Πέντε εξωτικές παραλίες που δεν φαντάζεσαι στην ηπειρωτική Ελλάδα

Tα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου διαθέτουν μερικές από τις ωραιότερες παραλίες παγκοσμίως. Ωστόσο και η ηπειρωτική Ελλάδα διαθέτει τη δική της ομορφιά και ελληνικές εξωτικές παραλίες που δεν φαντάζεσαι ότι μπορείς να πας χωρίς να χρειαστεί να πάρεις πλοίο. Το ίδιο ισχύει και με τα νησιά της Ελλάδας που πας μόνο με το αυτοκίνητο, όπως είναι η Λευκάδα.

Σαρακήνικο – Πάργα

Μια παραλία που θυμίζει πειρατές και άλλες εποχές. Εξ΄ ου και το όνομά της. Τα τιρκουάζ νερά που διαθέτει το Ιόνιο και νομίζεις ότι είναι πισίνα τελικά καταλήγουν στο ψιλό λευκό βοτσαλάκι ενός ορμίσκου. Η εικόνα ολοκληρώνεται με ένα καταπράσινο λοφάκι. Αυτή η παραλία βρίσκεται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην ΠάργαΤο Σαρακήνικο είναι από μόνο του λόγος αρκετός να πειστείς ότι τα ηπειρωτικά της Ελλάδας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα πανέμορφα νησιά της χώρας. Εξωτικές παραλίες με χρώματα που σε καθηλώνουν. Τις περισσότερες φορές με δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Η Ήπειρος φημίζεται σίγουρα για τα πεντακάθαρα νερά της λόγω του Ιονίου Πελάγους.

Παπά Νερό – Πήλιο

Παπά Νερό: Η χρυσαφένια παραλία του Αιγαίου που δεν είναι σε νησί

Πηγή φωτογραφίας: papanero.gr

Αν θες μια μεγάλη και οργανωμένη παραλία με εξωτικό ύφος τότε την βρήκες. Έχει γαλαζοπράσινα νερά και όμορφο τοπίο λόγω του Πηλίου. Η παραλία Παπά Νερό βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Άγιο Ιωάννη και Νταμούχαρη. Βρίσκονται βορειοδυτικά του Πηλίου. Η πανέμορφη παραλία «Παπά Νερό» αποτελεί μια από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου. Η χρυσαφένια αμμουδιά της, τα καταγάλανα νερά και η καταπράσινη βλάστηση θυμίζουν μέρη εξωτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει και γαλάζια σημαία. Εκεί σμίγει το βουνό με τη θάλασσα και δημιουργείται ένα τοπίο που θα κάνεις πολύ καιρό να ξεχάσεις.

Οι Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής

Αυτό που θα δεις στη Χαλκιδική θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να πάρεις πλοίο. Παραλίες με άμμο, βράχια σε περίεργους σχηματισμούς και πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα. Και όλα αυτά συνδεδεμένα απολύτως αρμονικά. Η φύση εξάλλου ξέρει καλύτερα. Σκέψου τώρα και τη συνολική ομορφιά του μέρους και αναλογίσου ότι συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Διεκδικεί επάξια τον τίτλο της καλύτερης των καλυτέρων παραλιών της Χαλκιδικής. Μια ακόμη ελληνική παραλία που θα μπορούσε να είναι σε νησί αλλά την προσεγγίζεις με άνεση μόνο με το αυτοκίνητό σου…

Πισίνα – Σύβοτα

Σύβοτα: Η παραλία που είναι Πισίνα όνομα και πράγμα1
Μια παραλία όνομα και πράγμα. Η Πισίνα στα Σύβοτα! Η Πισίνα βρίσκεται στο μικρό ακατοίκητο νησί του Μούρτου ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα. Το όνομά της δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως μπορείς να καταλάβεις εύκολα από τις φωτογραφίες. Τα νερά της τόσο διάφανα που σίγουρα θα ξεχαστείς και θα νομίζεις ότι κολυμπάς σε κανονική πισίνα. Δοκίμαστε την ώρα που κολυμπάς να κοιτάξεις το βυθό. Ναι, καλά βλέπεις. Μπορείς να διακρίνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια. Θα βρεις και άμμο αλλά και ψιλό βοτσαλάκι ενώ τα βράχια στο πίσω μέρος έχουν σκιά ειδικά το μεσημέρι. Ακόμη ένας λόγος να μείνεις εκεί ως το βράδυ.
Φονέας  – Μεσσηνιακή Μάνη
Τέσσερις ελληνικές παραλίες της στεριάς σαν σε νησί1Πηγή φωτογραφίας: messinianmani.gr

Η παραλία του Φονέα είναι λιγότερο γνωστή αλλά περισσότερο (από πολλές) αγαπημένη.  Βρίσκεται κρυμμένη στη δυτική Μάνη. Χρειάζεται να την εντοπίσεις ανάμεσα στα δέντρα και να πάρεις ένα συγκεκριμένο μονοπάτι. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι διαθέτει τα πιο εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά της Πελοποννήσου. Συνδυάζεται δε με μεγάλα λευκά βότσαλα δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό. Χαρακτηριστικό της παραλίας του Φονέα είναι ένας μεγάλος βράχος που τη που χωρίζει στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά.