Το φθηνότερο χαρτί του 25άρη- Προσωρινό setback λόγω Λάμδα- Είναι επενδύσιμη ή όχι- Δεν χάλασε ο κόσμος- Αυτή δεν ξεχνιέται…

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: «Εάν μια κρίση υγείας όπως του Covid-19 εξαφάνισε οικονομική αξία ύψους 6 τρισ. δολαρίων μέσα σε λίγους μήνες, τότε ο κόσμος δεν αντέχει να έχει μια ψηφιακή κρίση που μπορεί να εξαλείψει την ίδια οικονομική αξία μέσα σε λίγες εβδομάδες, αν όχι ημέρες», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφορικής, Abdullah Alswaha.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Πρέπει η ανθρωπότητα να μάθει να ζει και με τον κορωνοϊό. Δεν μπορούμε να παρατήσουμε τα πάντα, γιατί τότε -τρόπος του λέγειν – καλύτερα να ανοίξουμε ένα λάκκο να πέσουμε μέσα και να σωθούμε δια παντός. Απλά, πρέπει να γίνουμε κάποια στιγμή υπεύθυνοι πολίτες. Ας το προσπαθήσουμε έστω για μία φορά. Δεν βαρεθήκαμε τον τσαρλατανισμό; Να μην ξεχνάμε ότι όταν η πολιτική ηλιθιότητα διαπλέκεται με τον τσαρλατανισμό των “ειδικών”, δημιουργείται εκρηκτικό μείγμα αυτοκαταστροφής.

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μάλλον πήραν μποστά οι μηχανές…Το φθηνότερο χαρτί του 25άρη. Αψογη η προχθεσινή ανάλυση του ειδικού συνεργάτη μας, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω.

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (μας εστάλη με μήνυμα από φίλο αναγνώστη που το διάβασε σε forum του capital)

Στις 12 Αυγούστου οι ανακοινώσεις για MSCI. Ακόμη οι επενδυτικοί οίκοι (Societe Generale, Ρώσοι, κλπ) δεν έχουν κάνει τις συνήθεις αναφορές-εκτιμήσεις για εισόδους-εξόδους από τους δείκτες.

 • Παρατηρούμε ανοδική κίνηση, λιγότερες αγορές ιδίων μετοχών και υψηλό όγκο συναλλαγών παρά την επενδυτική ραστώνη στο ΧΑΑ. Πιο χαμηλά η στάθμιση της Χώρας στον δείκτη δεν μπορεί να πάει. Μόνο τυχόν εισόδους μπορούμε να περιμένουμε.

Θυμίζω ότι στις 24 Ιουνίου ο MSCI έβαλε στο ραντάρ του για υποβάθμιση τις επίσης αναδυόμενες αγορές της Τουρκίας και της Αργεντινής. Ίσως ανέβει και η στάθμιση της Ελλάδας στο δείκτη των αναδυομένων αγορών, πέρα από πιθανή είσοδο.

 • Χαμηλά την μπάλα, αργά ή γρήγορα η μετοχή θα μπει στον MSCI- Το αλουμίνιο αναρριχήθηκε σήμερα στα 1727 δολάρια, από τα 1462 δολάρια στις 15/5. Και η αλουμίνα από τα 230 δολάρια στις 30/4 ανέβηκε στα 268 δολάρια.

!ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και τι να πει κανείς… Μαζί της από τα 0,8000 ευρώ από άλλο μετερίζι, όταν ήμουν σύμβουλος έκδοσης στο ΒΝ.

!ΓΕΚΤΕΡΝΑ – προσωρινό setback λόγω LAMDA: Το project θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει, έστω με μία περαιτέρω καθυστέρηση. Αλλιώς, αλίμονο σε όλους. Στις τωρινές τιμές της πάντως δεν συμμετέχει το… Ελληνικό. Επιλογή διαρκείας, με αυξομειώσεις για όσους είναι σταθερά ενεργητικοί στα τερματικά.

!LAMDA DEVELOPMENT: Ηρέμησε η μετοχή, που θα βρει την βάση της. Αλλά δεν μπορεί να έχει κανείς μεγάλες προσδοκίες με μία επένδυση στη μετοχή. Εκτός κι αν βρει το δρομολόγιο της στα τερματικά του Χ.Α.

ΛΑΜΔΑ – Απλά, στρωτά και (ε)ξηγημένα: Διαβάσαμε, ένα σχόλιο σε forum (capital) σωστά διατυπωμένο και με το οποίο πολλοί θα συμφωνήσουν…

” Δεν βγαίνει αυτή η επένδυση από μια οικογένεια όσο πλούσια κι αν είναι. Εδώ και καιρό ο Σπύρος Λάτσης βάζει επιχειρηματίες με οικονομική επιφάνεια στην Λάμδα και είναι λογικό θα τους χρειαστεί γιατί  είναι βέβαιο πως θα χρειαστούν και άλλες ΑΜΚ μέχρι να ολοκληρωθεί η τεράστια αυτή επένδυση.

 • Τώρα, δεν νομίζω ότι χάλασε ο κόσμος που έφυγε ο Πάρης Κασιδόκωστας και η μαμά του Μαριάννα Λάτση. Εάν έφευγε ο Σπύρος θα σου έλεγα ότι είναι ανησυχητική εξέλιξη.
  Τώρα γιατί δεν το είπαν πριν την έκδοση του ομολόγου και το είπαν μετά, λογικό δεν είναι;

Οι μισοί εδώ μέσα που υποτίθεται ότι είναι “εμβολιασμένοι” με τις αγορές αυτό που κατάλαβαν την Παρασκευή το βράδυ είναι ότι έφυγε ο Λάτσης από την επένδυση. Φαντάσου τι συμπέρασμα θα έβγαζε ο υπόλοιπος κόσμος…Θα ήταν σαν να έλεγαν ότι φεύγει ο Περιστέρης από τη ΓΕΚ πριν την έκδοση του ομολόγου…

 • Νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα η επένδυση με αυτήν την αποχώρηση. Η επένδυση είναι πολύ μεγάλη και επειδή είναι πολύ μεγάλη επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Θέλει υπομονή και επιμονή, όποιος δεν τα έχει φεύγει και αγοράζει κάτι άλλο.

!ΕΧΑΕ: Ανεξάρτητα των όσων διαβάζουμε σε σχόλια, των όσων τους καταλογίζουμε εκείνο που μας ενδιαφέρει σαν επενδυτές είναι το αν είναι… επενδύσιμη.

 • ΕΡΩΤΗΜΑ: Αποτιμάται σε 185,3 εκατ. ευρώ και διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα περί τα 75 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά επειδή δεν έχει δανεισμό αποτιμάται περί τα 110 με 115 εκατ. ευρώ. Επομένως είναι επενδύσιμη ή όχι;

Την απάντηση στο ερώτημα την αφήνουμε σε σας.

ΕΧΑΕ(Ι): Αυτά δεν σημαίνουν όμως ότι θα μένουν στο απυρόβλητο, όταν μάλιστα έχουν κάνει τόσες…αμαρτίες, έχουν υποπέσει σε σφάλματα και παρατυπίες που “Ω, τι σύμπτωση” είναι πάντα εις βάρος των συμφερόντων των μη θεσμικών επενδυτών και κατ’επέκταση εις βάρος του θεσμού.

 • Ο μ/μ, όπως γνωρίζουν οι παλαιοί αναγνώστες περισσότερο, εδώ και χρόνια πολλά είναι… απέναντι. Τώρα τελευταία είναι κι άλλοι, παρήγορο πολύ αυτό. Και πληθαίνουν.
 • Δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τον ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις, τα ταξιδάκια κ.λπ.

ΕΧΑΕ(ΙΙ)- Μιχ.Γελαντάλις: Δεν θα σας κουράσω με τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ  Συμμετοχών, ει μη μόνον με 2-3 λεπτομέρειες που σχετίζονται (και) με τη «γύμνια» του «ρηχού» χρηματιστηρίου μας.

 • Το σύνολο του κόστους λειτουργικών εργασιών και δαπανών με παρεπόμενες υπηρεσίες για το πρώτο 6μηνο του 2020 ανήλθε στα 9,48 εκατ. (!) έναντι 8,68 το αντίστοιχο του 2019, αυξημένο κατά 9,2%(!).Η μεταβολή προέρχεται κυρίως από τις αμοιβές προσωπικού, που συνδυάστηκαν με την ενίσχυση της διοικητικής δομής στις αρχές του έτους, την αμοιβή συμβούλου για τη βελτίωση της επιχειρησιακής οργάνωσης (sic), τη δωρεά για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας κ.λπ, κ.λπ.

Αντε την δωρεά στο ΕΣΥ λόγω Covid-19 να την καταλάβω, αλλά όλα τα άλλα, τις πομφόλυγες για αναβάθμιση, πείτε μου πώς, όταν μέρα με τη μέρα το χρηματιστήριο βυθίζεται στο… τέλμα του, αδυνατώντας να προσελκύσει έστω μία -έστω μία, ρε γμτ- νέα εισαγωγή εταιρείας (Θέλουμε να φέρουμε νέες εταιρείες στο ΧΑ: πρόεδρος EΧAΕ, Γιώργος Χατζηνικολάου, τέλη Μαΐου), καθιστώντας το περίφημο rebranding το πιο σύντομο… ανέκδοτο. Και εντέλει, μη υλοποιώντας καν τα αυτονόητα, θα περιοριστώ στα κίνητρα προς τους market makers και το σταματώ εδώ, γιατί ανεβαίνει και η θερμοκρασία.


Στο περιστύλιο του παρασκηνίου του ελληνικού χρηματιστηρίου (28 Ιουλίου 2020)

ΣΣ****: Στην φωτό καθήμενη είναι, η εκάστοτε υπό εξέταση καλή έως πολύ καλή μετοχική περίπτωση.
 • ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Χωρίς σχόλια… – ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ

19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 – Κέκροπας: Έχουν τσακωθεί με την αλήθεια!!!

 • ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ομοίως… ΑΣΤΕΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

ΙΝΤΡΑΚΟΜ – Χρήση 2019: Με book value 3,1150 ευρώ και επάνοδο στη κερδοφορία…

 • ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Έρχεται και η δική της σειρά… Τζάμπα κι αυτή.

 • ΙΝΛΟΤ: Ίσως στο μέλλον τρελάνει κόσμο και κοσμάκη…Υψηλού ρίσκου μεν, αλλά…

!ΞΕΧΑΣΑΜΕ και την λατρεμένη Performance, αλλά αυτή δεν ξεχνιέται…

 • ΣΕ νέα ιστορικά υψηλά η ΠΕΡΦ που θα ακολουθήσει τα βήματα των ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ (δηλ. split και εισαγωγή στην Κύρια Αγορά) και κάποια στιγμή θα κονταροχτυπηθεί μαζί τους για τα πρωτεία στο ταμπλό.
 • ΣΣ: Με τις ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ ασχοληθήκαμε όταν ήταν τζάμπα και στα αζήτητα. Μαζί με τον Ηλία Ζαχαράκη τις είχαμε ξεψαχνίσει…

ΣΣ****: Στην φωτό καθήμενη είναι, η υπό εξέταση εκάστοτε καλή έως πολύ καλή μετοχική περίπτωση.


EΡΧΕΤΑΙ και η δική της σειρά: Ο μεγαλομέτοχος της είναι μεγάλης ηλικίας και δεν πρόκειται να αρνηθεί την προσφορά, πολύ δύσκολα θα πει ΟΧΙ.

 • Η εταιρεία του είναι νοικοκυρεμένη, έχει πολύ καλό όνομα στο νησί της, έχει απ’όλα τα καλούδια (συν τοις άλλοις, άδειες ΑΠΕ, ακίνητη περιουσία προς εκμετάλλευση) και κουμπώνει τέλεια με τις δραστηριότητες  του ομίλου που την έχει βάλει στο μάτι.

Για να μην ψάχνεστε… ΔΟΜΙΚΗ το όνομα της, που δόθηκε εγκαίρως, αλλά και τώρα δεν είναι αργά… Βγαίνει εδώ προσφορά, οπότε μέχρι τα 0,3000 μάξιμουμ…


ΙΝΛΟΤ: To online bet στις ΗΠΑ επιτρέπεται μόνο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, όμως προσεχώς αναμένεται ότι θα απελευθερωθεί και σε άλλες πολιτείες. Γεγονός που θα προσδώσει στην κατά 100% θυγατρική της ΙΝΤΡΑΛΟΤ στις ΗΠΑ τρομερή υπεραξία.

ΙΝΛΟΤ(1): Αυτή την περίοδο και επειδή η μετοχή είναι πλέον σε καθεστώς Επιτήρησης βγαίνει προσφορά από θεσμικά χαρτοφυλάκια, που δεν επιτρέπεται να είναι επενδεδυμένα σε υπό επιτήρηση τίτλους. Αλλά και από ιδιώτες που δεν ελπίζουν ότι η ΙΝΤΡΑΛΟΤ θα τα καταφέρει.

ΙΝΛΟΤ(2): Πλην όμως της διαφαινόμενης συνεργασίας της με τον ΟΤΕ (άραγε θα έκανε ποτέ συμφωνία ο Τσαμάζ με έναν όμιλο εν δυνάμει υπό κατάρρευση;;) υπάρχει μία κίνηση – ή μάλλον προγραμματίζεται – που θα φέρει κυριολεκτικά τα Κάτω – Πάνω.

ΙΝΛΟΤ(3): Ο μ/μ μέσω των πηγών του κάτι παραπάνω θα γνωρίζει και απευθύνεται στους φίλους αναγνώστες που αρέσκονται στην ανάληψη ρίσκου αλλά πάντα με ένα ποσό που δεν θα τους αλλάξει (αν χαθεί) την ψυχική τους ηρεμία. Αν όμως όλα πάνε καλά, τότε το μικρό ποσόν θα……

ΙΝΛΟΤ(4): Την λύση θα την δώσει η θυγατρική στις ΗΠΑ… Που είναι σε θέση να φτάσει και τα 50 εκατ. ευρώ σε Ebitda. Ως γνωστόν στην Wall Street αλλιώς τις μετράνε τις εταιρείες…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ αφορούν αποκλειστικά τους πιστούς φίλους αναγνώστες του μ/μ.

 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ(Ι)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε

 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ 

 • Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
23/07/2020 OPTIMA ΜΠΕΛΑ 16,00 Ν 22,50 Β
23/07/2020 ALPHA F ΟΠΑΠ 11,60 Β ΕΚ ΝΕΟΥ
21/07/2020 EUROXX ΔΕΗ 5,50 OW ΕΚ ΝΕΟΥ
10/07/2020 EUROXX ΑΡΑΙΓ 6,60 OW 11,20 OW
07/07/2020 EUROXX ΛΑΜΔΑ 11,00 OW 12,60 OW
02/07/2020 EFG ΜΟΗ 17,10 B B
02/07/2020 EFG TITC 14,80 B 19,10 H
24/06/2020 ΦΡΛΚ OPTIMA 4,10 N 4,20 B
27/05/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,90 OP 4,80 OP
22/05/2020 AXIA ΠΕΙΡ 2,00 Β 3,50 Β
22/05/2020 AXIA ΕΤΕ 1,90 Β 3,80 Β
22/05/2020 AXIA ΕΥΡΩΒ 0,90 Β 1,20 Β
22/05/2020 AXIA ΑΛΦΑ 1,30 Β 2,50 Β
22/05/2020 NBG ΟΤΕ 16,00 OP 14,00 N
21/05/2020 ALPHA F ΑΔΜΗΕ 3,08 Β ΕΚ ΝΕΟΥ
18/05/2020 OPTIMA ΦΡΛΚ 4,20 Β 8,00 Β
13/05/2020 OPTIMA ΕΕΕ 26,00 Β 35,00 Β
12/05/2020 ALPHA F ΜΠΕΛΑ 19,60 OP 25,40 OP
12/05/2020 EFG ΤΕΝΕΡΓ 10,50 Β 8,40 Β

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων.

 • Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών.

Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.