29.01.2021- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου από και για τον κόσμο του Χ.Α

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ (άλλος ένας… Αιγινίτης): Η Ελληνική Αγορά διόρθωσε με “σπασμένα τα φρένα” τεστάροντας το πολύ σημαντικό επίπεδο των 750 μονάδων, που ουσιαστικά είναι και εβδομαδιαίο “stop” για τις μεσοπρόθεσμες θέσεις που έχουν στοιχηματίσει στην συνέχεια της ανόδου.

 • Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει κάποιος την Αγορά, θα πρέπει να ξεχωρίσει πρώτα αν κινείται τελείως κερδοσκοπικά, ή με βάση μία συγκεκριμένη στρατηγική. Όταν εκ των προτέρων αυτό είναι ξεκαθαρισμένο, το τι κάνει η Αγορά μέρα με την μέρα είναι μικρής σημασίας.

Να θυμίσουμε ότι από τον Μάρτιο του 2020 και τις 469 μονάδες, μέχρι και τις 827 του φετινού Ιανουαρίου, τα κέρδη για τονΓενικό Δείκτη ήταν της τάξης του 77%! Είναι λογικό η κίνηση να μην είναι μόνο ανοδική, αλλά να έχει και διορθώσεις, καθώς υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να πάρουν τα κέρδη τους, με αποτέλεσμα οι πτώσεις να είναι πολύ πιο γρήγορες από τις ανόδους.

 • Τεχνικά, η Αγορά μας έδωσε σήμα πώλησης έγκαιρα και φυσικά όχι στα υψηλά, κάτι που θα μπορούσε να μας προφυλάξει, έστω και εν μέρει, στο χαρτοφυλάκιό μας. Αν κάποιος κινείται με βάσημεγαλύτερους χρόνους, θα καταλάβει ότι η Αγορά δεν έχει πάθει τίποτα, σε σχέση με την μεγάλη εικόνα.

Σε μία τέτοια κίνηση, ή αφήνουμε την ίδια την Αγορά να μας δείξει που ισορροπεί, ή διαχειριζόμαστε τη θέση μας στην πτώση στους τίτλους που μας ενδιαφέρουν, όπως αντίστοιχα θα έπρεπε να είχαμε κάνει και στα ψηλά.

 • Δεν μπορεί κάποιος πριν από μερικές μέρες να ήθελε να επενδύσει και να περίμενε διόρθωση, αλλά σήμερα που αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, να περιμένει ότι η Αγορά θα καταρρεύσει.

Η αλήθεια είναι ότι οι Επενδυτές κινούνται ως επί το πλείστον με την ψυχολογία της μάζας και τις περισσότερες φορές με χρονοκαθυστέρηση. Όμως από την άλλη έτσι λειτουργούν οι Αγορές.

Σίγουρα θα επιθυμούσαμε η Παρασκευή να μας βρει με το 750 μπροστά για να μην επιδεινωθεί η εικόνα σε εβδομαδιαία βάση. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο ότι ακόμα και να χαθεί το συγκεκριμένο επίπεδο, θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να ξανασκεφτούμε την όποια μας κίνηση.

Ο Τραπεζικός δείκτης για ακόμα μία φορά επιβαρύνει την Αγορά, καθώς κινείται χωρίς ουσιαστική κατεύθυνση και δίχως να μπορεί να αποτιμηθεί, έως ότου βρεθούν οι πολυπόθητες λύσεις.

Ουσιαστικά αν σήμερα κλείσει πάνω από το 750 ο ΓΔ και ο Τραπεζικός πάνω από το 448, διασώζεται το εβδομαδιαίο. Άλλωστε το Χρηματιστήριο είναι μαραθώνιος και όχι 100αρι. Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει με 100αρι πλανάται.

 • ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ… ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΤΕ: Δίνει τον ρυθμό στην υπόλοιπη αγορά, με το 22% του ημερήσιου τζίρου χθες

ΠΡΟΝΤΕΑ: Το ανέκδοτο στο ταμπλό, με premium 50% ΣΤΗΝ nav(!!)

ΕΥΡΩΒ: Πόσο κάτω να πήγαινε;

ΑΛΦΑ: Σχεδόν το 20% του ημερήσιου τζίρου και από το -5% στο +9% (για να καταλάβετε την νοοτροπία των μιζερόπληκτων… Οταν είχε τιμή 0,5200 είχαμε γράψει ότι κάτι καλό ετοιμάζεται. Ομως η τιμή υποχώρησε μέχρι και τα 0,4100 – 0,4200… Το τι μας έγραφαν οι παντογνώστες δεν περιγράφεται. Η τιμή μετά έφτασε και το 1,0000 ευρώ…Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ζόρια τραβάνε αυτοί οι … τυπάρες).

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αφού δεν κάνει κομμάτια γιατί να ασχοληθούν μαζί του οι παικταράδες;; ΝΕΑ ιστορικά υψηλά κι αν προσθέσεις και τα μερίσματα τότε χάνεται ατο απέραντο γαλάζιο η τιμή του.

ΤΕΝΕΡΓ v ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Στα 1,6 δισ. ευρώ η κ/φση της 1ης και… 0,7 δισ. η 2η που κατέχει το 38% της 1ης που μεταφράζεται σε  610 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η υπόλοιπη ΓΕΚΤΕΡΝΑ με τόσες

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ********* είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή. Κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικές πηγές και ΑΠΕ, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

 • Ο Όμιλος απασχολεί 4.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο ενώ οι συνολικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 2,5 δις. Ευρώ. Το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου ανέρχεται σε 1,6 δις. ευρώ, ενώ η συνολική ισχύς των ενεργειακών μονάδων που ανήκουν ή στις οποίες συμμετέχει ο Όμιλος ξεπερνά τα 2500 MW.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει παρουσία στην κατασκευή, διαχείριση και εμπορική εκμετάλλευση έργων παραχώρησης. Πέρα από τα έργα παραχώρησης της Νέα Οδού και Κεντρικής Οδού τα οποία ελέγχει με ποσοστό 100% και τη συμμετοχή του με ποσοστό 17% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ολυμπίας Οδού, έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και λειτουργία δέκα (10) σταθμών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, έχει συσταθεί (από Φεβρουάριο 2019) η εταιρεία παραχώρησης «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ», η οποία έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Αεροδρομίου Ηρακλείου, Κρήτης.

Επίσης, συμμετέχει με ποσοστό 70%  στην Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου – HELLAS SMARTICKET ΑΕ, η οποία ανέλαβε με ΣΔΙΤ το έργο για τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Εγκατάσταση, Υποστήριξη Λειτουργίας, Συντήρηση και Τεχνική Διαχείριση Ενός Ενιαίου, Αυτομάτου Συστήματος Συλλογής Κομίστρων για τις εταιρείες Ομίλου ΟΑΣΑ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ , δύο εκ των μεγαλυτέρων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Τα ορόσημα στην ιστορία του Ομίλου είναι:

1969

 • Ιδρύεται η ΓΕΚ.

1972

 • Ιδρύεται η ΤΕΡΝΑ.

1994

 • Εισάγονται οι μετοχές της ΓΕΚ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
 • Εισάγονται οι μετοχές της ΤΕΡΝΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

1997

 • Ιδρύεται η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, σηματοδοτώντας την έναρξη της δραστηριότητας του Ομίλου στον τομέα παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειαs (www.terna-energy.com).

1999

 • Η ΓΕΚ και η ΤΕΡΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς Ομίλους στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

2000

 • Ο Όμιλος επεκτείνεται περαιτέρω στον τομέα του real estate με την απόκτηση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών ΕΡΜΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. και ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε..
 • Ιδρύεται η εταιρεία ΗΡΩΝ, σηματοδοτώντας την έναρξη της δραστηριότητας του Ομίλου στον τομέα της παραγωγής και προμήθειας ενέργειας από θερμικές πηγές (www.heron.gr).

2002

 • Η αναδιάρθρωση του Ομίλου ολοκληρώνεται με την απορρόφηση του κατασκευαστικού τομέα της ΓΕΚ από την ΤΕΡΝΑ. Η ΓΕΚ μετασχηματίζεται σε συμμετοχική εταιρεία, ενώ η ΤΕΡΝΑ αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας (www.terna.gr).

2007

 • Εξαγοράζεται η εταιρεία ΒΙΟΜΑΓΝ (πλέον ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ), σηματοδοτώντας τη δραστηριοποίηση του Ομίλου στον τομέα της εκμετάλλευσης μεταλλείων / ορυχείων (www.ternamag.com).
 • Εισάγονται οι μετοχές της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

2008

 • Η ΓΕΚ και η ΤΕΡΝΑ συγχωνεύονται. Δημιουργείται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συγκεντρώνει το σύνολο των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στην Ελλάδα με ισχυρή παρουσία στους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της εξόρυξης και της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

********* Με έχει τρελάνει μία προσωπική φίλη, με τις ερωτήσεις της για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ!! 


ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης
@10:17

Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Υπερίσχυσε η διστακτικότητα  για υψηλότερες αποτιμήσεις βραχυπρόθεσμα εν μέσω ανησυχιών για τον εμβολιασμό και κατ’ επέκταση για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης των οικονομιών παγκοσμίως οδηγώντας τους διεθνείς βασικούς μετοχικούς δείκτες σε σημαντικές απώλειες.

 • Ομοίως και ο ΓΔΧΑ βρέθηκε εντός της κρίσιμης περιοχής των 750-730 μονάδων, ενώ και ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε πάνω από τους μέσους όρους της περιόδου.
 • Παρόλο που μεσολαβεί εάν δύσκολο τρίμηνο μπροστά μας, είναι βέβαιο ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές έχουν βελτιωθεί και  σε συνδυασμό με τις ελκυστικότερες πλέον αποτιμήσεις αναμένουμε οι πιέσεις να τεθούν υπό έλεγχο.
 • Αξιολογούμε κατά περίπτωση την ενδυνάμωση των θέσεων μας στην περιοχή κάτω των 740 μονάδων ΓΔΧΑ.

@10:45

MΙΑ πρώτη γεύση από το Τρελοκομείο των Παλαβιάρηδων


Ενσωματωμένη εικόνα

@11:20

ENTAΞEI βρε παιδιά, κάντε και λίγο κράτει… 
ΕΝ τω μεταξύ, ξαναμπήκαμε σε trend που ευνοεί τους αγοραστές.
ΚΑΙ οι φίλοι αναγνώστες που φρόντισαν όχι μόνον να διατηρήσουν ρευστότητα αλλά και να την αυξήσουν, μπορούν να κινηθούν κατά το δοκούν, συνετά και μεθοδικά. Λάου – λάου που λένε και στο χωριό μας.
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ – απάντηση: Δεν φταίνε αυτές, κάθε άλλο μάλιστα!

Results

04/02/21 | Mytilineos (FY20 Flash Note)

11/02/21 | Coca-Cola HBC AG (FY20)

25/02/21 | Hellenic Petroleum (FY20)

26/02/21 | OTE (FY20)

23/03/21 | Titan Cement International (FY20)

08/04/21 | EYDAP (FY20)


@11:40

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ στην ΕΛΙΝ που διαπραγματεύεται με απίστευτο discount στο κλάδο της. Στη 1η γραμμή επικαιρότητας για τον μ/μ η μετοχή της.
 • Προσέχουμε την ΡΕΒ τώρα που διορθώνει…
 • Παριστάνουν τους ψόφιους κοριούς στην ΒΙΟΤΕΡ, όπου επικρατεί σκότος πληροφόρησης.
 • ΒΙΟΤ -απάντηση: Αν ήταν να το ξεφορτώσουν το χαρτί, θα μας είχαν τρελάνει με projects και ανακοινώσεις.
 • Δεν είναι αποτιμήσεις αυτές για τις ΟΛΘ – ΕΥΑΠΣ και ΕΧΑΕ αν τις μετρήσει κανείς με τον σωστό τρόπο.
 • ΣΤΙΣ συστημικές ότι ώρα το θελήσουν, το γυρίζουν το Μαγαζί σε Κατάστημα. Τώρα που πέφτουν, βγαίνουν σωρηδόν τα αρνητικά reports και σενάρια. Οταν ανέβαιναν, όλο και… ανέβαζαν στις εκθέσεις τους τις τιμές στόχους.

@12:21

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μας ερωτούν… ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ
 • ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΞΙΑΣ 10.000 ευρώ – Αγορές σε 4 το πολύ 5 μετοχές – ισόποσα
ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ (10) : ΠΕΡΦ – ΡΕΒΟΙΛ – ΠΑΙΡΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ – ΕΛΙΝΟΙΛ – ΔΟΜΙΚΗ – ΙΝΤΕΚ – ΔΡΟΜΕΑΣ – ΙΑΤΡΙΚΟ – ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ  (η σειρά στη τύχη γραμμένη και ο καθένας με την τύχη του)

@13:19

ΠΡΙΝ 2 ΩΡΕΣ: ENTAΞEI βρε παιδιά, κάντε και λίγο κράτει… ΕΝ τω μεταξύ, ξαναμπήκαμε σε trend που ευνοεί τους αγοραστές.
ΠΡΙΝ 2 ώρες περίπου: ΣΤΙΣ συστημικές ότι ώρα το θελήσουν, το γυρίζουν το Μαγαζί σε Κατάστημα. Τώρα που πέφτουν, βγαίνουν σωρηδόν τα αρνητικά reports και σενάρια. Οταν ανέβαιναν, όλο και… ανέβαζαν στις εκθέσεις τους τις τιμές στόχους.
ΔΤΡ: Από το -5% στο +3,75%
ΕΤΕ: Από -5% στο +5%
ΑΛΦΑ: Από -4,5% στο +5,9%
ΕΥΡΩΒ: Από -5,4% στο +3,1%
ΠΕΙΡ: Από -6,8% στο +3,2%

@15:12


@15:38

ΜΕ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΑΝΩ του 6%
Ενσωματωμένη εικόνα

@16:03

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ – Απ.ΜΑΝΘΟΣ: Τα 1,4000 ευρώ είναι ο βραχνάς για τη μετοχή. Από εκεί και πάνω εαν φυσικά το διασπάσει με σημαντικό όγκο συναλλαγών έχει περιθώριο για τα 2,4500 με 2,5800 ευρώ (κομματάκι δύσκολο με το τουρισμό έτσι). Τώρα βέβαια, από τα 1,1000 μέχρι τα 1,4000 ευρώ είναι ένα καλό κέρδος.
Ενσωματωμένη εικόνα

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ – Από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Το τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 21/1 για την μετοχή τηςΕΥΔΑΠ (-0,45%). Όσο η μετοχή δίνει κλεισίματα χαμηλότερα της ζώνης 6,89 – 6,84 ευρώ, από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών και με δεδομένο ότι χάθηκε και η επόμενη στήριξη στα 6,65 ευρώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 6,44 και 6,25 ευρώ. Επιστροφή των αγοραστών και κλείσιμο υψηλότερα των 6,89 ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις αναρρίχησης προς τα 7,10 ευρώ (ημερήσιο “stop short”).

Σε σταθερά πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 13,17 ευρώ (κλείσιμο 19/1) ο τίτλος της Motor Oil (-0,34%). Σαφώς επιδεινούμενη, τεχνικά, η εικόνα, καθώς η μετοχή έχασε, εν σειρά, τις στηρίξεις στα 12,48 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), 12,22 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 11,90 ευρώ (απλός ΚΜΟ 200 ημερών). Η τελευταία ελπίδα των αγοραστών, η στήριξη στα 11,57 ευρώ. Τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, καλό θα είναι να επιλέξουν την στάση αναμονής, μέχρι ο τίτλος να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 13,18 – 13,25 ευρώ (ημερήσιο “stop short”).

Τεχνικά, το ημερήσιο “stop short” του Γενικού Δείκτη αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 809 μονάδων και του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 1935 μονάδων.


ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, προσπάθεια αντίδρασης στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 0,92 ευρώ (κλείσιμο 19/1) για τον Παϊρη (+10,62%), επιστροφή αγοραστών σε MIG (+10%), Q&R (+5,56%), Entersoft (+2,38%), Ναύπακτο (+7,58%), Τρ. Αττικής (+4,85%), Βογιατζόγλου (+5,19%), Αλουμύλ (+3,85%) και Άβακα (+3,75%)

 • Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο στην ΒΙΟΚΑ +5,48% (+5,48%), χωρίς πειστική “στοίχιση” οι αγοραστές στην ΞΥΛΚ (+3,47%), δεύτερη μέρα σημαντικών απωλειών στον Μπήτρο (-10,19%), ενώ συνέχισε την ήπια υποχώρηση η AS Company (-1,79%), καθώς αδυνατίζουν οι φήμες για πιθανή υποβολή δημόσιας πρότασης.

Σε υψηλά 11 μηνών η Foodlink (+7,58%), μικρός πωλητής στην Medicon (-5,29%), στις 20/1 το τελευταίο θετικό κλείσιμο για την ΓΕΚΕ (-4,19%), όλο και χαμηλότερα η Frigoglass (-4,04%),

 • Προσπάθεια αντίδρασης μετά από “πενταρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για τον Ικτίνο (+3,23%), τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 19/11 για την Epsilon Net (-2,88%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Doppler (-2,52%) και Interlife (-2,50%) και πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αύξηση των συναλλαγών, για την Έλτον (-1,95%).

Όλα τα παραπάνω ασφαλώς και επισκιάζονται από το +10% και τα νέα ιστορικά υψηλά για τον απίστευτο Καρέλια.


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ – ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

ΕΚΗΒΟΛΟΣ – KILL BILL: Δυστυχώς πολλοί φίλοι χθες πετούσαν τα χαρτιά από τα παράθυρα, ενώ ελάχιστοι αγόρασαν γιατί περίμεναν την καταστροφή της γης.. Γι αυτό λοιπόν, πρέπει να αποδεχτούμε ότι η αγορά δεν πιάνεται (δεν είναι κακό να το παραδεχόμαστε),να σταματήσουμε να τσακωνόμαστε για την ασήμαντη βραχυχρόνια τάση..

 • Τι πρέπει να κάνουμε;

Να αγοράσουμε καλά χαρτιά, χαρτιά με προοπτικές και να έχουμε ΥΠΟΜΟΝΗ. Εν ανάγκη, κλείστε τις οθόνες σας και ανοίξτε τις στις 31/12, ειδικά οι μη έχοντες ρευστότητα..

 • Μην αφήνετε την ζωή να περνάει από μπροστά σας, χάνοντας όμορφες στιγμές καθώς το μόνο αγαθό που έχουμε είναι ο ΧΡΟΝΟΣ!!!

ΕΚΗΒΟΛΟΣ – VOREIOS: Επειδή βλέπω ότι πολλοί προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με τις προβλέψεις που έκαναν ή δήθεν έκαναν, θα σας θυμίσω το εξής:

 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ.
 • Υπάρχουν μόνον μετά Χριστόν προφήτες.

Jimmy – ΕΚΗΒΟΛΟΣ: “Π. Αλτμάιερ: Aνέπαφη από τον κορονοϊό η γερμανική οικονομία”

 • Δικαιολογημένα έκανε νέο ρεκόρ όλων των εποχών ο dax και εδώ τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού ,κοιτάμε με αγωνία αν έπεσε ο dax 1 η 2% να προλάβουμε να κατρακυλησουμε……
 • η αν κάνει νέο ρεκόρ για να κρατηθούμε στις 750 μοναδες…
 • Και το χειρότερο είναι ότι το “πότε θα κάνει ξαστεριά” πάει κάτι χρόνια πίσω γιατί η πανδημία μας έδειξε πάλι στον πάτο του 2010….

 


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.