • Αυτό το αντί κοινωνιολογίας π.χ. να σου επιβάλλουν διδαχές αυξημένων θρησκευτικών αλλά και cheerleading, πόσο διχασμένη προσωπικότητα πρέπει να σαι για να συνδυάζεις μεγαλόσταυρους με κοντές φουστίτσες και βρακάκια διασκεδάστριας ως πρότυπα για το μαθητικό γυναικείο φύλο; Πάντως η αμερικανιά να το παίζεις Μπρέντα με νοοτροπία Γκόλφως, όσο να ναι μια κρίση ταυτότητας την δημιουργεί, ε;;;;
Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος η διάσταση απόψεων μεταξύ λοιμωξιολόγων για τον αριθμό παιδιών ανά τάξη. Από την μια μεριά είναι οι έμμισθοι παπαγάλοι κι από την άλλη οι πραγματικοί επιστήμονες.
 • Αρχή σεζόν: “Ελάτε άφοβα στα ασφαλή νησιά μας.” Τέλος σεζόν: “Οσοι επιστρέφουν από τα νησιά να προσέχουν μη κολλήσουν τους υπόλοιπους”΄.State of mind..ξεκάθαρα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


 • Σε τσίρκο οι παραστάσεις είναι πιο πειστικές…
Το εξελισσόμενο φιάσκο της ανακάλυψης φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
“Ο Τούρκος δημοσιογράφος Murat Yetkin, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα yetkinreport.com, απαριθμεί όλες τις περιπτώσεις που ο Ερντογάν ανακοίνωνε την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου:
 • Πριν τις εκλογές του 2007, πριν το συνταγματικό δημοψήφισμα του 2010, πριν τις εκλογές του 2014 (όταν υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου που κάλυπταν τις ανάγκες της Τουρκίας για 40 χρόνια!), πριν τις εκλογές του 2015, πριν τις εκλογές του 2018 και, τέλος, πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019.”

Και τώρα…Εικόνα

 • Είχε γίνει είδηση σε όλο τον πλανήτη η φωτιά στις Μυκήνες και τα ελληνικά κανάλια δεν αξιώθηκαν να κάνουν ένα έκτακτο δελτίο. Σε επίπεδο ενημέρωσης, βρισκόμαστε ακριβώς στην εποχή της χουντικής ΥΕΝΕΔ. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε δεν υπήρχαν δορυφορικά κανάλια και social media.

Εικόνα

 • Να εδώ βλέπουμε να κάηκε ενα μαντρί. #Μυκήνες
Εικόνα

 

 • Τον περασμένο Φεβρουάριο καταγγελίες για πλήρη εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου στις #Μυκήνες, με σκουπίδια, ξερόχορτα και φθορές στα μνημεία. Σήμερα στα ΜΜΕ παίζει η γραμμή, η σωστή πρόληψη και τα μέτρα της κυβέρνησης έσωσαν τα πέτρινα μνημεία από τη φωτιά.

 • Δεν πρόλαβε μέσα στη γενική της ατολμία να ψελλίσει η κυβέρνηση την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ μεταρρύθμιση, που δεν την έφερε στην 1η φάση, όπως εφαρμόζεται παντού στα κανονικά Κράτη και Τα ΣΥΡΙΖΟπουλα φωνάζουν «έρχεται ο Πινοσέτ»! Άθλιοι προπαγανδιστές, λαϊκιστές και ψεύτες. Έχουμε σωτηρία;..

Β.Β: Είναι διασκεδαστικός ο Μογγόλος δικτάτορας όταν απειλεί την Ελλάδα, επειδή φοβάται τον πόλεμο – γνωρίζοντας πως όταν τον τολμήσει, θα τον χάσει. Όπως λέγεται πάντως, σκυλί που γαβγίζει είναι απλά φοβισμένο!


Στο «Βήμα» της Κυριακής (30 Αυγούστου 2020), σε μείζων ρεπορτάζ σχετικό με την ελληνοτουρκική κρίση (σελίδα Α5):

 • «Η προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η Ιταλία αλλά η Τουρκία, και η πρόθεσή του, η οποία δεν ομολογείται, είναι να φέρει τη γειτονική χώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας, έπειτα από ένα θερμό επεισόδιο».

Εικόνα

Επίσης στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, κρατικά και άλλα (που προσφάτως μπουκώθηκαν από την κρατική επιχορήγηση), ακούμε συνεχώς και αδιαλείπτως, αμέσως μετά το στραπατσάρισμα της τούρκικης φρεγάτας (λέγε με «Ωραίο», τουρκιστί «Κεμάλ»), ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις (από ποιους άραγε;) να μην πέσουν στην παγίδα των τουρκικών προκλήσεων, διότι επιδίωξή των Τούρκων είναι ένα θερμό επεισόδιο.

 • Με τον τρόπο αυτό, όλοι αυτοί οι χατζηαβάτες, αργυρώνητοι ή ανάργυροι, εκ προθέσεως ή εξ ηλιθιότητος, προεξοφλούν με αυτά που λένε στον ελληνικό λαό ότι ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα αποβεί εις βάρος μας.
 • Και διερωτώμαι: Ποιος άραγε τους έδωσε το δικαίωμα να υποσκάπτουν το φρόνημα του ελληνικού λαού σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή;
 • Όταν μάλιστα από την άλλη μεριά τα μογγολικά τύμπανα του πολέμου βρυχώνται αφιονισμένα για την επερχόμενη νίκη τους έναντι των «ανίκανων ηγετών» μας, όπως με περισσό θράσος, αμετροέπεια και αναίδεια τους αποκάλεσε σήμερα (30 Αυγούστου 2020) ως νέος Μουσολίνι ο Ρεμπέτ Ταγάρ Τουρκογάν;
 • Όλους αυτούς τους ψοφοδεείς δημοσιολογούντες, επώνυμους και ανώνυμους, μεγαλόσχημους και κακόσχημους, θα πρέπει απαραιτήτως να τους πάρουμε με τα λεμόνια. Λεκτικά φυσικά, δεδομένου ότι η οξύτητα του ελληνικού λόγου είναι αρκετή για να τους μεταμορφώσει σε κολλώδεις αποχρεμπτικές ουσίες.

Και, σε αντίθεση με τα λεγόμενά τους, εμείς οφείλουμε να διακηρύσσουμε ανά πάσα στιγμή, urbi et orbi, όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε, την ακλόνητη πεποίθησή μας, άλλως ειπείν την βεβαιότητα, ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας, με το φρόνημα, το ήθος, την ικανότητα και την πολεμική αρετή που τις διακρίνει («αιέν αριστεύειν, υψικρατείν και θαλασσοκρατείν»),

 • Αλλά και το πείσμα και την συσσωρευμένη αγανάκτηση από τις πολλαπλές προσβολές που μέχρι τώρα έχουν δεχθεί, από τα «απαγορευτικά» που υψώνουν εδώ και χρόνια οι κοινοβουλευτικοί πολιτικοί μας άρχοντες («άρχοντες» ναι, που τολμά κανείς την σήμερον ημέρα να γράψει «άνδρες», πολύ ρατσιστικό θα ηχούσε)

Ολα αυτά τα παλλόμενα από εθνικό ενθουσιασμό παιδιά του λαού μας, όλοι αυτοί οι ατόφιοι Έλληνες, παρά την εγκληματική αφοπλιστική πολιτική που έχει ακολουθηθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών (σε αντίθεση με την μικρονοϊκή απλοχεριά τους προς τα μιλεούνια των λαθροεισβολέων)

 • Ολοι αυτοί οι «άγνωστοι στρατιώτες», ως σύγχρονοι συνεχιστές των Ελλήνων ηρώων από την εποχή του Ομήρου («είς οιωνός άριστος: αμύνεσθαι περί πάτρης») μέχρι τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων της ΕΟΚΑ («την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες»), μόλις επέλθει η στιγμή, θα κάνουν τους Τούρκους να αντιληφθούν ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Και μαζί μ’ αυτούς θα πάρει και θα σηκώσει και όλους τους ψοφοδεείς και περίτρομους γυρολόγους, λούστρους, τσαρλατάνους και παρακεντέδες της πολιτικής, όλους εκείνους που δεν θα μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Έλληνες γρηγορείτε, η ώρα της απρόσμενης ελευθερίας πλησιάζει!

Χρίστος Γούδης


Εικόνα

 • Ebru Timtik, η δικηγόρος Σύμβολο – ένα ακόμα- του αγώνα που γίνεται στην Τουρκία για περισσότερη Δημοκρατία και να υπάρξει κανονικό Κράτος Δικαίου.

Εικόνα
Εικόνα
 • Η αδυναμία να προστατεύσουμε τις #Μυκήνες συμβολίζει την παρακμή Πολιτείας & κοινωνίας. Δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση -οι ευθύνες είναι διακομματικές & διαχρονικές. Η ντροπή που νιώθουμε βλέποντας τα ατιμασμένα μνημεία ας προκαλέσει αφύπνιση των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού.
Εικόνα
 • Μπράβο μα@@κες. Αυτή η εικόνα πόνεσε #Μυκήνες
Εικόνα
 • Για τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα, 22 Πακιστανοί και 2 Έλληνες, όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία.  Λογικά μετά τη δίκη, οι 22 Πακιστανοί θα απελαθούν @nmitarakis?
Κοχλάζει η Μεσαρά: Παρέμβαση δημάρχου-Φοβούνται τα χειρότερα

Οι χθεσινές βίαιες συγκρούσεις στο Τυμπάκι ανάμεσα σε εργάτες γης, πακιστανικής υπηκοότητας και Έλληνες, που… ekriti.gr


Εικόνα