29.12.2021- Χ.Α: Tεχνικές προσεγγίσεις από τον Πέτρο Στεριώτη

  • Χ.Α: Tεχνικές προσεγγίσεις

Δείκτης Τραπεζών: “Ενώπιος ενωπίω” με αντίσταση τιμών από την πολυετή πτωτική γραμμή τάσης που ξεκινά το 2017 ο Τραπεζικός Δείκτης (δε θέλουμε να πάμε πιο πίσω στον εν λόγω δείκτη γιατί θα κλάψουνε μανούλες). Ο δείκτης έχει υποαποδόσει της υπόλοιπης Αγοράς από την έναρξη της πανδημίας (ας όψονται και οι ΑΜΚ).

  • Το γράφημα τιμών του 2021 δείχνει τη στήριξη-κλειδί των 550 μονάδων, που οι “φαν” του κλάδου θα μεταφέρουν ως παρακαταθήκη στο νέο έτος.

*****

Δείκτης Τεχνολογίας: Σε υψηλό 12 ετών ο Τεχνολογικός Δείκτης (ΔΤΧ) του ΧΑ, μάς έκανε έστω και για λίγο να αισθανθούμε ότι ζούμε στην ελληνική Silicon Valley. Δεδομένου ότι η στήλη βασίζεται κυρίως στην τεχνική και όχι τόσο στη θεμελιώδη ανάλυση, αναγνωρίζει τη διαγραμματική στήριξη στις 1.760 μονάδες.

  • Η οποία όμως επειδή απέχει παρασάγγας από την τρέχουσα τιμή του ΔΤΧ, δείχνει ότι η διαχείριση επενδυτικού μεγέθους (position size) στο συγκεκριμένο περιβάλλον απαιτεί ιδιαίτερη σύνεση. Επιπλέον το κυνήγι κορυφών έχει μετατραπεί σε “κυνήγι μαγισσών” καθώς καμία παραβολική κίνηση δε χαρίζεται στους σορτάκηδες.

*****

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.