31 IAN 2022- Χ.Α+ Markets (Nο.22): Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ: Ερχονται χρυσές εποχές στο ΧΑ. Μην ασχολείστε με το σήμερα-αύριο, ανοίξτε τον ορίζοντα σας, σκεφτείτε ψύχραιμα και κοιτάξτε να επιβιβάζεστε σταδιακά και μεθοδικά οι απέχοντες, οι φοβούμενοι, οι αμφισβητίες.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο δημοσιογράφος που ασχολείται μόνον με τις 20-25 γνωστές εταιρείες του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν επιτελεί έργο. Και σταματάμε εδώ, γιατί θα γράφαμε πολλά λιμανιάτικα και δεν αξίζει να χάνουμε την ζαχαρένια μας, ούτε καν την ώρα μας.


  • ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ο μ/μ νο.1 στην επισκεψιμότητα: 

ΑΓΟΡΑ – ΣΧΟΛΙΟ (16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020): Ο Κοροναϊός δεν θα λυγίσει την Ελλάδα. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει αυτή την περίοδο τιμολογήσει το “SHUT DOWN” της χώρας μας. Αυτό όμως δεν θα γίνει ποτέ κοράκια και καταστροφολάγνοι. ‘Αλλο η πραγματικότητα και εντελώς διαφορετικό η ισοπέδωση των πάντων.

  • ‘Ολοι μας γνωρίζουμε ότι το 2020 θα είναι ένα εξαιρετικό δύσκολο έτος για την Ελλάδα, μας έτυχε κι αυτό το δυστύχημα. Και λέμε δυστύχημα, γιατί οι υπόλοιπες αγορές χρωστούσαν μία γερή διόρθωση έχοντας εκτοξευτεί με διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ οι περισσότερες.

Αλλά η ζωή συνεχίζεται, το καπιταλιστικό σύστημα δεν θα καταρρεύσει (μόλις είδατε τι συνέβηκε πριν από λίγο στην Wall Street).

  • Oύτε φυσικά και η Ελλάδα μας, που θα προχωρήσει μπροστά. Mε τις ισχυρές ποιοτικές και δυναμικές επιχειρήσεις της να χαρίζουν αποδόσεις που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας.
  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ…

**

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – ΜΗΝΥΜΑ (31.12.2021): Το 2022 θα είναι η χρονιά τους. Μας χρωστάνε πολλά, αλλά πλέον υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι σύντομα θα έχουν ΜΕΔ στο μέσο όρο της ΕΕ και καθαρούς πλεονασματικούς ισολογισμούς. Συν κι όλα τα υπόλοιπα θετικά οικονομικά νέα σε επίπεδο χώρας.

****


ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ: 22-5-2021:

  • Υπερκάλυψη 6,7 φορές και επιτόκιο 2,7% για το ομόλογο της Costamare- Υπό πλήρη επιτυχία στέφθηκε η έκδοση του πρώτου ναυτιλιακού ομολόγου στο ελληνικό χρηματιστήριο, γεγονός που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο και για ανάλογες εκδόσεις από άλλες ναυτιλιακές εταιρείες.

COSTAMARE PARTICIPATIONS PLC: … ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ και πράσινα άλογα, έτσι και στραβώσει κάτι στην πορεία, που δεν το εύχεται κανείς.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ Ή ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ. ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ, ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ 


 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Οι εταιρείες είναι είτε growth είτε value stock”. Growth είναι εταιρείες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους, αναπτύσσονται συνέχεια και ταχέως, ενώ stock value είναι εκείνες χαμηλότερου ρίσκου, που δίνουν μέρισμα στους μετόχους τους, σαν να έχεις ομόλογο που σου αποφέρει συνεχώς απόδοση και δεν χάνει την αξία του.

  • Η εταιρεία μας έχει καταστεί πλέον ο ιδανικός συνδυασμός εταιρείας αξίας αλλά και ανάπτυξης (a combination of growth and value stock), γεγονός ασύνηθες και σπάνιο για τις παγκόσμιες αγορές.

ΔΕΔΟΜΕΝΗ η επιδότηση στο ρεύμα για βιομηχανίες.  Ας μην μας τα πρήζουν οι εισηγμένοι. Αμάν πια με την κλάψα τους.

Δανείζουν τους… καραβοκύρηδες (πιο άπληστος και πιο κακομαθημένος κλάδος απλά πεθαίνεις) με επιτόκια που στο Αμέρικα δε θα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους! Και μάλιστα  χωρίς εγγυήσεις!!! Τώρα – διαβάζουμε – θέλουν να τους βάλουν και στο Χ.Α(;)! Αν το δούμε κι αυτό, τότε…

 Με τον ΚΕΚΡΟΠΑ η Κεφαλαιαγορά δεν θα έπρεπε να ρίξει πρόστιμο για ψευδείς ειδήσεις. Τι έγινε το δικαστήριο; έγινε την Κυριακή ?😛 έλεγξε ποιοι πούλησαν και ποιοι αγόρασαν ?

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εποπτεύει την αγορά και όχι τους δημοσιογράφους. Είναι ντιρεκτίβα μάλιστα της Κομισιόν, να μην ασχολούνται καν με τον Τύπο. Η διοίκηση πάντως της εταιρείας έπρεπε να πάρει αμέσως θέση, δεν το συζητάμε καν αυτό.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο Ιανουάριος εξέπληξε θετικά με την κινητικότητα που παρατηρήθηκε στην Αγορά και σίγουρα ο απολογισμός θα ήταν πολύ καλύτερος, σε ένα ηπιότερο εξωτερικό περιβάλλον. Η μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα είναι αυξημένη κατά 13,2%, σε σχέση με το σύνολο του 2021 και 23,3% σε σχέση με τον περυσινό Ιανουάριο. Ο Τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει αύξηση 14,42% από την αρχή του έτους, ενώ οι περισσότερες Εισηγμένες Εταιρείες βρίσκονται ψηλότερα από το ξεκίνημα της χρονιάς, τιμολογώντας τις προοπτικές ανάπτυξης που αναμένονται για την Ελλάδα.

**

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΡΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – σε όσα δηλ. μπερδεύουν την βούρτσα με την μπατανοβούρτσα…

Φ. Ντοστογιέφσκι: “Η ανοχή θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που θα απαγορεύεται στους ευφυείς ανθρώπους, να κάνουν οποιαδήποτε σκέψη, ώστε να μην προσβάλλουν τους ηλιθίους.” Εμείς πάντως, δεν θα τους κάνουμε την χάρι… 
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ: Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων.
**
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
  • ΥALCO: Το να την εμφανίζουν ως την πλέον ανοδική μετοχή του 2022 την στιγμή που η όλη κίνηση έχει γίνει με 6 χιλ ευρώ συνολικά, εμάς μας ξεπερνά. ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ!


  • ΔΕΙΤΕ κι αυτό όλοι δεν το γνωρίζετε… 
**

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.