27.8.2021- Χ.Α: Η Porsche, ο εξοπλισμός και το ταμπελάκι (από τον Απόστολο Μάνθο)

Η Porsche, ο εξοπλισμός και το ταμπελάκι

  • (από τον Απόστολο Μάνθο)

Ο όμιλος Μοτοδυναμική (ΜΟΤΟ) παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του 2021 αύξηση πωλήσεων 29,1% στα 43,6 εκατ. ευρώ και ακόμα πιο ισχυρή αύξηση 89,5% στα EBITDA όπου ανήλθαν στα 2,7 εκατ. ευρώ. Εδώ όμως το στοίχημα είναι το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, καθώς αναμένεται πολύ πιο δυνατό λόγω και της δραστηριότητας της μίσθωσης αυτοκινήτων Sixt, όπου ήδη τρέχει στο πρώτο εξάμηνο με μια αύξηση πωλήσεων 24,2%  ή 4,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020.

  • Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου μόλις τώρα φαίνεται να περνάει το κατώφλι των 45 εκατ. ευρώ. Προχωρώντας τώρα στο διάγραμμα της μετοχής αυτό που κυρίως τραβάει το βλέμμα είναι η ανοδική διάσπαση της ισχυρής αντίστασης των 1,46 ευρώ. Διαφυγή η οποία διαγραμματικά έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο για τα 1,80 με 2 ευρώ.

Σημαντικό στοιχείο, που μπορεί να προκαλέσει βίαιη ανοδική εκτίναξη είναι και ο ισχυρότατος,  για τα δεδομένα του ομίλου, ο όγκος συναλλαγών των 1,084 εκατ. τεμαχίων που έχει πραγματοποιηθεί στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις.

  • Γεγονός, που τεχνικά αποτυπώνει τη νίκη των αγοραστών απέναντι στον “πωλητή” απελευθερώνοντας έτσι  το διαγραμματικό πεδίο για υψηλότερες τιμές. Άλλωστε πόσο εύκολο είναι  να κρατηθεί μια εταιρεία που “αντιπροσωπεύει” την Porsche;

πιν


*****

Ο όμιλος Βογιατζόγλου Systems (ΒΟΣΥΣ) ιδρύθηκε το 1992 και εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Οκτώβριο του 2000. Κατέχει ηγετική θέση, με παρουσία στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στην επίπλωση καταστημάτων Retail και στον εξοπλισμό αποθηκών και κέντρων διανομής με συστήματα που καλύπτουν από απλές ανάγκες αποθήκευσης έως και αυτοματοποιημένες λύσεις.

  • Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το  δύσκολο 2020 διαμορφώθηκε στα 23,87 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 10,46% σε σχέση με το καθόλα λειτουργικό 2019, ενώ τα μικτά κέρδη έκλεισαν με μείωση 13,58% στα 7,48 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ήταν στα τέλη του 2020 στα 2,926 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση ανέφερε στη γενική συνέλευση ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα κλείσει με σαφώς αυξημένα μεγέθη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και οι μέχρι τώρα ενδείξεις μιλούν για μια γενικά ανοδική οικονομική χρήση.

  • Διαγραμματικά τώρα η μετοχή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς παρουσιάζεται υπό την πίεση του ισχυρού μακροπρόθεσμου ανοδικού στροφέα “W” να κατευθύνεται με φόρα πάνω στην περιοχή των υψηλών της τελευταίας 20ετίας στα 2,60 ευρώ. Πάνω από εκεί η πύλη θα ανοίξει για τα 4 ευρώ, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα για να σταθεί εμπόδιο στην ανοδική της πορεία.

πιν

*****

Τον όμιλο Φιερατέξ Α.Ε. (ΦΙΕΡ) τον είχαμε αναφέρει στα τέλη του περασμένου Μαρτίου σε εκείνο το άρθρο ( Κλωτσιά στα απόκρυφα του γείτονα) προτροπή προς την κυβέρνηση για το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αγκάλιασμα στο ποιοτικό ταμπελάκι “Made in Greece”  των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

  • Από τότε η μετοχή των 0,40 ευρώ έχει φτάσει κοντά στα 0,59 ευρώ κινούμενη εύκολα μέσα στο ανοδικό κανάλι “Q” . Ο σχηματισμός αυτός, αν δε διαρραγεί καθοδικά, οδηγεί με φόρα πάνω στα ψηλά του 2020 στα 0,80 ευρώ. Σημείο πιθανής επιτάχυνσης της κίνησης είναι τα 0,68 ευρώ, όπου και αποτελεί την άνω πλευρά του καναλιού.

Εδώ θέλει προσοχή καθώς αν διασπαστεί η περιοχή των 0,68 ευρώ με σημαντικό όγκο συναλλαγών δύσκολα θα σταματήσει την ανοδική της πορεία που μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και κοντά στο 1 ευρώ. Μιλάμε για μια εταιρεία που παίζει σημαντικό ρόλο στον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο της χώρας.

  • Μία εταιρεία ίσως μοναδική στο είδος της που όμως έχει αυτή τη στιγμή στο ταμπλό μια κεφαλαιοποίηση χαμηλότερη των 6 εκατ. ευρώ την ίδια ώρα που θα έπρεπε να ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ.

Πάντως για τους τύπους κάποια πρώιμα σημάδια ανύψωσης του κλάδου έχουν αρχίσει να φαίνονται με πιο πρόσφατη την έμπρακτη στήριξη μέσω του ΣΕΠΕΕ για την εντονότατη παρουσία των 19 ελληνικών επιχειρήσεων  ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, μέσα σε αυτές και η Φιερατέξ,  στη διεθνή έκθεση Munich Fabric Start στο Μόναχο.

  • Άλλωστε ας μη λησμονούμε ότι ο εν λόγω κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας με εξαγωγές που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

πιν

* Ο Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης & επενδυτικής στρατηγικής

ΠΗΓΗ: capital.gr