4.4.2022- Κανένα από τα πρόσωπα της ιστορίας δεν έκανε λάθος! (από τον Μεθοδικό Σερίφη)

 • Κανένα από τα πρόσωπα της ιστορίας δεν έκανε λάθος !
Απλά το καθένα από αυτά, βλέπει την πραγματικότητα από τη δική του ,  διαφορετική οπτική γωνία !
Αγαπητοί αναγνώστες δεν  θα κάνω έκπτωση στο λόγο , όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω πως όσο  καλή διάθεση και να έχω δεν είμαι σε θέση να αναφέρω νέα θέματα,  ούτε να σας μεταφέρω με σοφία αυτά που διαδραματίζονται , κι αυτό γιατί κανένα πρόσωπο της  ιστορίας μέχρι σήμερα ,  δεν παραδέχθηκε τα λάθη του επειδή ακριβώς  τα έβλεπε απο διαφορετική οπτική γωνία !
 • Αναμφίβολα όσοι  μέχρι σήμερα αποφασίζουν για εμάς, συγχρόνως μας επιβάλλουν τη δύναμή  τους  και  μας κάνουν να αποδεχόμαστε λίγο εως  πολύ,  μια επιπόλαιη κατάσταση, κάνοντάς μας στο τέλος να αντιδρούμε, απόλυτα  δικαιολογημένα , πρώτον γιατί δεν αντέχουμε και δεύτερον γιατι  αμφιβάλουμε για τη μελλοντική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους !
Ο ανικανοποίητος προσωρινός ηγέτης  ξεχνά ότι έχει “νοικιάσει” την ύπαρξή  του , ενώ με την αδυναμία του μεταφέρει μια πρωτόγονη ένταση φέρνοντας σκληρές συνθήκες στην καθημερινότητα μας  !
 • Φαντάζομαι μια στοιβαγμένη ζωτικότητα και το μέταλλο ενός λαού να ψάχνει διέξοδο να εκφραστεί και να αντιμετωπίζει όλα αυτά που αναφέραμε ως κύρια γνωρίσματα της εποχής και τις σκληρές συνθήκες που αντιμετωπίζει ένας λαός για να επιβιώσει  όπως οι Ουκρανοί , ενώ στο βάθος σχετίζεται με όλους τους λαούς του κόσμου !
Αυτό  βασικά είναι η θεματολογία μας  με τα παρελκόμενα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να έρχονται δεύτερα και όσο αφελείς κι αν  δείχνουν οι καταστάσεις  δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως ο νοσηρός εγωισμός κάποιων ανθρώπων δεν μας αφήνει αδιάφορους.
 • Ωστόσο το συνδετικό στοιχείο υπάρχει και το εξετάσαμε  από δυο ξεχωριστές πλευρές πρώτα με τη μορφή και ύστερα με το ύφος.
Πριν από  δυο χρόνια  28 Φεβρουαρίου ήρθε ο κορωνοϊός και μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση φθάσαμε  αρχές  Απριλίου του 2020, ενώ σήμερα παρατηρούμε στις ίδιες ημερομηνίες, έναν  πόλεμο να ξεκινά  28 Φεβρουαρίου και τώρα αρχές Απριλίου,του 2022 να  τείνει προς το τέλος του.
 • Τυχαίο,  δε γνωρίζω,  όμως ίσως και να γινω,  προληπτικός,  αν θεωρήσω ότι στα επόμενα δυο χρόνια θα έχουμε νηνεμία, και τον Φεβρουάριο του 2024 μας βρει , ποιος ξέρει, κάποιο νέο δεινό !
Όσο για το Ελληνικό χρηματιστήριο να χαμε να λέγαμε και να χουμε να πούμε ! Οι Επενδύσεις παραμένουν στην ατζέντα της  Κυβέρνησης , με  απαραίτητη προϋπόθεση να μπορέσει η ελληνική οικονομία να πετύχει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε μια δύσκολη ομολογουμένως, εξίσωση,  αν συνυπολογίσουμε μια πανδημία και έναν πόλεμο  σε ένα ΧΑΑ να παλεύει σαν φτερό στον άνεμο να έρθει σε κάποια τάση ισορροπίας !
 • Αν κοιτάξουμε πίσω μας 10 χρόνια μέχρι και σήμερα θα δούμε, πόσα θετικά έχουν προσφέρει τα ξένα χρηματιστήρια σε αντίθεση με το Ελληνικό να παλεύει με τη πολιτική ανισορροπία και αυτό με κάνει να  αναρωτιέμαι πότε θα βγούμε απο αυτό το αδιέξοδο όταν χρειαζόμαστε άλλη μια βαθμίδα ωστε να γίνουμε ανεπτυγμένη αγορά ;
Αν θέλουν να δώσουν σημασία στην  Ελλάδα θα πρέπει η επιχειρηματικότητα να έχει ποιότητα και όχι ποσότητα. Για να έχουμε μια καλύτερη προοδευτική  κοινωνία με επενδυτική  παιδεία θα πρέπει να έχουμε επιχειρηματική και πολιτική ποιότητα ! Μόνο έτσι θα κάνουμε τους ξένους να κοιτάξουν το Ελληνικό χρηματιστήριο. Αν δεν μπορούν να το πετύχουν τότε ας δώσουν τα κλειδιά σε άλλο Χρηματιστήριο σε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος !
 • Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το ΧΑΑ, ενώ υπάρχουν οι ευχάριστες εκλάμψεις του ΟΤΕ. του ΟΠΑΠ με τα τεράστια μερίσματα κ.α. Σε άλλες περιπτώσεις όπως η Βιοχάλκο παρά τις μεγάλες επιδόσεις-κέρδη και το μέρισμα 0,10 που θα διανείμει έχει κολλήσει στο 1 δις κεφαλαιοποίηση την ώρα που ο Μυτιλ αποτιμάται στα 2,1 δις και η Τενέργ στα 2 δις.

Μάλλον θα πρέπει να κάνουν καμιά μεταγραφή, να τους δείξουν πως γίνονται οι δουλειές αφού τα νούμερά της θα δικαιολογούσαν εύκολα 2 δις αποτίμηση.

 • Σε λίγο θα αρχίζει να παίζει καλύτερα ο ΑΔΜΗΕ και ο Τιτάνας αν συνεχίσει έτσι η μετοχή.
Η Cenergy μας βομβαρδίζει με νέες δουλειές σε όλα τα μήκη και πλάτη παγκοσμίως παίρνοντας τη σκυτάλη οι σωλήνες, μιας και το Υδρογόνο θα μεσουρανεί τα επόμενα χρόνια με την Νορβηγική NELASA να βγάζει βιβλίο προσφορών και μέσα σε 30 λεπτά να  μαζεύει, 157 εκ. ευρώ με το ταμείο να φτάνει συνολικά τα 500 εκ. ευρώ με σκοπό την κατασκευή τριών νέων εργοστασίων καθώς η ζήτηση ενέργειας μέσω πράσινου Υδρογόνου είναι τρομακτική.
 • Η ΕΛΧΑ είναι μέρος του τίτλου  << να χαμε να λέγαμε >> ( γελια ) και ειλικρινά δεν είναι άξιο σχολιασμού ! Αν δεν προσβάλει εκείνους που πρέπει, ο μικρομέτοχος της τι να πει;
Ευχάριστα νέα τα 7.5 λεπτά καθαρό μέρισμα τις BriQ properties και ακόμα πιο ευχάριστα της επιχειρηματικής συμφωνίας και απορρόφησης του Μπουτάρη απο την Premia properties
Ενώ προχωρά το πλάνο ανάπτυξης οσονούπω, θα πάρει την άδεια της ΑΕΕΑΠ αυξάνοντας σημαντικά τα κέρδη της.
 • Θα ήθελα να σταθούμε σε αυτό,  διότι τα κεφάλαια έμμεσα και άμεσα προέρχονται απο Ελληνικά και απο Ξένα κεφάλαια ! Αρνητική εικόνα  στο χώρο ακινήτων η Trastor ! Αυτά βλέπουν οι ξένοι και δε θέλουν να μας δουν ούτε ζωγραφιστούς, ενώ αναρωτιέμαι αν ισχύει ο νόμος που υποχρεώνει το 50% των κερδών να μοιράζει σε μέρισμα ή υπάρχει άλλο καθεστώς για την συγκεκριμένη  που να μην αφορά !
Στην Αμερική  πέρασαν  στο τρίτο στάδιο για την φαρμακευτική κάνναβη δηλαδή η υπογραφή Μπάιτεν . Εταιρείες κάνναβης  σαν την CLVR – Clever Leaves Holdings Inc. στο Nasdaq  δικαιολογημένα  είχε  ανοδική έκρηξη και όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο όταν για το Ελληνικό της Λάμδα χρειάστηκαν 16 χρόνια για να αρχίζει το έργο να υλοποιείται !
 • Το ερώτημα λοιπόν είναι κατά πόσο υπάρχει διάθεση ανάπτυξης και σε ποιο βαθμό το επιθυμούμε σε αυτή τη χώρα ! Αν ναι !,  τότε η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση θα πρέπει να παρεμβαίνουν  συνέχεια με πολιτικές,  οι οποίες θα  αποδεικνύουν το αυτονόητο, ότι ανάπτυξη χωρίς Χρηματιστήριο δεν υπάρχει !
 • Εις το επανιδείν

Μεθοδικός Σερίφης ⭐️

Σ.Σ μ/μ: 
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.