27/7- Ποιό είναι τώρα το απόλυτο Deep Value & Growth Play στο ελληνικό χρηματιστήριο!

Φίλοι μικρομέτοχοι, στο τελευταίο μας άρθρο είχαμε εστιάσει το ενδιαφέρον μας σε 3 μετοχές. Την μετοχή της ΔΕΗ από τα 2.6900€, του ΦΟΥΡΛΗ από τα 3.20€ και της AUTOHELLAS από τα 3.89€. Η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε την Παρασκευή στα 3.87€, του ΦΟΥΡΛΗ στα 4.00€ και της AUTOHELLAS στα 3.40€ βάζοντας μέσα και το μέρισμα είναι σαν να έχει κλείσει στα 3.62€.

Ποιά είναι τώρα τα (3) απόλυτα “Greekcovery play” του X.A (30 Απριλίου 2020)


Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνει η ΔΕΗ. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι turnaround story πάει να γίνει. Όμως για εμάς, για την αξιοπιστία μας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι στη γενική συνέλευση της AUTOHELLAS ο κος Ευτύχιος Βασιλάκης εξέπληξε τους πάντες και επιβεβαίωσε εμάς λέγοντας ότι και το 2020 η AUTOHELLAS θα είναι κερδοφόρα.

Όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι με άρθρο μας στις 17 Μαΐου “AUTOHELLAS: Πάλι καλά, με τέτοια χολή που βγάζουν κάθε μέρα ….” λέγαμε ότι προβλέπουμε ότι η AUTOHELLAS θα έχει μια μείωση στον κύκλο εργασιών της τάξης του 58%, μια πτώση στα EBITDA της τάξης του 55% και τα κέρδη θα έχουν μια μείωση της τάξης του 70%.

  • Φυσικά, γράφαμε, δεν αποκλείαμε να βγάλει η εταιρεία και ζημιές το 2020. Αυτό είναι η πεμπτουσία της δικαίωσης για εμάς. Το είπαμε εμείς, μετά ήρθε ο κος Βασιλάκης να επιβεβαιώσει την εκτίμησή μας. Φυσικά, το τι κάνει η μετοχή στο ταμπλό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες. Όπως βλέπετε και ο κος Ευτύχιος Βασιλάκης και η μητέρα του είναι αγοραστές και τώρα θα πάρει εμπρός και το buyback.

Ούτως ή άλλως όταν γράφαμε καλόν θα είναι να εξετάσει κανείς την περίπτωση της κάτω από τα 3.89€ σας λέγαμε με ορίζοντα το 2022. Εδώ, δυστυχώς οι επενδυτές πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή και επιμονή. Είναι όπως στις 2 Φεβρουαρίου 2018 που έπαιζε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα 4.86€. Τότε γράφαμε – ούτως ειπείν –  αγοράστε με κλειστά τα μάτια. Λίγοι μας πίστεψαν. Αργότερα, όταν άρχισε να ανεβαίνει η μετοχή όλοι λέγανε και στα 6.00€ και στα 7.00€, πουλήστε ΤΕΝΕΡΓΑ, είναι πανάκριβη. Κοιτάξτε με τι P/και P/BV παίζει. Κοιτάξτε πόσα χρωστάει στις τράπεζες. Στάζανε αποδοκιμασία συνέχεια.

Εφτασαν να κατηγορούν τη διοίκηση γιατί δεν τους άφηνε να παρακολουθήσουν το conference call των αποτελεσμάτων, χωρίς να έχουν ούτε μια μετοχή. Οι ίδιοι που τότε έγραφαν μόνο αρνητικά για την ΤΕΝΕΡΓΑ, τώρα την προσκυνάνε. Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ από 4.86€ που είχε κλείσιμο στις 2 Φεβρουαρίου 2018, έκλεισε την Παρασκευή στα 10.78€. Μακράν το καλύτερο χαρτί του ελληνικού χρηματιστηρίου.

  • Το θέμα όμως φίλοι μικρομέτοχοι είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε. Και οι 3 μετοχές που σας έχουμε προτείνει έχουν χαμηλή ορατότητα, οι δύο έχουν δώσει ήδη πολύ καλές αποδόσεις, για την τρίτη, δεν το συζητάμε, τα είπαμε, δεν τα ξαναλέμε.

Σήμερα όμως για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα ασχοληθούμε με μια παλιά μας αγαπημένη μετοχή. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια μετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο που ήρθε πλέον ο καιρός να ακολουθήσει τα βήματα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ στο ταμπλό του ΧΑ γιατί της αξίζει πραγματικά.

Αυτή η μετοχή είναι η μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ που στο κλείσιμο της Παρασκευής στα 7.66€ είναι για εμάς ΤΩΡΑ το απόλυτο deep value & growth story του ΧΑ με το χαμηλότερο ρίσκο και εξηγούμαστε.

Η ZEOLOGIC της MYTILINEOS δίνει λύσεις στη διαχείριση των ...

Η μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ όταν έπαιζε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα 4.86€ στις 2 Φεβρουαρίου 2018 είχε κλείσιμο στα 10.10€. Η μια είχε άνοδο 121.81% και η άλλη πτώση 24.15%. Για εμάς υπήρχε λόγος που έγινε αυτό.

ΣΧΕΔΟΝ σύσσωμη η επενδυτική κοινότητα πίστευε ότι ήδη από το 2019 ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα είχε EBITDA 375 εκ ευρώ, Κέρδη Μετά Φόρων και Δικαιωμάτων (ΚΜΦΔΜ) 220 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 429 εκ ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα η Alpha Finance, και όχι μόνο, είχε αναβαθμίσει την μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ από τα 14.10€ τιμή στόχο στα 14.50€. Φυσικά, πάνω-κάτω όλοι οι αναλυτές είχαν την ίδια άποψη.

  • Aτυχώς, δεν επαληθεύτηκε η πρόβλεψή τους. Εμείς όμως τώρα πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ θα κάνει την αντεπίθεση. Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή τη φορά θα πιάσει τους στόχους που έχει βάλει για το 2022.

Προσέξτε τώρα, με βάση το τελευταίο report που έβγαλε η ΠΕΙΡΑΙΩΣ Χρηματιστηριακή στις 11 Ιουνίου 2020 ο αναλυτής περιμένει ότι φέτος ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα έχει κύκλο εργασιών 2.1 δις ευρώ, EBITDA 268.2 εκ ευρώ και ΚΜΦΔΜ 101.9 εκ ευρώ.

  • Το 2021 προβλέπει κύκλο εργασιών 2.37 δις ευρώ, EBITDA 311.9 εκ ευρώ και ΚΜΦΔΜ 139.8 εκ ευρώ και το 2022 προβλέπει κύκλο εργασιών 2.94 δις ευρώ δηλαδή μια αύξηση 40% σε σχέση με το 2020, EBITDA 404.1 εκ ευρώ μια αύξηση της τάξης του 50.67% σε σχέση με το 2020 και ΚΜΦΔΜ 203.4 εκ ευρώ μια αύξηση της τάξης του 99.60% σε σχέση με το 2020.Μειώνει τις τιμές στόχους στις τράπεζες, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ η Piraeus ...Φίλοι μικρομέτοχοι, εμείς αυτή τη φορά πιστεύουμε ότι ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα τα βγάλει αυτά τα νούμερα. Όμως για μάς το πιο σημαντικό στοιχείο και ΕΜΜΟΝΗ της στήλης είναι ότι με βάση την εκτίμηση του αναλυτή, με τον οποίο συμφωνούμε, το 2022 ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα έχει ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 204.2 εκ ευρώ (βλ. πίνακα παρακάτω).

Πρωτοποριακή συνεργασία της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με την GE - CNN.gr

Εμείς όμως ακόμα πιστεύουμε ότι αυτές μπορεί πολύ εύκολα να τις διατηρήσει και μετά το 2022. Δηλαδή, ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αυτή τη φορά μπορεί να γίνει η απόλυτη μηχανή παραγωγής μετρητών. Τώρα, ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αξίζει τιμή στόχο τα 14.50€, αυτήν που έδινε παλαιότερα η Alpha Finance. Στα στα 14.50€ θα έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 2.07 δις ευρώ, με εκτιμώμενο καθαρό δανεισμό με βάση τον αναλυτή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο τέλος του 2022 τα 371.6 εκ ευρώ (βλ. πίνακα παρακάτω) αυτό μας δίνει ένα Enterprise Value 2.44 δις ευρώ.

Με ένα προσδοκώμενο EBITDA 404.1 εκ ευρώ αυτό σημαίνει ότι ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στα 14.50€ θα παίζει με ένα EV/EBITDA 2022e = 6.046. Με ένα προσδοκώμενο P/E = 10.18 πάντα στην τιμή στόχο των 14.50€. Το πιο σημαντικό όμως για εμάς είναι ότι στα 2.07 δις ευρώ κεφαλαιοποίηση θα έχει μια προσδοκώμενη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών της τάξης του 10.14% η οποία θα είναι και διατηρήσιμη.

Διπλή διάκριση για το Αλουμίνιον της Ελλάδος - ependisinews.gr

Έτσι όσο κουφό και αν σας φαίνεται τώρα, εφόσον το 2022 βγάλει αυτά τα νούμερα ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ η μετοχή θα αγοράζεται στα 14.50€ γιατί τότε θα μπορεί πολύ εύκολα να παίζει με ένα προσδοκώμενο EV/EBITDA 2022e = 8. Αυτό μεταφράζεται σε τιμή στόχο τα 20€!!!!!

Εμείς πιστεύουμε ότι επειδή τα χειρότερα έχουν περάσει για τον κλάδο του αλουμινίου μαζί με το μετασχηματισμό του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ στο μεγαλύτερο ιδιώτη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας και με την προσθήκη του νεοσύστατου τομέα Sustainable Engineering Solutions Business Unit ο όμιλος είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα προς την πράσινη ανάπτυξη.

Απορρίφθηκε η αναίρεση της Μυτιληναίος για το προτιμησιακό ...

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πήρε μια εταιρεία με 15 εκ ευρώ τζίρο και ετοιμάζεται να την πάει στα 2.95 δις ευρώ τζίρο στο τέλος του 2022. Φίλοι μικρομέτοχοι, εμείς πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ θα βγάλει τα νούμερα που περιμένει η επενδυτική κοινότητα το 2022 και είναι θέμα χρόνου να πάει στην αποτίμηση που του αρμόζει. Όταν λέγαμε ότι θα πάει η ΤΕΝΕΡΓΑ στα 10€ και ότι θα την αγόραζαν με ευκολία, μας κορόιδευαν.

Το ίδιο θα γίνει τώρα και στην περίπτωση του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ. Θα μπει στον MSCI, θα πάει στα 14.50€ και όταν βγάλει τα νούμερα του 2022 όλοι θα λένε πόσο καλός είναι.

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη

Από τον Ειδικό Συνεργάτη του μικρομέτοχου

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.