30.11.2020 – Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου

What You Should Know About Tonight's Full Moon | KBPA - Austin, TX


Μαρίνος Γιάννης – Και οι δικαστές είναι άνθρωποι | tovima.gr

Θεμελιώθηκε και κατοχυρώθηκε ως δημοκρατική κατάκτηση η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των δικαστών. Εγγύηση γι’ αυτό διασφαλίζει και η ισοβιότητά τους. Ταυτόχρονα απαιτείται από τη Δικαιοσύνη να είναι τυφλή και συνεπώς ανεπηρέαστη στην εκάστοτε κρίση της, ανεξάρτητα από το ποια πρόσωπα και ποια συμφέροντα κρίνονται. Θέλει τους δικαστές να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν σχέση συμπάθειας ή αντιπάθειας προς τους κρινομένους ή τα διακυβευόμενα συμφέροντα. Τους θέλει κατά κάποιον τρόπο υπεράνω των ανθρώπινων αδυναμιών και συμφερόντων και ανθεκτικούς απέναντι σε πιέσεις, εντολές ή απειλές.

 • Ωστόσο και οι δικαστές δεν παύουν να είναι άνθρωποι. Με όλα τα τυχόν ελαττώματα και αδυναμίες που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο γένος, με τις συμπάθειες και αντιπάθειές τους, τα συμφέροντα, και την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία λειτουργούν. Πόσο μπορεί ένας δικαστής να αίρεται υπεράνω της προσωπικής του ιδεολογίας, της πολιτικής του τοποθέτησης ή του προσωπικού του συμφέροντος; Πόσο αντέχει απέναντι σε πιέσεις, απειλές, εξαγορά; Πόσο να αγνοεί την πίεση που του ασκεί ο υπουργός ή ανώτεροί του στη δικαστική ιεραρχία; Πόσο δεν διστάζει να δυσαρεστήσει τον φίλο του δικηγόρο σε μια δίκη; Πόση άμυνα διαθέτει στον πειρασμό της εξαγοράς;

Και κατά πόσον αδιαφορεί απέναντι στις σκοπιμότητες που υπηρετεί η εκάστοτε κυβέρνηση και στις οποίες πιέζεται να ανταποκριθεί; Πόσες αναστολές της ποινής χορηγεί επειδή η κυβέρνηση του λέει ότι δεν έχουν χώρο οι φυλακές; Πόσο αντέχει στην πίεση της κοινής γνώμης, που ζητεί καταδίκη κάποιου αποδιοπομπαίου ή την απαλλαγή λαϊκών ηρώων, που εγκληματούν υπηρετώντας δήθεν υψηλά ιδανικά; Και πόση είναι η ευθύνη των δικαστών μας για τις καθυστερήσεις και τις αλλεπάλληλες αναβολές τους, που καταλήγουν σε ουσιαστική αρνησιδικία, η οποία συν τοις άλλοις συνεπάγεται την αποτροπή ή ματαίωση των παραγωγικών επενδύσεων στη χώρα;

 • Είναι αλήθεια ότι η νομοθεσία προσπαθεί να περιορίσει τις συνέπειες λανθασμένων ή ύποπτων αποφάσεων με το παρεχόμενο δικαίωμα της έφεσης ή ακόμα και της προσφυγής στον Αρειο Πάγο. Ωστόσο πόσες αποφάσεις καταδικαστικές ή απαλλακτικές εκδίδονται υπό την επήρεια της πίεσης που ασκούν τα εκτός αίθουσας δικαστηρίου λαϊκά δικαστήρια ή οι ποικίλες σκοπιμότητες, που ψιθυρίζουν στο αφτί των δικαστών πώς πρέπει να συμπεριφερθούν;

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος σε προ ετών συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι εγνώριζε αποφάσεις αθωωτικές, που εκδόθηκαν επειδή απειλήθηκε η ζωή των δικαστών. Είναι επίσης γνωστό ότι πλήθος απαλλακτικών αποφάσεων εκδίδονται υπό την πίεση των συρρεόντων έξω από τα δικαστήρια φίλων των δικαζομένων αναρχικών, που ρίχνουν βόμβες μολότοφ, καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία και απειλούν ακόμα και τη ζωή των δικαστών, οι οποίοι λειτουργούν υπό διαρκές καθεστώς φόβου γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, απροστάτευτοι από τις απειλές και αδικοπραγίες των κατηγορουμένων και των οικείων τους. Πόση ψυχική αντοχή χρειάζεται και πόσο θάρρος.

 • Ακριβώς γι’ αυτό οφείλεται σεβασμός και ψυχολογική στήριξη στους δικαστές εκείνους που η ακεραιότητά τους και η ορθή κρίση τους δοκιμάζονται από ανίερες πιέσεις ή τρομοκρατικές απειλές. Εξίσου αναγκαία όμως είναι και η τιμωρία και ο παραμερισμός εκείνων των δικαστικών που προδίδουν την υψηλή αποστολή τους. Κάτι που δεν βλέπουμε δυστυχώς σχεδόν ποτέ.

Τώρα τουλάχιστον βλέπουμε την αχτίδα

Εμείς δεν περάσαμε Πόλεμο, δεν ζήσαμε τέτοια πανδημία. Περάσαμε μια πολύ βαθιά οικονομική κρίση που άλλαξε τα πάντα, τίποτα όμως που να συγκρίνεται με τους δύο Πολέμους και τις πανδημίες περασμένων αιώνων.

 • Παρ’ όλα αυτά, έχουμε φτάσει στα όριά μας. Ζούμε τώρα την πιο σκοτεινή στιγμή μιας μεγάλης περιπέτειας. Η Ιστορία μάς εκδικείται, γιατί ως μέλη μιας «πλαστικής» γενιάς νομίζαμε πως στην εποχή μας δεν γίνεται να ζούμε πράγματα που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας. Εμείς, ανυπόμονοι, θέλουμε να γυρίσουμε το «καρούλι» αυτής της ανατριχιαστικής ταινίας όσο πιο γρήγορα γίνεται, να φτάσουμε στο τέλος.

Θα φτάσουμε στο τέλος, σε τρεις, τέσσερις, σε έξι μήνες. Κάποτε θα κηρύξουμε επίσημα τη λήξη της πανδημίας. Εχω την αίσθηση πως θα είναι μια στιγμή συλλογικής αγαλλίασης, αν όχι απογείωσης. Θα θυμίζει κάτι από εκείνες τις σκηνές που σηματοδότησαν το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τα πλήθη να γιορτάζουν χωρίς τέλος.

 • Μας έχουν λείψει πολλά, είναι η αλήθεια. Οι αγκαλιές με τους ανθρώπους μας, οι παρέες που γιορτάζουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, τα πηγαδάκια στις πλατείες. Η πρώτη καραντίνα μάς βρήκε έτοιμους να κάνουμε υπερβάσεις. Ακόμη και να γελάσουμε με τις πρωτόγνωρες εμπειρίες μας. Τα βίντεο και οι ατάκες που ανταλλάσσαμε την άνοιξη με συγκλονιστική πυκνότητα είχαν χιούμορ, χαβαλέ, έδειχναν αποθέματα κουράγιου.
Τώρα έχουν γίνει πικρόχολα, λιγότερο αστεία. Και είναι λογικό. Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και δεν αντέχουν επίσης την αβεβαιότητα. Θέλουν να ξέρουν ότι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους την τάδε του μηνός και όλα θα αρχίσουν ξανά από την αρχή.
 • Κάποιοι βρίσκουν αποκούμπι σε θεωρίες συνωμοσίας, που τους «εξηγούν» τα ανεξήγητα. Δύσκολο να τους πείσεις ότι πέφτουν σε παγίδα· λάθος και να τους αφορίσεις.

Εδώ είμαστε σήμερα. Θα έλθει η στιγμή που θα αγκαλιαστούμε, θα ξαναγίνουμε ελληνικές παρέες, θα πιούμε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι χωρίς να φοβόμαστε αν θα κολλήσουμε ή αν θα ξανακλειδωθούμε μέσα. Σίγουρα θα αφήσει πληγές αυτό το επεισόδιο. Σε άλλους τεράστιες, σε άλλους μικρότερες.

 • Μην ξεχνάμε όμως –όσο γίνεται– δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν περάσει πολύ, πολύ πιο τραγικές καταστάσεις. Και δεύτερον, ότι τώρα τουλάχιστον βλέπουμε την αχτίδα και ξέρουμε ότι θα μπει κάποια στιγμή ένα τέλος.

Εικόνα


ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΙΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ – ΡΗΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΜΟΤΑΓΕΙΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΕΝΑΝΕ ΦΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ… 


Κυριάκο, δεν επιστρέφω…Του Κώστα Στούπα: Πάγια άποψη αυτής της στήλης είναι πως ο “καρκίνος” που κατατρώει τον ελληνισμό είναι το πελατειακό κομματικό κράτος των αργόμισθων και των πρόωρα και πλουσιοπάροχα συνταξιοδοτηθέντων.Η απουσία κάθε είδους και έννοιας αξιολόγησης και ανταμοιβής της προσπάθειας έχει οδηγήσει στον αφελληνισμό της χώρας από το πλέον δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού της.

Όταν, όσοι μπορούν και μεταξύ αυτών οι καλύτεροι, φεύγουν στο εξωτερικό αυτό που μένει είναι η αύξηση της πυκνότητας των “ψεκασμένων”, των ανειδίκευτων και εξαρτημένων από τον κρατικό κορβανά. Στράτευμα χωρίς αξιωματικούς μόνο όχλο μπορεί να συνθέσει και δεν έχει παρά να ελπίζει στην ήττα ή την επιλογή αφέντη.

Αν το ελληνικό κράτος δεν επανιδρυθεί εκ του μηδενός σε εντελώς διαφορετική βάση, δεν υπάρχει κανένας ρεαλιστικός λόγος κάποιος να ελπίζει πως η χώρα αυτή έχει οποιοδήποτε άλλο μέλλον πέραν μιας μακρινής και φτωχής επαρχίας της Ε.Ε. (π.χ. όπως η Σικελία για την Ιταλία) ή αν αποτύχει η Ε.Ε. μιας μακρινής επαρχίας μιας νέας “Οθωμανίας”.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός έκανε μια τηλεσύσκεψη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει τους Έλληνες του εξωτερικού προκειμένου να επιστρέψουν και να στηρίξουν την προσπάθεια ανασύνταξης και ανάπτυξης της χώρας.

Στον απόηχο αυτής της προσπάθειας η στήλη έλαβε μερικές επιστολές από Έλληνες του εξωτερικού (οι οποίοι αποτελούν και έναν από τους συμπαγής πυρήνες των αναγνωστών της). Ιδού δυο από αυτές τις οποίες ξεχώρισα:

1) Κυριάκο, δεν επιστρέφω…
“Αγαπητέ, Κύριε Στούπα,

Είμαι τακτικός αναγνώστης σας και θεωρώ ότι διαχρονικά διατυπώνετε ορθολογικές απόψεις σε μια ανορθολογική χώρα.

Προσφάτως (27/11/2020) ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, είχε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες του εξωτερικού, αναζητώντας να μάθει τρόπους που θα διευκόλυναν την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να σας δώσω μια γεύση από τη δική μου εμπειρία.

Είμαι ιατρός και από το 2005 βρίσκομαι στο εξωτερικό. Τα τελευταία δε 10 χρόνια υπηρετώ σε διευθυντική θέση σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 2013 είχα πάρει αναβολή στράτευσης ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Ουδέποτε είχα κηρυχτεί ανυπότακτος, είχα πάρει νομίμως όλες τις αναβολές σπουδών και ειδικότητας όπως όριζαν οι κείμενες διατάξεις και οποτεδήποτε η στρατολογία αναζητούσε δικαιολογητικά, τους τα παρείχα άμεσα.

Συνδυασμός νόστου και διάθεσης προσφοράς στην Ελλάδα με έκαναν να σκεφτώ το ενδεχόμενο επιστροφής.

Κατόπιν μιας σουρεαλιστικής διαδικασίας κρίσεων ΕΣΥ και ακόμη πιο σουρεαλιστικής συνεντεύξεως (που ίσως αποτελεί αντικείμενο άλλης μεταγενέστερης επιστολής προς εσάς) κατέλαβα θέση επιμελητή σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κατεβήκαμε λοιπόν οικογενειακώς Ελλάδα (σύζυγος και μια μικρή κόρη). Προφανώς έπρεπε να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού άνω των 35 ετών έχουν δικαίωμα εξαγοράς μειωμένης θητείας 6 μηνών, κατόπιν ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης 20 ημερών.

Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα προβλήματα…

Ο Στρατός πριν σε κατατάξει ζητά βεβαίωση ότι συνεχίζεις να διατηρείς την ιδιότητα μονίμου κατοίκου εξωτερικού. Αυτό δύναται να το βεβαιώσει ΜΟΝΟ η αρμόδια ελληνική προξενική αρχή, δηλαδή η ελληνική πρεσβεία Λονδίνου.

Τα τελευταία χρόνια η πρεσβεία του Λονδίνου έχει υιοθετήσει ένα σύστημα ηλεκτρονικού booking ραντεβού. Τους τελευταίους 4 μήνες προσπαθούσα εναγωνίως να κλείσω ραντεβού για την έκδοση του ανωτέρω πιστοποιητικού χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Δυστυχώς υπήρξα ατυχής, καθότι η διαθεσιμότητα ήταν μονίμως μηδενική. Πήγα αυτοπροσώπως στην πρεσβεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Προφανώς δεν με δέχτηκαν αφού δεν είχα ραντεβού, αφετέρου μου παρείχαν μια ηλεκτρονική διεύθυνση που θα με εξυπηρετούσε (η οποία δεν υπήρχε πουθενά στο site τους) πάλι όμως υπήρξα άτυχος, αφού το email στη νέα διεύθυνση έκανε bounce back (κοινώς μου έδωσαν ανύπαρκτη ηλεκτρονική διεύθυνση).

Τελικώς εμφανίστηκα στη στρατολογία η οποία μου δήλωσε ότι απουσία του πιστοποιητικού της πρεσβείας, θα μου επιβληθεί επιπρόσθετη θητεία και διοικητικά πρόστιμα.

Τους παρέθεσα βεβαιώσεις από την εργασία μου στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών όπου προκύπτει ότι είμαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Τους άφησαν παγερά αδιάφορους.

Βλέπετε, κύριε Στούπα, στην Ελλάδα του 2020 μπορείς να είσαι για φορολογικούς λόγους κάτοικος εξωτερικού, αλλά για στρατολογικούς όχι. Αναρωτιέμαι πού βρίσκεται η περίφημη διασυνδεσιμότητα των υπηρεσιών;

Το ενδιαφέρον είναι ότι αν είχα κηρυχτεί ανυπότακτος το οικονομικό κόστος για εμένα θα ήταν ελαφρύτερο από ό,τι τώρα που η πρεσβεία αδυνατεί να μου χορηγήσει πιστοποιητικό, το οποίο απλώς βεβαιώνει την κατάστασή μου τα τελευταία 15 χρόνια.

Για εμένα το μήνυμα που εκπέμπει το ελληνικό κράτος είναι σαφές: παρανόμησε! Είναι πιο συμφέρον για εσένα!

Ένα τελευταίο σχόλιο για τις ελληνικές προξενικές αρχές του Λονδίνου, κύριε Στούπα. Χωρίς δόση υπερβολής έχουν μετατραπεί από αρωγούς της ελληνικής κοινότητας στους χειρότερους δυνάστες της. Αρνούνται να προσφέρουν προξενικές υπηρεσίες.

Οικογένειες ολόκληρες προτιμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για λίγες μέρες προς ανανέωση των διαβατηρίων τους παρά να αποπειραθούν να το κάνουν μέσω της πρεσβείας. Γνωρίζω ότι οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία ανήκουν στα λεγόμενα “ρετιρέ”, με πλουσιοπάροχες ανταμοιβές που περιλαμβάνουν εκτός από υψηλότατους μισθούς, αποζημίωση εξόδων κατοικίας και κάλυψη κόστους εκπαίδευσης τέκνων.

Η απόδοσή τους δεν τα δικαιολογεί.

Μετά τιμής,

Γ. Μ.

Υ.Γ.1 σε περίπτωση που αποφασίσετε να δημοσιεύσετε την επιστολή μου, θα σας παρακαλούσα να το κάνετε ανωνύμως.

Υ.Γ.2 (την επόμενη μέρα)

Αγαπητέ, κύριε Στούπα,

Σε συνέχεια του χθεσινού μου σημειώματος απλά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι η κόρη μας που είναι 6 μηνών, γεννήθηκε τον Μάιο στην Ελλάδα. Όταν καταθέσαμε αίτηση για επίδομα γέννησης, μας πληροφόρησαν ότι επειδή και εγώ και η σύζυγός μου είμαστε φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού ΔΕΝ το δικαιούμαστε.

Ο ίδιος κρατικός μηχανισμός, όταν γύρισα για να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, θεώρησε ότι ΔΕΝ μπορώ να αποδείξω ότι εργάζομαι και ζω στο εξωτερικό και επομένως μου επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις. Νομίζω αντίστοιχες περιπτώσεις έχει περιγράψει μονο ο Franz Kafka.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης επιθυμεί την επιστροφή Ελλήνων του εξωτερικού ας αφήσει τα μεγαλειώδη πλάνα και ας ξεκινήσει από τα απλά και πεζά. Ας βεβαιωθεί ότι λειτουργούν στοιχειωδώς οι υπηρεσίες του κράτους του οποίου είναι πρωθυπουργός.

Μετά τιμής,

Γ. Μ.

2) Κυριάκο, δεν επιστρέφω 2
Αγαπητέ, κε Στούπα,

Είμαι καθημερινός αναγνώστης της στήλης σας και σας εύχομαι καταρχήν υγεία και να συνεχίσετε να γράφετε με επιτυχία.

Αποφάσισα να σας στείλω αυτό το email με βάση μία τηλεδιάσκεψη που είχε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός με Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει σε πιο αναπτυγμένες χώρες με θέμα το brain drain και τη δυνητική επιστροφή των περισσοτέρων πίσω στην Ελλάδα. Σας παραθέτω επίσης και το link από το meeting όπως δημοσιεύτηκε από το κανάλι του Πρωθυπουργού στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=YjTGUA96IYE

Αν παρακολουθήσετε το βίντεο, ο πρωθυπουργός στην αρχή έκανε αναφορά για παροχή διαφόρων προνομίων, όπως μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα επτά χρόνια για όσους είναι τα τελευταία χρόνια φορολογικοί κάτοικοι του εξωτερικού και επιλέξουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι προθέσεις του Πρωθυπουργού είναι οι καλύτερες όσον αφορά το θέμα αυτό και ότι φιλοδοξία του είναι να μπορέσει να κάνει ορισμένους αν όχι όλους όσους έφυγαν κυρίως τα προηγούμενα 10 χρόνια να επιστρέψουν πίσω. Επίσης θεωρώ πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αποφάσισε να μιλήσει με μία ομάδα ανθρώπων και να πάρει το feedback από τους ίδιους.

Ωστόσο δεν θεωρώ ότι αυτά τα μέτρα είναι σωστά ή ότι λύνουν το πρόβλημα και ως κάτοικος του Η.Β τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν θα έπαιρνα την απόφαση να γυρίσω.

Οι λόγοι έχουν λίγο πολύ αναφερθεί από όσους μίλησαν μαζί του επομένως δεν έχει κάποιο νόημα να ξαναγράφω κι εγώ τα ίδια. Θα ήθελα όμως να προσθέσω το εξής για να εξηγήσω γιατί δεν τα θεωρώ σωστά τα μέτρα.

Για ποιο λόγο να δοθούν φοροαπαλλαγές (ή οτιδήποτε άλλα προνόμια) σε όσους επιστρέψουν; Δεν είναι αδικία αυτό ως προς τους υπόλοιπους που δεν έφυγαν ποτέ από τη χώρα; Θεωρώ λοιπόν πως αυτό δεν δημιουργεί παρά άλλη μία στρέβλωση.

 • Αντίθετα αν η κυβέρνηση (είτε η παρούσα είτε οποιαδήποτε άλλη) αποφασίσει να φτιάξει ένα σταθερό νομικό πλαίσιο, σταθερή φορολογία, συνταξιοδοτικό, απλοποιήσει τη γραφειοκρατία και όλα τα υπόλοιπα που έχουν αναφέρει οι ομιλητές έτσι ώστε να ισχύουν για όλους οι ίδιοι κανόνες, πιστεύω θα δείτε ότι όλοι όσοι θέλουν να γυρίσουν θα το κάνουν σίγουρα.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Με βαθιά εκτίμηση,

ΛΤ (kostas.stoupas@capital.gr)


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

skitso-toy-andrea-petroylaki-29-11-200


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ: Από τα κορυφαία της καραντίνας


Και με κάτι τέτοια καταλαβαίνεις σε τι απόγνωση είναι. Όταν ένα τσουρέκι γίνεται αφήγημα αντιπολίτευσης το τέλος είναι κοντά.


ΜΗΝΥΜΑ: Ανώμαλοι ψυχοπαθείς συριζαίοι, κυβέρνηση δεν θα ξαναδείτε ΠΟΤΕ.

Εικόνα


Εικόνα


Πριν λίγο ο Romain Grosjean έπεσε με την Haas του πάνω στις μπαριέρες στο γκραν πριν του Μπαχρέιν. Ακολούθησε φωτιά, ενώ το μονοθέσιο κόπηκε κυριολεκτικά στη μέση. Κι εκείνος βγήκε σώος κουτσαίνοντας μόνο ελαφρά. Δεν είναι θαύμα. Είναι απόδειξη ότι τα μέτρα προστασίας δουλεύουν.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


-Αλέξη, ο Κουλης, έφαγε τσουρέκι… –Έφαγε ο Κουλης τσουρέκι Μπέτυ μου; -Ναι, Αλέξη, ο Κουλης έφαγε τσουρεκι από τον Τερκενλη κι εσύ ανικανε με έτρεχες στη Δραμα…

Εικόνα


 • Είχε κανείς αμφιβολία; Εκατέβηκεν η βράκα. Ένα size όλοι.
Εικόνα


Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ο Πολακισμός που χαρακτηρίζει, ορίζει & διαπερνά οριζόντια τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η κεντρική στρατηγική & ιδεολογία τους. Εκφράζεται σταθερά όλο το τελευταίο διάστημα, από την κορυφή ως τη βάση και από τα υπόγεια της Κουμουνδούρου μέχρι την Αυγή.


Η Βουνάτσου είναι το αρχέτυπο της Αριστεράς, σύντροφοι. Σκαπανέας τυμβωρύχος μεν, αλλά άκρως συνεπέστατη στα λεγόμενα της. Επανήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει τη γραμμή που η ηγεσία του Κόμματος λιγουρεύεται, αλλά δεν μπορεί να ξεστομίσει επίσημα. Για διαγραφή, ούτε λόγος βέβαια.

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα


Ζητατε κρεμαλες για τους νεκρους στην Ελλαδα μονο ή για τους νεκρους παγκοσμιως; γιατι, αν θυμαστε καλα, Ματι ειχαμε μονο στην Ελλαδα….

Εικόνα


Αναφορικά με το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Τα εμβόλια είναι η μόνη ιατρική παρέμβαση στην ιστορία της ανθρωπότητας η οποία: 1. Έχει ολοκληρωτικά εξαλείψει ασθένειες 2. Έχει σώσει ~500 εκατομμύρια ζωές διαχρονικά *Δε μπορώ να σας πείσω· παραμένετε κλινικά ηλίθιοι. Μην τεκνοποιείτε…


ΜΗΝΥΜΑ: Συγκρίνουν μια πανδημία που έχει σαρώσει όλο τον πλανήτη με μια πυρκαγιά που η διαχείριση της ήταν σαφώς ευκολότερη κ πλέον γνωρίζουμε τα εγκληματικά σφάλματα που έπραξαν.Η λέξη υπάνθρωποι είναι λίγη, μιλάμε για σάπιες ψυχές.. Ψυχοπαθείς, κυβέρνηση δεν θα ξαναδείτε ΠΟΤΕ…


ΚΙ ΑΛΛΟ: Αύξησαν τον αριθμό των κρουσμάτων. Αύξησαν τον αριθμό των νεκρών. Διαδίδουν ψεύδη για τις ΜΕΘ. Μιλάνε για νέο Μπέργκαμο. Περιμένουν νεκρούς από #Covid_19,για να στήσουν χορούς κ πανηγύρια πάνω στα νεκρά κορμιά τους. Ότι πιο ανήθικο έχει περάσει από αυτή τη χώρα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ


Εικόνα


 • Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε για εκπρόσωπο τύπου τη Τζένη Ψάκη, η οποία φυσικά έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία, σας το λέω για να ξέρετε τι θα λένε αύριο οι ειδήσεις

  Thodoris Georgakopoulos @tgeorgakopoulos
Biden announces all-female White House communications team –President-elect Joe Biden on Sunday announced that his administration will have the first entirely female White House communications team in U.S. history. thehill.com