29/7/2020: Τεχνική προσέγγιση για τις μετοχές των ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ και ΕΕΕ

ΕΤΕ

Στα 1,2065 ευρώ έκλεισε χθες η ΕΤΕ, με οριακές απώλειες 0,04% κοντά στο χαμηλό ημέρας και πολύ μακριά από το υψηλό ημέρας και τα 1,27 ευρώ, απογοητεύοντας για ακόμη μια συνεδρίαση. Διαγραμματικά, η κατάσταση είναι σταθερή, με τη μετοχή να μένει χαμηλότερα των ισχυρών αντιστάσεων στα 1,24 – 1,25 και κυρίως 1,27 – 1,29 ευρώ.

Διάσπαση αυτών των αντιστάσεων επαναφέρει το θετικό σενάριο. Αντίθετα, όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα τους, η εικόνα παραμένει επιβαρυμένη, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή, να έχουμε έναν κύκλο πτώσης προς αισθητά χαμηλότερα επίπεδα ακόμη και προς το 1 ευρώ και τα χαμηλά του Μαΐου, στα 0,90 – 0,95 ευρώ.

Μυτιληναίος

Εξαιρετικός κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ο Μυτιληναίος, έχοντας καταφέρει να μείνει υψηλότερα των ισχυρών στηρίξεων οι οποίες δοκιμάστηκαν, στα 7,35 – 7,40 ευρώ. Και με κλείσιμο χθες στα 7,94 ευρώ, +2,06%, όλα τα βλέμματα στρέφονται στις πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 8,00 – 8,10 ευρώ, στις οποίες προσφάτως είχε κορυφώσει το ράλι της μετοχής και είχαμε ένα βραχυπρόθεσμο profit – taking.

Και αν και είμαστε long μέσο – μακροπρόθεσμα για τη μετοχή. Βραχυπρόθεσμα και εφόσον η μιζέρια στο Χ.Α. παραμείνει, δεν αποκλείουμε και πάλι να συμβεί κάτι αντίστοιχο, με ένα ελεγχόμενο profit taking μετά τη δοκιμασία αυτών των αντιστάσεων.

EEE

Τέλος, με άνοδο 2,34% έκλεισε χθες η Coca Cola EEE, στα 22,75 ευρώ. Και κάπως έτσι η μετοχή συνεχίζει να κινείται στα όρια των καθοριστικών τεχνικών επιπέδων των 22,60 – 22,70 ευρώ.

Και είτε θα έχουμε διάσπαση αυτών των αντιστάσεων και κίνηση προς τις επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 25,40 – 25,60 ευρώ. Ή η διάσπαση θα αποτύχει και θα έχουμε ένα ελεγχόμενο γύρισμα, με τις επόμενες στηρίξεις στα 21,50, 21 και 20,00 – 20,10 ευρώ.

Αποποίηση Ευθύνης
Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Greek Finance Forum μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόταση/σύσταση για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση κινητών αξιών/χρεογράφων οποιασδήποτε κατηγορίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου.

Ο χρήστης αποδέχεται ότι η χρήση του website του Greek Finance Forum δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρακίνηση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης καθώς και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ή να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή από το website του Greek Finance Forum (website).