Χ.Α: Επιλογές και σχόλια για επενδυτές (19/9)- A’

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ:

ΔEN EINAI λίγες οι μετοχές στις οποίες η άνοδος οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στο… συγκινητικό ενδιαφέρον των μεγαλομετόχων τους για προσπορισμό κερδών, αφού δεν μπορούν να το επιτύχουν μέσω των εταιρειών τους. Δεν λείπουν άλλωστε από το εκάστοτε πανηγύρι, οι αφελείς και ευκολόπιστοι βραχυπρόθεσμοι ευκαιριακοί κυνηγοί του άρπα κόλα.

 • ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΛΑ στο μάτι και η (Υπο)στήριξη μετοχών αρκετών εταιρειών αλλά και ομίλων που χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά και των οποίων η επιβίωση κρέμεται κυριολεκτικά από μία λεπτή κλωστή. Θα χαθούν πάλι πολλά χρήματα στο τέλος, αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Αυτή η στάνη των προβάτων τέτοιο τυρί βγάζει.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας μας είναι πολυσύνθετο και δύσκολα θα επιλυθεί, αν βέβαια μπορεί κανείς να πιστεύει σε κάτι τέτοιο αναλογιζόμενος όλες τις επιμέρους παραμέτρους.

 • Επομένως, η δική μας επενδυτική προσοχή πρέπει αποκλειστικά να στρέφεται σε εταιρείες και ομίλους που έχουν αποδεδειγμένα αποδείξει ότι δεν τους σκιάζει φοβέρα καμμιά αφ’ ενός και αφ’ ετέρου σεβάστηκαν και σέβονται τα κεφάλαια που τους εμπιστεύτηκαν οι επενδυτές μέτοχοι τους.

ΕΠΙΣΗΣ, να μην ξεχνάμε εκείνες τις εταιρείες που ενημερώνουν ανελλιπώς την αγορά περί των χρηματοοικονομικών πεπραγμένων τους. Αξίζουν μίας επιβράβευσης, εκτός και αν προκύπτει προβληματισμός και ανησυχία.

 • Ενώ παράλληλα πρέπει να προσεγγίζουμε με επιφυλακτικότητα – αν μη τι άλλο – τις μετοχές εκείνων των εταιρειών για τις οποίες θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε τα του πρώτου τριμήνου τους κάπου εκεί γύρω τον προσεχή Σεπτέμβριο(!!).

ΚΑΙ ΑΥΤΟ -ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ(1) – επανάληψη: ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ πάλι με τον καημό των άλλων για τις εκάστοτε μονάδες του ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ. Καλά, τι στόκο κουβαλάνε στο μυαλό τους για να καταλάβουν επιτέλους ότι ΑΓΟΡΑ είναι μετοχές και όχι δείκτες;;;

ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ο δείκτης είναι στις 5 χιλ., στις 6 χιλ., στις 10 χιλ., ακόμη και στις 15.000 μονάδες, αλλά αυτοί τον χαβά τους… Αν θα ξεπεράσει πχ τώρα τις 890 μονάδες… Μνήσθητι μου Κύριε…

 • Με ρωτούσαν καθημερινά τόσοι φίλοι μου για το που θα πάει ο δείκτης… Τόσα χρόνια και δεν έχουν καταλάβει γρι… Και ας τους κατέβαζα τα μπιπμπιπ της ζωής τους… Χαμπάρι δεν έπαιρναν οι μπαγάσηδες… Γι αυτό κατάργησα και τα κινητά, κράτησα μόνον μία γραμμή για να κάνω την δουλειά μου και ηρέμησα…

Που να καταλάβουν, ότι με τους ΔΕΙΚΤΕΣ τζογάρουν τα μεγάλα παιδιά (που στο τέλος τους φταίει το ΧΑ, η διοίκηση του Χ.Α, η Επ.Κ/φ και ο ψυχρός και ανάποδος καιρός, αφού τους έχουν για τα καλά σημαδεμένους… οι της γκανιότας) και τα… αρρωστάκια γιατί βαριούνται να πάνε στο Λουτράκι ή στη Πάρνηθα…

 • Αμ το άλλο;; Έμαθαν ορισμένοι για τις SHORT POSITIONS και μας ζαλίζουν (ξέρετε τι) τα μυαλά κάθε λίγο και λιγάκι… Και ας μην έχουν ανοίξει ποτέ στη ζωή τους ισολογισμό… Αν και οι περισσότεροι, αν τον άνοιγαν δεν θα καταλάβαιναν… γρι!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ τελευταίο για σήμερα, πριν προχωρήσουμε στα κατα- δικά μας:-

Οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες είναι οικογενειακού χαρακτήρα, λειτουργώντας χωρίς οργάνωση και ουσιαστικούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης. Αυτό είναι όλη η ουσία. Τα περισσότερα deals δεν γίνονται με βάση το συμφέρον της εταιρίας, αλλά για το συμφέρον της τσέπης αυτών που κάνουν το deal. Στην Ελλάδα πολλοί πιστεύουν ότι το ταμείο της εταιρίας και η τσέπη είναι το ίδιο. Γι αυτό και βλέπουμε Νεάντερταλ του επιχειρείν να είναι ακόμα πλειοψηφία..

 • Ο άνθρωπος του Νεάντερταλ (Homo neanderthalensis), ή απλά Νεάντερταλ, είναι είδος ανθρωπίδη (είδος του Homo Sapiens το οποίο πιθανολογείται ότι γενετικά επιβίωσε στον Σύγχρονο Άνθρωπο) το οποίο εμφανίστηκε 200.000-250.000 χρόνια πριν και εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά πριν 41.000-39.000 χρόνια.

Η ονομασία του προέρχεται από την κοιλάδα Νεάντερταλ της Γερμανίας, όπου το 1856 ανακαλύφθηκαν από εργάτες απολιθωμένα οστά τα οποία αποδόθηκαν στο συγκεκριμένο είδος.

AMHN – να και ένα σοβαρό σχόλιο για το… πανηγυράκι

GREEK FINANCE FORUM- Road Show

Να μην ξεχνάμε πως χθες και σήμερα έχουμε τη διεξαγωγή του roadshow στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή 31 ελληνικών εισηγμένων. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν:

ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Bank, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ, Ελβάλ-Χαλκόρ, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα – Terna Energy, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Intralot, Κρι-Κρι, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Profile Software, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν και Βιοχάλκο.

 • Εμείς δε θα σας πούμε τα γνωστά κλισέ …..

Ότι όλα πάνε καλά …….

Ότι οι ξένοι εμφανίζονται αισιόδοξοι μετά την αλλαγή κυβέρνηση τον Ιούλιο κτλ

Αυτά είναι εύκολο να τα γράψει κανείς .….

Με τη φράση κλισέ να είναι ότι υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές και πάνω από όλα αισιοδοξία …..

Να μην ξεχνάμε ότι οι εποχές με την τεχνολογία έχουνε αλλάξει. ΣHMANTIKA τα roadshows… Αλλά πλέον οι επαφές των επενδυτών με τις εισηγμένες γίνονται και με άλλους τρόπους…

 • ΣΣ μ/μ: Στις μισές από τις συμμετέχουσες κανείς εχέφρων διαχειριστής θα σκεφτόταν να επενδύσει έστω ένα ευρώ. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους…

KATAΣKEYEΣ – ΣΧΟΛΙΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στα 1,06 δισ.εκατ. ευρώ ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της ΕΛΛΑΚΤΩΡ – άλλα 1,32 δισ. ευρώ της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και περί τα 0,53 δις ο ΑΒΑΞ… Το τελικό ύψος θα καθορισθεί οσονούπω, όταν θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα τους για το 6μηνο οι δύο προναφερθέντες τελευταίοι όμιλοι.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ και την Διαμόρφωση του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ τους (που μπορεί να αμφισβητηθεί και δικαίως), αλλά και το ΣΥΝΟΛΟ των υποχρεώσεων τους (αυτό δεν αμφισβητείται…) που τρομάζει.

 • ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ στο ταμπλό δεν είναι δική μας δουλειά. Ελεύθερη αγορά έχουμε και ο καθένας κινείται ανάλογα με τις… ορέξεις του και τα συμφέροντα του πάνω απόλα.

ΕΜΕΙΣ απλά απευθυνόμαστε στους αναγνώστες μας, που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα το τι είδους ενημέρωση τους προσφέρεται εδώ και αρκετά χρόνια.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ, αλλά το ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ… Για να δείτε απίστευτα πράγματα.

ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (άνω των 400 εκατ. ευρώ)

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ από τους αναλυτές της IBG

 • Oι προηγούμενες τιμές στόχου ήταν εξαιρετικά χαμηλότερες των τωρινών…

Ενσωματωμένη εικόνα

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ από τους αναλυτές της Eurobank Equities

Ενσωματωμένη εικόνα

 • ΜΙΚΡH ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 15 μέχρι 50 εκατ. ευρώ)

!ΑΛΟΥΜΥΛ: Πάντως η εταιρεία που θα αλλάξει τα… δεδομένα, δηλαδή η ΑΛΟΥΦΟΝΤ Α.Β.Ε.Ε. δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Πέστε μας βρε παιδιά κάτι, δώστε κάποιο στοιχείο. Π.χ. Ιδια κεφάλαια, κέρδη, πωλήσεις, δώστε μας κάτι συγκεκριμένο. Και στο site της που προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι το μόνο που λάβαμε ήταν ένα ξερό…

!ΑΛΟΥΜΥΛ(1): Σελ. 109 – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2018- (12). Επενδύσεις σε συμμετοχικούς τίτλους – Χρηματοοικονομικά στοιχεία στην εύλογη αξία μέσω αποτελεσμάτων

ΑΛΟΥΜΥΛ και ΑΛΟΥΦΟΝΤ ΑΕΒΕ:  19%

Ποσοστό συμμετοχής 31.12.2018 και 31.12.2017: 717.312 και 717.312 ευρώ. Η Εταιρεία έχει ταξινομήσει την ανωτέρω συμμετοχή στην κατηγορία επενδύσεις σε συμμετοχικούς τίτλους σε εύλογη αξία με μεταβολές στα αποτελέσματα.

 • Από την αποτίμηση της συμμετοχής σε εύλογη αξία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018 δεν προέκυψε διαφορά σε σχέση με την αξία της 31ης Δεκεμβρίου 2017 και συνεπώς δεν υπήρξε μεταβολή στην αξία της συμμετοχής. (το 19% σε… 717,3 χιλ. ευρώ).

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

TI ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΜΕ το πρωί;

 • ΤΑΜΠΛΟ: Αν δεν μας τα κάνει μούσκεμα η FED, εκτιμούμε ότι θα έχουμε καλό 3ημερο. Με πρωταγωνιστές τις Τράπεζες, όπου αν κατοχυρώσει ο ΔΤΡ τις 800 μονάδες και κινηθεί προς τον επόμενο στόχο του, τότε θα δούμε και την διάσπαση των 890 μονάδων για τον ΓΔ. Όχι φυσικά ότι για μας έχει καμμία σημασία η κίνηση την δεικτών, αλλά υπάρχουν και αναγνώστες που τους νοιάζει.

ΟΤΕ: Άνοιξε πρώτος και πάλι τον δρόμο για τις υπόλοιπες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις. Χαμπάρι να πάρουν οι ελληνάρες, για το τι θα επακολουθήσει. Το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν την τρίχα τριχειά και να ρουφάνε με ηδονή και αμάσητο ό,τι μίζερο και καταστροφικό τους σερβίρουν. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ. Παν- άξιοι της μοίρας τους.

ΚΑΜΠΑΣ: Βγαίνει χαρτί, οπότε δεν χρειάζονται βιασύνες… Μη ξεχνάτε, ότι σας είχε συσταθεί από τα 0,3000 και αρκετοί παίρνουν μεγάλα κέρδη και πολύ καλά κάνουν.

ΛΥΚΟΣ -απάντηση: Και σε μας κάνει εντύπωση η αδυναμία της μετοχής να κινηθεί πάνω από τα 1,6000… Δίνει όμως κέρδη άνω του 100% σε διάστημα 3μηνου. Μην είμαστε λοιπόν… απαιτητικοί. Και το ταμπλό είναι μαραθώνιος… Δεν είναι αγώνας ταχύτητας.

ΣΧΟΛΙΟ: Να μην ξεχνάτε, ότι για να κερδίσουν οι μικροεπενδυτές στο ταμπλό πρέπει τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων να συμπίπτουν με τα δικά τους. Αλλιώς, μαύρο φίδι που τους έφαγε.

ΒΙΟΣΚ: Ημέρες δόξας στο ταμπλό, σχετικά με την εμπορευσιμότητα της. ‘Ομως η ΑΜΚ έγινε στα 0,3000 και πολλοί προτιμούν να κλειδώνουν ένα +15% με +17% σε διάστημα 6 εβδομάδων. Εντύπωση μας κάνει η διάθεση των αγοραστών.

ΙΝΚΑΤ: Πιέζεται λόγω των ηλεκτρονικών διοδίων, αλλά δεν είχε προεξοφλήσει στη τιμή της την ανάληψη του έργου. Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα είχε γράψει εντελώς διαφορετικά νούμερα στο ταμπλό.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ο κλάδος είναι προβληματικός κι ας κάνουν ότι θέλουν στο ταμπλό. Μόνον η ΕΚΤΕΡ είναι υγιέστατη και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ υποσχόμενη λόγω κ/φσης. Οι 3 μεγάλες έχουν μεγάλα προβλήματα, να μην κοροιδευόμαστε και αναμεταξύ μας.

ΜΟΝΤΑ: Κάτι πολύ καλό θα γίνει εδώ… Με μία μικρή επιφύλαξη…

GR invest.gr ΤΙΜΕΣ – ΣΤΟΧΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2019 – ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΗΜΕΡΩΝ
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
17/09/2019 EFG ΜΥΤΙΛ 14,40 BUY 13,40 BUY
17/09/2019 PIRAEUS TITC 20,50 Ν 20,00 Ν
17/09/2019 PIRAEUS ΦΡΛΚ 6,80 OP 6,50 OP
17/09/2019 PIRAEUS ΜΠΕΛΑ 20,00 OP 18,20 OP
17/09/2019 PIRAEUS ΟΠΑΠ 13,00 OP 10,50 OP
17/09/2019 PIRAEUS ΑΛΦΑ 2,00  OP 1,70 OP
17/09/2019 PIRAEUS ΕΥΡΩΒ 1,00 N 0,74 N
17/09/2019 PIRAEUS ETE 2,80 N 1,60  N
16/09/2019 EFG ΠΕΙΡ 3,20 Η 2,90 Η
16/09/2019 EFG ΕΤΕ 3,30 BUY 3,00 BUY
16/09/2019 EFG ΑΛΦΑ 2,20 BUY 2,30 BUY
13/09/2019 IBG ΠΕΙΡ 3,00 Ν 1,47 Ν
13/09/2019 IBG ΕΥΡΩΒ 1,03 BUY 0,76 BUY
13/09/2019 IBG ΕΤΕ 3,06 BUY 2,04 BUY
13/09/2019 IBG ΑΛΦΑ 1,95 BUY 1,52 BUY
13/09/2019 IBG ΕΛΠΕ 10,50 BUY 10,30 BUY
13/09/2019 EFG ΟΠΑΠ 11,80 BUY 11,70 BUY
12/09/2019 IBG ΕΕΕ 33,00 ACC 33,00 N
10/09/2019 IBG ΑΡΑΙΓ 9,00  N  9,00 ACC
10/09/2019 UBS ΜΟΗ 25,00 BUY 25,00 N
05/09/2019 EUROXX  ΟΤΕ 16,00  OW 13,50 OW
29/08/2019 HSBC ΠΕΙΡ 3,10 H 3,00 H
27/08/2019 HSBC ΜΠΕΛΑ 20,00 BUY 18,00 BUY
27/08/2019 HSBC ΟΠΑΠ 12,00 BUY 11,00 BUY
12/08/2019 EFG ΤΕΝΕΡΓ 8,40 BUY 8,00 BUY

Χρεόγραφα εξασφαλισμένα με Περιουσιακά Στοιχεία (Asset-Backed Securities (ABS))

Χρεόγραφα εξασφαλισμένα με περιουσιακά στοιχεία (ABS) είναι ενυπόθηκοι τίτλοι εγγυημένοι από περιουσιακά στοιχεία όπως πιστώσεις, στεγαστικά δάνεια, χρηματοδοτικές μισθώσεις (leasing), πιστωτικές κάρτες, εγγυημένα χρεωστικά ομόλογα κτλ.

Τα ενυπόθηκα ομόλογα (ABS) αποτελούν σημαντικό συστατικό των χαρτοφυλακίων μικρής διάρκειας (short duration) λόγω της κατά μέσο όρο βραχείας διάρκειας μέχρι τη λήξη τους, της υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης των εκδόσεων και της απόδοσης τους, που είναι μεγαλύτερη από αυτή των εντόκων γραμματίων του δημοσίου.

Οι επενδυτές πέραν των ικανοποιητικών αποδόσεων, μετέχουν σε αγορά με υψηλή ρευστότητα και μικρή μεταβλητότητα τιμών, ενώ επιτυγχάνουν και διαφοροποίηση του επενδυτικού τους χαρτοφυλακίου.

Οι εκδότες αυτών των ομολόγων έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

μικρότερο κόστος κεφαλαίων,
ευελιξία χρηματοδότησης μέσω της διαφοροποίησης των πηγών άντλησης χρημάτων,
μεγαλύτερη βάση επενδυτών και ανακούφιση από το βάρος των νομικών κινδύνων.

Χρηματιστηριακό dumping (Dumping)

Dumping είναι η τακτική πώλησης προϊόντων και εμπορευμάτων στην εγχώρια ή στην ξένη αγορά σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που επικρατούν ήδη ή σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η κατάκτηση της αγοράς στην οποία διοχετεύονται τα προϊόντα και η εκτόπιση όλων των ανταγωνιστών, ώστε κατόπιν να αυξηθούν οι τιμές για να γίνει απόσβεση της αρχικής επένδυσης.

Το dumping είναι μία μέθοδος επιθετικής τιμολογιακής πολιτικής (predatory pricing) κι όπως όλες οι μονοπωλιακές τακτικές, θεωρείται παράνομο.

Παράδειγμα:
Έστω δύο εταιρείες που πωλούν πανομοιότυπα προϊόντα, όπου η εταιρία Y είναι εγχώρια και η εταιρεία Χ είναι ξένη. Η εταιρεία X επιθυμεί να οδηγήσει την εταιρεία Υ εκτός αγοράς, γι’ αυτό τιμολογεί τα προϊόντα της πολύ χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής τους.

Η εταιρεία Υ προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική μειώνει τις τιμές της, μειώνοντας τα περιθώρια κέρδους της και τελικά αποσύρεται από την αγορά.

Οι άνθρωποι που απασχολούνται σε μια εγχώρια βιομηχανία και αισθάνονται ότι απειλούνται από το dumping προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση να τους προστατεύσει υιοθετώντας προστατευτικά μέτρα όπως η επιβολή δασμών και ποσοστώσεων.

Δασμοί antidumping
Δασμοί antidumping είναι οι δασμοί που επιβάλλονται σε εισαγόμενα προϊόντα με ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ώστε να προστατευτεί η εγχώρια βιομηχανία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι δασμοί antidumping ισούνται γενικά με την διαφορά μεταξύ της εγχώριας τιμής του αγαθού και της αγοραίας τιμής του ίδιου προϊόντος σε αγορές του εξωτερικού.

Dumping στο Χρηματιστήριο
Στα χρηματιστήρια ο όρος dumping αφορά μια απαγορευμένη τακτική όπου διοχετεύεται ξαφνικά στην αγορά ένας μεγάλος αριθμός εντολών αγοράς άμεσης εκτέλεσης καθώς και συμβάσεων αγοραπωλησίας χρηματοοικονομικών προϊόντων όπως τα δικαιώματα προαίρεσης (options)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email