28.01.2021- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου από και για τον κόσμο του Χ.Α


ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΨΥΧΟΥΛΑ – Είπαμε, αλλά όχι και έτσι!!

Δεν είναι πέντε και δέκα τα ερωτήματα φίλων αναγνωστών μας για την εταιρεία της ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ η μετοχή της οποίας αδυνατεί να αντιδράσει από τα τωρινά επίπεδα της περί τα 1,0000 με 1,0500 ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Δεν μπορούμε να… αγνοούμε τα μεγέθη όλων των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ και την δική του να την… εκτελούμε με συνοπτικές διαδικασίες.

 • ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ, την στιγμή μάλιστα που οι βασικότεροι δείκτες της είναι ασυγκρίτως καλύτερες των υπολοίπων του κλάδου!! ( p/bv στο 0,48%, δείκτης δανειακής μόχλευσης στο )
 • ΓΙΑΤΙ, αυτή δεν είναι κλασική turnaround situatation?
 • ΜΕ book value 2,1700 ευρώ και με… ταλαιπωρία στο ταμπλό περί το 1,0000 ευρώ;;;;(!!)
 • ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΗ υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πέριξ των 1,5000 ευρώ. Αλλά και 1,2500 με 1,3000 να φτάσει είναι μία απόδοση 15% με 20%. Εξαιρετική θα λέγαμε και να μην τα ξαναλέμε περί απληστίας. Να μην ξεχνάμε και το θετικό απρόοπτον…
 • KAI TI θα συμβεί αν ενδιαφερθεί κάποιο fund και θελήσει να αποκτήσει συμμετοχή στο μετοχολόγιο του;

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, αυτόματα η μετοχή του καθίσταται… επενδύσιμη!!

ΑΣ ΔΟΥΜΕ λοιπόν και να ξαναθυμηθούμε τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη, ξεκινώντας με βάση την τρέχουσα αποτίμηση της στο ταμπλό, στα… 8 εκατ. ευρώ

Εντός του Α΄ εξαμήνου του 2020, καμία θυγατρική δεν απόκτησε και δεν εκποίησε
σκάφη αναψυχής. Συνεπώς, στις 30/6/2020 ο Όμιλος κατείχε 133 σκάφη αναψυχής
λογιστικής αξίας € 22.402.062.


Το Σύνολο Καθαρής Θέσης Ιδιοκτητών Μητρικής μειώθηκε κατά 3.474.329 € ή 17,31% συγκρινόμενο με εκείνο της 31/12/2019.

 • ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝΤΙ των 15 εκατ. ευρώ (30.6.2020) λόγω κερδών (έστω μειωμένων στο τρίτο τρίμηνο) στις 30.9.2020 βρέθηκε στα 16,5 εκατ. ευρώ.
 • Στο τρίτο τρίμηνο 2020 ο Όμιλος πραγματοποίησε κέρδη μετά από φόρους, μειωμένα κατά 120.970 € ή 7,04% σε σχέση με εκείνα της συγκρίσιμης περιόδου του 2019, ενώ σωρευτικά στη περίοδο 1/1-30/9/2020 πραγματοποίησε ζημίες μετά από φόρους 3.346.180 € έναντι κερδών μετά από φόρους 1.343.762 € κατά τη συγκρίσιμη περίοδο.
 • Ζημίες εξαμήνου: 4,94 εκατ. ευρώ. Ζημίες 9μηνου: 3,35 εκατ. ευρώ.

TO TEΛEYTAIO MHNYMA: 

Η μετοχη Κυριακούλης είναι τώρα στο 0.99 κεφαλαιοποιηση 7.52 εκατομμύρια ευρώ λόγω πανδημίας είχε το 2019 ζημια, εκτός απροόπτου το 2020 θα πάει καλύτερα από πλευράς κερδών, και το 2022 ακόμα καλύτερα, με αγορά σε αυτή περίπου την τιμή του 1 ευρω,  έστω 1,50 ευρο δεν είναι πιθανό να πάει κάποια στιγμή ως το 2022?

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Η εταιρεία δεν θυμίζει σε τίποτα την προ 2ετίας υγιή κατάσταση της. Είναι απίστευτη η αρνητική μετεξέλιξη της λόγω της πανδημίας και της καταστροφικής επίπτωσης της που έχει στον κλάδο της. Πριν 2 χρόνια αλλά και μέχρι να δημοσιεύσει τα τραγικά θα λέγαμε αποτελέσματα της, είμαστε θετικοί έως πολύ θετικοί για την περίπτωση της. Μάλιστα, είχε κάνει και ράλι ξεκινώντας από τα 1,00-1,100 και φτάνοντας στα 2,40 ευρώ!).

 • Αν δεν δούμε την χρηματοοικονομική εικόνα της δεν θα μπορέσουμε να σου δώσουμε τις απαντήσεις. Θα γράψουμε – ευκαιρίας δοθείσης – πως έχει η κατάσταση αυτή την στιγμή, η οποία σου επαναλαμβάνουμε δεν είναι καθόλου καλή. Θα μας πεις βέβαια, μα καλά εδώ πεθαμένες και πραγματικά ζόμπι αποτιμώνται όχι μόνο μια και δυο φορές αλλά περισσότερες στο ταμπλό από την ΚΥΡΙΟ. Και θα έχεις δίκηο.


 • ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ… ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Ολα τα είχαμε, έχουμε τώρα και τους Θεσμούς να πιέζουν την Κυβέρνηση στο να προχωρήσει σε διαδικαστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις αναφορικά με το πλαίσιο για τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των Τραπεζών έναντι του Δημοσίου, οι οποίες εκκρεμούν μια εξαετία.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ(Ι): Ο Θεός της Αγοράς να βάλει το χέρι του.

ΚΡΙ ΚΡΙ: Θεϊκό…

COCA COLA HBC: Μόνον ελκυστικά αποτιμημένη δεν είναι…

ΕΤΕ και ΑΛΦΑ: Τεράστιες απώλειες σε λίγες ώρες… Διαμορφώνουν πλέον το 4,72% και 4.15% του ΓΔ (ΕΥΡΩΒ το 4,91% και ΠΕΙΡ το 2,03%). ΟΛΕΣ μαζί το 15,81% (από το 22,4% πριν λίγες ημέρες).

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Και ενώ η μητέρα (σχεδόν σταθερή) και η ΕΛΧΑ (+2,83%) έστελναν μηνύματα, έρχεται καπάκι η CENER με το δικό της -6% για να σε προσγειώσει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχει ζουμί ο όμιλος, παρά τα υψηλά χρέη του. Γι αυτό γίνεται ο καβγάς. Μην ξεχνάμε τις ΕΛ-ΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ, την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, τα Σκουπίδια, τις Παραχωρήσεις, τα Φωτοβολταϊκά κλπ κλπ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πάντα ευθυτενής και αγέρωχος!

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Δεν είναι λίγοι οι πιστοί μικροεπενδυτές μέτοχοι του που έχουν πάψει να είναι… μικροπενδυτές. Αλλά βλέπετε, δεν κάνει κομμάτια, οπότε γιατί να ασχολούνται μαζί του οι παιχταράδες του Χ.Α; ΣΕ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

ΣΧΟΛΙΟ: Ορισμένες μετοχές της ΥΨΗΛΗΣ κ/φσης γίνονται ξανά… επενδύσιμες.
ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης
@09:22πμ

@10:03πμ

Λ.ΔΕΠ- Αδυναμία ουσιαστικής αντίδρασης έδειξε ο ΓΔΧΑ κατά την χθεσινή συνεδρίαση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο δείκτης θα κινηθεί πολύ χαμηλότερα. Άλλωστε η ευκαιρία εισόδου θα έρθει κατά περίπτωση και όχι την ίδια χρονική στιγμή για όλους τους τίτλους. Κλειδί για την ανοδική επαναφορά αποτελεί ο τραπεζικός κλάδος μετά από συνολικές απώλειες 16% από τα τελευταία υψηλά και ευρισκόμενος στο χαμηλότερο επίπεδο από αρχές Δεκεμβρίου. Στο εξωτερικό, οι επενδυτές αναμένουν τα νεότερα από την FED σήμερα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση των γιγάντων της τεχνολογίας βρίσκεται εκ νέου στα υψηλότερά της επίπεδα από τον Σεπτέμβριο μετά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη της Microsoft χθες.
@12:12
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ – αν μη τι άλλο – για την ελληνική αγορά κατά την ταπεινή άποψη μας. Δεν υπάρχουν leaders, δεν υπάρχουν θετικοί καταλύτες… Διατηρείτε ρευστότητα και μακρυά από τις πολυδιαφημιζόμενες BLUECΗIP-άρες! Πλην των εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα!

@12:30

Τι έχει το έρμο και δεν τραβάει;  Και τι δεν έχει…
ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΕ δείκτες, μόνον μετοχές με ικανούς αναβάτες…
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τι να σας απαντήσουμε; Δεν τα βλέπετε τα χάλια της;
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κάποιοι δεν πλήττουν σήμερα μαζί της, ιδιαίτερα όσοι αγόραζαν στα χθεσινά χαμηλά της…
ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ: Δεν μπορεί βρε παιδιά με μηδενικά επιτόκια να κερδίζουν στο ταμπλό 5% και 10% σε λίγες ημέρες ή και ώρες και να τους κακοφαίνεται.
ΕΛΙΝΟΙΛ: Δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή ή μας φαίνεται; Σπάνια κινείται εντυπωσιακά στο ταμπλό, αλλά όταν το κάνει του δίνουν και καταλαβαίνει. Υπάρχουν projects στον ορίζοντα, ενώ το management που διαθέτει είναι second to none.
IDEAL: Ο market maker δίνει τα ρέστα του με τον τρόπο που κινεί τα νήματα στα τερματικά. Με θέση λίγο κάτω του 5% κορυφαίο όνομα του χώρου της πληροφορικής.

@12:44

AN δεν κόψουν τα ληγμένα και τα σκληρά, άσπρη μέρα δεν θα δουν.

ΕΡΜΑΙΟ τους η Αγορά, αλλά μυαλό δεν βάζουν οι μεγαλοπαιχταράδες για να χαράξουν αλλού πορεία και να δουν καμμιά άσπρη μέρα. Κακό του κεφαλιού τους.

@1:57μμ

ΚΟΥΙΖ
 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Δεν μπορούμε να… αγνοούμε τα μεγέθη όλων των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ και την δική του να την… εκτελούμε με συνοπτικές διαδικασίες.
 • ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ, την στιγμή μάλιστα που οι βασικότεροι δείκτες της είναι ασυγκρίτως καλύτερες των υπολοίπων του κλάδου!(p/bv, δείκτης δανειακής μόχλευσης)
 • ΓΙΑΤΙ, αυτή δεν είναι κλασική turnaround situatation;;
 • KAI TI θα συμβεί αν ενδιαφερθεί κάποιο fund και θελήσει να αποκτήσει συμμετοχή στο μετοχολόγιο του;
 • ΜΕ book value 2,1700 ευρώ και με… ταλαιπωρία στο ταμπλό περί το 1,0000 ευρώ;;;;(!!)

@1:57μμ

ΑΠΟΥΣΑ από το Χ.Α όλη η Θεσμική Κομπανία. Οι επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ που και πουν βγάζουν και κανένα δεκάρικο για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για να αναγεννηθεί η χειρότερη διαχρονικά χρηματιστηριακή αγορά στο παγκόσμιο στερέωμα!! Για να δούμε τον επόμενο δεκάρικο πότε θα τον αναφωνήσουν-ανακοινώσουν… Εφέτος ή από του χρόνου βλέπουμε; Καμία ευαισθησία, καμία αντίδραση από τους επικεφαλής της Λ.ΑΘ.110, μη τυχόν και δυσαρεστήσουν τους εντολείς τους. Απογοήτευση, σκέτη.

@2:13μμ

KYΡΙAKOYΛΗΣ – απαντήσεις : 
 
ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΤΙΜΗ υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πέριξ των 1,5000 ευρώ. Αλλά και 1,2500 με 1,3000 να φτάσει είναι μία απόδοση 15% με 20%. Εξαιρετική θα λέγαμε και να μην τα ξαναλέμε περί απληστίας. Να μην ξεχνάμε και το θετικό απρόοπτον…
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά αυστηροί με το Χ.Α από την μία και από την άλλη να εξυμνούμε το αμερικανικό και να προσφεύγουμε σε αυτό με τεράστια καθυστέρηση αφενός και τοποθετούμενοι αφετέρου σε χαρτιά που δεν αξίζουν ούτε καν για να σκουπίζονται οι καμήλες των Βεδουϊνων.
…..
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Ν.Λ: Σε άλλες χώρες ο Πρόεδρος του χρηματιστηρίου θα είχε κάνει χαρακίρι αν είχε τέτοια εικόνα απαξίωσης τόσα χρόνια! Εδώ, απλά σήμερα είναι Τετάρτη και όλα καλά.

Σ.Γ: Το ΧΑ πάντα θα παραμένει ένα ρηχό καζίνο και για φέτος ας ξεχάσουμε τις 1000 μονάδες. Οταν τόσα χρόνια οι τράπεζες το αφαιμαξαν και φτιάχνουν ένα πλαστό γενικό δείκτη, ποιος σοβαρός επενδυτής θα μπει σε χρηματιστήριο που μπορεί κάλλιστα ένα fund όταν του καπνίσει να ρίξει την ΕΤΕ -8-10-20% και αυτό να γκρεμίζεται? Τα έχουμε δει πάμπολλες φορές!!! Όταν ΕΤΕ+άλφα+ευρωβ+πειρ δεν κάνουν άθροισμα 4 ευρώ, δηλαδή ένα πακέτο τσιγάρα, τι περιμένουμε?

Μ.Β: Αγαπητέ μικρομέτοχε καλημέρα και συγχαρητήρια, και ευχαριστούμε για τις ειδήσεις και τις αναλύσεις που γράφετε. Θα ήθελα την γνώμη σας για την μετοχή του ΟΠΑΠ.

Εάν κάποιος είχε αγοράσει ΟΠΑΠ πριν από 11 χρόνια το 2011, θα είχε πάρει συνολικά,σε μερίσματα 10 ευρώ (τα 11 χρόνια) και θα είχε και τις μετοχές δώρο σήμερα που διαπραγματεύεται η μετοχή στα 10,05 ευρώ η μία. Ποιά άλλη επένδυση έχει προσφέρει τέτοιες αποδόσεις; Με εκτίμηση
 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αναμφισβήτητα ο ΟΠΑΠ είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο με τιμή εισαγωγής 5,500 ευρώ στα οποία πρέπει κανείς να προσθέσει και τα περί τα 20 ευρώ μερισμάτων(!). Εχουμε αναφερθεί πρόσφατα στη δική του περίπτωση με πάσα λεπτομέρεια. Η σύγκριση του όμως με τις άλλες του κλάδου του διεθνώς είναι εμφανέστατα υπέρ του. Η πανδημία τον έχει φέρει πίσω – εννοείται σημαντικά – αλλά το νέο φορολογικό καθεστώς του οργανισμού με το Δημόσιο απαλύνει τις συνέπειες.

Π.Β: Διάβασα σήμερα στον Εκηβόλο κουίζ του μέλους ΤΙΜ… “Αντε να δωσω και εγω ενα κουιζ. Ρεκορ κερδων λεει η Μικροσοφτ γιατι πουλαει το κλαουντ οτι κι αν ειναι αυτο. Ποια ελληνικη εταιρεια προσφερει υπηρεσιες κλαουντ αυτη τη στιγμη στη χωρα μας μονοπωλωντας περιπου ολα τα μεγαλα ψαρια…? Πριν δηλαδη προλαβει να τα ψαρεψει η αμαζον η μικροσοφτ η γκουγκλ και οι λοιποι μεγαλουτσικοι που ερχονται τωρα που ερχεται η αναπτυξη…? Καλες ψαριες εδω στο πισωγυρισμα!”. Ποιό να είναι άραγε αυτό το…elliniko?

 • AΠΑΝΤΗΣΗ: Για μας… ευκολάκι, γιατί πρόκειται για μία των αγαπημένων μας, την Performance Technolologies

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ – Από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και οκτώ πτωτικές στις τελευταίες εννέα, σήμερα ο τίτλος του Ελλάκτωρα (+3,87%) κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Αν συνεχίσουν να είναι πιο δραστήριοι οι αγοραστές, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 1,59 – 1,61, 1,685 (ημερήσιο “stop short”) – 1,70 και 1,90 – 1,965 ευρώ.

Τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 21/1 για την μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου (-4,40%), ενώ ανάλυση για τις τελευταίες εξελίξεις, παρατίθεται στην συνέχεια του σχολίου από την Merit Sec.

Τεχνικά, εξαιρετικά ενισχυμένη δείχνει η πρώτη αντίσταση στα 5,18 ευρώ (ημερήσιο “stop short”). Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 4,57 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), δεν μπορεί να αποκλειστεί “ομαλή προσγείωση” προς τα 4,20 ευρώ, η σαφώς πιο επιθετική μέχρι τα 2,94 – 2,75 ευρώ.

Στις 20/1 το τελευταίο θετικό κλείσιμο για την μετοχή των Ελ. Πετρελαίων (-1,81%). Επιβεβαιωμένη παραβίαση της πρώτης στήριξης στα 5,53 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), αλλά και της αμέσως επόμενης στα 5,46 ευρώ που έδωσε και ημερήσιο σήμα “αποβίβασης”. Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στα 5,36 και 5,22 ευρώ. Σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών, πρώτη σημαντική αντίσταση στη ζώνη 5,75 – 5,89 ευρώ.

Συνεχώς επιδεινούμενη η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών.

Ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει κατά σειρά τις στηρίξεις στις 800, 772, 761, ενώ παραβιάστηκε και η αποφασιστική στήριξη των 749 μονάδων (από όπου συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων), δημιουργώντας προϋποθέσεις ανατροφοδοτούμενης πτώσης.

Παραμονή του ΓΔ χαμηλότερα των 749 μονάδων, δημιουργεί προϋποθέσεις υποχώρησης προς τις 733, 720 και 705 μονάδες. Οι πρώτες αντιστάσεις στις 784 – 787, 797 (gap), 800 – 802 και 809 μονάδες (ημερήσιο “stop short”).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, μετά τις 1852 έχασε και τις 1811 μονάδες και οι αγοραστές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη ζώνη 1771 – 1753. Για την σχετική καλυτέρευση της εικόνας, απαιτείται επιστροφή με κλείσιμο υψηλότερα των 1911 και 1935 μονάδων (ημερήσιο “stop short”).

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με ανοδική “ουρά” ξεκίνησε τη συνεδρίαση η AS Company (-3,03%) φθάνοντας μέχρι τα 2,42 ευρώ (+4,76%), όμως στη συνέχεια επικράτησαν οι εκτιμήσεις για δυσκολίες επιβεβαίωσης των τελευταίων φημών, διατηρεί επαφή με τα ιστορικά υψηλά η Κρι Κρι (+0,30%) και με τα πρόσφατα υψηλά η Foodlink (+4,35%), συνεχίζεται η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στην Ελινόιλ (+1,13%), δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Ιντεάλ (+0,80%), Κυριακούλης (+5,42%) και ΕΛΧΑ (+2,43%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Newsphone (-16,27%), Interlife (-5,66%) και Quest (-2,83%), αξιοπρόσεκτη εντολή πώλησης στα 0,54 ευρώ για την CPI (-9,01%), ενώ σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τραβήχτηκαν οι αγοραστές στον Μπήτρο (-17,37%).

Παρουσία πωλητή σε Μύλους Κεπενού (-6,25%), ΑΛΜΥ (-6,31%), Έλαστρον (-5,60%) και Κέκροπα (-5,83%), πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον Ικτίνο (-4,47%), έξι για την Ιντρακόμ (-3,68%) και επτά οι συνεχόμενες πτωτικές για την Intralot (-3,33%).

Πλαγιοκαθοδικά από τα 2,9 ευρώ (κλείσιμο 5/1) η Entersoft (-3,08%), από τα 4,98 ευρώ (κλείσιμο 7/1) η Epsilon Net (-5,02%) και από τα 5,44 ευρώ (κλείσιμο 13/1) η Profile (-1,72%), μετά την τελευταία ανοδική κίνηση πλήρης απόσυρση των αγοραστών στην Doppler (0%), συνεχίζουν πλαγιολισθητικά οι Άβαξ (-7,74%), MIG (-10,71%), Cenergy (-6,06%) και Byte (-2,45%), ενώ σε υψηλά 12 μηνών έκλεισε ο Καρέλιας (+2,74%).


Το 2020 αποτέλεσε έτος σταθμό για την DEPOLAS INVESTMENT SERVICES.

Η Διοίκηση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρείας διατηρώντας αναλλοίωτες τις
αρχές και αξίες του εκλιπόντος ιδρυτή της Λέοντα Δεπόλα ολοκλήρωσαν επιτυχώς την
μετεξέλιξή της σε μια σύγχρονη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Με νέα εταιρική ταυτότητα-λογότυπο και παρέχοντας όλη την γκάμα των επενδυτικών υπηρεσιών η εταιρεία σημείωσε αύξηση μεριδίου αγοράς, με την αξία συναλλαγών στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ να διαμορφώνεται σε επίπεδα άνω του 1 δις ευρώ.

 • Η DEPOLAS INVESTMENT SERVICES κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των 10 πρώτων ΑΧΕΠΕΥ και των 3 πρώτων μη τραπεζικών ΑΧΕΠΕΥ βάσει της αξίας συναλλαγών στο Χ.Α..
  Με υγιή κεφαλαιακή βάση άνω των 5,5 εκατ. ευρώ παραμένει μια από τις ελάχιστες
  χρηματιστηριακές εταιρείες με κερδοφόρες χρήσεις σχεδόν καθόλη την προηγηθείσα
  υπερδεκαετή περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης και συντελεστές φερεγγυότητας από
  τους υψηλότερους του κλάδου.

Η DEPOLAS INVESTMENT SERVICES με άρτια καταρτισμένο και έμπειρο στελεχιακό
δυναμικό και σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές προχωρά δυναμικά και στους τομείς :
 ASSET MANAGEMENΤ, παρέχοντας ευρύ φάσμα επενδυτικών προϊόντων από την
εγχώρια.και.τις.διεθνείς.αγορές
 MARKET MAKING, υπηρεσίες Ειδικής Διαπραγμάτευσης σε περισσότερες από 10
εισηγμένες.εταιρείες.στο.Χ.Α..
 FINANCIAL ADVISORY, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε επιχειρήσεις. Διαθέτοντας πλέον όλη την γκάμα των επενδυτικών υπηρεσιών διασφαλίζει αξιοπιστία,ευελιξία και εξατομικευμένες λύσεις για επενδυτές και εταιρείες.


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

ΟΠΤΙΜΑ: Δίνει σύσταση αγοράς για όλες τις συστημικές με τιμή στόχο τα 1,6000 ευρώ για την Alpha Bank, το 1,0000 ευρώ για τη Eurobank, τα 3,1000 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και τα 1,4000 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς. Όπως σημειώνει διαπραγματεύονται ελκυστικά με δείκτη TBV (2021) 0,13 έως 0,39 φορές που αντιστοιχεί σε discount 70% έως 25% έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, κάτι που κατά την άποψη της Optima δεν δικαιολογείται…

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.