(28/5/2021)- Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

Warren Buffett «Πλούσιος γίνεσαι όταν επενδύεις σε εταιρίες που κοστίζουν λιγότερο από την αξία τους»…

 • ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ να είναι μεγάλη διάνοια για να μην το έχει μετουσιώσει σε πράξη. Ομως τα απλά πράγματα, η απλή λογική απωθούν το ανθρώπινο είδος που αρέσκεται στα δύσκολα, δυσεπίλυτα, περιπετειώδη και συμπληρώστε όποιες άλλες λέξεις-έννοιες θέλετε.

Ειδικά στο στερούμενο παντελούς επενδυτικής παιδείας ελληνικό χρηματιστήριο καθημερινά παρατηρούμε τρελές, παλαβές, παρανοϊκές καταστάσεις με καθαρά αυτοκαταστροφικές τάσεις από την πλειοψηφία των ενεργά ενασχολούμενων με αυτό.

 • Την ίδια σιγμή που η σιωπηλή μειοψηφία (ούτε καν το 10% του συνόλου) απολαμβάνει κάθε χρόνο αποδόσεις που καμμία άλλη επενδυτική τακτική δεν είναι σε θέση καν να την προσεγγίσει και πόσο μάλλον να την συναγωνιστεί… Στου κουφού την πόρτα την ξέρετε την συνέχεια…

ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • SPACE
 • ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΕΛΙΝΟΙΛ

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • EΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
 • ΑΣΚΟ

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • EΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – Μπορεί να αποδειχθεί η μεγάλη έκπληξη!!
 • ΠΑΙΡΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 27.5.2021

ΑΛΦΑ: Ξεφόρτωναν πανικόβλητοι την Παρασκευή κάτω από τα 0,9000 ευρώ λόγω των δημοσιευμάτων που έβγαλαν μερικοί ανεγκέφαλοι στην φόρα για να πουλήσουν αποκλειστικότητα χωρίς να δίνουν στο γεγονός την σωστή του ερμηνεία. Όποιοι όμως πιστεύουν, όχι μόνον ότι γράφεται αλλά τρέχουν και να το μετουσιώνουν σε πράξη δεν έχουν παρά να μέμφονται τον εαυτό τους και κανένα άλλον.

NIKΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Καμία ουσιαστική διαφορά δεν είχαμε από την χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ, ενώ μικτή ήταν η εικόνα και από τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρουν υποστήριξη στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

 • Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Quest Συμμετοχών, η οποία έκλεισε το Α΄τρίμηνο με υπερδιπλασιασμό της καθαρής κερδοφορίας (με έκτακτα κέρδη 0,9εκ ευρώ)) στα  11,2εκ ευρώ από 4,5εκ ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα. Δεν αναμένουμε αυξημένες πιέσεις στον ΓΔΧΑ, αλλά αυτό εξαρτάται εν πολλοίς και από το διεθνές περιβάλλον.

Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Aegean, ενώ αποτελέσματα Α΄ τριμήνου δημοσιεύουν οι ΔΕΗ, Eurobank, ΕΛΠΕ, ΚΡΙ ΚΡΙ μετά την συνεδρίαση. Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων βαρύτητα θα δοθεί στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας, αλλά και στην δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου των ΗΠΑ. Τέλος, αύξηση της μεταβλητότητας ενδέχεται να δημιουργήσει η ολοκλήρωση των μετοχικών αναδιαρθρώσεων στους δείκτες της MSCI.


 • ΚΟΥΕΣ: Εξαργυρώνει το πολύ καλό τρίμηνο της… Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που την βλέπουν στο μέλλον να γράφει και το “2” μπροστά από την τιμή της μετοχής της. Μαζί της από τα 30 εκατ. ευρώ αποτίμησης, 15πλασιασμός έκτοτε…  .
ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Το έχουμε υπερκαλύψει το δικό του θέμα κατ’επανάληψη. Μάλιστα, διαπραγματευόταν τότε στα πέριξ των 0,32 με 0,35 και όποιος αγόραζε δεν μπορούσε να φύγει έτσι και ήθελε, έπρεπε να πάρει σειρά προτεραιότητας.  Την ίδια στιγμή γράφαμε για fair value τουλάχιστον 0,6500 ευρώ χωρίς να μας προκαλούσαν υπερβολή τα 0,7500 ευρώ. Στα 0,6100 ευρώ σήμερα και μόλις σε 3,5 μήνες. Αντε τώρα να περιμένει ο μικροεπενδυτής, να του δώσει κανένα blue chip ένα 85% στο συγκεκριμένο διάστημα (ΦΕΒΡ – ΜΑΙΟΣ 2021)
 • ΠΑΙΡΗΣ – απάντηση: Διόρθωσε από τα υψηλά του στα 1,1500 πριν μερικές συνεδριάσεις για να γυρίσει στη βάση στήριξης των 1,0000 με 0,9800 ευρώ. Με κ/φση μόλις 5 εκατ. ευρώ, μονοψήφιο p/e και με μία βιομηχανία που για να την στήσεις δεν σου φτάνουν τα τριπλά (οικόπεδα + εγκαταστάσεις + πελατεία κλπ). Με 6 αρνητικά πρόσημα στα τελευταία επτά και με τους αγοραστές να επανέρχονται. Στα 1,4600 ευρώ η ονομαστική του αξία, που κάθε άλλο παρά ως “πέτσινη” μπορεί να εκληφθεί…

ΑΛΦΑ – Γράφαμε προχθές: Τώρα γεννιώνται οι ευκαιρίες για τους διορατικούς επενδυτές με ορίζοντα διετίας. Κάποια στιγμή θα θυμούνται την ΑΛΦΑ του ενός ευρώ και θα γελάνε.

 • ETE: Πριν μερικές ημέρες ενημερώναμε τους αναγνώστες μας, ότι το τρίμηνο που θα δημοσιεύσει αύριο θα είναι – αν μη τι άλλο – πολύ καλό… Η μτχ διόρθωσε όμως επειδή φοβούνται για ΑΜΚ. Αμ και να γίνει, θα ήταν ευχής έργον, δεν χρειάζεται άλλωστε να σας εξηγήσουμε τους λόγους…

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που δεν θα γκρινιάξουμε, ότι οι 4 Κεχαριτωμένες καλύπτουν το 60% της συνολικής αξίας των συναλλαγών. Ας καλύψουν και το 90%, καλό θα είναι αυτή την φορά για την υπόλοιπη αγορά… Να βγουν κέρδη, που θα διοχετευθούν αργότερα σε όλα τα μήκη και πλάτη του ταμπλό

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, απλά για ανάγνωση:

Η JP Morgan με νέα έκθεσή της, προχώρησε σε ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και με τιμή – στόχο τα 2 ευρώ ανά μετοχή.

Η Wood στην ανάλυσή της θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,50 ευρώ, διακρίνοντας περισσότερα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου και μεγαλύτερη πτώση στο κόστος. Οπως επισημαίνουν οι Αναλυτές της, ο στόχος για την κερδοφορία είναι στο 10%, δύο μονάδες πάνω από το 8% που περίμεναν μέχρι τώρα.


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: 

Πουλατε αγοραζετε- Πουλατε αγοραζετε – Πουλατε αγοραζετε – 100-200-300 φορες μεσα στον χρονο- Η σουμα ρε παιδια ποια ειναι;- Αξιζει τον κοπο ή μονο χαιρονται οι χρηματιστηριακες;

ΣΣ μ/μ: Και περιμένεις απάντηση βρε Νίκο;

ΟΑΚ- ΕΚΗΒΟΛΟΣ: Σχετικά με την Αττικής… Το αν απορροφηθεί ή οχι αγνωστο αλλα. Οταν ενα χαρτί κάνει 30-40% βασισμένο σε μια ειδηση αγνωστων στοιχειων καλο είναι να παιρνετε τα κέρδη σας. Γιατι δεν ξέρετε ουτε αν γινει ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ: 

ΘΑΝ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ(Ι):

Οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, μόνο λίγες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,32%). Ελάχιστη προϋπόθεση για την επιστροφή του αισιόδοξου σεναρίου, είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 9,80 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών).

 • Σε αυτή την περίπτωση, η επόμενη και εξαιρετικά ισχυροποιημένη αντίσταση, στην ζώνη των 10,95 – 11,25 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο χαμηλότερα των 9,50 ευρώ έδωσε ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 10,20 ευρώ και με την επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στα 8,98 – 8,90 ευρώ.

Σε μία προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, ασφαλώς και χρειάστηκαν οι βοήθειες από την μετοχή της ΕΕΕ (+1,91%), που ήταν από τους ελάχιστους τίτλους του FTSE25, που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο.

 • Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 28,76 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) – 28,58 (ημερήσιο “stop long”), τα 30,01 και 30,96 – 31,00 ευρώ, είναι μέσα στις δυνατότητες των αγοραστών. Κλείσιμο χαμηλότερα των 28,58, δεν αποκλείεται να πιέσει προς τα 27,63 και 26,92 ευρώ.

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή του Ελλάκτωρα (+4,73%), ενώ ίσως πρέπει να σημειωθεί και το σημερινό “πακέτο” 3.333.333 τεμ. στα 1,50 ευρώ, συνολικής αξίας 4.999.999,5 ευρώ.

 • Όσο η μετοχή δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 1,404 ευρώ (ημερήσιο “stop short”) και από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών, η τάση είναι υπό τον έλεγχο των “sellers”, με την επόμενη ισχυρή στήριξη να εντοπίζεται στα 1,193 ευρώ. Κλείσιμο υψηλότερα των 1,40 ευρώ, μπορεί να δώσει κίνηση προς τα 1,514 και 1,59 – 1,615 ευρώ.

ΕΛΧΑ (+1,81%) Η επικείμενη είσοδος του τίτλου στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, επανέφερε τους αγοραστές.

ΘΑΝ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ(Ι):

Αύξησαν συναλλαγές οι Παϊρης (+8,38%) και Autohellas (+1,97%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Mermeren (+5,36%),   CPI (+2,29%),  Fieratex (+4,04%), Optronics (+7,27%), Ναύπακτο (+5,35%) και Μουζάκη (+2,74%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Space (-2,60%, με τους πωλητές σήμερα επιθετικότερους), Νάκα (-9,92%), Τρ. Αττικής (-6,44%) και Άβακα (-2,38%), ενώ επαναπροσεγγίζουν το ιστορικά υψηλότερο κλείσιμο οι Entersoft (+2,01%) και Epsilon Net (+0,34%).

Επιστροφή αγοραστών σε Intralot (+2,82%) και Ιντεάλ (+3,04%), παρουσία πωλητή σε Premia (-2,91%), Ελγέκα (-0,63%), Κυριακούλη (-5,17%), Κτήμα Λαζαρίδη (-3,09%) και Ιντρακάτ (-1,47%), “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για Logismo (-4,13%), Βογιατζόγλου (-2,19%) και Δομική Κρήτης (-0,32%), ενώ τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε, έστειλαν την Quest (+5,49%) σε νέα ιστορικά υψηλά.

WALL STREET: Traders on Friday are set to receive a host of new economic data, including the Bureau of Economic Analysis’ April report on personal income, spending and personal consumption expenditures. Personal income is expected to have dropped by 14.2% in April over March.

 • This would come following a 21.1% surge during the prior month, which had been buoyed by the distribution of $1,400 stimulus checks to most Americans. Personal spending likely crept higher by 0.5%, moderating from March’s stimulus-boosted 4.2% monthly gain.

Wall Street is also expecting to see that core personal consumption expenditures, or the Federal Reserve’s preferred inflation gauge, rose by 3.5% in April over last year. The jump would be the largest since 2008, and is expected to mostly reflect so-called base effects as inflation bounces from last year’s pandemic-depressed levels.

 • Heading into these reports, many of the key economic data reports this week have exceeded consensus estimates.

Symbol Last Price Change % Change
GREK

Global X MSCI Greece ETF

28.44 +0.27 +0.96%
BTC-USD

Bitcoin USD

37,205.95 -1,031.27 -2.70%
^IXIC

NASDAQ Composite

13,736.28 -1.72 -0.01%
ETH-USD

Ethereum USD

2,592.48 -150.19 -5.48%

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (Ι) 

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε
 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.