Ο Ερντογάν έκανε Test drive στο νέο όχημα αποκλειστικά Τουρκικής κατασκευής

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε τεστ ντράιβ του μοντέλου SUV του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκατσε στη θέση του οδηγού, μετά την τελετή παρουσίασης του οχήματος που διεξήχθη στο Κοτζαέλι.

 

 

Τον Ερντογάν συνόδευαν ο υπουργός Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ, ο Γκιουρτζάν Καράκας, ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας Turkey’s Automobile Initiative Group (TOGG), που συστάθηκε από πέντε βιομηχανικούς ομίλους, όπως και ο εγγονός του Ερντογάν Αχμέτ Ακίφ Αλμπαϊράκ.

Νωρίτερα, η Τουρκία αποκάλυψε το πρώτο όχημα που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη χώρα, με στόχο την παραγωγή τελικά έως και 175.000 ηλεκτρικών οχημάτων τον χρόνο, ένα σχέδιο που αναμένεται να στοιχίσει 22 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες σε βάθος 13 ετών.

 

 

Το σχέδιο για την παραγωγή αυτοκινήτου αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί ως σημαντική οικονομική δύναμη.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία στοχεύει όχι μόνο να πουλήσει το αυτοκίνητο στην εγχώρια αγορά, άλλα θέλει να αναδειχθεί σε διεθνές μπραντ, αρχής γενομένης από την Ευρώπη.

«Σήμερα, είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας. Όλοι μαζί βλέπουμε ένα όνειρο της Τουρκίας 60 ετών να γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε, αναφερόμενος στα αποτυχημένα σχέδια του παρελθόντος για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου εξ ολοκλήρου στην Τουρκία.

«Όταν δούμε αυτό το αυτοκίνητο στους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο, θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας».

Μετά την ομιλία του, ένα κόκκινο μοντέλο SUV του οχήματος και ένα γκρι σεντάν αναδύθηκαν στη σκηνή, φέροντας το σήμα TOGG, της κοινοπραξίας που θα τα κατασκευάζει.

Recep Tayyip Erdoğan

@RTErdogan

  • #TürkiyeninOtomobili‘ni test ettik.İnşallah 2022 yılında otomobilimizin seri üretime geçmesiyle birlikte on yıllar boyunca kurmuş olduğumuz hayallere kavuşmuş olacağız.#YeniliğeYolculuk
Embedded video
ΑΠΕ-ΜΠΕ