01/2- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μ/μ από και για τον κόσμο του Χ.Α (Part ΙΙ)

ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ανέβει κι άλλο, συνήθως πέφτει μέχρι να βρει την ισορροπία του. Κι όταν κάτι αρνείται να κατέβει κι άλλο, τότε συνήθως έχει βρει την ισορροπία του και επομένως… Με την ευχή, κάτι τέτοιο να συμβαίνει στο Χ.Α αυτή την περίοδο… Αλλο όμως το ευχολόγιον κι εντελώς διαφορετική η σκληρή πραγματικότητα, όταν μία ολόκληρη χώρα δεν γνωρίζει που πατά και που βρίσκεται.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:

ΕΚΘΕΣΗ EUROXX – OTE: Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 16,5000 από 16,0000 ευρώ με το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα του τίτλου να διαμορφώνεται περί το 40%. Διατηρείται η σύσταση ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ για τη μετοχή που διαπραγματεύεται με έκπτωση 24% σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρίες στην Ευρώπη, κάτι που δεν αντανακλά τα υγιή θεμελιώδη στην εγχώρια αγορά και τις προοπτικές παραγωγής ελεύθερων ταμειακών ροών.

 • Οι αναλυτές της Euroxx εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική διανομής ελκυστικών μερισμάτων εκτιμώντας ότι ο ΟΤΕ θα διανείμει μέρισμα 0,60 ευρώ για το 2020. Με τη μερισματική απόδοση να ανέρχεται σε 5%, ενώ ευελπιστούν ότι θα ανέλθει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα λόγω της διανομής εντός του δευτέρου εξαμήνου, των εσόδων από την πώληση της Telekom Romania στους μετόχους (έκτακτο μέρισμα 0,36 – 0,40 ευρώ ανά μετοχή).
***


ΜΗΝΥΜΑΤΑ

**Αγαπητέ μικρομέτοχε,

Μ.Β: Σε διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό και αποφάσισα να σου γράψω. Παρότι δεν είμαι ιδιαίτερος γνωστής της τεχνολογίας (κατ επιλογήν) παρακολουθώ το χαα καμία τριανταριά χρόνια. Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις χρησιμοτατες αναλύσεις που παρουσιάζεις. Κάτι που θα ήταν πολύ εκτιμητεο θα ήταν να έγραφες ποιον market maker έχει η κάθε μετοχή και η διάρκεια σύμβασης τους. Έστω το πρώτο. Θεωρώ ότι από δω και πέρα θα υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας. (Μιχάλης ο… βουνισιος)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φίλε Μιχάλη, οι περισσότερες δεν έχουν. Αλλά κι γι’ αυτές που έχουν δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά. Αλλο πράγμα οι market makers των διεθνών αγορών και εντελώς διαφορερικό του ελληνικού χρηματιστηρίου.

**

Στ.ΣΤ.: Καλησπέρα, κάποιος όπως  φαίνεται εδώ και κάποιες μέρες μαζεύει μετοχές του Καρέλια ανέβηκε 10% πήγε 330, καινούργια ιστορικά ψηλά, έχω κάτι λίγες μετοχές που βγάζω αρκετό κέρδος να τις δώσω σε λίγο μεγαλύτερη τιμή; (απάντηση: Φίλε Σταμάτη, δική σου η απόφαση)…

**

Αντ.Ντ.: Κύριε Βασίλη (μου επιτρέπεις τον ενικό, γιατί σε θεωρώ δικό μου και οικείο άτομο και είσαι μια όαση, ανάχωμα κι απάγγιο, στη ζούγκλα της αγοράς), παρακαλώ πολύ τη γνώμη σας για την ΜΑΣΟΠ την οποία δυστυχώς πήρα σχετικά ψηλά (2,43). Αξίζει να περιμένω; Από καρδιάς χίλια ευχαριστώ. (απάντηση: Φίλε Αντώνη, την πήρες … πανήψυλα. Για να σου απαντήσω στα σοβαρά χρειάζομαι ορισμένες πληροφορίες. Υψος επενδυθέντος κεφαλαίου, αριθμός μετοχών ανά εταιρεία χαρτοφυλακίου, τι είδους επενδυτής είσαι)

**

ΔΗΜ.ΤΖ: Ποια η γνωμη σας για Λαβιφαρμ σε αυτά τα επίπεδα; Eυχαριστώ εκ των προτέρων

 • Απάντηση: ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΧΑΡΤΙ – ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ – ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ;;; ΘΑ ΦΑΝΕΙ

**

ΚΥΡ.ΠΑΠ: Τι άποψη έχουμε για Δρομέα, αξίζει τον κόπο; Πολύ πίεση 0,41. Μεταξύ ΠΑΪΡΗΣ ΚΑΙ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ποια η άποψη σας; Ευχαριστώ

 • Απάντηση: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΓΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ / ΜΕΤΟΧΕΣ. Η ΚΑΘΕ ΜΕΤΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΑΜΑ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ. Και οι 3 πάντως είναι καλές έως πολύ καλές.

ΓΙΩΡΓ.ΠΑΡ: Καλησπέρα σας! Ακούμε τις συμβουλές σας γιατί πραγματικά είστε ότι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί στην πιάτσα. Έτσι μαζέψαμε κάποια ρευστότητα. Το ερώτημα είναι πότε τοποθετούμαστε; Κάποιοι που μόνιμα κινδυνολογούν μιλούν για 650 μονάδες. Αλλά επειδή τα ίδια έλεγαν και τέλη Νοεμβρίου και χάσαμε τον μισό κύκλο ανόδου, δεν τους πολυπιστεύουμε. Ανάμεσα στα άλλα έχουμε πολλά κομμάτια ΜΥΤΙΛ στα 11,7. Η μετοχή έχει μπροστά της σημαντικά γεγονότα (msci, Εγνατία οδό, αποτελέσματα κλπ). Πόσο κατω μπορεί να την τραβήξει η αγορά ακόμα και στα 650;;

 • Απάντηση: ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ένα 20% του κεφαλαίου σας. Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ. ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ 2-3 ΜΗΝΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ.

31/1& 01/2- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μ/μ από και για τον κόσμο του Χ.Α (Ι)

Η ομορφιά με το χρηματιστήριο φίλοι μικρομέτοχοι είναι ότι ο καθένας έχει την άποψη του και καλά κάνει. Και μπορεί να την πραγματοποιήσει άμεσα αγοράζοντας ή πουλώντας αυτό που πιστεύει. Είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.

 • Εσείς σαν αναγνώστες να συλλέγετε απόψεις και στο τέλος να προβαίνετε σε δικές σας πράξεις. Δεν πρέπει να σας φταίνε ποτέ οι απόψεις. Για αυτό λέγονται και απόψεις άλλωστε.
 • Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Τελειώνοντας, να σας υπενθυμίσουμε ότι η εμπιστοσύνη καλή αλλά ο έλεγχος καλύτερος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του μ/μ: Αφήστε τους να γράφουν εκθέσεις, να γράφουν σενάρια, να τραβάνε γραμμές και γραμμούλες, να μεταφράζουν άρθρα ξένων γραφιάδων (κατά το που φυσάει εκάστοτε ο άνεμος που τους επιβάλλουν οι ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ τους, τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους), να δίνουν τιμές στόχου κι όλα τα συμπαρομαρτούντα. Αφήστε τους να ζουν στην καρακοσμάρα τους. Εσείς πάντα να ακολουθείτε την γνωστή ταπεινή συνταγή. Αυτή που σας δικαιώνει για το ρίσκο που αναλαμβάνετε και που δεν σας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.


ΜΗΝΥΜΑ: Οι βαθύπλουτοι το μισούν, όταν οι μικροί τους κάνουν να χάνουν τα κεφάλαια τους. Αλλά οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι εντάξει, όταν κάνουν το ίδιο στους μικρούς καθημερινά όλο το χρόνο lol!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ λοιπόν τα περιβόητα Hedge Funds που σορτάρουν για να κερδίσουν από την δυστυχία των άλλων… Πήραν ένα μάθημα που δεν θα το ξεχάσουν.


ΡΟΗ 29/1/2021

ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

@11:25

Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Αφύπνιση των αγοραστών καταγράφηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ με σημαντική αύξηση των συναλλαγών.  Με κέρδη έκλεισαν και οι περισσότεροι διεθνείς μετοχικοί δείκτες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων στην συντριπτική τους πλειοψηφία καθώς και τα στοιχεία για ΑΕΠ και αγορά εργασίας. 
Ωστόσο, σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο MSCI World Index εμφανίζει μέχρι και χθες τις μεγαλύτερες απώλειες από το τέλος Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες αναμένουμε να συνεχιστεί η αυξημένη μεταβλητότητα, η οποία ενδέχεται να μας οδηγήσει ακόμα χαμηλότερα προτού ξεκινήσει μια νέα ανοδική κίνηση. Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει φυσικά και η βραχυπρόθεσμη πορεία των διεθνών αγορών.   
…..

@11:45

@12:05

OTAN και οι τρεις εταιρείες του ομίλου κινούνται από το ξεκίνημα θετικά – με την ΕΛΧΑ να εντυπωσιάζει – όσο να είναι αισθανόμαστε καλύτερα.
ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αντιμέτωπος με το ένα δισ. ευρώ σε κ/φση που θα το σπάσει προσεχώς για πλάκα… Οι παλαιοί φίλοι του μ/μ ξέρουν πολύ καλά την… τρέλα που έχει μαζί του. Από τα 50 και 60 ευρώ – Η τιμή του μαζί με τα μερίσματα πρέπει να ξεπερνά τα 430 ευρώ. Κίνηση σήμερα μεταξύ 360 ευρώ (αρχικά ) και 320 ευρώ (τώρα)
OI Aδύναμοι κρίκοι στο ταμπλό κάνουν κρα από μακρυά…  

@12:20

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ (1)
 
Συνεχίζει ανοδικά το ΦΟΥΝΤΛ. Και από τα 0,3800 – 0,4000 πριν ολίγων ημερών αγγίζει και τα 0,6500 ευρώ σήμερα. Αποτιμάται 15,2 εκατ. με σημαντικό premium βάσει των δεδομένων μεγεθών του. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το τι κάνει στο ταμπλό, δεν είναι δική μας υπόθεση – δουλειά. Το κάθε χαρτί έχει τα δικά του οράματα.
 
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ – Απάντηση: Μιας και αναφερθήκαμε στο ΦΟΥΝΤΛ και για να μην χάνουμε την ώρα μας με χιλιογραμμένα πράγματα… Αν η ΦΟΥΝΤΛ αποτιμάται σε 15 εκατ., τότε ο ΚΥΡΙΟ έπρεπε να ξεπερνά κατά πολύ τα 30 εκατ. ευρώ. Αλλά οι αγορές δεν δουλεύουν με συγκριτικά συμπεράσματα. Η κάθε μετοχή έχει το δικό της άστρο, το δικό της όραμα. Που τα καθοδηγούν κατά 90% οι μεγαλομέτοχοι τους. (κανένα υπονοούμενο για την ΦΟΥΝΤΛ εννοείται, το παλεύουν οι άνθρωποι, είναι μαχητές).  
 
ΚΥΡΙΟ: Βοοκ value 2,1700 ευρώ και στο ταμπλό με χίλια ζόρια στα 1,0500 ευρώ. Ο δικός του ποτέ δεν είχε όραμα βλέπετε. Αλλά ο επενδυτής ο πραγματικός, εδώ κοιμάται ήσυχος… 

@12:35

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ (2)
 
ΦΟΥΝΤΛ και ΝΤΟΠΛΕΡ ξεφαντώνουν, ενώ οι τρίτοι της Εναλλακτικής Παρέας μασάνε αδιάφορα την τσίχλα τους. Μαζεμένη η ΜΑΣΟΠ σε ποσοστό 90% και οι επικεφαλής δεν δίνουν καμία σημασία για το 10%. Τέτοια εταιρεία και να διαθέτει management που δεν δίνει τσακιστό σεντ για την μετοχή της(!)
 
PERFORMANCE: Κανονικά, με κ/φση περί τα 33,5 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να διαπραγματευόταν στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ με έπαινο. Αλλά εδώ πέσαμε σε μία διοίκηση που υστερεί αφάνταστα στην εποικοινωνιακή πολιτική της ενώ δημοσιεύει τα αποτελέσματα πάντα στη τελευταία ημέρα της προθεσμίας, Που κανονικά λόγω κλάδου έπρεπε να ανακοίνωσε από τις πρώτες. 
 
ΠΕΡΦ – απάντηση: Ολοι γνωρίζουν ότι ο μ/μ ασχολήθηκε εκτενέστατα μαζί της, όταν δεν άνοιγε επί χρόνια στο ταμπλό. Τα πρώτα δειλά βήματα της τα έκανε αμέσως μετά τις δημοσιεύσεις μας. Και τις μέχρι παρεξηγήσεως εκτιμήσεις μας… Από τα 2,5000 ευρώ… Και έφτασε στα 10,00 σχεδόν (για την ακρίβεια στα 9,7000). Η μοναδική μτχ για την οποία δεν γράψαμε “Πάρτε κέρδη”.  Και το ξαναλέμε…   

@13:59

ΔΕΗ: Γρήγορη επαναφορά στα άνω των 7,0000 ευρώ επίπεδα τιμών και +10% καθαρά από το χθεσινό χαμηλό της. Στο +4,4% στα 7,1000 ευρώ με τζίρο 1,8 εκατ. ευρώ.

@14:13

ΡΕΒΟΙΛ: Νέα υψηλά πολυετίας, στα 1,0000 ευρώ έχοντας ξεκινήσει από τα 0,5500 με 0,6000 ευρώ. Με 11,4 χιλ. τμχ και κ/φση 21,5 εκατ. ευρώ.

ΠΑΙΡΗΣ: Νέα υψηλά πολυετίας, στα 0,9450 ευρώ στις 14/1/2021 έχοντας ξεκινήσει από τα 0,2000 με 0,2500 ευρώ. Κ/φση 4,5 εκατ. ευρώ. Στο +4% στα 0,9200 ευρώ σήμερα. Κοιτάζει στον άσο κι αυτός… Δεν θα σταματήσει εκεί όμως, με τέτοια αποτίμηση. Επισημάνθηκε κατ’ επανάληψη στα 0,2500 – 0,3000 – 0,3500 – 0,4000 τότε που… αδειάζαμε στα κεφάλια των αναγνωστών μας. Τρομάρα στους παντογνώστες του διαδικτύου.

@14:40

KEKΡΟΠΑΣ: Ο Δήμαρχος Παλ.Ψυχικού – Φιλοθέης άρχισε τον πόλεμο για να μην γίνει το project. Και για την διατήρηση της περιοχής στα λατομεία Γαλατσίου σαν πνεύμονα πρασίνου για τους δημότες του.
 • Το ότι ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ ήταν ΕΚΕΙ πριν καν πλακώσουν οι… αριστοκράτες και το ότι ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ ρυμοτόμησε το Παλ. Ψυχικό και τις γύρω περιοχές δεν μετράει. Δήμαρχος είναι και Κυβερνήτης της χώρας επομένως. Αϊ σιχτίρ πιά. Εγκαταλελειμμένη η όλη περιοχή, θυμίζει σεληνιακό τοπίο τόσα χρόνια. Αϊ σιχτίρ δυό φορές… @14:40

@14:43

AΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ: Ομιλος πρότυπο για το ελληνικό επιχειρείν με παρουσία σε όλες τις ηπείρους και σε πέντε – έξι δεκάδες χώρες. Επανέρχεται στον ίσο δρόμο, αλλά όταν θα ισιώσει για τα καλά δεν θα τον βρίσκει κανείς εδώ κάτω… Στο -19% εφέτος , δείχνει διαθέσεις μείωσης των απωλειών του εν έτει 2021.
@15:33
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
PERF – απάντηση: Αφήστε τους φίλε μου να βγάζουν αναχώματα. Ούτε, λέπι!! Διευκολύνει και τους εκλεκτικούς αγοραστές της που ολοένα και μαζεύουν… Η εταιρεία είναι μοναδική στο είδος της το… “Συννεφιασμένο”.
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Αυτές είναι για πολύ μεγάλα παιδιά, για γνώστες του χρηματιστηριακού αντικειμένου. Τι να σκαμπάζουμε εμείς τα φουκαριάρικα;;
ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ- ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ με αποδεδειγμένα άξιο management – Αφήστε τις ταρζανιές με τα χαρτιά του Συστήματος – Σταματήστε να το τρέφετε! Για τους μικροοεπενδυτές δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι, ξέρουν πολύ καλά…
@16:49
EΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΟ:ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ μπροκεράδικο την πραγμάτεια του στον ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ… Εξ ου και οι πιέσεις. Οσοι έχετε ρευστότητα… βοηθήστε το!!!
PERFΟRMANCΕ: Κάποιοι κάνουν πλάκα στους… πωλητές, Και πολύ καλά τους κάνουν! Ο μ/μ δεν παίζει με τους αναγνώστες του…
@16:53
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ και τέλος για σήμερα…
 
ELINOIL: Το Σαββατοκύριακο θα σας αναλύσουμε βάσει ενός deal που έγινε πολύ πρόσφατα στο κλάδο της, γιατί η κ/φση της πρέπει να ήταν τουλάχιστα διπλάσια συγκριτικά. 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μας ερωτούν…

ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ

 • ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΞΙΑΣ 10.000 ευρώ – Αγορές σε 4 το πολύ 5 μετοχές – ισόποσα
ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ (10) : ΠΕΡΦ – ΡΕΒΟΙΛ – ΠΑΙΡΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ – ΕΛΙΝΟΙΛ – ΔΟΜΙΚΗ – ΙΝΤΕΚ – ΔΡΟΜΕΑΣ – ΙΑΤΡΙΚΟ – ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ  (η σειρά στη τύχη γραμμένη και ο καθένας με την τύχη του)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.