27.8.2021- Χ.Α: Το χειρότερο; Με αναγκαστική παραίτηση των παλαιών μετόχων (από τον ΟΑΚ)

Μικρομέτοχος ως γνωστόν δεν πολυσυμπαθεί τις τράπεζες και αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή με αυτές. Και λογικό φαίνεται, μιας και οι 3 εκ των 5 μόνο φέτος και το 2020 ουσιαστικά επέφεραν τεράστιες ζημιές στους μετόχους τους προς χάριν των ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ που έγιναν πλέον της μόδας.

  • Να θυμίσω την αύξηση της Eurobank μέσω της απορρόφησης της Grivalia στα 40 περίπου λεπτά, τιμή που κατέστησε σχεδόν αδύνατη την επάνοδο της μετοχής στην τιμή της προηγούμενης αύξησης του 1 ευρώ

Να θυμίσω επίσης την αύξηση της Πειραιώς στο μηδέν σχεδόν, που ουσιαστικά εξαφάνισε και τα 6 ευρώ της προηγούμενη αύξησης, ακολούθησε η αναπτυξιακή αύξηση της ΑΛΦΑ που καθιστά τα παλαιοτέρα 2 ευρώ αδύνατο στόχο

  • Και φυσικά σειρά έχει η ΑΤΤικής η οποία ψάχνει στρατηγικό επενδυτή.  Για να προλάβω τους κακόβουλους, η ΕΤΕ δεν πρόκειται να κάνει καμία αναπτυξιακή αύξηση. Ας μην ξερογλείφονται οι Short-players.

Τι μας ανακοίνωσε λοιπόν η Αττικής;

Κάνει reverse split 1-60. Εξήγησα σήμερα στην υπόγα του Μιχάλη για όποιον έχει την τύχη να περνάει και από εκεί, ότι η επερχόμενη διαδικασία του reverse split μπορεί ουσιαστικά να μην αλλάζει κάτι για την τράπεζα, αλλάζει όμως εντελώς το προφίλ της μετοχής.

  • Τι αναμένουμε λοιπόν:

Από το reverse Split η μετοχή με βάση το σημερινό κλείσιμο θα αναπροσαρμοστεί στα 8 Ευρώ. Κανονικά δεν θα σήμαινε κάτι αυτό, αλλά στην Ελληνική σκηνή με την παιδεία των επενδυτών μας και των συμμετεχόντων στην αγορά δεν νοείται η Αττικής να κοστίζει 8 Ευρώ και η Άλφα 1.

  • Στα μάτια του Έλληνα επενδυτή τα 300 ευρώ του Καρέλια είναι ακριβά και ας μην έχει καν 3 εκατομμύρια μετοχές. Αν η ίδια εταιρία είχε 300 εκατομμύρια μετοχές τα αντίστοιχα 3 ευρώ θα ήταν πάμφθηνα.

Τι αναμένεται λοιπόν;

  • Προσωπική μου άποψη, τα 8 ευρώ θα γίνουν πολύ σύντομα 1με 2 ευρώ. Να το πω πιο απλά η σημερινή τιμή της μετοχής δεν αντέχει σε Reverse split 1 προς 60 και αυτό θα φανεί στο ταμπλό. Εκφράζω πάντα δικές μου απόψεις και δεν σημαίνει κατ’ανάγκη ότι έχω δίκαιο.

Το δε χειρότερο είναι η αναμενόμενη είσοδος του στρατηγικού επενδυτή με τιμές που δεν ξέρουμε, αλλά που θα γίνει με ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ παραίτηση των παλαιών μετόχων.

  • Δηλαδή, δεν φτάνει που θα προσγειώσουν την μετοχή εκει που θα την προσγειώσουν, αλλά θα σας αναγκάσουν και σε ένα dilution ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ.

Προσωπικά απέχω από την μετοχή κα θα ασχοληθώ μαζί της μόνο όταν θα μάθω ποιος θα μπει στο μετοχικό κεφάλαιο, πότε και με τι τιμές.

Φιλικά

ΟΑΚ

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.