28/9/2021- Χ.Α: Ετσι, μερικά πρωϊνά σφηνάκια για τα παιδιά …(OAK)

ΔΕΗ, τα είπαμε τα αναλύσαμε από τα 9,8000 ευρώ, τα ξανασχολιάσαμε στα 10,500, τώρα μιλάει το ταμπλό. Προβλέψεις για το 6-7-8-9 δεν κάνω.

 • ΠΛΑΘ, η εταιρία είχε ένα εξαιρετικό 2020 και ένα ακόμα πιο εξαιρετικό πρώτο εξάμηνο αλλά ρε παιδιά και το γράφω από τα 8,3000 μήπως κάπου το ταμπλό το παρακάνει;

RDSA, καπου κάπου σας πετάω και ένα χαρτί για μεγάλα παιδιά. Σας είχα γράψει στα 10 ευρω ότι το πετρέλαιο δεν θα μέινει για πάντα στα 40 δολλάρια. Πλεον το χαρτί στα 18 ευρώ και αν μου βγεί η εκτίμηση και πάμε για τρέλο ραλι στις τιμές πετρελαιου θα την δουμε ξανα στα 30+ ευρω.

 • Να τονίσω και μια λεπτομέρεια. Η εταιρία αγόρασε την British Gas παλαιότερα και πλεον σημαντικό κομμάτι της η παραγωγή φυσικού αερίου. Συνεπως ηδη ευνοειται από το ραλι των τιμων φυσικού αερίου. Στα 0,89 το μέρισμα που αυξάνει διαρκώς και όσοι ακούσατε τότε, έχετε ήδη μια μερισματική αποδοση 7%. Ενώ οσοι αγοράσετε σημερα θα παιζετε με 3,8%. Στο θετικό σενάριο το 2022 (εδώ θα είμαστε ακόμα) θα μιλάμε για μερισμα 1,50 Ευρω.

ΜΟΗ, Προφανώς τα περιθώρια βελτιώνονται όσο βελτιώνεται η ζήτηση και οι τιμές. Συνεπώς μονόδρομος το ΠΑΝΩ. 

 • ΜΥΤΙΛ, ιδιαίτερη η περίπτωση του. Από την μία κερδίζει από την ανοδο των τιμών του αλουμινίου και από την άλλη χάνει από τις τιμές φυσικού αερίου και ρευματος. Τι βγάζει η ζυγαριά, μόνο ο ίδιος ξέρει.

ΚΤΗΛΑ,Η εταιρία φορτσάρει. Μεγάλωσε κατά 2 εκατομμύρια το ενεργητικό της, οι υποχρεώσεις της μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύριο, και το EBITDA στο εξαμηνο σχεδον 2,5 εκατομμύρια. Θυμομαστε, που προ τριετίας φώναζα ότι η εταιρία θα φτάσει EBITDA 5 εκατομμύρια συντομα? Ε το φτάνει μάλλον φέτος. Φυσικα, η αγορά την αποτιμά με εκπτωση όπως ολες τις σοβαρες εταιρίες. Δεν πειράζει. Όταν φτάσει το EBITDA οσο του ΔΕΔΔΗΕ ισως βρεθει κανάς αυστραλος ή γαλλος γευσιγνώστης να την αγοράσει σε λογική τιμή.

 • ΡΕΒΟΙΛ, μέθυσαν τα παιδιά από τις επιτυχίες πέρυσι και είπανε φέτος να ηρεμήσουν; Ανοδο κερδών 10%, αλλα θα περίμενα κατι καλύτερο. Εκτός και αν το μαζευουν, για το δευτερο εξαμηνο όπως μαζεύετε τελευταία και η μετοχή μεταξύ 1,35 και 1,40. Τώρα για το χθεσινό -7% στα 1,2750 ευρώ, ε αυτό είναι από τα… Αγραφα. Δηλ. αν αντί για κέρδη έβγαζε ζημιές θα την εξαφάνιζαν από τον χαρτη;

ΑΛΜΥ, αν και είμαι αρνητικός για την εταιρία ( και τον ιδιοκτήτη της… ) ισως πρέπει να ξανακοιτάξω τα νούμερα της. Προς αναθεώρηση… 

 • ΚΕΚΡ, μαθαίνω ότι κινείται το θέμα παλι… Εν όψει της δικάσιμου, αλλά άντε να υπολογίζεις πότε θα ανακοινώσουν την απόφαση, αν γίνει φυσικά η διαδικασία και δεν αναβληθεί. Μήπως θα είναι η πρώτη φορά… Στο γυμνάσιο πήγαινα τότε… και πέρασαν 30 σχεδόν χρόνια 

Ενέργεια, Τεκτονικές αλλαγές. Καταρχήν, μέχρι να κατακάτσει η σκόνη μακριά από τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και τις εταιρίες με εκθεση σε εμπορικές συμφωνίες που ισως τις κάψει το θέμα. 

Εταιρίες πληροφορικής, τι να λέμε. Πέφτει το χρήμα αφθονο και χωρίς τελειωμό. Σύντομα, θα γίνει το ιδιο και στις κατασκευές. 

 • ΓΕΚΤΕΡΝΑ,… ξέμεινε στο Καζίνο μόνη της. Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό. Ανάλογα, πως θα το δεί ο επόμενος επενδυτής.

Φιλικά

ΟΑΚ

Σ.Σ μ/μ:
 • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
 • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
 • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.