26 Απριλίου 2021 – Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις…

Kαλοδεχούμενη η αναπάντεχη αναβάθμιση, ανεβάζει το ελληνικό χρηματιστήριο σε άλλη κλίμακα, ισχυροποιεί τα θεμέλια-βάσεις του και δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής αγοράς που αναζητεί την δικαίωση στη γενική εικόνα της, αφού στην ειδικότερη είναι από τις κορυφαίες του κόσμου σε μία πλειάδα τίτλων της από όλους σχεδόν τους κλάδους της, πλην των γνωστών ρημαγμένων.

  • ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία θα ήταν πιο διακριτή αν δεν μεσολαβούσε 5ήμερο αργίας.

ΤΟ ΤΡΕΝΟ μπαίνει στις ράγες για τα καλά και θα ανεβάζει ταχύτητες στη διαδρομή…

  • ΠΕΡΦ – απάντηση: Δημοσιεύει σήμερα μετά την λήξη της συνεδρίασης.

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Θετική έκπληξη αποτελεί η αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης S&P σε ΒΒ (με θετικό outlook), γεγονός που μπορεί να αποτελέσει το πάτημα που αναζητούσε ο ΓΔΧΑ για την καταγραφή νέου υψηλού, ήτοι πάνω από τις 910 μονάδες.

  • Ωστόσο, η συσχέτισή μας με τους διεθνείς δείκτες είναι εξίσου σημαντική για να μπορέσουν οι τρέχουσες τιμές να αποτελέσουν παρελθόν. Ορατή είναι πλέον η υπέρβαση των προ πανδημίας επιπέδων.

Σημειώνουμε ότι εντός εβδομάδας ανακοινώνουν εταιρικά αποτελέσματα πληθώρα εταιρειών του S&P 500, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της FED την Τετάρτη.

  • Η σημερινή ατζέντα μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος (Απριλίου) IFO στην Γερμανία και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών (Μαρτίου) στις ΗΠΑ.KOΡΔΕΛΛΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στην περιοχή των 0,36 ευρώ. Από εκεί και πάνω αν τη τμήσει με σημαντικό όγκο… 


Λ.ΔΕΠΟΛΑΣΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ περί YALCO: 

A. Επικίνδυνο ρίσκο…..όμως
Β. Η Ισραηλινή εταιρεία ξενοδοχείων BROWN  έχει ανοίξει 3 ξενοδοχεία στη χώρα…..θα ανοίξει μέσα στο ΄21 – ’22 άλλα 4….με στόχο να φτάσει τα 24 μέχρι το 2025…..Η ΥΑΛΚΟ έχει αναλάβει τον εξοπλισμό.
Γ. Τα δάνεια της ( 38 εκ. ευρώ ) έχουν μεταβιβαστεί στη DOVALUE.. στο 25%
    της ονομαστικής τους αξίας. Οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας βρίσκονται
    σε καλό στάδιο.
Δ. Η οικογένεια πραγματικά το παλεύει… Ηδη έχει χάσει απο την προσωπική της        περιουσία ένα οικόπεδο στην Κηφισιά αξίας 1,5 εκ ευρώ.

Ε. Εχει στην κατοχή της και τις πορσελλάνες ΙΩΝΙΑ….Μπορεί να αποτελέσει ΤΟ ΧΑΡΤΙ της….Βrand name της εταιρείας….που μπορεί να γίνει και της χώρας.


  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΕΝ… ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ   • αν στις τράπεζες;;