Ο Ζούλας πρόεδρος στην ΕΡΤ, ο Τσιόδρας στο Μαξίμου – Συνωστισμός δημοσιογράφων στην υπηρεσία του Μητσοτάκη

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση με μια λιτή ανακοίνωση επισημοποίησε ότι θα προτείνει ως υποψηφίους για τις δύο κορυφαίες θέσεις της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα ως πρόεδρο και τον Γιώργο Γαμπρίτσο ως διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Γαμβρίτσιος, έχει διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος και συγκεκριμένα το 2010 επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, όμως η θητεία του ήταν βραχεία καθώς παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ύστερα από έξι μήνες.

Το όνομα του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα ακουγόταν για την ΕΡΤ εδώ και αρκετό καιρό – ακόμη και πριν τις εκλογές. Μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη το όνομα του Κ. Ζούλα επανήλθε στο προσκήνιο χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς πόστο θα αναλάβει. Τότε διαψεύστηκε ότι θα πάει στην ΕΡΤ και διέρρευσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό του Μητσοτάκη, αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως επανήλθαν οι φήμες, που μετατράπηκαν σε «ασφαλείς πληροφορίες», ότι ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, Κ. Ζούλας ανηφορίζει προς το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και μάλιστα προορίζεται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά το Μέγαρο Μαξίμου, τη θέση του υπεύθυνου του γραφειου Τύπου , αναμένεται να αναλάβει ο έτερος δημοσιογράφος και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ (δεν εξελέγη), Δημήτρης Τσιόδρας.
Aναπληρωτής του Tσιόδρα θα είναι ο επίσης δημοσιογράφος – πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ Γιώργος Ευθυμίου που είναι στο Μαξίμου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Ο έτερος αναπληρωτής θα είναι ο προερχόμενος από το Βήμα και μετέπειτα Πρώτο Θέμα, οικονομικός συντάκτης Αργύρης Παπαστάθης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ευρύτερο συμβουλευτικό ρόλο και ο δημοσιογράφος – πρώην διευθυντής των Νεων επί Ψυχάρη- Δημήτρης Μητρόπουλος.

Eκτενές ρεπορτάζ είχε η κυριακάτικη εφημερίδα Documento για τους δημοσιογράφους που συγκροτούν το πολυπληθέστατο, όπως αναφέρει, επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο κείμενο, με τον τίτλο “Τα πουλέν Τεγόπουλου, Ψυχάρη, Αλαφούζου στο Μαξίμου“, που υπογράφει η Δάφνη Δημητρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Από τα στοιχεία που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μέχρι στιγμής, δουλειά στην κυβέρνηση, επισήμως και με τη βούλα, έχουν πιάσει: ο Δημήτρης Μητρόπουλος (πρωην διευθυντής στα ΝΕΑ επί Ψυχάρη), ο Γιώργος Ευθυμίου, η Κύρα Κάπη, ο Κώστας Ζούλας, και ο Δημήτρης Τσιόδρας (…)
Κομβική θέση στην ανθρωπογεωγραφία του Μαξίμου έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης. Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφος διατέλεσε επί σειρά πολλών ετών διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», επί εποχής Χρήστου Τεγόπουλου. Τα τελευταία χρόνια γοητεύτηκε, καταπώς φαίνεται, από τις ηγετικές ικανότητες του Κυρ. Μητσοτάκη και από τότε είναι συνεχώς μαζί του. Οι πληροφορίες τον θέλουν να διορίζεται νέος επικεφαλής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.(…)

 Την ομάδα επικοινωνίας συμπληρώνουν οι Αργ. ΠαπαστάθηςΧρ. Ζωγράφος,  Πρ. Πύρρος Βασ. Καραμητσόπουλος και ο υπεύθυνος για τα ψηφιακά μέσα του πρωθυπουργού Ερικ Παρκς.
Τέλος, σε διάφορα γραφεία Τύπου των υπουργών λέγεται ότι έχουν προσληφθεί ή οσονούπω θα προσληφθούν η Μαρία Χούκλη (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γνωστή δημοσιογράφος θα εργαστεί στο γραφείο του υφυπουργού Ακη Σκέρτσου), ο Γιώργος Σταματόπουλος, η Μαρίνα Μπεκιάρη, ο Αλέξης Διακόπουλος, ο Χάρης Λαζαρόπουλος, ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους και η Χριστίνα Ταχιάου.

Πηγη: zoornalistas

Print Friendly, PDF & Email