(Nο.136 – 2**) X.A & Markets: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές (10/7/2020)

ΚΕΚΡΟΠΑΣ-απάντηση: Πρέπει να υπάρχει είδηση, είτε χρηματιστηριακή, είτε επιχειρηματική. Λίγο δύσκολο να πιστέψουμε, ότι άρχισαν από τώρα την μάζωξη των αδέσποτων εν όψει της δικάσιμου της 23/9/2020.


ΠΕΡΦ: Ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει καμμία διάθεση πωλήσεων, τουναντίον…

 • Βάλτε κάτω τι έχουν βγάλει όσοι πίστεψαν στις ΠΡΟΦ, ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ την ίδια στιγμή που οι είρωνες και ζηλωτές του σλόγκαν “Μα, δεν κάνει κομμάτια…” έτρωγαν κατ’ έπανάληψη τα μούτρα τους στα πάσης φύσεως τζογαδόχαρτα του Ftse25 και όχι μόνον…

JUMBO- PIRAEUS SEC: Target Price EUR 18.50 (from EUR 21.50) – Rating: Outperform (unchanged)


EUROXX – ΕΚΘΕΣΗ: Σε μείωση της τιμής-στόχου για την μετοχή της ΑΡΑΙΓ κατά 41% στα 6,6000 ευρώ από 11,2000 ευρώ προχώρησαν οι αναλυτές της που πάντως διατήρησαν αμετάβλητη την σύσταση “Aπόδοση ανώτερη της αγοράς”.

 • Το 2020 θα είναι μια χρονιά σημαντικών ζημιών για την Aegean, λόγω της πανδημίας όπου αναμένουν πως τα έσοδα της εταιρείας θα υποχωρήσουν 60% στα 523 εκατ.ευρώ, με EBITDA στα -10 εκατ. ευρώ και προ φόρων ζημίες 236 εκατ. ευρώ. Οι τελικές επιδόσεις του έτους θα καθοριστούν από την ζήτηση για ταξίδια και τις επιδημιολογικές εξελίξεις του β’ 6μήνου.

Οι αναλυτές της Euroxx θεωρούν πως η Aegean θα επιβιώσει της κρίσης, ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης με αντάλλαγμα το κράτος να αναλάβει μερίδιο της εταιρείας. Εκτιμούν δε, ότι το 2021 θα σημειώσει σημαντική ανάκαμψη.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Να βλέπαμε κανένα έλληνα αναλυτή να έβγαζε έκθεση – εδώ και πολλά, πολλά χρόνια – για μεσαίες και μικρομεσαίες εταιρείες και τι στο κόσμο. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.


ΠΑΛΙ καλά που υπάρχουν κάτι… γραφικοί ιδιώτες ουδέτεροι παρατηρητές που (επι)κοινωνούν τις σκέψεις – εκτιμήσεις τους. Έχοντας προσφέρει στο πιάτο δεκάδες μετοχές που (απ)έδωσαν απίστευτα κέρδη.


ΑΓΟΡΑ – ΤΑΚΤΙΚΗ (δεν κάνει ποτέ κακό μία επανάληψη): Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν.

 • Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ φίλο αναγνώστη Ν.Ν 

Στα ζόμπι  που αναφέρετε  ο Μικρομέτοχος ως καλές εταιρείες, μήπως  υποτιμά την νοημοσύνη μας;


Για μικροεπενδυτές του Χ.Α (5) άκρως υποτιμημένες μετοχές: Ασχέτως των αποτελεσμάτων τους στη παρελθούσα χρήση, αλλά της πορείας τους στο 2020 καθότι είναι άκρως υποτιμημένες….Και έχουν κεφαλαιοποιήσεις υποπολλαπλάσιες άλλων που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε κατά φαντασία ανάλογα μεγέθη, πάντα συγκριτικά και αναλογικά.

 1. ΙΛΥΔΑ με κ/φση… 3,15 εκατ. ευρώ: Εκπληκτικά υποτιμημένη – συγκριτικά και αναλογικά – με τις υπόλοιπες του Κλάδου της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
 2. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ με κ/φση… 8,9 εκατ. ευρώ.
 3. ΜΟΥΖΑΚΗΣ με κ/φση… 11,9 εκατ. ευρώ.
 4. PERFORMANCE TECHNOLOGIES: με κ/φση… 10,6 εκατ. ευρώ.
 5. ΕΚΤΕΡ με κ/φση… 8,82 εκατ. ευρώ.

Φαντάζομαι, ότι γνωρίζετε τι πάει να πει εγκλωβισμός ! Στο παρελθόν έχετε ο ίδιος αναφερθεί στη κατάντια του Ελληνικού Χρηματιστηριου  φωτογραφιζοντας  εταιρείες  ζόμπι – Να σβήσουμε απτό μυαλό μας  το μεγάλο φιάσκο τις ΙΛΥΔΑΣ του κυρίου Ανυφαντακη  και να ξεχάσουμε το κακό παρελθόν ώστε να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικα της ?
το κακό παρελθόν του ΚΕΠΕΝΟΥ δεν διαφέρει από τις ΙΛΥΔΑΣ

Σε μια άρρωστη αγορά τι είναι αυτό που θα πρέπει να ασχοληθούμε με τις ως άνω εταιρείες όταν καλά καλά δεν μπορούν να κινηθούν φυσιολογικά οι μετοχές του 25νταρη ?
1000 κωδικοί όλοι και όλοι ασχολούνται με το ΧΑΑ δεν μπορείς να ξεχάσεις τις αμαρτίες των εταιρειών !

Έλεος !

Υ Γ: Για την ΤΡΑΣΤΟΡ ΑΕΕΑΠ για την ΠΑΣΑΛ Development με τις Παρωδία Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου  θα αναφερθείτε;


Σ.Σ μ/μ:

 • Όλες οι επιστολές δημοσιεύονται. Αρκεί να μην είναι υβριστικές ή συκοφαντικές εις βάρος τρίτων.
 • Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας έχει τις απόψεις του.
 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Οι εξαιρέσεις, απλά κλπ κλπ…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.