(29+30/5/2021)- Χ.Α+Markets: Μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΑΛΛΗ η ιδιοσυγκρασία, ο τρόπος σκέψης και η ενέργεια ενός επενδυτή, άλλη του παίκτη και διαφορετική του κερδοσκόπου. Δεν είναι άλλωστε υποχρεωμένοι όλοι να ακολουθούν την ίδια τακτική, γιατί τότε δεν θα υπήρχε και η Αγορά. Επίσης διαφορετικά διαβάζουν και κρίνουν οι επενδυτές από τους παίκτες και πόσο μάλλον από τους κερδοσκόπους.

MEΣAIA και MIKΡOMEΣAIA ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΙΝΤΡΑΚΟΜ
 • ΦΟΥΡΛΗΣ: Αποχωρεί από τον FTSE και απελευθερώνεται από τις συνεχείς ρευστοποιήσεις

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η φθηνότερη μετοχή αυτή την στιγμή στο Χ.Α

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΧΑΕ
 • ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο Μάιος είναι ο πρώτος μήνας, μετά από 23 μήνες, που θα κλείσει με μέσες ημερήσιες συναλλαγές άνω των 100 εκατ. ευρώ και ο τέταρτος μήνας στο διάστημα που μεσολαβεί, μετά τον “τραυματικό” Δεκέμβριο του 2015, που θα καταφέρει να έχει μια αξιοπρεπή συναλλακτική επίδοση, άνω των 100 εκατ. ευρώ. Με αυτό ως δεδομένο, το Καλοκαίρι του 2021, παρά τις όποιες εποχικές επιβραδύνσεις, θα κρατήσει ψηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον σε όλα τα μέτωπα, έχοντας ήδη ένα αρκετά φορτωμένο ημερολόγιο γεγονότων μπροστά του (ΔΕΠΑ, Alpha Bank, τεστ αντοχής, κλπ).

***

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ: Η πρόσφατη κίνηση του Γενικού Δείκτη, κάτω από την περιοχή των 900 μονάδων, εμφανίζει έντονα τα χαρακτηριστικά συσσώρευσης. Είναι φυσιολογικές οι ανησυχίες των Θιασωτών του ανοδικού σεναρίου ότι αυτό έχει ολοκληρωθεί, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια διαλυτικών τάσεων, παρά μόνο καθυστέρηση στο bull market και αυτή η εξέλιξη φαίνεται ιδανική για το Χ.Α.

 • Μήπως άραγε η διαχείριση ρίσκου θα ήταν ευκολότερη σε μια Αγορά μέσης ημερήσιας μεταβλητότητας +/-5%; Δεν το πιστεύουμε. Με άλλα λόγια, ακόμη και τώρα, που το διάγραμμα ενός έτους του ΓΔ μοιάζει με ανηφόρα βουνού που καταλήγει σε υψίπεδο, το Χ.Α. δίνει ευκαιρίες όχι τόσο για ενδοσυνεδριακά κέρδη, αλλά για μια πιο συνετή επενδυτική διαδικασία.

Οι αντιστάσεις στη ζώνη τιμών κοντά στις 950 μονάδες, συνεχίζουν να αποτελούν τόσο έναν ελκυστικό στόχο, όσο και ένα “φόβητρο” για τους αγοραστές.

Εκτιμούμε ότι το top picking, αντίθετο του bottom fishing, είναι ενδιαφέρουσα, αλλά μη κερδοφόρα διαδικασία. Το τρένο της ανόδου συνεχίζει να ζαλίζει, αλλά οι διορθώσεις δίνουν το αλατοπίπερο στην αντιθετική (contrarian) κερδοσκοπία, μέχρι ξεκάθαρης αποδείξεως του εναντίου, φυσικά…

*****

Θεωρία DOW – H φιλοσοφία του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια της τεχνικής ανάλυσης των μετοχών
 • Η Θεωρία Dow πήρε το όνομα αυτό από τον Charles Dow, συνιδρυτή της εφημερίδας The Wall Street Journal, και δημιουργό των διαφόρων μετοχικών δεικτών, η αρθρογραφία του οποίου αποτέλεσε τη βάση αυτής της φιλοσοφίας.
Ο Dow πραγματικά δημιούργησε την ιδέα της τεχνικής ανάλυσης και της δράσης των τιμών, ενώ η θεωρία Dow αποτελεί τη βάση και της Κυματικής Θεωρίας του Elliott.
 • Υπάρχουν έξι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στη θεωρία Dow.
 • Χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία η σειρά, πρώτον, ο Dow υποστηρίζει ότι η τάση συνεχίζεται έως ότου συμβεί κάτι που θα τη σταματήσει.
Αν περιστασιακά κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, δεν σημαίνει ότι η τάση έχει τελειώσει, απλά αυτό είναι «θόρυβος» της αγοράς. Δεύτερον, οι τάσεις επιβεβαιώνονται από τον όγκο συναλλαγών. Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα που μπορεί κανείς να παραβλέψει όταν απλά παρακολουθεί τις τιμές.
 • Συχνά μπορεί να παρατηρηθεί μια προσωρινή αντιστροφή της τάσης αλλά, αν παρατηρήσετε, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπήρχε μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα εκείνη την ημέρα, και επομένως η κίνηση αυτή δεν αποτελεί σημαντική ένδειξη της ψυχολογίας της αγοράς. Τρίτον, υπάρχουν τρία στάδια σε μια τάση των τιμών, είτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Για μια ανοδική τάση, το πρώτο στάδιο, που ονομάζεται συσσώρευση, είναι η μετοχή δεν ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Το «έξυπνο χρήμα», δηλαδή εκείνοι που ξέρουν, αγοράζει χωρίς να υπάρχει μεγάλη επίδραση στις τιμές.
 • Το δεύτερο στάδιο είναι όταν οι άλλοι άνθρωποι, ακολουθώντας την τάση και τη τεχνική ανάλυση, ακολουθούν το «έξυπνο χρήμα» και η τιμή της μετοχής ανεβαίνει. Αυτό αποτελεί τη φάση συμμετοχής του ευρέως κοινού και έχει ως κινητήριο δύναμη την απληστία.
Τρίτον, η ανοδική τάση εξελίσσεται σε υπερβολική κερδοσκοπία και οι τιμές φτάνουν σε μια κορύφωση, καθώς οι έξυπνοι επενδυτές αρχίζουν να πωλούν. Φυσικά, μπορεί επίσης να συμβεί και το αντίθετο.
 • Δηλαδή, στην αρχή οι επενδυτές που «γνωρίζουν» να πωλούν ήσυχα μετοχές, παρά την αντίθετη γενική άποψη της αγοράς. Αυτό το κάνουν διότι έχουν αντιληφθεί ότι η αξία της μετοχής έχει εξασθενίσει. Η τιμή της παραμένει αρκετά σταθερή, επειδή δεν συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι στις συναλλαγές.
Στο δεύτερο στάδιο η αγορά μπαίνει στο παιχνίδι, και η μεγαλύτερη συμμετοχή προκαλεί γρήγορες μεταβολές των τιμών. Η κίνηση αυτή καθοδηγείται από τον φόβο.
 • Τέλος, όταν επικρατήσει η απόγνωση, κανείς δεν θέλει να βάλει χρήματα στο χρηματιστήριο, και η τιμή της μετοχής φτάνει στα κατώτατα σημεία της εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος.
Ο τέταρτος παράγοντας στα άρθρα του Dow ήταν η παρατήρηση του τρόπου που κινούνται οι αγορές.
 • Οι πρωτεύουσες κινήσεις, δηλαδή εκείνες που δείχνουν την υφιστάμενη τάση, μπορεί να διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και χρόνια.
 • Οι δευτερεύουσες κινήσεις έχουν την αντίθετη κατεύθυνση, διαρκούν συνήθως για μερικές εβδομάδες ή μήνες, και είναι εκείνες που ονομάζονται διορθώσεις σε μια ανοδική αγορά.

Παρατηρούνται επίσης κάποιες φορές περίοδοι όπου οι τιμές κινούνται σχεδόν τυχαία για λίγες μέρες, μια κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη για συναλλαγές λόγω της αδυναμίας πρόβλεψης της κατεύθυνσης των τιμών.

Ο Dow υποστήριξε επίσης την ιδέα ότι οι αγοραίες τιμές ενσωματώνουν όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Αυτό μερικές φορές ονομάζεται «μοντέλο της αποτελεσματικής αγοράς». Μπορεί, για παράδειγμα, μια εταιρεία να ανακοινώσει καλά στοιχεία κερδοφορίας και η τιμή των μετοχών της να υποχωρήσει, κάτι που δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς.
 • Αυτό συμβαίνει γιατί η αγορά είχε προεξοφλήσει τις ειδήσεις και η θετική κερδοφορία είχε ήδη ενσωματωθεί στη τιμή της μετοχής. Υπάρχει μια χρηματιστηριακή παροιμία που λεει «αγόραζε στη φήμη, πούλα στην είδηση», η οποία αναφέρεται σε αυτή τη φαινομενικά ανώμαλη παρατήρηση.
Τέλος, ο Charles Dow ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη σχέση μεταξύ του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) και του δείκτη μεταφορών Dow Jones Transportation Average (DJTA). Πάντα έλεγε ότι αυτοί οι δύο δείκτες έπρεπε να κινούνται μαζί για να επιβεβαιώνουν ότι η τάση είναι πραγματική και πως θα πρέπει κανείς να την πιστέψει. Ότι φτιάχνει ο πρώτος δείκτης καταλήγει στον δεύτερο.
 • Με άλλα λόγια, εάν οι μετοχές των βιομηχανιών ανεβαίνουν, αλλά εκείνες των μεταφορών όχι, τότε η αύξηση της αξίας είναι ύποπτη, γιατί τα αγαθά δεν παραδίδονται ώστε να δώσουν στις μετοχές των μεταφορών μια ώθηση.
 • Παρομοίως, στη περίπτωση που ο δείκτης των μεταφορών ανεβαίνει, αλλά ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί, κάτι δεν πάει καλά. Ποια είναι η κινητήρια δύναμη του δείκτη μεταφορών αν δεν υπάρχουν περισσότερα αγαθά για μετακίνηση;

@11:45

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τους πασάρουν αυτά που θέλουν και τους λένε να γράψουν, τον διαφημίζουν, τον πατρονάρουν και τρέχουν είτε να αγοράζουν είτε να παιχνιδίζουν μαζί του. Μπαίνουν στη μέση και τα πλυντήρια και δένει το γλυκό. Ελα όμως που ο όμιλος χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του; Δισ. ευρώ, να αναλογιστείτε ότι μόνον ο καθαρός δανεισμός του ξεπερνά πέντε φορές τα ίδια κεφάλαια του…

 • Φυσικά, με γεια τους και χαρά τους και μακάρι να τα κονομάνε όλοι όσοι ασχολούνται με την μετοχή που στη πραγματικότητα έχει ρημάξει ή μάλλον καταρημάξει όλους σχεδόν τους κωδικούς που ασχολήθηκαν μαζί τους, πλην αυτών που εκμεταλλεύτηκαν τα ιστορικά χαμηλά του κάτω από τα 0,6000 ευρώ. Τότε που όλοι σχεδόν είχαν πανικοβληθεί για λουκέτα, με τον μ/μ να βγαίνει και να γράφει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί αναλύοντας και τους λόγους…  Aύριο όλα τα σχετικά και οι… εξυπνάδες περί ΜΟΡΕΑ που έχει εσωτερική απόδοση ανάξια καν αναφοράς!

@12:30μμ

ΚΟΥΕΣ: ΠΛΑΚΑ -ΜΕΓΑΛΗ μάλιστα- θα έχει να έβγαινε κανείς αναλυτής με σύσταση αγοράς της μετοχής του ομίλου QUEST(!)…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΕΣΥΜΒ: Επειδή θα με τρελάνετε στο τέλος με δαύτους και με βάση αυτά που παρατηρεί κανείς στο ταμπλό να συμβαίνουν, δεν θα με παραξενέψει στο μέλλον να γράψει και τριπλάσια τιμή στο ταμπλό. Στα τωρινά 5,5 εκατ. ευρώ έχει ιστορικό P/e μονοψήφιο, στο 7,4!!
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Αν με τόσα ΣΔΙΤ – ΕΣΠΑ και τεχνολογικά projects μπροστά τους, δεν πιάσουν τον νούμερο που μας λέτε, καλύτερα οι της διοίκησης να αλλάξουν επάγγελμα!
 • INΤΡΙΓΚΑΡΕΙ το προ 5ετίας υψηλό τους στα 1,8000 ευρώ. Οι εποχές τους ευνοούν και μία τιμή αρκετά έως πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα είναι απόλυτα εφικτή.
 • Το 2020 ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κερδοφόρων αποτελεσμάτων για την εισηγμένη εταιρεία, με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση της αρνητικής της καθαρής της θέσης που έχει μειωθεί σε μόλις 300 χιλ. ευρώ. Τυπική διαδικασία η επάνοδος της στη ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ  το 2021. Την ίδια στιγμή υπάρχουν υπό επιτήρηση εταιρείες που αποτιμώνται 3, 4 ,5 και 6 φορές περισσότερον από την δική της όλες super ζημιογόνες.

Το 2021 βρίσκει τους Ευρωσυμβούλους με υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων, ενώ οι προσδοκίες για μεγάλες εισροές Κοινοτικών κονδυλίων, διαμορφώνουν θετικές προοπτικές για την πορεία των επόμενων ετών.

Ενδεικτικό είναι το ότι απομένουν προς απορρόφηση 10 δισ. ευρώ από το τρέχον ΕΣΠΑ, άλλα 25-27 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ που θεωρητικά ξεκίνησε το 2021 και κάπου 32 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το 70% των οποίων θα πρέπει να έχει συμβασιοποιηθεί μέχρι και το τέλος του έτους 2022.
 
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ από κανένα χαρτοφυλάκιο μικροεπενδυτή που λίγα βάζει εδώ και δεν προκειται να χάσει αυτα τα λίγα, αλλά τουναντίον θα τα αυγατίσει. 

@4:40μμ

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ (ΚΜΟΛ): Τριπλασιασμός κερδοφορίας από 0,47 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. ευρώ, λογιστική αξία 3,4200 ευρώ και στο ταμπλό κάποιοι άρχισαν να το παίρνουν είδηση τώρα στα 2,3000!!… Στα 22,5 εκατ. ευρώ η κ/φση, στα  33,5 εκατ. τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ –
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ…. CHIPITA ??????????????????

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: 

Αξία

Ναυτεμπορική

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ: 

Χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Jumbo (+4,29%), συμπληρώνοντας δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Η “ροκ” συμπεριφορά του τίτλου, ασφαλώς και δεν επιτρέπει πιθανές τεχνικές εκτιμήσεις. Αν η μετοχή πετύχει κλείσιμο υψηλότερα των 15,84 ευρώ, μπορεί να κινηθεί προς τα 16,30 (ημερήσιο “stop short”), 16,65 και 17,20 – 17,41 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση, οι στηρίξεις στα 14,95 – 14,70 και 13,57 ευρώ.

Πέριξ του ψυχολογικού ορίου των 9,00 ευρώ, “ταλαιπωρείται” εδώ και αρκετές συνεδριάσεις ο τίτλος της ΔΕΗ (-0,17%), ενώ και τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε η Επιχείρηση, δεν “σκόρπισαν ενθουσιασμό” στις τάξεις των Αναλυτών. Αν χαθεί η στήριξη στα 8,75 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 8,30 – 8,20 και 7,90 ευρώ. Έχει απομακρυνθεί αισθητά η αντίσταση – φόβητρο των 10,14 – 10,25 ευρώ, με ενδιάμεση αντίσταση στα 9,38 ευρώ (ημερήσιο “stop short”).

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, αύξησαν συναλλαγές οι CPI (+10,45%), Κέκροπας (+0,67%), Επίλεκτος (-9,09%), Κτήμα Λαζαρίδη (-8,28%), Ναύπακτος (-4,57%), Δρομέας (-1,56%) και Ιντερτέκ (+1,24% και πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Optronics (+4,24%), Βιοτέρ (+2,70%), Χαϊδεμένο (0%) και ΒΙΟΚΑq (+12,60%), πυκνές συναλλαγές πέριξ των 0,60 ευρώ για τον Μουζάκη (+1%), ενώ η Frigoglass (+9,73%) για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 0,135 ευρώ.

Προσπάθεια αντίδρασης, μετά από “τρίο” πτωτικών συνεδριάσεων, από Ιντρακόμ (+2,84%) και Λύκο (+1,97%) και μετά από “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για τον Logismo (+0,86%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Κρι Κρι (-0,78%) και Entersoft (-2,82%), ενώ όλα δείχνουν ότι δεν έχει τελειώσει ο πωλητής στα Πλ. Θράκης (+2,94%).

Πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Βογιατζόγλου (-0,56%), καθίζηση συναλλαγών στην Cairo Mezz (-0,66%), αντανακλαστική κίνηση στον Καραμολέγκο (+13,89%, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Chipita), ενώ τίθενται υπό παρατήρηση οι Ευρωσύμβουλοι (+9,18%) μετά την ξαφνική αύξηση των συναλλαγών και το κλείσιμο σε υψηλά 40 μηνών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (Ι) 

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε
 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.