27/8: Eπισημάνσεις & Χαρακιές για Τraders του X.A (2)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ -ΔΕΗ@265,20 και -0,30% – ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Συνεχίζεται η κίνηση μέσα στο ανοδικό της κανάλι. Τα 284 κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί  να μας δώσει το 306 ή το 330. Το 253 σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική στήριξη και τάση ενώ το στοπ στην παρούσα στο ημερήσιο είναι το 241.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ@828,95 και -0,33% – 60λεπτο

Το 845 έχει γίνει σημαντική αντίσταση όπου κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει και πάλι το
875 ή το υψηλό. Το 820 κοντινή σημαντική στήριξη που διάσπαση θα μας φέρει στο κύριο
800

Image result for fast finance αεπευ

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – [email protected],73 και -0,19% – 60λεπτο

Το 2078 έχει γίνει σημαντική αντίσταση όπου κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της
κίνησης προς το 2180 με ενδιάμεσο στο 2115. Σε κάθε περίπτωση το 2009 επίπεδο πρέπει
να συντηρηθεί αν δεν θέλει και πάλι να δοκιμάσει αν μη τι άλλο τα χαμηλά του στην πολύ
σημαντική ζώνη του 1950.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ@0,8220 και -1,67% – ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΚΡΙ ΚΡΙ@5,0800 και -0,78% – ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Τίτλος που έχει αποζημιώσει με το παραπάνω τους μετόχους του ακόμα και μέσα στην κρίση. Με αποκομμένο πλέον το μέρισμα και πολύ σημαντική στήριξη την ζώνη του 4,95-5,00 ευρώ Επίπεδο που δεν πρέπει να χαθεί. Το 548 είναι κύρια αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει και πάλι το 6.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ@9,8800 και -1% – ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΙΝΤΡΑΚΟΜ@0,9450 και -0,53% – ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ@2,2100 και +2,79%

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ@1,7800 και -1,11%

greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter -3η και φαρμακερή για τον DAX(;) 

….
3Η φαρμακερή; Αυτό φοβόμαστε μην ισχύσει για τον DAX, ο οποίος για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στα όρια των καθοριστικών στηρίξεων των 11.600 – 11.650 μονάδων, με το γερμανικό βασικό δείκτη να κλείνει χθες στις 11.658,02 μονάδες, +0,40%. Θα επαναλαμβάνουμε λοιπόν και σήμερα στο www.greekfinanceforum.com πως αυτές οι στηρίξεις δε θα πρέπει να χαθούν.

Όχι μόνο για το γερμανικό χρηματιστήριο, αλλά και συνολικά για τις αγορές. Θα επαναλάβουμε και πάλι σήμερα πως απώλεια τους βάζει το βασικό γερμανικό δείκτη σε ένα νέο πτωτικό κανάλι, με σημείο αναφοράς τις στηρίξεις περίπου 1.000 μονάδες χαμηλότερα. Μια πτώση δηλαδή περίπου 9-10% με ότι αυτό σημαίνει για όλα τα χρηματιστήρια διεθνώς.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν πως τις τελευταίες συνεδριάσεις είναι η 3η φορά τις τελευταίες εβδομάδες που οι στηρίξεις αυτές δοκιμάζονται. Και αυτό τουλάχιστον μας ανησυχεί, με την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία να είναι όλο και πιο βαριά.

Όγκος συναλλαγών – Εισαγωγή

Ο όγκος συναλλαγών στην τεχνική ανάλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως:

  • μέσω δεικτών (indicators)
  • ανάλυση της μπάρας όγκου (σε σχέση με αυτήν προηγούμενης περιόδου).
  • χρησιμοποιώντας κινητούς μέσους όρους (συνήθως 20 ή 50).

Όγκος συναλλαγών – On Balance Volume (OBV)

Παρουσιάστηκε από τον Joseph Granville το 1976.

Ο υπολογισμός του είναι εύκολος και γίνεται ως ακολούθως:

  • αν το κλείσιμο της ημέρας είναι υψηλότερο από το χθεσινό κλείσιμο, τότε ο όγκος προστίθεται από τον χθεσινό OBV.
  • αν το κλείσιμο της ημέρας είναι χαμηλότερο από το χθεσινό κλείσιμο, τότε ο όγκος αφαιρείται από τον χθεσινό OBV.

Σημασία δεν έχει το πόσο έκλεισε ανοδικά ή καθοδικά η τιμή αλλά η κατεύθυνση. Το γράφημα του OBV παρίσταται γραφικά και συγκρίνεται με αυτό της τιμής για την εύρεση θετικών ή αρνητικών αποκλίσεων.

Τονίζεται ότι σημασία δεν έχει η αριθμητική τιμή αλλά η κατεύθυνση του δείκτη και η σχέση του με το διάγραμμα της τιμής.

Όγκος συναλλαγών – Accumulation Distribution

Το 1975 ο Marc Chaikin δημιούργησε τον Accumulation Distribution Index, ο οποίος χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό του πέραν του όγκου, το υψηλό, χαμηλό και τιμή κλεισίματος.

Ο υπολογισμός του γίνεται ως ακολούθως:

όγκος*[(κλείσιμο-χαμηλό)-(υψηλό-κλείσιμο)]/(υψηλό-χαμηλό)

Αν το κλείσιμο είναι πάνω από το μέσο του εύρους της ημέρας τότε θεωρούμε ότι έχουμε συσσώρευση. Το αντίθετο για διανομή.

Η χρήση του είναι ίδια με αυτή του OBV.

Όγκος συναλλαγών – Ταλαντωτής Όγκου (Volume Oscillator)

Είναι ο πιο απλός από όλους τους ταλαντωτές όγκου.

Δείχνει πότε ο όγκος αυξάνει και πότε μειώνεται.

Υπολογίζεται από την διαφορά 2 κινητών μέσων όρων, ενός γρήγορου και ενός αργού.

Είναι χρήσιμος για να επιβεβαιώνει την τάση αλλά και να δίνει έγκαιρα μηνύματα όταν η τελευταία είναι σε φάση συσσώρευσης, για το επικείμενο ξέσπασμα (breakout).

Αυξημένος Όγκος Συναλλαγών

Όλοι οι δείκτες που αναφέραμε στις προηγούμενες υποενότητες, χρησιμοποιούν για τους υπολογισμούς τους το ίδιο είδος πληροφορίας και δη την τιμή. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο, με τους δείκτες του όγκου συναλλαγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν άλλο είδος πληροφορίας (αυτής του όγκου). Ο αναλυτής λοιπόν έχει την μοναδική ευκαιρία συνδυάζοντας δείκτες τιμής και δείκτες όγκου συναλλαγών να έχει μια πιο σφαιρική και πλήρη εικόνα για την τάση και τις προοπτικές αυτής.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

*****

Print Friendly, PDF & Email