To σημειωματάριο του μικρομέτοχου (B) – Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;) (05/12)

Η φωτογραφία της ημέρας: Έργο τέχνης η Δράμα

****

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Στοιχεία παθητικού: Ο Διαματάρης είχε στο παθητικό του ένα πλαστό πτυχίο. Σε άλλη γραμμή του παθητικού, όμως, είχε και ένα πιο σημαντικό βάρος: το προεκλογικό άρθρο του Εθνικού Κήρυκα, που ζητούσε την παραίτηση του Πάιτ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΡΑΓΑΝΙΔΗΣ και Ραχήλ Μακρή κοινοποίησαν ένα σύνδεσμο.

….

DINFO.GR
Στην Ισλανδία τα Χριστούγεννα κάνουν δώρα μόνο βιβλία. Διαβάστε περισσότερα για αυτό το υπέροχο έθιμο…
****

Με 520€ ανήκεις στη μεσαία τάξη. Με 700€ και πάνω είσαι πλούσιος. Φτωχός αναγνωρίζεσαι όταν πεθάνεις από την πείνα. Ρε , είστε πλούσιοι, και δεν το ξέρατε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
****

Κρύβει πράγματα η Αθήνα
#PopagandaGr

****

Πως δημιουργούνται – ποιες ασθένειες θεραπεύουν

Τα σχόλια ελεύθερα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, κείμενο

****

Μια ιστορική ανακοίνωση

****
Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική
Η εταιρεία Επίκυκλος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία της με την εταιρεία ΓΕΚΕ ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου President στην Αθήνα με αφορμή την ανακαίνιση του πλέον εμβληματικού κτιρίου της πρωτεύουσας.
***
Το ‘πε και το έκανε ο Πούτιν: «Τα ελληνικά διδάσκονται από φέτος στα σχολεία της Ρωσίας»

***

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ μ/μ: Είδατε φαντάζομαι τον χριστουγεννιάτικο στολισμό των κεντρικών δρόμων της Αθήνας.

Φώτα ως απλές φωτεινές λωρίδες που φυσικά δεν παραπέμπουν σε στολισμό των Χριστουγέννων,σε μια έκφραση χαράς, μια λαμπερή υποδοχή της μεγάλης εορτής που περιμένουμε. Αυτή είναι μια απίστευτη κατάσταση.

  • Τέτοιος ραγιαδισμός, τέτοια έλλειψη στοιχειώδους αυτοσεβασμού, εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων, αλλά και τόση περιφρόνηση στους Ελληνες πολίτες που κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ άλλοτε.

Ολη η έννοια του Δημάρχου, όπως φυσικά και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου είναι μην τυχόν και θίξουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Μουσουλμάνων που κατακλύζουν πλέον τις ελληνικές πόλεις.

  • Το αν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο τους, θίγουν το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων στα παλιά τους τα παπούτσια, ούτε που τους ενδιαφέρει καν. Τώρα που πήραν την καρέκλα τους ο Δήμαρχος και οι σοφοί σύμβουλοί του, δεν τους ενδιαφέρει καν τι θα πει ο κάθε Χριστιανός που τους ψήφισε.

Και μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές ο λαός, πιστεύουν, πως θα έχει ξεχάσει. Ομως αυτή η ντροπή δεν είναι συνηθισμένη . Είναι ύβρις, που θίγει το πλέον ιερό συναίσθημα και την πίστη της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Και αυτό δεν θα ξεχαστεί.

****
Σπάνιο έργο του Ελ Γκρέκο βρέθηκε σε ναό στον Αποκόρωνα Χανίων (Φωτογραφία)

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε στο πρόσφατο συνέδριο για το Αρχαιολογικό Έργο της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, ο έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μιχάλης Ανδριανάκης

****
Effrosyni Boutsika (FB)

Χθές στις 12 το μεσημέρι, μια κυρία που με συνόδευε κι εγώ , πήραμε ένα ταξί έξω από την πιάτσα του Νοσοκομείου ” Υγεία ” και ζητήσαμε από τον ταξιτζή – που δεν ηταν μεγάλος σε ηλικία- να κατευθυνθούμε προς την Αθήνα. Εξ αρχής τον ενημερώσαμε ότι βγήκαμε από σοβαρό χειρουργείο και ότι είχαμε πρόσφατα ράμματα γι’αυτό και θα επιθυμούσαμε να οδηγεί με τρόπο που να μην επιδεινωθούν οι πόνοι.

Αντ’ αυτού, με το που βγήκαμε στην Κηφισίας ο οδηγός του ταξί πήρε το κινητό του και άρχισε να μιλά κρατώντας το με το αριστερό χέρι. Τελειώνοντας τη συνομιλία βάζει το κινητό του στο δεξί χέρι και άρχίζει να γράφει μήνυμα.

Του ζητώ ευγενικά να μη γράφει μηνύματα και να μην κρατάει το κινητό στο ένα χέρι μέχρι να αποβιβαστούμε, εξηγώντας του ακριβώς το λόγο.

Τότε εκνευρίζεται και αρχίζει να με βρίζει με τα παρακάτω λόγια ακριβώς:
— Τι λες μωρή καριόλα που θα μου κάνεις κουμάντο εσύ πως θα οδηγώ στην περιουσία τη δική μου. Εγώ έχω δώσει 200.000 € για να πάρω αυτό το ταξί κι εσύ θα το βουλώνεις όταν μπαίνεις μέσα. Παλιοπατσαβούρα. Άντε μη σε κατεβάσω κάτω, παλιοπατσαβούρα που θα μου πεις εμένα τι θα κάνω.

  • Έντρομη του λέω να σταματήσει να βρίζει και να φωνάζει και αυτός τότε αρχίζει να χτυπιέται πιο δυνατά.– Κατέβα κάτω παλιοπουτάνα εσύ και η σκυλαραπίνα η φίλη σου. Μου βρωμίσατε το ταξί. Κατεβείτε κάτω να πάρετε ένα άλλο ταξί.

Εκείνη την ώρα βγάζω το κινητό μου και παίρνω τηλέφωνο το 100. Αρχίζω να τους λέω το συμβαίνει και η γυναικεία φωνή από την πλευρά της Αστυνομίας μου ζητάει τον αριθμό του ταξί. Ο οδηγός αρνείται να μου τον δώσει φωνάζοντας δυνατά: ” σιγά μη σου δώσω τον αριθμό μου καριόλα ” Η κυρία της Αστυνομίας μου λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε στην άκρη της Κηφισιάς για να έρθει περιπολικό και αυτός αρνείται να σταματήσει.

  • Προχωράει σαν τρελός μέσα στην Κηφισίας και η Αστυνομία μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου, εξακολουθώ να του μιλάω στον πληθυντικό και τον παρακαλώ να πάμε με ηρεμία μέχρι τον προορισμό μας.
  • Ούτε που άκουσε τι του έλεγα αλλά ευτυχώς επειδή περνούσαμε από φυλασσόμενη περιοχή προσπαθούσε να οδηγεί πιο ήρεμα, μη σταματώντας όμως να βρίζει.

Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας τον ρώτησα πόσο κόμιστρο πρέπει να πληρώσω και του ζήτησα απόδειξη για να την χρησιμοποιήσω στα έξοδα.
Τότε άρχισε ο δεύτερος Γολγοθάς μου.

  • Δεν μου έδινε απόδειξη και μόνο όταν είδε ότι δεν κατέβαινα από το ταξί χωρίς απόδειξη μου έδωσε αυτή που βλέπετε στη φωτό. Βλέποντας ότι η απόδειξη είναι σκισμένη και δεν φαίνεται κανένα στοιχείο επιμένω να μου δώσει κανονική απόδειξη.

Τότε βγαίνει έξω, έρχεται στο πίσω κάθισμα, με πιάνει από το δεξί μπράτσο και με πετάει έξω μπροστά στα μάτια όλων, μπαίνει αστραπιαία μέσα στο ταξί και φεύγει με ταχύτητα.Ένα γείτονας που είδε το περιστατικό πρόλαβε πήρε τον αριθμό του και μου τον έγραψε στο πίσω μέρος της απόδειξης.

Θα σας παρακαλούσα να μου λέγατε τι να κάνω. Mόνο αν γνωρίζετε καλά, τι πρέπει να κάνω.