28 Φεβρουαρίου: « Ο Βλαδίμ(ΟΙ)ρος και οι αγορές »

Πουλήσατε; Πουλήσατε;

Την Πέμπτη πουλούσατε λες και ο Πούτιν έφτασε στην Ακρόπολη. Ειδικά, αρκετοί θεσμικοί για πολλοστή φορά δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντέδρασαν σαν τους ελδεάρχες του 1999. Αλλά και οι ιδιώτες δεν πήγαν πίσω αφού πολλοί παρασύρθηκαν. Η τιμωρία ήρθε την Παρασκευή.
  • Πούτιν : Ο «χριστιανός» Βλαδίμηρος που θα μας έσωνε (γέλια) στέλνει τους σκληρούς μουσουλμάνους Τσετσένους αφού τα βρίσκει σκούρα στην Ουκρανία. Μέχρι και τα καύσιμα του τελείωσαν στις 3 ημέρες αφού νόμιζε ότι θα κάνει περίπατο. Ο «χριστιανός» Βλαδίμηρος χτυπάει ασθενοφόρα, ορφανοτροφεία και αμάχους.
Μπορεί να μιλάμε πια για την ΑΡΧΗ του ΤΕΛΟΥΣ του Βλαχοδίμηρου. Η πτώση του θα έρθει εκ των έσω. Μόνο οι ίδιοι οι Ρώσοι μπορούν να τον ανατρέψουν. Πάνω από πέντε χιλιάδες συλλήψεις ήδη σε δύο μέρες σε διαδηλώσεις ρωσικών πόλεων. Ο Βλαδίμηρος κατάφερε ότι δεν είχαν πετύχει οι ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, κατάφερε να ενώσει να συσπειρώσει το ΝΑΤΟ αλλά και να ξυπνήσει την Eυρώπη.
  • Άρχισε πια να δικαιολογείται απόλυτα η ύπαρξη του ΝΑΤΟ, ενώ μέχρι χτες πολλοί αμφισβητούσαν την συνέχεια του. Ο ευρωστρατός είναι μονόδρομος για την ασφάλεια μας. Ένα ακόμα λάθος του «χριστιανού» Βλαδίμηρου (γέλια) ότι καταφέρθηκε εναντίον Φινλανδίας-Σουηδίας ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στη ζώνη του ευρώ. Πιθανολογώ ότι επιτέλους ξύπνησε και την Γερμανία η οποία βρισκόταν στο λήθαργο της Μέρκελ.
Η Μέρκελ δυστυχώς τόσα χρόνια εξέθρεψε δύο φίδια, τον Πούτιν και τον Ερντογάν. Πληρώνουμε την πολιτική της, η οποία τελικά ζημιώνει όχι μόνο την Eυρώπη αλλά και την ίδια την Γερμανία. Ο… Κουτσούμπας από την άλλη είναι ο πιο προβληματισμένος άνθρωπος στον πλανήτη. Δεν ξέρει σε ποιά πρεσβεία να διαδηλώσει τώρα, στην αμερικάνικη ή στη ρωσική; (γέλια)
  • Αν ισχύει ότι η Ρωσία χρειάζεται πάνω από 15δις$ την ημέρα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γρήγορα θα τελειώσει το πράγμα.  Είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών και επίσης δεν θα ξεχάσουμε την βοήθεια τους στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Μέχρι και δύο μέρες πριν την κήρυξη πολέμου η Ρωσία προσποιούνταν ότι κάνει ασκήσεις.
Χρηματιστηριακά το volatility θα συνεχισθεί. Την Παρασκευή οι αγορές προεξοφλούσαν ότι σε λίγες ώρες θα τελειώσει ο πόλεμος με επικράτηση των Ρώσων, από Δευτέρα θα προεξοφλούν το τέλος του Βλαδίμηρου που ίσως έσκαψε τον λάκο του. Προσοχή, μην χάνετε τις μετοχές σας σε χαμηλές τιμές ειδικά αν πιστεύετε τις εταιρείες σας.
  • Όσοι γνωρίζετε τις εταιρείες που κρατάτε μετοχές τους σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεπουλάτε τόσο εύκολα στην εποχή της ταχύτητας, της πληροφόρησης, της τεχνολογίας,  των αγορών, οι πόλεμοι δεν κρατάνε πολύ. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.
Στους κερδισμένους της εβδομάδας μόλις 3 μετοχές: ΟΤΕ, CENERGY και ΤΕΝΕΡΓ.
  • Οι δύο πρώτες κατέγραψαν νέα υψηλά (η Cenergy νέο ιστορικό ψηλό) ενώ η ΤΕΝΕΡΓ βράχος. Για τον ΟΤΕ τι άλλο να πούμε; Από τα 10,80€ long και συνεχίζουμε. Στη CENERGY μέχρι και ο Πούτιν δουλεύει για αυτή. Η απεξάρτηση της Eυρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας φέρνει τεράστια έργα ενεργειακής μετάβασης από υπεράκτια αιολικά πάρκα εως την μεταφορά υδρογόνου.
Η ΤΕΝΕΡΓ λειτουργεί πια σαν μηχανή μετρητών και μερισμάτων. Δύσκολα κάποιος να αποχωριστεί χαρτιά σαν αυτά τα δύο ενεργειακά, σε αντίθεση σε κάθε οπισθοχώρηση τους ενισχύει τις θέσεις του.
  • Ψυχραιμία λοιπόν στις αντιδράσεις σας. Πάντα να θυμόσαστε ότι κάποιοι άλλοι έχουν υπερπολλαπλάσια συμφέροντα και θέσεις από εσάς και κινούνται για εξεύρεση λύσης. Ο πανικός, πάντα στο τέλος έχει χαμένους μόνο εσάς.
Αν είστε πληρωμένοι ή με ρευστότητα, λειτουργείστε σαν τους μεγάλους παίκτες. Όλα αυτά δεν τα κάνατε την Πέμπτη πυροβολώντας τα πόδια σας. Μην αντιδράτε με το συναίσθημα της στιγμής αλλά να σκέφτεστε την επόμενη μέρα.
  • Κουίζ : Μετά την επιτυχία της Cenergy που δίνει ο “Λογικός” από το 1€ ποιά ενεργειακή μετοχή σκανάρει στην απέναντι πλευρά του Aτλαντικού; Κρατείστε προς ώρας το γράμμα Α.
Καλή εβδομάδα
O Λογικός