34 νεκροί από τις φωτιές στις ΗΠΑ

Τους 34 έφτασαν οι νεκροί και χιλιάδες είναι εκείνοι που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες τις τελευταίες ημέρες στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη διακήρυξη για την παροχή οικομικής ενίσχυσης που ζήτησε η κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν, καθώς οι πόροι της πολιτείας έφτασαν στα όριά τους.

Από τον Αύγουστο δεκάδες πυρκαγιές έχουν κάνει στάχτη σχεδόν 4,5 εκατομμύρια στρέμματα γης στο Όρεγκον, στην Καλιφόρνια και την Πολιτεία της Ουάσιγκτον, ρημάζοντας μικρές πόλεις και χιλιάδες σπίτια.

Οι πυρκαγιές φούντωσαν στην Καλιφόρνια στα μέσα Αυγούστου και ξέσπασαν σε όλο το Όρεγκον τις μέρες κοντά στην αργία της Ημέρας της Εργασίας και την Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα. Πολλές από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν από καταστροφικές καταιγίδες με κεραυνούς και τροφοδοτήθηκαν από υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ σε μια εποχή θυελλωδών ανέμων. Αξιωματούχοι και επιστήμονες περιγράφουν ως άνευ προηγουμένου σε έκταση και ένταση την πύρινη λαίλαπα που επιδείνωσε την υπάρχουσα κρίση στον χώρο της δημόσιας υγείας λόγω κορονοϊού.