31.3.2021 (2): Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α

TEXNIKO ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και… ξεκουραστήκαμε κανά τρίωρο. Να είναι καλά οι άνθρωποι….

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ στον κλάδο των ΚΛΩΣΤΩΝ κλπ με εξαιρετικά αυξημένη συναλλακτικότητα σε ΝΑΥΠ, ΦΙΕΡΑ, ΜΙΝ που συνοδεύονται με μεγάλη άνοδο και με την ΕΠΙΛΚ όμως να μην μπορεί να ακολουθήσει (δικαιολογημένα κατά την άποψη μας). Ο φταίχτης; Απόστολος Μάνθος…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την ανοδική αντίδραση η ΠΕΙΡΑΙΩΣ και μακάρι να μην σταματούσε ποτέ… Κάτι είναι πάντως κι αυτό, αφού δεν είναι λίγοι οι βραχυπρόθεσμα κινούμενοι που εκμεταλλεύτηκαν την νέα καθίζηση της κάτω από τα 0,40000 και μέχρι τα 0,3800 ευρώ. Στο +8% χθες και στο +8% μέχρι στιγμής σήμερα.

ΒΙΟΤΕΡ: Εξαιρετικά αφιερωμένο στους μικροεπενδυτές φίλους μας… Αγοράζουν τώρα και ό,τι προσφέρεται στα 0,4800 ευρώ. Δηλ. είναι σαν να πήγε ένα Blue Chip από τα… 8,00 ευρώ στα… 48,00 ευρώ. ΝΑΙ, η μτχ της εταιρείας που σιγά μην και πάρει κανά έργο, η μπήξε και η δείξε! Κι όλες αυτές τις γραφικότητες που διαβάζατε και μας ζητούσατε να τις σχολιάσουμε. Ποιούς; τους Πουθενάδες;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να επιδείξουν κάτι το άξιο αναφοράς μέχρι τώρα στο ταμπλό οι μετοχές των CENTRIC και UNIBIOS, αλλά σήμερα παρατηρείται μία εξαιρετικά αξιοσημείωτη κίνηση με την 1η στο +4% και την 2η στο +5% με 208 χιλ. τμχ… Αμφότερες έχουν τουλάχιστον ένα +25% προσεχώς στην παρούσα φάση+τάση της αγοράς.

ΑΠ.ΜΑΝΘΟΣ- ΒΙΟΣΚ: Συσσώρευση τιμών που έχει προκληθεί για τουλάχιστον 100 μέρες φαίνεται διαγραμματικά ότι πλησιάζει πρός το τέλος της με την ανοδική καταστρατήγηση των 0,3000 ευρώ. Δυναμικό πέρασμα πάνω από εκεί με αυξημένο όγκο συναλλαγών, κάτι που δείχνει να ψήνεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ανοίγει το έδαφος των αγοραστών για μια ανοδική “εκδρομή” πρός το επόμενο σαθρό σημείο αντίστασης των 0,3750 ευρώ.

ALPHA BANK: Η Wood έδωσε τιμή στόχο για την ΑΛΦΑ 1,50 ευρώ θεωρώντας ότι διαπραγματεύεται σε επίπεδα που δεν συνάδουν με τους σαφείς στόχους μείωσης των NPE σε μονοψήφια επίπεδα τους επόμενους 12 μήνες, χωρίς να εξαντλεί τους κεφαλαιακούς δείκτες. Μάλιστα στην ανάλυση της αναφέρει ότι  η μετοχή διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο δείκτη P/TBV για το 2021 στο 0,26x, περίπου 50% χαμηλότερα από Eurobank + Εθνική.

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ. ΔΕΠΟΛΑΣ: Νέο υψηλότερο κλείσιμο για τον ΓΔΧΑ φέρνει τον δείκτη πιο κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα, παρόλο που ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε σταθεροποιητικά. Παράλληλα, με κέρδη έκλεισαν και οι Ευρωπαϊκές αγορές. Τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν με τον ΟΠΑΠ, εκ των δεικτοβαρών τίτλων, να δημοσιεύει σήμερα μετά τη συνεδρίαση. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται στα 50εκ ευρώ EBITDA για το Δ’ τρίμηνο.

  • Σημειώνουμε ότι η περιοχή των 880 με 900 μονάδων ενδέχεται να αποτελέσει βραχυπρόθεσμο ανοδικό όριο για τον ΓΔΧΑ. Σήμερα ανακοινώνονται μεταξύ άλλων και οι εγχώριες λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αποκαλύψει σήμερα λεπτομέρειες του πακέτου για τις υποδομές στις ΗΠΑ.

***************


*************Από extradeN@ΥΠΟΓΑ 

Εικονίδιο

Εικονίδιο