Τhe Contrarian: Ποιός νοιάζεται για τέτοιες… μικρολεπτομερειούλες- Όχι όμως και εσείς (4.5.2021)

Μην δίνετε τόση μεγάλη σημασία στα αποτελέσματα των εταιρειών ΥΨΗΛΗΣ Κ/ΦΣΗΣ, όση στο ποιοί είναι οι μεγαλομέτοχοι τους. Ετσι και το χαρτί είναι μαζεμένο (που είναι άλλωστε στις 8 των 10 περιττώσεων), σου ζωγραφίζουν μέχρι και διαβόλους μέσα στον Παράδεισο.
  • Επίσης, ούτε στο P/e, όσο στις ελεύθερες ταμειακές ροές και στις σχέσεις Ev/ebitda + Καθαρός δανεισμός/Ιδια κεφάλαια-καθαρή θέση.
Απαραίτητη πρώτη κίνηση αποτελεί η ανάγνωση της εκάστοτε αποτίμησης τους στο ταμπλό του Χ.Α. Από εκεί, συμπεραίνει κανείς τον βαθμό του επενδυτικού ρίσκου που αναλαμβάνει.
  • ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 
ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ μην δίνετε και τόση σημασία στο ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ που ανακοινώνουν, εκτός και αν γράφουν το προσδοκώμενον κέρδος, έστω κατά μία ελάχιστη προσέγγιση. Μπορεί να έχουν 5 δισ. πχ ανεκτέλεστον κι όχι μόνον να μην βγάλουν στο τέλος κέρδη, αλλά τουναντίον να βάλουν κι από την τσέπη τους (δηλ. Ζημίες).
ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ παίζουμε μόνον την εκάστοτε Τάση, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει (αν ποτέ…) το όλο τοπίον… Ούτε οι ίδιες γνωρίζουν άλλωστε τι αληθεύει και τι όχι, μέσα σε νούμερα που χάνουν κάθε νόημα γιατί είναι τόσον ευμετάβλητα… Κυριολεκτικά, πομφόλυγες αριθμητικές εγγραφές!
ΜΕΡΟΣ 1 – Συνεχίζεται…
YΓ: Αποκλειστικά και μόνον για τους φίλους μικροεπενδυτές του μ/μ:
  • Έρχεται νέα σειρά… προϊόντων μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων χρήσης 2020 και των συμπερασμάτων που προέκυψαν από αυτές συνδυαζομένων με την εν δυνάμει δυναμική που είναι σε θέση να αναπτύξουν…
  • Μετά τις πρόσφατες ΒΥΤΕ, ΙΛΥΔΑ, ΔΟΜΙΚΗ, ΠΕΡΦ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΕΛΤΟΝ και των αναρίθμητων που είχαν προηγηθεί σε καιρούς μάλιστα χαλεπούς έως θλιβερούς, ο μ/μ σας ετοιμάζει νέα καλούδια. Βοηθάει και η τάση, οπότε αντιλαμβάνεστε.
  • Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης θα σας δοθεί ολόκληρη 10άδα με τις παρατηρήσεις του κι ο καθένας σας με την τύχη-έμπνευση του.
The Contrarian