29/7- Χ.Α: Η κατάσταση παραμένει οριακή- Κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να μπει σε πτωτικό κανάλι

FTSE 25: Ο μεγάλος στόχος σε αυτήν την περίπτωση- Με την κατάσταση και εδώ να προβληματίζει…..

Αναφερόμαστε εδώ και καιρό στη γνωστή ανάγκη ο ΓΔ να παραμείνει υψηλότερα των 630 – 635 μονάδων και χθες είχαμε αναφερθεί στον τραπεζικό δείκτη και την ανησυχία που προκαλεί η δική του τεχνική εικόνα, δεδομένης της παραμονής χαμηλότερα των 350 – 360 μονάδων.

 • Σήμερα θα αναφερθούμε στον FTSE 25, όπου και εδώ η διαγραμματική εικόνα είναι άκρως ανησυχητική, με την εικόνα να θυμίζει αυτήν του τραπεζικού δείκτη, παραμένοντας και αυτός χαμηλότερα καθοριστικών τεχνικών επιπέδων.Ειδικότερα, ο δείκτης έκλεισε χθες στις 1.528 μονάδες, με άνοδο 1,17%, χαμηλότερα των 1.550 – 1.560 και 1.570 μονάδων, καθιστώντας την όλη κατάσταση εξαιρετικά εύθραυστη, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή ο δείκτης και η αγορά να μπει σε ένα νέο πτωτικό trend.

  Όπως είπαμε, η εικόνα του FTSE 25 θυμίζει αυτήν του τραπεζικού δείκτη, όχι φυσικά κάτι παράλογο, λόγω και της αλληλοκάλυψης των δεικτών. Όσο λοιπόν ο δείκτης μένει χαμηλότερα των παραπάνω επιπέδων, ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει σε ένα πτωτικό trend, με πτώση χαμηλότερα των 1.500 μονάδων, μέχρι τουλάχιστον και τις ισχυρές στηρίξεις στις 1.400 – 1.410 μονάδες, δηλαδή περίπου 8% χαμηλότερα. Και τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι ο ΓΔ θα υποχωρήσει χαμηλότερα των 600 μονάδων.

  Συνοψίζοντας τώρα…

 • Αν και πιστεύουμε πως η συσσώρευση ουσιαστικά των τελευταίων εβδομάδων και η κίνηση σε ένα σχετικό στενό εύρος τιμών, με χαμηλούς τζίρους θα συνεχιστεί
 • (μην ξεχνάμε πως είμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού),
 • με το ΓΔ να παλεύει να μη χάσει οριστικά τις 630 – 640 μονάδων
 • και με τους άλλους δύο βασικούς δείκτες να βρίσκονται χαμηλότερα των δικών τους σημαντικών τεχνικών επιπέδων,
 • η κατάσταση στην αγορά παραμένει αρκετά οριακή,
 • με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή το Χ.Α. να μπει σε ένα πτωτικό κανάλι.

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Greek Finance Forum μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόταση/σύσταση για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση κινητών αξιών/χρεογράφων οποιασδήποτε κατηγορίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου.

Ο χρήστης αποδέχεται ότι η χρήση του website του Greek Finance Forum δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρακίνηση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης καθώς και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ή να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή από το website του Greek Finance Forum (website).

Ο Κυνηγός