27.9.2022- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…

 • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 4,73 +2,64
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3,17 +1,08
ΙΣΠΑΝΙΑ 3,33 +1,24
ΙΤΑΛΙΑ 4,69 +2,60

**

ΟΤΕ: Τι γίνεται βρε παιδιά; Ο Πύργος πάντως παραμένει πάντα στη θέση του, ευθυτενής και αγέρωχος.


WALL STREΕT: Οι σορτάκηδες έχουν… Short-άρει μέχρι και τις κάλτσες τους. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, ξαφνικά, απροειδοποίητα.


ΜΟΤΟΡ OIL: Το κακό κλίμα, ο υψηλός δανεισμός λόγω  της προσάρτησης του 75% του ενεργειακού κλάδου της Ελλάκτωρ, ο “φόβος” για ΑΜΚ προσεχώς και κυρίως ο φόβος της έκτακτης φορολόγησης λόγω υπερκερδών (λες και της έδωσαν κάτι, όταν έγραφε υπερ-ζημίες) είναι οι λόγοι που πιέζουν την τιμή της. Ομως θα επανέλθει στο προσκήνιο, δεν νοείται ΜΟΗ και 13η θέση στη σχετική κατάταξη των Κ/φσεων(!!). Μνήσθητι μου Κύριε…


ΔΗΜ.ΤΡΙΓΚΑΣ- ΜΠΕΛΑ: Το πιο εντυπωσιακό νούμερο των αποτελεσμάτων του Jumbo ήταν σίγουρα το περιθώριο μικτού κέρδους, το οποίο διαμορφώθηκε στο “διαστημικό” 57%, έναντι 53% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και 54% το α’ εξάμηνο του 2019! Ταυτόχρονα, η διανομή ενός χριστουγεννιάτικου δώρου από τη διοίκηση προς τους μετόχους είναι τα 0,385 ευρώ/μετοχή που θα πληρώσει περί τα Χριστούγεννα. Έτσι, η συνολική χρηματική διανομή για το 2022 αγγίζει το 1,155 ευρώ/μετοχή, ήτοι μερισματική απόδοση 8,2%!

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του ομίλου Jumbo, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η Jumbo με βάση τον δείκτη EV/EBITDA διαπραγματεύεται 5,3 φορές τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του 2022, ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται μόλις 10 φορές τα καθαρά κέρδη του.

 • Μεγάλο πλεονέκτημα του ομίλου αποτελεί ο καθαρός δανεισμός (μετρητά μείον δάνεια) άνω των 435 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας το 22% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης του ομίλου (3,2 ευρώ/μετοχή). Να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαπραγματεύεται με έκπτωση έναντι του 10ετούς ιστορικού μέσου όρου της περί το 30% με βάση τον δείκτη EV/EBITDA.

πιν


TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Με τον ΔΤΡ στο -5,62% τον μήνα Σεπτέμβριο, κινείται θετικά καταγράφοντας άνοδο 5,44% μέχρι τώρα.

 • Στο -8,35% η ΑΛΦΑ, -6,08% η ΕΤΕ και -6,43% η ΕΥΡΩΒ στο ίδιο χρονικό διάστημα.
 • Υπάρχει ψαλίδα, που σιγά σιγά μειώνεται…

@4:05μμ

 • ΑΦΗΣΤΕ βρε παιδιά τους δείκτες και ασχοληθείτε
 1. Με μετοχές που διαπραγματεύονται με p/e κάτω του 5, του 4, του 3 και του 2(!!)…
 2. Με μετοχές που διαπραγματεύονται με ev/ebitda κάτω του 6 και του 5 και του 4
 3. Με μετοχές που διαπραγματεύονται με p/bv υπολλαπλάσιο της μονάδας
 4. Με μετοχές που μοιράζουν μερίσματα 4% και 5% και βάλε % κάθε χρόνο…

**

@4:10μμ

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ για τους καταστροφολάγνους και φανατικούς μιζερόπληκτους!!

«Σήμερα η Ελλάδα εξάγει περισσότερο από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία», τονίζουν στους συνομιλητές τους οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου. Εχει σχεδόν φτάσει τη χώρα-πρότυπο ανάπτυξης εξωστρέφειας, την Πορτογαλία (με εξαγωγές-ρεκόρ 43,7% του ΑΕΠ το 2017).

 • «Δεν είναι όμως μόνο ποσοτική, αλλά κυρίως ποιοτική η διαφορά», λένε στο οικονομικό επιτελείο. Γιατί ενώ μεν το ΑΕΠ ανακάμπτει και θα σπάσει φέτος το φράγμα των 200 δισ. ευρώ, η ανάπτυξη στηρίζεται, κυρίως, στην πρωτόγνωρη άνθηση επενδύσεων και εξαγωγών.

Η Ελλάδα «χτυπάει» κορυφή στις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας! Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ελλάδα σταδιακά αναπτύσσει μια εξαγωγική βάση υψηλής ποιότητας, με σημαντικά καλύτερη επίδοση από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

**

@4:15μμ

ΠΑΜΕ για ΑΕΠ 230 δισ. ευρώ το 2023… Και κ/φση Χ/Α προς ΑΕΠ για τα γέλια… στο 0,24!!
….
Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023, κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο εξάμηνο, είναι εφικτή, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την κρίση, εκτίμησε ο επικεφαλής του ESM για την Ελλάδα Paolo Fioretti. Ο κ. Fioretti σημείωσε στον Economist πως είναι προτιμότερο σήμερα να μιλά για την Ελλάδα παρά για τη χώρα του την Ιταλία, όπου οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες…
**

@4:20μμ

Μας τα έχουν σπάσει, να μην γράψω καλύτερα τι, με την επαναλαμβανόμενη σύσταση- προτροπή εδώ και μερικά τέρμινα… ” Εντονη αβεβαιότητα για την… επόμενη μέρα”.

 • Τους διέψευσε το δεύτερο 3μηνο του 2021, το τρίτο, το τέταρτο 3μηνο του 2021, το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Αλλά αυτοί, εκεί τον χαβά τους**…

** Μεταφορικά… μια συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται συνεχώς, με πείσμα και με αδιαφορία για την ενόχληση (ζημία) σε άλλους κλπ κλπ.

**

@4:25μμ

AN συμβεί αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι, τότε το… cash is the king, θα γίνει … cash confetti! Για να ξέρουμε και που πατάμε. Καλά για… κούρεμα, ούτε καν συζήτηση.

 • ΑΓΟΡΑ: SELL TO ZERO, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ! Άξιοι της μοίρας μας…

**

@5:00μμ

ΣΙΔΜΑ: Διατήρησε όλη την υψηλή καθαρή κερδοφορία της και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 (+11,9 εκατ. ευρώ, δηλ. κάτι λιγότερο από πέρυσι αν εξαιρεθούν τα μη επαναλαμβανόμενα κέρδη που είχαν προκύψει από την λογιστική αντιμετώπιση της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας).

 • Η αποτίμηση της εταιρείας ανέρχεται σε μόλις 25,8 εκατ. ευρώ(!!), με πωλήσεις που θα ξεπεράσουν εφέτος τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη και να μην βγάλει σεντ στο δεύτερο εξάμηνο ο πολλαπλασιαστής κερδών της θα είναι στο… 2,1(!!!!!!!!).

ΕΝ ΤΩ μεταξύ, κανείς δεν υπολογίζει τι θα συμβεί αν τελειώσει ο πόλεμος!! Μιλάμε, ότι η μ@@@@ία έχει φτάσει στη νιοστή! Ποια καρύδια τώρα και μαύρα άλογα…


BRIQ PROPERTIES: Αυτό που κοιτάμε στις εταιρείες του κλάδου της είναι η εσωτερική αξία της μετοχής (NAV/μετοχή) η οποία ανήλθε την 30.06.2022 σε € 2,6200 από € 2,5200 την 31. 12.2021 μετά και από την αποκοπή μερίσματος € 0,075 το οποίο καταβλήθηκε στους δικαιούχους την 29η Απριλίου 2022.

ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΗΣ: 1,8500 και αρκούντως υποτιμημένη. Για… εξηγήσεις – πληροφορίες αποταθείτε στη Διεύθυνση. 


ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Με μόλις (4) θετικές παρουσίες στις (18) μέχρι στιγμής του Σεπτεμβρίου.


REAL CONS: 

 • Τιμή μετοχής 1,9350 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 41,6 εκατ. ευρώ.
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 15,19 εκατ. ευρώ και ΒΟΟΚ VALUE μετοχής:
 • ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: 0,5 εκατ. ευρώ (ΔΑΝΕΙΑ 6,3 εκατ. και Ταμείο 5,8 εκατ.)
 • ΚΕΡΔΗ: 937.000 ευρώ και πολλαπλασιαστής κερδών (6ΜΗΝΟ) 44.


ΣΙΔΜΑ: Το άκρον άωτον της υποτίμησης…

 • Στη τιμή του υψηλού της μετοχής στο 12μηνο στα 3,4200 ευρώ το p/e διαβάζεται στο νούμερο… 3,9 με βάση τα κέρδη της για το 6μηνο(!).
 • ΑΝ μελετήσει κανείς το τι έγινε στη τελευταία 4ετία, τριετία, διετία και που βρίσκεται τώρα η χρηματοοικονομική εικόνα της , αν μη τι άλλο, θα εντυπωσιασθεί.
 • ΕΠΕΙΔΗ κάποια στιγμή ο πόλεμος θα σταματήσει, αλλά κυρίως γιατί έρχονται έργα δισ. ευρώ στη χώρα μας ενώ οι θυγατρικές της σε Ρουμανία και Βουλγαρία συνεχίζουν να αναπτύσσονται η συγκεκριμένη μετοχή έχει πλέον θέση σε όλα τα χαρτοφυλάκια. Είναι must που λένε.
 • Και αφού βγάζουν προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα, δεν υπάρχει λόγος να την κυνηγάει κανείς.


@03:37πμΤα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.