Εφιαλτική νύχτα στη Χαλκιδική: Πέντε νεκροί από τη θεομηνία

Εφιαλτική νύχτα στη Χαλκιδική: Πέντε νεκροί από τη θεομηνία

  • Μία εφιαλτική νύχτα ζει η Χαλκιδική, που επλήγη από σφοδρή καταιγίδα. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία. Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα, ενώ έχουν πέσει δέντρα, ακόμη και μία στέγη σπιτιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα περιστατικό αφορά 2 άτομα που καταπλακώθηκαν από δένδρο έξω από ένα ξενοδοχείο ενώ το άλλο περιστατικό αφορά κατάρρευση στέγης που καταπλάκωσε τρία άτομα.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής στην Ηράκλεια όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με τον ανεμοστρόβιλο, όπως και στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές. Σημειώνεται πως ο ανεμοστρόβιλος ήταν πιο έντονος στη Νικήτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, που μίλησε στο GR TIMES, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και δεύτερο πόδι με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σε κατασκευές στην παραλία της Νικήτης.

Υπογραμμίζεται πως υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα ενώ το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό. Έχει ειδοποιηθεί η ΔΕΗ και τα συνεργεία σπεύδουν για να διορθώσουν τις βλάβες ενώ όπως ανέφερε δεν δέχθηκαν τηλεφωνήματα για εγκλωβισμούς ατόμων τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα για μεγάλες καταστροφές κάνει λόγο στο grtimes ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Περιγράφει ότι αρκετές περιοχές στον δήμο του έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι που έχουν αποκλειστεί από πτώσεις δέντρων.

Δύο τραυματίες

Σύμφωνα με το voria.gr έχουν σημειωθεί δύο σοβαρά περιστατικά σε Σωζόπολη και Ποτίδαια, όπου και σπεύδει δύναμη της πυροσβεστικής αλλά και του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή της Ποτίδαιας έχει αναφερθεί εκτροπή ΙΧ σε χωματόδρομο.

Παράλληλα στο ύψος του ξενοδοχείου Potidaia Palace δέντρο έπεσε και καταπλάκωσε δύο άτομα, τα οποία και απεγκλωβίστηκαν από υπαλλήλους του ξενοδοχείου.

Στη Σωζόπολη έχει αναφερθεί κατάρρευση στέγης, με την πυροσβεστική να έχει καταφθάσει στο σημείο για παροχή βοήθειας.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε beach bar καθώς ξηλώθηκαν ομπρέλες από τον δυνατό αέρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, υπάρχουν δύο πολυτραυματίες και τουλάχιστον 30 ελαφρά τραυματίες στη Σιθωνία.