Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μ/μ (21-1-2020)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: Ένα γεωγραφικό πλεονέκτημα αποτελεί σταθερή αξία αλλά δεν αρκεί να σε υπολογίζουν. Εάν θέλουμε να είμαστε κάτι περισσότερο από ένα καλό οικόπεδο, θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε ενεργά την πολιτική και οικονομική σταθερότητα σε όλη την Αν. Μεσόγειο.

 • Αν πιεστεί ο Μίμης, θα αρχίσει να κελαηδάει για να σώσει το τομάρι του. Έρε γλέντια που έρχονται για Τσιπροπαππάδες! Οριστικό: Στέλνουν τον Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο. Για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

ΜΗΝΥΜΑ-Ακομα θεωρουμε τη ληξη συμβαση ως απολυση.

 • -Ακομα κλαιγομαστε για ενα επιδοματακι παραπανω.
 • -Ακομα πεταμε χαρτακια, βαζουμε βομβες ή χτυπαμε αστυνομικους ως επανασταση.
 • -Ακομα μουντζουρωνουμε καθε τοιχο.
 • -Ακομα ειμαστε γαϊδουρια στην οδηγηση.
 • -Καθυστερημενη κοινωνια.
**
Κ.Μητσοτάκης: Ανεπίσημη επίσκεψη στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Συνάντηση με τον δήμαρχο και συζητήσεις με απλούς πολίτες.
Κ.Μητσοτάκης: Ανεπίσημη επίσκεψη στον δήμο Αγίων Αναργύρων – Συνάντηση με τον δήμαρχο και συζητήσ…ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ timeline.gr
 • Μιχάλης Ιγνατίου: Οι επιλογές του πρωθυπουργού, αν χτυπήσει ο Ερντογάν
Μιχάλης Ιγνατίου
Σίγουρα, στην περίπτωση πολεμικού επεισοδίου οι ξένες δυνάμεις θα επιδιώξουν να επιβάλουν διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μελετώντας τα δημοσιεύματα των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, συνειδητοποιεί κανείς ότι ο πολεμικός πυρετός που δημιούργησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο, προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία. Μερικά μέσα εστιάζονται στην απόφαση του πρωθυπουργούΚυριάκου Μητσοτάκη στην περίπτωση που ο σχιζοφρενής πρόεδρος της Τουρκίας προκαλέσει αυτό που συνηθίσαμε να χαρακτηρίζουμε «θερμό επεισόδιο» επειδή δεν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Το «θερμό επεισόδιο» στην πραγματικότητα είναι μία πολεμική αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, με ευθύνη βεβαίως της κατοχικής δύναμης. Και το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι τι κάνει ένας οποιοσδήποτε ηγέτης -ας μην εστιαστούμε αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη- στην περίπτωση κατά την οποία μία εχθρική δύναμη απειλήσει την εδαφική κυριαρχία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία μίας χώρας.

 • Υποχωρεί και κάθεται στο διαπραγματευτικό τραπέζι, όπου προφανώς θα δώσει για να «έχει την ησυχία του»; Αν ακούσει τη διεφθαρμένη ελίτ θα υποχωρήσει.
 • Ή αμύνεται στην απρόκλητη επίθεση, η οποία θα μπορούσε να φέρει και μία καταστροφή, όχι μόνο οικονομική, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές; Αν ακούσει τη φωνή της συνείδησής του θα δώσει τη μάχη για την Πατρίδα…

Σκληρά τα ερωτήματα και τα διλήμματα, αλλά ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντηση. Διότι πρόκειται για ευθεία απειλή της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της χώρας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι αυτός που είναι. Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να καταλήξει κανείς σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Δεν κρύβεται και ομιλεί με τη γλώσσα που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα.

 • Απειλεί και εκβιάζει. Και με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας, είναι βέβαιο πως είναι έτοιμος να υλοποιήσει τις απειλές του. Απαιτεί το μισό Αιγαίο και δεν τον ενδιαφέρει ότι στα νησιά μας ζουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Φτάνουν οι παράνομες διεκδικήσεις του μέχρι την Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται ο Πρωθυπουργός της χώρας.
 • Bloomberg: Κίνδυνος να γίνει θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας στη Μεσόγειο

Ας μην μιλήσουμε για την Κύπρο. Πήρε κατά την εισβολή του 1974 το 40% της Κύπρου. Τα κατεχόμενα είναι πλέον μία τουρκική επαρχία. Τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί και η ισλαμοποίηση. Ο Ερντογάν έκτισε δεκάδες τζαμιά και πιέζει με τον τρόπο αυτό τους «άθεους» Τουρκοκύπριους να ακολουθήσουν στα αχνάρια των εθνικιστών ισλαμιστών της Τουρκίας.

 • Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για «μία τελειωμένη υπόθεση». Μόνο που στην Κύπρο το πατριωτικό αίσθημα είναι υψηλό και οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι στις επιλογές τους δεν περιλαμβάνεται η υποταγή στους Τούρκους.
 • Τα στρατιωτικά τους μέσα δεν είναι πολλά, όπως της Ελλάδας, αλλά μπορούν να αμυνθούν για πολλές ημέρες μέχρις ότου φτάσει η βοήθεια από τη «Μητέρα Πατρίδα». Αν φτάσει… Διότι το 1974 οι άνθρωποι στην Κύπρο έμειναν μόνοι τους και πλήρωσαν την προδοσία της χούντας.

Ο κ. Μητσοτάκης ΔΕΝ βρίσκεται στον ωκεανό χωρίς σωσίβιο, όπως νομίζουν μερικοί. Η Ελλάδα διαθέτει αξιόμαχη πολεμική αεροπορία και ισχυρό πολεμικό ναυτικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της, παρά τα οικονομικά προβλήματα, μπορούν να προστατεύσουν τη χώρα. Οι συζητήσεις του με ξένους ηγέτες κατέληξαν σε ισχυρή υποστήριξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθει στρατιωτική βοήθεια από το εξωτερικό, αν και οι εκπλήξεις στον στρατιωτικό τομέα είναι πάντα στην ημερησία διάταξη. Διότι μία επικράτηση της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο σημαίνει και πλήγμα για χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

 • Ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία θα λάβει τις σωστές αποφάσεις το θεωρώ δεδομένο. Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι θα αποφασίσει την παράδοση στην Τουρκία. Δεν είναι η Ελλάδα που επιθυμεί τη σύγκρουση. Η Ελλάδα είναι αμυνόμενη στην αισχρή κατάσταση που δημιουργεί η Τουρκία.

Σίγουρα, στην περίπτωση πολεμικού επεισοδίου οι ξένες δυνάμεις θα επιδιώξουν να επιβάλουν διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αλλά έχει σημασία ότι στο μίνι αυτό πόλεμο η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει. Διότι θα πάει σε αυτό το διάλογο στα γόνατα.

 • Πολύ καλά κάνει ο κ. Μητσοτάκης και ενημερώνει, αλλά και προειδοποιεί την Αμερική και τους δυτικούς συμμάχους για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.
 • Πολύ καλά κάνει και ανακοινώνει στους συνομιλητές του τις επιλογές του.

Και πολύ καλά έπραξε που είπε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στους Αμερικανούς νομοθέτες ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει εάν επιτεθεί η Τουρκία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μπορεί να είπε τα δικά του. Ανόητες και ασυνάρτητες κουβέντες. Αλλά οι παριστάμενοι αξιωματούχοι κατάλαβαν και αποφάσισαν να δράσουν.

 • Όλα αυτά είναι εξαιρετικές ενέργειες. Αλλά πρέπει να προετοιμάζεται πραγματικά για την πολύ πιθανή περίπτωση της τουρκικής επίθεσης. Μετά από τόσες προσπάθειες να ανοίξει ένα διάλογο με τον Ερντογάν, φαντάζομαι έχει πειστεί ότι κτυπά σε κουφού την πόρτα…

Ερντο: Η Κρήτη & τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με την Ερντογάνειο λογική δεν έχουν επίσης, ούτε η Βρετανία, ούτε η Αυστραλία, ναι? Ο άνθρωπος πάει για ζακετάκι απ αυτό το ωραίο με τα μανίκια που δένουν πίσω..(ΚΑΤ.ΠΑΝΤΑ)


Για πολλούς η ωραιότερη πόλη της Ευρώπης 💕 💕 💕

Κανάλια και λίμνες με κατάλευκους κύκνους, μεσαιωνικά καλντερίμια, πύργοι που μοιάζουν να κατοικούνται ακόμα από πριγκίπισσες κι ιππότες, χρωματιστά σπιτάκια, παν…
DIAFORETIKO.GR

**

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΟΥ: Νούμερα…

1.064.526 άτομα αναζητούσαν εργασία σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Δεκέμβριο 2019 έναντι 935.449 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2018. Αύξηση 13,8%. Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 έχουμε αύξηση 4,52%.

 • 12.000 ευρώ κόστισε σύμφωνα με τη Διαύγεια η κοπή πίτας του γραφείου Βορίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αντίστοιχη πέρυσι είχε πληρωθεί από την τσέπη της Υφυπουργού κας. Τελιγιορίδου και είχε κοστίσει 30 ευρώ.

1,1 δις ευρώ μειώθηκε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε ένα 6μηνο.

 • 1,6 εκ ευρώ πρόστιμο πλήρωσε η Πειραιώς όταν δεν δήλωσε υπερωρίες το 2018. 109.000 ευρώ θα πλήρωνε αν το πρόστιμο της επιβαλλόταν σήμερα καθώς ο Υπουργός Εργασίας μείωσε τα πρόστιμα που προβλέπονται για αδήλωτη εργασία ή υπερωρίες που γίνονται αλλά δεν πληρώνονται.

200.000 ευρώ θα πάρει ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ. Ο υπουργός του αύξησε το μισθό περίπου 140.000 ετησίως.

 • Ο ίδιος που μας ενημέρωνε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να αγοράσει…κολώνες και αύξησε την τιμή του ρεύματος 10%.

30/4 λήγει η προστασία πρώτης κατοικίας για όλους.

 • Αυτά την τελευταία εβδομάδα περίπου.

Υ.Γ. Είχαμε και κάτι πιστολίδια σε μαγαζιά με κόσμο, αλλά δεν ήταν στα Εξάρχεια οπότε δεν είναι έγκλημα.


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Η κίνηση της πώλησης του Ποντένσε στα εξωπραγματικά ποσά – για τα ελληνικά δεδομένα – που ακούμε είναι απόλυτα λογική και σύμφωνη με την οικονομική πολιτική της διοίκησης Μαρινάκη (αυτοχρηματοδότηση, ιδανικό FFP κλπ) τόσα χρόνια. Ενδεχομένως και ο παίκτης να το θέλει, λογικό άλλωστε.

 • Εμείς όμως που δε νοιαζόμαστε για τα οικονομικά της ομάδας αλλά για την μπάλα που θέλουμε να βλέπουμε, και κυρίως για μια ευρωπαϊκή καταξίωση, ξενερώνουμε γιατί φεύγει ένας παίκτης φαντεζί, που δύσκολα βρίσκεις πλέον σε ευρωπαϊκό στερέωμα. Μπορεί να είναι χασογκόλης, αλλά ξεσηκώνει ολόκληρο γήπεδο. Και η αντίπαλη ομάδα τον φοβάται υπερβολικά. Και μην ακούτε κάποιους που γράφουν “να φύγει με κορδέλες”. Αυτοί ζήτημα να καταλάβουν τι εστί μαγεία στο ποδόσφαιρο. Στατιστικά κοιτάνε.

Κυρίως όμως ο αγνός οπαδός του Ολυμπιακού ξενερώνει, γιατί νοιώθει, βλέπει, πιστεύει, ότι αυτή η ομάδα, με 2-3 πινελιές υψηλού επιπέδου, θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά ευρωπαϊκά, κρίνοντας από τη φετινή παρουσία. Κρίμα για αυτά που δε θα γίνουν ποτέ!

Παραμύθι περσινό.”Η ομάδα είναι μια νέα ομάδα, που θέλει χρόνο για να βελτιωθεί και να εξελιχθεί” Η πραγματικότητα, όπως την έγραφα από πέρυσι, είναι ότι έγινε μια νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών, από τους οποίους όσοι θα ξεχωρίσουν θα πουληθούν. Παραμύθι διαχρονικό “Σε τέτοια ποσά, η πώληση επιβάλλεται”. Γιατί επιβάλλεται; Τι κερδίζει η ομάδα; Έσοδα είχε φέτος από το CL, κοντά στα 40. Αποτέλεσμα, πήρε τον Μπενζιά για να κάνει το χατίρι σε κάποιον μάνατζερ.

 • Αγόρασε τον Ποντένσε λένε, που ήταν σαν να σου χαρίσουν 20+εκ ευρώ. Ήταν δεδομένο ότι αυτός ο παίκτης θα πιάσει 25+εκ ευρώ. Άρα τον αγόρασε, σαν επένδυση δική του και του απέφερε τρελά λεφτά. Η ομάδα τι κερδίζει από όλο αυτό; Πιστεύει αλήθεια κανένας ότι θα δώσει, μέρος έστω, αυτών των χρημάτων για την ομάδα; Ποιο μέρος θα δώσει; Από τα 40του CL, από του Ποντένσε;

Θα βάλει μέρος των εσόδων στο βόλει πχ (100.000) και θα μας παρουσιάζεται σαν χρηματοδότης όλων των τμημάτων, θα κάνει και συσσίτια με αυτά τα έσοδα και θα παρουσιάζεται σαν φιλάνθρωπος. Ξαναλέω με ένα μέρος των χρημάτων. Άρα και πρόεδρος, και στηρίζει άλλα τμήματα, και ευεργέτης, και φιλάνθρωπος. Αλλά και δήμαρχος και καναλάρχης και με έσοδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ που του μένουν και “Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε”. Εσείς όπως Ολυμπιακάρες μου ονειρευόσαστε. Κοιμάστε και ονειρεύεστε και δεν βλέπετε την αλήθεια. Όσο ο Μαρινάκης γιγαντώνεται στην πλάτη της ομάδας….


 • Με τα χρέη που άφησε ο Κόκκαλης , χωρίς τον Μαρινάκη , ο Ολυμπιακός θα ήταν σε χειρότερη θέση από τον ΠΑΟ. Ρώτα και όσους ζήσαμε Μπανασάκηδες και Σαλιαρέληδες. Αγαπάω τον Ολυμπιακό, αλλιώς μερικοί νεοολυμπιακοί θέλετε Ολυμπιακή Συμμαχία με κανένα τύπου μνημονιακού Αλαφούζου. Μην φτάνουμε σε αχαριστία.

Σοβαρά τώρα υπάρχουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που δεν τους αρέσει αυτή η πώληση? Με 30 μύρια φτιάχνεις ολόκληρη ομάδα.. Οι μεγάλες ομάδες σε όλο τον κόσμο αγοράζουν φθηνά κ πουλάνε ακριβά.. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που το κάνει.. Αν τα λεφτά του Ποντενσε επενδυθούν βέβαια σε παιχταράδες όπως κ του Τσιμικα που αργά ή γρήγορα θα πωληθεί ο Ολυμπιακός μπορεί να εκτοξευθεί..

 • ΟΠΩΣ εκτοξευθηκε κ μετα τις πωλησεις των…μιραλας, μανωλας, χολεμπας, μιλιβογιεβιτς,μητρογλου, σαμαρη κλπ κλπ κλπ???? κ ποια ηταν η βελτιωση της ομαδας μετα απο τις πωλησεις ολων αυτων κ πολλων αλλων + τα τρελα εσοδα απο το τσαμπιονς λιγκ? ο εμενικε, ο ζιλιε κ ο καρσελα? η οτι εχασε τα πρωταθληματα απο τους ανυπαρκτους παοκ-αεκ? που ειναι η βελτιωση του κ η καθιερωση στην ευρωπη? στο ιδιο εργο θεατες…κατα τα αλλα….θα πει κανα ζητω ο ολυμπιακος κ καθαρισε…

Το brand name του συλλογου εχει εκτοξευτει. Απιστευτες πωλησεις. Αυτο ειναι το θετικο. Το αρνητικο(που ειναι καθαρα ευθυνη προεδρου) ειναι πως δεν δινουμε τα ποσα που πρεπει για αντικαταστατες. Οσοι φωναζουν γι αυτο εχουν δικιο. Δλδ φευγει ποντενσε με 30. Δεν γινεται ο αντικαταστατης του να ειναι ελευθερος ή παικτης των 3 μυριων.

 • Το θεμα ειναι ο αντικαταστατης του να ειναι αναλογης ποιοτητας η και καλυτερης φιλε μου, αν τωρα για να το καταφερεις χρειαστει να δωσεις 30 εκ η’ τιποτα αυτο ειναι δουλεια της ομαδας να το πραξει. Ο Ποντενσε ηρθε ΤΣΑΜΠΑ παντως. Και για να φτιαξει τις σχεσεις του στο παγκοσμιο μεταγραφικο στερέωμα εδωσε 7 το καλοκαιρι και τον αγορασε. Και αλλα 4 για Λοβερα. Και αλλα 3,5 για Σα. Και αλλα 5 για Σεμεντο. Και αλλα 4-5 εκ σε 4-5 πιτσιρικαδες που δειχνουν να εχουν μελον. Αλλα αυτα μαλον δεν μετρανε, οταν καποιος απο αυτους πωληθει με 15 και πανω εκατομμυρια θα ξαναρχισουμε την γκρινια. Τρομερα πραγματα. Εχει χαθει η μπαλα.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ πλειοψηφία σχολιαστών πιστεύει ακράδαντα ότι ο Ολυμπιακός δεν αντικαθιστά τους παίκτες που πουλά. Αλλά συνεχίζει να πουλά παίκτες με διαρκώς μεγαλύτερα ποσά. Άρα τελικά τους αντικαθιστά. Γιατί όταν ήρθε ο Πόντενσε για αυτό τον λογο ήρθε… Να αντικαταστήσει κάποιους που έφυγαν. Ο Λοβερα για αυτό ήρθε για να υπάρχει Μπακ απ. ο Μάρκοβιτς ο Μπέλιτς κλπ κλπ. Η λογική του συλλόγου είναι να “βγάζει” παίκτες. Και το κάνει με επιτυχία επί σειρά ετών. Άρα όψιμοι μάνατζερ μη χαλιεστε. Κάποιοι ξέρουν καλύτερα.


Ο άλλος με γρατζούνισε παρκαρισμένο κι όχι μόνο άφησε τον αριθμό τηλέφωνο του στο παρμπρίζ, το έβαλε και σε πλαστική θήκη Α4 επειδή έβρεχε. Τον παίρνω τηλέφωνο… Μου λέει μην αγχώνεσαι, οτι είναι θα το φτιάξουμε … Του λέω γ@μησε το τρακάρισμα, θες να γίνουμε φίλοι;

 • Πρετεντέρης @kmitsotakis προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Μετά την ευδαίμονα ανεμελιά και την ευγενή ελαφραδα του περασμένου καλοκαιριού «ήλθε η ώρα να μπουν στο γήπεδο τα μεγάλα παιδιά»
Εικόνα

Η ωραιότερη οικογενειακή φωτογραφία!@dinfo.gr

Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

**

ΜΗΝΥΜΑ – Χάκαραν την σελίδα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Τούρκοι χάκερς. Την ΕΥΠ διοικεί άνθρωπός χωρίς πτυχίο που για χάρη του άλλαξε ο νόμος.
Ο Μητσοτάκης μια βδομάδα πριν τον τοποθετήσει έλεγε ότι δεν θα αλλάξει τον νόμο.

 • Ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ ήταν διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας σεκιούριτι G4S η οποία, αν δεν κάνω λάθος, είχε την ευθύνη για να φτιάχνει τα βραχιολάκια που φορούσαν όσοι βρίσκονταν σε περιορισμό.

Τέτοιο βραχιολάκι φορούσε ο κύριος Όσβαλντ και το 2018 το έσπασε. Ο κύριος Όσβαλντ ήταν τραπεζίτης κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος σε Siemens και εξοπλιστικά.
Από όταν το έσπασε καταζητείται.

 • Αν ισχύει ότι όντως η G4S έφτιαχνε τα βραχιόλια εντοπισμού και αυτά “έσπαγαν” πως είναι δυνατό να διοικεί τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας ο υπεύθυνος της G4S;

Επιπλέον μήπως θα ήταν χρήσιμο να δούμε ποίον εξυπηρέτησε ότι ο κύριος Όσβαλντ δραπέτευσε; Ποίος ήταν ας πούμε εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Siemens;

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ: Σκέψου, να μην είχε αποδράσει ο Όσβαλντ και να ήταν στην δίκη της mizens και να μίλαγε. Σε ποιους μοίραζε τα μετρητά; κλπ..κλπ…


Κ.Π – Το συμπέρασμα από τη συμφωνία ήταν: Μαζεύτηκαν όλοι μαζί να τον σκίσουν, αλλά αυτός έκλεισε την μάνικα με το πετρέλαιο μαζί με τα λιμάνια, μετά αυτοί δεν τον ρώτησαν καθόλου και είπαν ότι η συμφωνία πέτυχε γιατί θα κάνουν κατάπαυση του πυρός με εμπάργκο όπλων αλλά δεν είπαν πως θα το καταφέρουν, κανένας δεν έκανε δηλώσεις, όλοι νίκησαν & τώρα οι μάχες συνεχίζονται κανονικά. Αυτό..

**
Κ.Π: Πήγε λαλίστατος κι έφυγε μούγκα..
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται
***
Τρέχουν να κάνουν αιτήσεις,για να γίνουν τα μαγαζιά τους…λέσχες καπνίσματος!

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος λαός στον κόσμο, με τέτοιες αυτοκτονικές τάσεις, που εκφράζονται δια της επίθεσης,τη μη συμμόρφωσης στους νόμους! Καμαρώνουμε για την κουτοπονηριά μας και είναι λογικό… Για κάτι πρέπει να είμαστε περήφανοι κι εμείς. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, δεν ..πουλάνε πια, είναι καραμελίτσα των ηλικιωμένων!

 • Οι πιτσιρικάδες, για ποιους αρχαίους να μιλήσουν.. Εδώ δεν μπορούν να βρουν στον παγκόσμιο χάρτη την Ελλάδα,οι αρχαίοι τους μάραναν… Μαζευτείτε ωρέ να καπνίσετε και να χλευάσετε εμάς τους υπόλοιπους,που καπνίζουμε, αλλά χαρήκαμε που επιτέλους θα μπορούμε τρώμε σε μια ταβέρνα χωρίς να ντουμανιάζουμε!

Γελάστε μαζί μας, όπως γελάτε πίσω απο το παράθυρο του αυτοκινήτου σας, όταν εμείς πάμε σημειωτόν κι εσείς γκαζώνετε στη ΛΕΑ.. Γελάστε μαζί μας, όταν εμείς περιμένουμε με το αριθμημένο μας χαρτάκι στο νοσοκομείο κι εσείς μας παρακάμπτετε λόγω γνωριμίας με τον γιατρό ή με κάποιον διοικητή…

 • Γελάστε μαζί μας, όταν εμείς ψάχνουμε απελπισμένα για χώρο στάθμευσης ,ενώ εσείς ανερυθρίαστα χώνεστε στη θέση των αναπήρων.. Γελάστε μαζί μας, όταν παίρνετε προαγωγή στη δουλειά, επειδή θητεύσατε σε βουλευτικό γραφείο κι εμείς με τα μεταπτυχιακά και την εξιδείκευση,θα σας έχουμε προισταμένους..

Γελάστε μαζί μας,που πρήζονται τα πόδια μας, οχτώ ώρες ορθοστασία στο πολυκατάστημα ενώ εσείς αφού χτυπήσετε την κάρτα σας, βγαίνετε για ψώνια,γιατί..ποιος θα σας ελέγξει? Γελάστε και με τον συνάδελφό σας στο γραφείο, που δεν σηκώνει κεφάλι απο τα χαρτιά του,γιατί πρέπει να βγει η δουλειά… Η δουλειά, που θα έβγαινε, αν ήσασταν κι εσείς συνεπείς και φιλότιμοι!

 • Γελάστε με τα παιδιά μας, που προσπαθούμε να τα διδάξουμε ,έργω και λόγω,να μην είναι ζώα,να σέβονται, να συζητούν, να συγχωρούν,να αγαπούν,να εμπιστεύονται! Και ρίξτε απέναντί τους, αγρίμια, χωρίς τρόπους, χωρίς ήθος, χωρίς αξίες… Σε αρένα βρισκόμαστε, το πιο πιθανό είναι,τα αγρίμια να κατασπαράξουν τους ανθρώπους!

Γελάστε και χαρείτε το! Είστε πλειοψηφία! Γεμίσατε πλατείες ως αγανακτισμένοι πριν λίγα χρόνια, σκίσατε μνημόνια, μεταθέσατε τις ευθύνες σε Εβραίους, Γερμανούς, Αμερικάνους, Αγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους…

 • Προσκυνήσατε παντόφλες και χεροπόδαρα Αγίων, προκειμένου να εξασφαλίσετε την εύνοιά τους, να τους κάνετε συνένοχους,να κάνετε και το Θεό σαν τα μούτρα σας, κουτοπόνηρο γλειφτρόνι του κερατά…

Γελάστε μαζί μας σαδιστικά! Και κάντε μας να νιώσουμε μα@@@ες! Εμείς,οι εντιμότατοι ηλίθιοι…Σαν τον Μαρίνο Αντύπα του κάμπου, σαν τον Νικηταρά της επανάστασης…

 • Γελάστε κι αφήστε μας στη μοναξιά του σχοινοβάτη. Όπου σχοινί, φανταστείτε τη διαστροφή μας,να πιστεύουμε οτι μας αξίζει μια άλλη Ελλάδα! Οχι σε όλους, στους περισσότερους αξίζει η σημερινή! Μα θα επιμένουμε, με τις μικρές, λίγες δυνάμεις μας,να αγωνιζόμαστε για όλους! Πάντα γελαστοί και γελασμένοι; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.
 • Χαρίκλεια Ντερμανάκη