28.12.2021– Χ.Α+ MARKETS: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…(2)

HM7D9D Group of young people analyzing stock market data at trading desk

Νο.2

ΣΧΟΛΙΑ

 • ΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ η μτχ της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, με αποτέλεσμα χαρτιά να πηγαίνουν και να έρχονται ενόψει λήξης της χρονιάς. Και το χαρτί τους χάρισε πάρα πολλά… Και τα κέρδη πρέπει να να εμφανίζουν και να μη μείνουν λογιστικά. Οπότε, το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυό το πρόσωπο! Εξ ου και τα 500 χιλ. τμχ σήμερα, θα γίνουν κι άλλα πολλά μέχρι την Παρασκευή.
 • ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Η ΑΜΚ της ΕΣΥΜΒ (αυτή του ενός και μισού εκατ. ευρώ) έχει καλυφθεί ιδιωτικά. Οπότε, μην αγωνιάτε εσείς οι ερωτώντες περί τιμής κλπ σχετικών. Οι φίλοι του μ/μ που έχουν θέση στη μετοχή καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνουν ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
 • ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ παίχτηκε βρώμικο παιχνίδι. Αλλά μην το ψάχνετε, ο μ/μ φταίει. ΒΛΕΠΕΤΕ, το μίσος και ο φθόνος, τους έχει κάνει να παραμιλούν.
 • ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΟΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ στις τελευταίες συνεδριάσεις της χρονιάς. Το ζητούμενο είναι η συνέχεια στο… 2022.
 • Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ… Σιγά μην νοιαστεί τι γίνεται με τους ιθαγενείς του… 

ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ MEΓΑΛΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt NA TA XAΣEI OΛA 

Symbol Last Price Change % Change
BTC-USD

Bitcoin USD

48,882.29 -1,903.33 -3.75%
ETH-USD

Ethereum USD

3,897.89 -161.45 -3.98%
BNB-USD

Binance Coin USD

547.34 +0.43 +0.08%
USDT-USD

Tether USD

1.0006 +0.0003 +0.0302%
SOL-USD

Solana USD

188.93 -10.60 -5.31%


Τα μετοχικά Χαρτοφυλάκια, στις 30/9/2021 – πηγή περιοδικό ΧΡΗΜΑ και ΑΓΟΡΑ (τ.234),Νοέμβριος 2021

 • Τα χαρτοφυλάκια που εξετάσαμε ανήκουν σε συνολικά 14 Α.Ε.Δ.Α.Κ και (59) Αμοιβαία Κεφάλαια: 26 μετοχικά, 26 μικτά και 7 διαφόρων κατηγοριών.

Τα χαρτοφυλάκια αυτά είχαν επενδύσει € 1.130,8 εκατομμύρια σε συνολικά 80 μετοχές ελληνικών εταιριών, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (€ 1.066,3 εκατομμύρια) και σε άλλες ελληνικές μετοχές που διαπραγματεύονται σε ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές (€ 64,3 εκατομμύρια). Αντίθετα, υπήρχαν 76 μετοχές στις οποίες κανένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο δεν έχει επενδύσει. Στις 31/12/2020, υπήρχαν 84 μετοχές που δεν κατέχονταν από κανένα Α/Κ.

 • Η ΕΧΑΕ είναι -για πολλοστή φορά- η μετοχή, στην οποία τα Αμοιβαία Κεφάλαια (συνολικά 36 -5 λιγότερα σε σχέση με την 30/6/2021) κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό (15,66% -έναντι 16,52% στις 30/6/2021).
 • Ακολουθεί η ΑΝΔΡΟ με 14,36% (4 Α/Κ),
 • Η ΜΟΤΟ με 13,67% (18 Α/Κ),
 • Η ΠΕΤΡΟ με 13,26% (14 Α/Κ)  και η
 • ΜΠΡΙΚ με 10,07% (31 Α/Κ).

Σε είκοσι τέσσερις (24) μετοχές, τα 59 εξεταζόμενα Αμοιβαία Κεφάλαια, κατέχουν ποσοστό άνω του 5%.


Νο.1

ΤΑΜΠΛΟ

 • ΜΠΡΙΚ – Αυτό που λέμε… ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ!
 • ΟΤΕ: Αρχοντας, φανατικός υπερασπιστής των μετόχων του…
 • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ο κ.Ευάγγελος μπορεί να εμφανίζει ένα αθώο πρόσωπο και αγγελικό, αλλά  μάλλον διακατέχεται από σαδιστικά ένστικτα. Θα τους παιδέψει, μέχρι να τους ξαναδώσει χρήμα.
 • ΜΥΤΙΛ: Είκοσι πέντε φορές πάνω από τα ιστορικά χαμηλά του είναι ο τίτλος κι αυτό μέσα σε λίγα χρόνια. Ούτε bitcoin να ήταν! Ας είχαν μυαλό… τότες, τους έπαιρνε και αργότερα… Αλλά τον σνομπάριζαν άγρια τότε…
 • ΙΛΥΔΑ: Δεν έχει αυτό που λέμε εμείς του Λιμανιού… Νταβατζή το χαρτί. Γι αυτό και υστερεί σημαντικά έναντι των υπολοίπων. Δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος ανησυχίας, ούτε την απασχολεί η πανδημία ή το ενεργειακό ή και τα δυο μαζί…

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΙΝΛΟΤ: Με έχετε τρελάνει στα μηνύματα (χαχαχα) Και τι να σας κάνω βρε παιδιά; Από τα 8 σεντς ξεκινήσαμε, τι να σας πουμε με 8πλασιασμό τιμής; Και βέβαια την πιστεύουμε αλλά οκτω φορές τα νυν λεφτά της να ξαναδώσει δεν γίνεται. Οι ακραίοι παίκτες – αναγνώστες του μ/μ, πλέον τρέχουν μέρος της θέσης τους από τα κέρδη και λογικό είναι να απευθυνόμαστε χωρίς άγχος αποκλειστικά και μόνον σε αυτούς…

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ – ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ προ μηνών στην πολύ καλή στήλη του BlackBox στο Liberal… ” H Εριουργία 3Α είναι κλασική εταιρεία όχημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα αποτελέσματα της συνεχίζουν να προβληματίζουν τη διοίκηση, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα κεφάλαια. Πληροφορίες θέλουν τρεις υποψήφιους επενδυτές να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της εισηγμένης προκειμένου να αγοράσουν το κεντρικό ακίνητο της. Τα παζάρια αφορούν το ύψος του τιμήματος, το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές θέλουν να πέσει κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ.

 • ΣΧΟΛΙΟ μ/μ: Οι μεγαλομέτοχοι δεν δίνουν δεκάρα αν δεν πάρουν αυτά που ζητούν και δικαιολογημένα. Ο μ/μ την είχε επισημάνει την τελευταία φορά στα… 1,8000 ευρώ όπου έβγαζε μάτια η φτήνεια της μτχ πλην όμως δώρον άδωρον γιατί την πήγαν στα υψηλά των 7,000 με ελάχιστα τεμάχια και την…πάρκαραν. ΕΔΩ, μπορούμε να δούμε τα πάντα, κι όταν λέμε τα ΠΑΝΤΑ, εννοούμε τα ΠΑΝΤΑ… ΚΑΝΕ ΜΕ ΜΑΓΟ ΟΜΩΣ κλπ κλπ…

ΡΟΔΑ είναι και γυρίζει το Χ.Α… Για θυμηθείτε τον ΕΡΜΗ και νυν ΓΕΚΤΕΡΝΑ ή με ποια εξαγορά ξεκίνησε ο άρχοντας Παναγόπουλος κ.α. Και η ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ έχει όλα τα σχετικά προσόντα

 1. ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΝ: Ευέλικτο καταστατικό και σύνολο υποχρεώσεων περί τα 2 εκατ. ευρώ…
 2. ΠΡΟΙΚΑ, έστω αυτό το ακίνητο αξίας 5 με 6 εκατ. ευρώ
 3. ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ μετοχική πλειοψηφία ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε.  [ ΑΑΑΠ ΑΑΑΚ ]
Μέτοχος % Δικ. Ψήφου Σύνολο % Δικ. Ψήφου Ημερομηνία μεταβολής Λόγος μεταβολής Σημειώσεις
ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 36,34 36,34 28 Μαρ 2013
ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 15,63 15,63 28 Μαρ 2013
ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΑΓΑΠΗ 12,94 12,94 9 Ιουλ 1999
ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ 5,95 5,95 28 Μαρ 2013

****

ΕΣΥΜΒ: Παρά τις όποιες πιέσεις των πωλητών η μετοχή των ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΕΣΥΜΒ) συνεχίζει να διατηρεί την στήριξη που παρέχει η γραμμή τάσης  «Τ» δίνοντας έτσι ενδείξεις ανοδικής κίνησης πάνω από τα 0,7000 ευρώ με στόχο τα 0,8200 ευρώ. Ο ανοδικός στροφέας “W” συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα όπως φαίνεται και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών με την έντονη γωνία κλίσης που αρχίζει να αποτυπώνει θα σπρώχνει όλο και περισσότερο για μια πιο εκρηκτική μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση.

 • ΠΡΑΓΜΑΤΙ μπορεί και να ισχύει αυτό που μας είπατε για την τιμή της ΑΜΚ (όσο κι αν ΕΊΝΑΙ δύσκολο να το πιστέψει κανείς) και τίποτα δεν αποκλείεται να συμβεί όταν η ΑΜΚ αντιπροσωπεύει ποσό μόλις 1,5 εκατ. ευρώ. Μπορεί να περάσουν δηλαδή σε φάση πλειοδοσίας…
 • ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΝΤΩΣ της μετοχής για λόγους που έχουμε και πρόσφατα αναφέρει προμηνύεται καλό και εν δυνάμει φανταχτερό λόγω αποτίμηση και εξελίξεων που τρέχουν.

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.