Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (17 Σεπτεμβρίου)

****

 • Πίσω από την επερχόμενη επιλογή του προσώπου για ΠτΔ θα παιχτούν πολλά (Π.Κ).

Συμβιβασμοί, επιλεκτικές αμνησίες, διακομματικές ανταλλαγές, πιθανές απαλλαγές από σκουριασμένα βαρίδια, ακόμη και εσωκομματικές ανταρσίες. Ο Τσίπρας έκανε ήδη τη δική του πρόταση, γνωρίζοντας τους εσωκομματικούς υφάλους του Μητσοτάκη, όσο ο Σαμαρας προσπαθεί να οδηγήσει μέσω της δικαιοσύνης αμελλητί την κατηγορία εναντίον Τσίπρα στη Βουλή..
That’s politics. Η πρώτη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τον ΠτΔ θα πρέπει να διεξαχθεί το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η νυν κυβέρνηση θα αισθανθεί πιο άνετα μόνο αν στο ενδιάμεσο και ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης κατορθώσει να υλοποιήσει την πρότασή της ώστε ο Πρόεδρος να εκλέγεται με πλειοψηφία 151 βουλευτών σε περίπτωση δεν γίνει με αυξημένη. Αλλα κι αυτό ακόμη δύσκολο, αν δεν προηγηθούν οι σχετικές… συνεννοήσεις.

****

MHNYMA Φ.Κ: Άκουσα προσεκτικά την συνέντευξη Βαρουφάκη στον ΣΚΑΙ. Δεν θα σταθώ ούτε στη Novartis, ούτε στην ταινία, ούτε σε άλλα ήσσονος σημασίας πράγματα. Θα σταθώ στην προειδοποίηση για την επερχόμενη διεθνή ύφεση, για την οποία θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, για να μη βρεθούμε στην ίδια δεινή θέση που βρεθήκαμε όταν πέσαμε στη δίνη της κρίσης.
 • Κι εκεί έχει απόλυτο δίκιο, διότι τα σημεία είναι εμφανή. Το σκηνικό που διαμορφώνεται στη διεθνή οικονομία μας υποχρεώνει να βελτιώσουμε έτι περαιτέρω τους δημοσιονομικούς μας δείκτες και κυρίως τους δείκτες ανάπτυξης για να είμαστε ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ.
Καθιστά απαραίτητη (σωτήρια θα έλεγα) τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε ποσοστό 1-1,5%. Την ανάγκη αυτή θα πρέπει αυτή τη φορά να την καταλάβουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας και να αφήσουν την Ελλάδα να ανατροφοδοτήσει την οικονομία της, πριν οδηγηθεί πάλι σε υφεσιακό κύκλο, όταν θα προκύψουν ισχυρές αναταράξεις στο διεθνές περιβάλλον.
 • Δεν μπορεί για άλλη μια φορά να αυτοβαυκαλιζόμαστε πως όλα πάνε καλά στην οικονομία, όταν ακόμα και το μαξιλάρι ρευστότητας προέρχεται από τεράστιο δανεισμό. Η οικονομία μας παρουσιάζει σημεία βελτίωσης αλλά δεν βρίσκεται ακόμα ‘out of the woods’ που λένε και οι ξένοι, δεν έχει βγει στο ξέφωτο να το πω σε μια ελληνική εκδοχή.

****

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Ενσωματωμένη εικόναΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ενσωματωμένη εικόνα
****
Π.Κ: Ανακοίνωσαν ότι τα πλήγματα των πετρελαιοπηγών της Σ. Αραβίας με drones διέκοψαν την εξόρυξη 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού, ήτοι σχεδόν του 50% του συνόλου της παραγωγής της ARAMCO.
 • Ο Μάικ Πομπέο, κατηγόρησε χθες το βράδυ ευθέως το Ιράν για την επίθεση, αποκλείοντας εμπλοκή της Υεμένης.
 • Ολα αυτά θα έχουν επίπτωση στη τιμή του πετρελαίου και ίσως αφορμή για Αμερικανική επίθεση μέσω Σ.Αραβίας.
 • Βρειτε ποιόν συμφέρει τριπλά.
 • Κάτι πάντως πρέπει να περιμένουμε…
****
ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Ο Τραμπ δεν παίζεται. Βγάζει tweet ότι θα διαθέσει στην αγορά πετρέλαιο από τα στρατηγικά διαθέσιμα των ΗΠΑ για να μετριάσει την αντίδραση των αγορών. Ο Τραμπ με κάθε tweet μπορεί να βγάζει εκατομμύρια $$$
 • Δεν βγαινει και η παραγωγη του θειου Σαμ οταν πεφτει το πετρελαιο κάτω απο τα 53-54$. Ολο και κάτι βρισκεται, μια η Συρια, μια η Υεμενη (δηλαδη οι περιφερειακες συγκρουσεις Σ. Αραβιας-Ιραν) και το διατηρουν γυρω στα 70-75. (η Lukoil δινει προβλεψη 120 μετα το 20…) Και έτσι πηδανε την ΕΕ ολοι μαζι (με τις υγειες μας)

Ενσωματωμένη εικόνα

***

Π.Κ: Διαφημίζουμε πανταχόθεν ότι πληρώνουμε πρόωρα το ακριβό ΔΝΤ καθότι τα βρήκαμε έτοιμα & on behalf, αλλά πιο πριν λοιδορούσαμε.Τώρα για το τελευταίο ειδικά, γαργάρα. Οπως όλα τα υπόλοιπα. Το συνολικό ύψος του δανείου προς το ΔΝΤ είναι 8,8 δισ. ευρώ.
Περί τα 75 εκατ. ευρώ ετησίως θα είναι το όφελος για τη χώρα από την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ (2,9 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,13%), ενώ ταυτόχρονα το ποσό αυτό αφαιρείται από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Εξοφλούνται οι υπόλοιπες δόσεις του 2019 & όλες του 2020 με το μεσοσταθμικό επιτόκιο δανεισμού από το ΔΝΤ να πέφει κάτω από το 3%. Στη πορεία θα προεξοφληθούν και τα υπόλοιπα. Το δεκαετές ομόλογο βουτιά στο 1,53%

 • ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ
Ενσωματωμένη εικόνα
 • ΠΑΝ.ΜΠΑΖ.: ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ… και το ξεπούλημα των χωραφιών από τους πονηρούς κατοίκους των…(πρώην καλλιεργητές) που κτύπησαν φλέβα χρυσού…

Αν θέλετε εικόνα ενός αρρωστημένου πολεοδομικού κανονισμού βάσει του οποίου διαμορφώνονται οι οικισμοί στα νησιά μας… προσέξτε αυτή την φωτογραφία και φρίξτε.

Είναι προκλητικά εμφανής η διαμόρφωση κτιριακών συγκροτημάτων με καθαρά αστική λογική, σε αντίθεση με το πανταχόθεν ελεύθερο που επιτρέπει την διαμόρφωση χώρων και ανοιγμάτων προς κάθε πλευρά ενός κτιρίου»

Το αποτέλεσμα είναι μια χυδαίας λογικής και αισθητικής άποψης δόμηση που παραμένει έτσι για δεκαετίες προσβάλλοντας το τοπίο και αλλοιώνοντας τον νησιωτικό χαρακτήρα με μοναδικό απολειφάδι «σεβασμού» στην παράδοση την ασπρίλα που στην πραγματικότητα ήταν στοιχείο της φτώχειας του παρελθόντος…

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 • ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει στο μνημειώδες έργο του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»:
«…Ο Αλλάχ λέει έπλασε τον Ρωμηό, αλλά μόλις τον είδε το μετάνιωσε. Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος, που τρυπούσε ατσάλι…. Να κάμω τον Τούρκο, σκέφτηκε ο Αλλάχ για να σφάξει τον Έλληνα, να βρει ο κόσμος την ησυχία του». Έπιασε το λοιπόν μέλι και μπαρούτι, το μάλαξε καλά, καλά κι έφτιαξε τον Τούρκο. Κι αμέσως χωρίς να χασομερήσει, βάνει σ’ ένα ταψί τον Τούρκο και τον Ρωμηό, να παλέψουν. Πάλευαν, πάλευαν από το πρωί ως το βράδυ. Κανένας δεν έριχνε τον άλλον, μα μόλις σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος ο Ρωμηός, τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος!
 • Ο διάβολος να με πάρει, την έπαθα πάλι μουρμούρισε ο Αλλάχ. Τούτοι οι Ρωμηοί, θα φάνε τον κόσμο. Τι να κάνω; Όλη νύχτα ο Αλλάχ, δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης, μα το πρωί πετάχτηκε πάνω και κτύπησε τις χερούκλες του. Βρήκα! Βρήκα! Φώναξε. Έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά κι έφτιαξε έναν άλλον Ρωμηό και τους έβαλε και τους δύο στο ταψί να παλέψουν. Άρχισαν το πάλεμα οι Ρωμηοί, τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος, μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος. Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν σηκώνονταν, ξαναέπεφταν, ξανασηκώνονταν, πάλευαν… Κι ακόμα παλεύουν. Κι έτσι ο κόσμος, Μπραημάκι μου, βρήκε την ησυχία του…»
Νομίζουμε, ότι παραστατικότερη και περιεκτικότερη λογοτεχνική απόδοση της διχόνοιας και της διχαστικής τάσης των Ελλήνων, από αυτή του μεγάλου Καζαντζάκη δεν υπάρχει!
Xristina Ravani

 • ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΔΕΝΔΡΟ ΑΛΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ…

https://www.naftemporiki.gr/…/dentro-paragei-40-diaforetiko…

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, λουλούδι, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΕΝΑ μοναδικό στην Ελλάδα ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στις πηγές του Ασωπού, Η ΠΑΥΛΙΑΝΗ όπου ο επισκέπτης εκστασιάζεται μέσα από ένα μαγευτικό μονοπάτι, στο οποίο αντανακλούν τα χρώματα των αιωνόβιων δέντρων και των νερών, καταλήγοντας στην καρδιά του φυσικού πάρκου.

 • Το πάρκο κρύβει στους επισκέπτες ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε βήμα.
 • Είναι ορεινό χωριό του νομού Φθιώτιδας.
 • Στο συγκεκριμένο χωριό oι εποχές διαγωνίζονται ποια θα μεταμορφώσει πιο όμορφα την Παύλιανη και μοιάζει τα βράδια να φροντίζουν γι’ αυτό μάγοι και νεράιδες που σε κάνουν αν την επισκεφτείς, να την ερωτευτείς.
Ενσωματωμένη εικόνα
 • ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ
Ενσωματωμένη εικόνα
 • ΛΙΝΑ ΚΛΕΙΤΟΥ:Αργά για δάκρυα κύριε Σάκη.

Ολοι μαζί ψηφίζατε.Ολοι μαζί χειροκροτούσατε τον Πολάκη όταν έλεγε,” δεν κερδίζουμε εκλογές, αν δεν βάλουμε κανα δυό στην φυλακή….! Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Λυπάμαι για την ταλαιπωρία των πολιτικών στην υπόθεση Novartis.

Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Λυπάμαι για την ταλαιπωρία των πολιτικών στην υπόθεση Novartis |…  Τη λύπη του για την ταλαιπωρία των πολιτικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis χωρίς να προκύψουν στοιχεία εις βάρους τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος. | ΠΟΛΙΤΙΚΗ |…   iefimerida.gr

***

ΜΗΝΥΜΑ:Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει… Πού πήγε βρε syriza η δήθεν ευαισθησία σας για τα αδύναμα άτομα;;;;; Όλα μπίζνες Αλέξη μου;;;

Πολιτικές μπίζνες εκατοµµυρίων σε βάρος οροθετικών | eReportaz Έριξαν στον καιάδα φορείς του AIDS για να πριμοδοτήσουν εταιρίες ημετέρων  ereportaz.gr
 • Σ.Μ: Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Κύριος σκοπός της λειτουργίας τους είναι η χρηματοδότηση επενδύσεων. Συνεπώς, αν οι επενδυτές του Ελληνικού αποφασίσουν να δανεισθούν από Ελληνικές τράπεζες αυτό θα είναι πολλαπλά θετικό για την οικονομία.

ΜΗΝΥΜΑ – Την αγαπώ Να καταργηθεί από τα σχολεία η αργία της 17ης Νοεμβρίου – Enimerosi24

Να καταργηθεί από τα σχολεία η αργία της 17ης Νοεμβρίου – Enimerosi24
… προτείνει η Σώτη Τριανταφύλλου με συνέντευξη στο Liberal enimerosi24.gr
 • Ο Φαρούκ ψάχνει τρόπο να περάσει στη Σύμη μαζι με συμπολεμιστές του. Ο ηττημένος τζιχαντιστής του FSA Φαρούκ, θα βαπτιστεί πρόσφυγας κατατρεγμένος απ αυτούς που ελέγχουν την ενημέρωση.
Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

****

Λ.Κ: Όταν αθροίζονται πανελλαδικώς πολλά “μεμονωμένα” περιστατικά πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε… Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί έκαναν γυαλιά – καρφιά λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί έκαναν γυαλιά – καρφιά λεωφορείο του ΟΑΣΘ
Στο επεισόδιο, που ξεκίνησε εκτός λεωφορείου και συνεχίστηκε σε αυτό, ενεπλάκησαν πέντε άτομα – Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές  protothema.gr

****

ΜΗΝΥΜΑ: Ποτέ ξανά τέτοιον πρωθυπουργό | Athens Voice. Ένα πολύ ωραίο άρθρο!!!Διαβάστε το…

Ποτέ ξανά τέτοιον πρωθυπουργό | Προκόπης Δούκας
Μια κυβέρνηση που δεν διαχειρίστηκε ούτε τα βασικά του αριστερού DNA, κατάφερε να εγκλωβίσει τόσους ψηφοφόρους στο μύθο της  athensvoice.gr
 • ΜΗΝΥΜΑ: Κάθε φορά που ακούω κυβερνητικό να λέει “σε τραγική οικονομική κατάσταση ο τάδε οργανισμός…”, αυθορμήτως μου έρχεται να τονε ρωτήσω “και πόσο τον πουλάτε?”
***
Γαλλία: Γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι στους δρόμους ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Γαλλία: Γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι στους δρόμους ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-  Ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού τάχθηκαν γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι με κινητοποιήσεις στους δρόμους του Παρισιού-  lifo.gr
****
Η Νέα Τούμπα έχει σταματήσει να τρέχει επειδή έχει κολλήσει η… μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο! Αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ με τις εξελίξεις.
Τα εμπόδια για τη Νέα Τούμπα – Με το σημερινό καθεστώς και χωρίς να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, οπότε δεν μπορεί και να γκρεμίσει την Τούμπα, αφού δεν υπάρχει άλλο γήπεδο για να…  gazzetta.gr
***Γνωρίζουμε αν έκανε ερώτηση ο Παπαδημούλης ή ο Αρβανίτης στην Κομισιόν για τον Μωραΐτη;

***

Καλά τους έκανε αφού ακόμα νομιμοποιούν με την παρουσία τους αυτή τη παρωδία. Άφησε τον τ@@γο με τρία παιδιά να δεις τι ωραία θα εξαφανιστεί….
Παράθεση- Καταγγελία: Μητροπολίτης σε αγιασμό φώναξε στους «άθεους και αλλόθρησκους μαθητές να πάνε πίσω» in.gr/2019/09/16/gre
****
Αξίζει να το διαβάσετε μόνο και μόνο για να συγκρίνετε το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΕΚΔΔΑ και της προηγούμενης προέδρου. Γελάει η αριστεία!
Βαθιά «γαλάζιος» ο «άριστος» νέος πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ
Με την επιλογή του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Διονύση Κυριακόπουλου για την ηγεσία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εκθέτει σοβαρά τον… efsyn.gr
****
ΜΗΝΥΜΑ: Στο μεταξύ καίγονται γραφεία της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, αστυνομικά τμήματα τρώνε πέσιμο, μπάχαλα Εξάρχεια και ως εκ θαύματος η υστερία περι άνομίας έχει εξαφανιστεί, σαν να μην τρέχει τίποτα απο τα ΜΜΕ. Κάτι που δείχνει πόσο χειραγωγίσιμα ζ@α, είστε αγαπητοί νοικοκυραίοι.
****
 • Θανάσης Μαυρίδης  @thmavridis  Η Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ και το pasokification του Ευκλείδη | Liberal.gr
Η Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ και το pasokification του Ευκλείδη | Liberal.gr
Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει πως φοβάται τη «μόλυνση από την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» και να θέτει τη δική του ατζέντα ως προς την μετάλλαξη του κόμματος, οι ομάδες στο εσωτερικό της αξιωμα… liberal.gr
****
Π.Κ: Η μέση τιμή στις ΗΠΑ για ένα κανονικό γαλόνι βενζίνης είναι σήμερα 2,56 δολάρια, σύμφωνα με την American Automotive Association. Οπου η μετατροπή 1 US γαλόνι /3,7 λίτρα. Ητοι η τιμή έρχεται στα 0,69 δολάρια ανα λίτρο. Με την επίθεση στη Σ. Αραβία & αν η κατάσταση χειροτερέψει, οι τιμή του θα πρέπει να πάει σχεδόν 2,3 φορες επάνω για να φτάσει τις δικές μας ισχύουσες τιμές.
 • Οι δικές μας τιμές αν πάνε 2,3 φορές επάνω, πάνε στη στρατόσφαιρα. Το πετρέλαιο χτύπησε 15% επάνω σήμερα & τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν πάνω από 10%. Ετσι ξεσκίζουν την Ευρώπη….

****

Π.Κ: Δεν ξέρω πόσα χρήματα θα πάρει ο Λάτσης ως δάνεια από τις χρεοκοπημένες Ελληνικές τράπεζες που προσπαθώντας να ανακάμψουν δεν δανείζουν τον μικρομεσαίο ούτε με το σταγονόμετρο, πάντως αν αναλογιστούμε το τερατώδες ύψος του project, θα πρέπει τα ποσά να είναι τεράστια. Κι αν κάτι δεν πάει καλά στη πορεία με το έργο & οι προπωλήσεις που υπολογίζει δεν πραγματοποιηθούν, οι τράπεζες θα πάνε αύτανδρες, παρασύροντας μαζί τους όλη την Ελληνική οικονομία. Στη περίπτωση πάλι που όλα πάνε καλά, θα δεσμεύσει τεράστιο μέρος της ρευστότητας τους σε βάρος των υπολοίπων.

****

 • Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο:

Με 100000€: θα κάνω μία μικρή καφετέρια
Με 200000€: θα κάνω μία μεγάλη καφετέρια
Με 500000€: θα κάνω μία κυριλέ καφετέρια
Με 1000000€: θα κάνω μία υπερκυριλέ καφετέρια
Με 10000000€: θα κάνω μία αλυσίδα από καφετέριες.

****

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Image result for ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Image result for ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Image result for ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Print Friendly, PDF & Email